To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty dawno minione - NURS-con w Katowicach 27-28.04 - Beczka piwa Free!

NURS - 27 Marca 2007, 19:21

o noclegu.
elam - 27 Marca 2007, 19:27

no to sie zrobi jednodniowe, a jak ktos na wlasna reke cos znajdzie, to zawsze mozna poprawiny.

a przeciez nie trzeba calego akademika wynajmowac, iluz to ludzi spoza Slunska ma przyjechac??
ejze, Nursie, nie poddawaj sie tak latwo ;)

NURS - 27 Marca 2007, 19:51

ja się nie poddaje, ale chcę, żeby to bylo z głową zrobione.
elam - 27 Marca 2007, 20:06

imho dlugi weekend jest czasem, kiedy najwiecej ludzi bedzie moglo sobie pozwolic na przyjazd do Katowic, potem trudno bedzie znalezc tak dogodna date.....
NURS - 27 Marca 2007, 20:09

spokojnie, jak na wojnie. dadzą rade.
Anonymous - 27 Marca 2007, 22:09

Zależy, kiedy termin i kiedy będzie coś wiadomo. Jednak chyba wiekszość planowała Katowice w długi weekend.
NURS - 27 Marca 2007, 22:33

w długi mogę zrobic jedynie część artystyczna, bez noclegowej.
elam - 27 Marca 2007, 22:40

mnie osobiscie to nie przeszkadza....
NURS - 27 Marca 2007, 22:47

no i mam inny pomysł. oprócz. proponuję cykliczne spotkania dyskusyjno-piwne.
na początek, co dwa tygodnie, w czwartki o 18tej. pierwsze 4 kwietnia. zamówię stolik, stawiam rundkę piwa. bierhalle w silesii. RSVP, bo musze wiedzieć jaki stolik zając.

Romek P. - 27 Marca 2007, 23:10

Piszę się. Tylko wyjaśnij dokładniej, gdzie jest to piwne cudo w owej świątyni konsumpcji :)
NURS - 27 Marca 2007, 23:14

obok kina, trudno nie zauważyć. browar jest na miejscu - robia świetne piwo, nieklarowane wiezen i dunkel, 60 plazm dookola, bedziesz czul sie, jak w domu ;-)
hijo - 28 Marca 2007, 06:54

NURSie, tylko nie czwartek. PLZ mam wtedy treningi, a szkoda by było takie zacne spotkania opuszczać (choć ja mam tylko poniedziałek i piątek wolne więc nie wiem czy dam w ogóle radę :cry: )
Orbitoski - 28 Marca 2007, 07:43

mógłbym wpaść
Anonymous - 28 Marca 2007, 08:06

Wracając do NURSconu, to może jednak zgodnie z wcześniejszym planem, a po prostu bez noclegu? Niech sobie coś kazdy na własą rękę organizuje. Pewnie łatwiej będzie coś znaleźć.
NURS - 28 Marca 2007, 10:00

Miria, w okolicy jest tylko jeden sensowny osrodek, niestety katowice to kompletne dno, pod względem bazy noclegowej, a odległości spore. A hotele w miescie to za taką kasę, że nie radzę...
co do wieczerzania, to założyłem stosowny wątek. no i częstochowa też może się załapac, toz to rzut beretem.

Anonymous - 28 Marca 2007, 11:48

Czyli po prostu nic nie wiadomo? NURSie, zadeklaruj się proszę, czy cokolwiek ma być w długi weekend czy nic, bo chciałabym wiedzieć, na czym stoję. I ewentualnie na kiedy przełozona imprezka.
NURS - 28 Marca 2007, 12:56

Deklaruje, że w weekend nie dam rady tego zrobic. dokładny termin podam, jak tylko bede miał wszystkie rezerwacje zaklepane.
Kruk Siwy - 28 Marca 2007, 13:01

Mam okropne podejrzenie że NURS, wypił już piwo i teraz rakiem (niebo) próbuje się wycofać.
Oblężenie MInas Nursus i krwawa sorrry piwna zemsta. Nasze legiony poprowadzi Kanon Barbarzyńca.
Piwa!
(W Lublinie chociaż są słowni...).

NURS - 28 Marca 2007, 15:12

Piwa ci u nas dostatek, to potwarz i opierunek! :evil:
Kruk Siwy - 28 Marca 2007, 15:17

Ech, w gadaniu to Ci z południa mocni...
a czyny nie te.

NURS - 28 Marca 2007, 15:18

A wy, z północy murzynów bijecie!
Romek P. - 28 Marca 2007, 15:20

O, i sami dziur w ziemi nie umieją kopać, naszych muszą najmować, żeby im metro zrobili :)
Kruk Siwy - 28 Marca 2007, 15:22

To dla rozgrzewki. Cykliści, masoni i fantaści tak mamy.
MOże byś wpadł do Lublę na piwo? Tam nie obiecywali fundy, nie zająknęli się o noclegach ustalili termin i wułala: lista gości wcale zacna.
Serio trochę bardziej - jeszcze pozwlekasz z terminem i nikt poza połudnowcami tak leniwymi że aż murzynów nie chce im się bić nie przyjedzie.

I jeszcze wbrew konwencji Romków P. na nas napuszczacie. Tak się nie godzi.

NURS - 28 Marca 2007, 16:49

To nic, że Romek P, jest mocarzem okrutnikiem, przyrzekł na swoją klawiaturę, że całej siły, tłumiąc wasze zachcianki nie będzie używał.

Kruku, taki jednopopołudniowy spęd to nietrudno zrobić, moge, czemu nie, w tym samym terminie nawet, ale jak tu pędzic ludzi szmat drogi, żeby nawet zamoczyc ryja w piwsku nie mogli. nie godzi się.

Anonymous - 28 Marca 2007, 17:41

To rób NURSie rezerwację na najbliższy sensowny wolny termin, bo się wszystko porozłazi i nici z tego będą. ;P: I pisz datę na forum. W ogóle dla ilu osób chcesz załatwiać nocleg? Masz jakies dane czy wszystko tak na czuja? :twisted:

Bo jak ktoś ma pędzić szmat drogi (na ten przykład z Pruszkowa), to musi wczesniej wiedzieć kiedy, poprzekładać randki, pozamieniać sie dyżurami i oddać fretki pod opiekę zaufanej osobie. :wink:

Romek P. - 28 Marca 2007, 17:48

Fretki możesz przywieźć, ja się zaopiekuję. Ostatnio dogadałem się z takim jednym Elmem, to i może z Twoimi gryzakami się porozumiem i zaopiekuję :)
Anonymous - 28 Marca 2007, 17:55

A co to za taki jeden?

Z fretkami komunikacja odbywa się na linii zęby fretki - skóra człowieka. :wink: Mogę je przywieźć, nie ma sprawy. :twisted: Tylko upewnij się, ze niczego cennego w mieszkaniu nie masz a wszystkie buty znajdują się w szafie. Fretki są fankami wkładek z butów, takie mają hobby - składują je za łóżkiem.

Romek P. - 28 Marca 2007, 18:12

To taki jeden warszawiak był, ten fretek.
Ten ma manię skarpetową, ale go okiełznałem, raz capnął moją nanożną skarpetę, dostał wyjaśnienie, że nie powinien i zrozumiał :) odtąd grzecznie bawił się w tunelowanie, znaczy wślizgiwał się w jeden rękaw mojego luźno rzuconego swetra, a wyłaził drugim, czujnie patrząc, czy w łebek nie dostanie.
Ale nie dostał :) i chyba się zaprzyjaźniliśmy.

Anonymous - 28 Marca 2007, 18:16

A może w Pszczynie cały hotel by wynająć spróbować?( A ilu chętnych by było?) Oczywiście odpłatnie każdy z konwentowiczów by w kosztach reflektował?
Wiedźma - 28 Marca 2007, 18:31

Cytat
Romek P. napisał/a
Fretki możesz przywieźć, ja się zaopiekuję. Ostatnio dogadałem się z takim jednym Elmem, to i może z Twoimi gryzakami się porozumiem i zaopiekuję :)

Prawdę Romek mówi :D A w każdym razie dzięki jego opiece nad Elmo oszczędził mi ciętych zębów fretki, która mnie najwyraźniej mniej polubiła :(
Tak więc Panowie, a szczególnie Panie, w towarzystwie Romka możecie czuć się na Nursconie bezpiecznie, nawet ewentualne fretki nie będą groźne :D

Partner forum