To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Goria - 17 Grudnia 2015, 10:24

Star Wars VII - Gwiezdne Wojny przebudzenie mocy. - warto, chociaż jedna straszna plotka się potwierdza, poza tym jak dla mnie (uwaga spoiler? - to jednak nie spoiler, bo zdjęcia aktorów i zapowiedzi są dostępne) następca Dartha Vadera niepotrzebnie pokazuje twarz i mówi własnym głosem (skrzyżowanie disneyowskiego Alladyna z Michałem Szpakiem, z wszelkimi problemami jakie by z tego mogły wynikać), Leja jest uzależniona od botoksu, nowa bohaterka ma problemy z domykaniem ust (to ponoć teraz takie modne), a świeży sort stortruperów to emocjonalne mięczaki, ale warto, bo to denerwujące, ale tylko szczegóły - jest o niebo lepsze od epizodu I-III. Ma jednak trochę ducha z części IV - VI i jest Wookie:).
Fidel-F2 - 17 Grudnia 2015, 17:42

Powtórka Mrocznego widma w ramach przygotowań do wizyty w kinie. Cóż rzec, miernota straszna. :mrgreen:
ihan - 17 Grudnia 2015, 22:10

Co tam Wookie! ;P: ;P:
Idę jutro, jest szansa, że dotrę.

Dla mnie Babaddok jest interesujący, bo przy zalewie filmów, gdzie dzieciaczki są takie słodziutkie milusie i jeżdżące na tęczowych kucykach, spojrzenie zaprezentowane tutaj jest odświeżające i jakby dla równowagi bliższe prawdy. I jest przygnębiająco, matka ma przerąbane i mimo, że wszyscy chcą dobrze, kupa wychodzi. Babadook jest straszny, książeczka jest zachwycająca graficznie, a i sama końcówka nie przyprawia o wściekłość.

Luc du Lac - 18 Grudnia 2015, 07:02

Czaga napisał/a
Star Wars VII - Gwiezdne Wojny przebudzenie mocy. - warto, chociaż jedna straszna plotka się potwierdza, poza tym jak dla mnie (uwaga spoiler? - to jednak nie spoiler, bo zdjęcia aktorów i zapowiedzi są dostępne) następca Dartha Vadera niepotrzebnie pokazuje twarz i mówi własnym głosem (skrzyżowanie disneyowskiego Alladyna z Michałem Szpakiem, z wszelkimi problemami jakie by z tego mogły wynikać), Leja jest uzależniona od botoksu, nowa bohaterka ma problemy z domykaniem ust (to ponoć teraz takie modne), a świeży sort stortruperów to emocjonalne mięczaki, ale warto, bo to denerwujące, ale tylko szczegóły - jest o niebo lepsze od epizodu I-III. Ma jednak trochę ducha z części IV - VI i jest Wookie:).

no ładnie , Ty byłaś a Parowskiego nie wpuścili ...

Goria - 18 Grudnia 2015, 08:25

Luc du Lac, nie spojrzałam na to z tej strony :D Ale rozwiązanie jest bardzo proste, żadnego specjalnego traktowania - za Odrą zaczęło się 17. 0:05 :) - musieliśmy obejrzeć!!!
Luc du Lac - 18 Grudnia 2015, 08:46

aa właśnie - ładny jest ten Amberg ?:) warto przyjechać i popatrzać ?

W zeszłym roku na wakacje mieliśmy pojechać na zwiedzenia Bawarii - ale skończyło się tylko na Drezno/Miśnia

Lowenna - 18 Grudnia 2015, 10:27

Luc du Lac napisał/a
no ładnie , Ty byłaś a Parowskiego nie wpuścili ...
???
Luc du Lac - 18 Grudnia 2015, 12:59

no wiesz, nawet artykuł był GW
Lowenna - 18 Grudnia 2015, 13:31

Gów.nianej nie ruszam
Luc du Lac - 18 Grudnia 2015, 14:14

eh, ja mam jeszcze przyzwyczajenie do gazeta.pl- do tego zawsze warto wiedzieć na jaki temat mijają się obecnie z prawdą - a tak w ogóle to chyba na pejsie obaczyłem wpis :)
Goria - 18 Grudnia 2015, 16:09

Luc du Lac napisał/a
aa właśnie - ładny jest ten Amberg ?:) warto przyjechać i popatrzać ?

W zeszłym roku na wakacje mieliśmy pojechać na zwiedzenia Bawarii - ale skończyło się tylko na Drezno/Miśnia

Nikt ich nie zbombardował to ładny - mury zachowane, kamienice zachowane... kostkę nową położyli, jak w większości starszych miast w UE to pikny :) Piwo dobre, kiełbasy dobre, że blisko do Słowian to i nawet "borszcz" jak u nas znajdziesz. :) A jak jest chłodno i morko to się nawet "głównie męscy uchodźcy w sile wieku, ze smartfonami, acz bez dokumentów" pochowali, więc wygląda jakby nigdy nic.

Luc du Lac - 18 Grudnia 2015, 18:11

No wiesz Dresden zbombowali , i też wygląda pięknie
Fidel-F2 - 18 Grudnia 2015, 21:10

Dalsza część powtórki, Atak klonów. No ładne, ale durne aż przykro.
Martva - 18 Grudnia 2015, 22:31

Czaga napisał/a
Star Wars VII - Gwiezdne Wojny przebudzenie mocy. - warto

Byłam dziś. Jak nie jestem dziką fanką serii, tak mi się bardzo podobało.

Dunadan - 18 Grudnia 2015, 23:30

Martva napisał/a
Byłam dziś. Jak nie jestem dziką fanką serii, tak mi się bardzo podobało.

Mnie też, mimo że to kopia niemal 1:1 Nowej Nadziei to oglądało się wyśmienicie. Bardzo fajne, wiarygodne wątki i postaci, bez większych debilizmów.
Czaga napisał/a
następca Dartha Vadera niepotrzebnie pokazuje twarz

Tu się zgodzę, mogli chociaż zaczekać ze zdjęciem do "strasznej plotki"...
Fidel-F2 napisał/a
Dalsza część powtórki, Atak klonów. No ładne, ale durne aż przykro.

W którym momencie Fidel? serio się pytam, nie odpowiadaj czasem "w każdym" ;P: na pewno jest dużo mniej durne niż Nowa Nadzieja.

Luc du Lac - 19 Grudnia 2015, 00:39

Zasadniczo w sferze intelektualnej to całe SW są durne

Ale nie o tym, ja dzisiaj obejrzałem - nie, nie. Nie Star Wars - a w końcu Ant-man doczekał się oglądnięcia. Można powiedzieć że taka lekka komedyjka w świecie Marvela trochęz dystansem. Można ale niekoniecznie + Evangeline Llilly

Fidel-F2 - 19 Grudnia 2015, 04:25

No ale w każdym. :mrgreen: Co mam Ci powiedzieć? Brak jakiejkolwiek logiki fabuły, postaci podejmują działania bezmyślne, niczym nieuzasadnione, rozmaite konteksty i realia wzięte z sufitu, postaci jednowymiarowe bez jakiejkolwiek autonomii, grają kukiełkowe role. Dialogi krańcowo trywialne. Brak umocowania czegokolwiek w czymkolwiek.
Lowenna - 19 Grudnia 2015, 05:32

Nie możemy siedzieć obok siebie w kinie bo zaczniemy komentować i zupełnie pozbawimy się radochy :wink:
Homer - 19 Grudnia 2015, 10:02

https://www.youtube.com/watch?v=hRdYz8cnOW4 - o Twardowsky, wytaj bracie:)
Goria - 19 Grudnia 2015, 18:06

Homer napisał/a
https://www.youtube.com/watch?v=hRdYz8cnOW4 - o Twardowsky, wytaj bracie:)

A to tak w związku z brakiem logiki i jednowymiarowymi postaciami? :wink:

Fidel-F2 - 19 Grudnia 2015, 19:22

Zemsta Sithów. O mały szczebelek lepiej niż dwa poprzednie ale dalej słabo, przede wszystkim nieudolna, nieporadna narracja, choreografia walk budzi głównie politowanie i wciąż miernota logiczna.
Chal-Chenet - 19 Grudnia 2015, 22:08

Gwiezdne Wojny Epizod VII - Przebudzenie Mocy

Napisała mi się recenzja. Bezspoilerowa. ;)
A krótko mówiąc - ogląda się przyjemnie, ale można było z tego wycisnąć o wiele więcej...

6/10

Magnis - 20 Grudnia 2015, 13:01

Gdzie jest trzeci król
Kryminał polski o kradzieży cennego obrazu. Sama zagadka dość pogmatwana, a zakończenie dość dobre. Ciekawy z plejadą polskich gwiazd i świetnie się ogląda.

Zbrodniarz, który ukradł zbrodnie
Dość dobrze zrealizowany kryminał i zagrany. Początek przerywany jest obrazami z przeszłości kto co robił podczas kradzieży. Trochę to wprowadza zamieszania, ale czym dalej robi się ciekawie. Ogląda się dobrze.

ihan - 20 Grudnia 2015, 17:48

Gwiezdne wojny cz. VII: Przebudzenie Mocy. Z góry zaznaczam że nie jestem obiektywna. Dla mnie 1000/10. O rety, ile wspomnień, natłok emocji taki, że jak po raz pierwszy pojawił się Han Solo to się rozryczałam. W ogóle 100% Hana w Hanie. Głos, gesty, miny, ruchy, mój kochany Han. Ukłon dla starych fanów, sporo odwróceń, ale też powrotów w stare sytuacje, i Sokół Millenium, eh, eh, eh. I dzięki twórcom za wprowadzenie hełmów bo Kylo Ren (swoją droga bardzo mi się to imię podoba) w hełmie niesamowicie zyskuje.
Jasne, coś tam może zdrażnić,
Spoiler:
, tylko co z tego. Na pewno ktoś tam sobie ponarzeka na nielogiczności, ale w ogóle mnie to nie obchodzi. Ja tam wróciłam do młodości i jest mi z tym dobrze, a cholernie dawno pozytywnych rzeczy nie czułam. Acz niestety film ten udowadnia, że bez sensu straciliśmy te 30 kilka lat, a te wszystkie Jar-Jar Binksy i wojny klonów były zbędne. Że można było tak od razu. Ilu ludzi umarło, tych, którzy kochali SW i nie zdążyli zobaczyć, że można wejść do tej samej rzeki. I tylko jedna uwaga, nie powinno być w ogóle wersji z dubbingiem, to nie film dla dzieci, które są takie małe, że nie potrafią czytać.

Fidel-F2 - 20 Grudnia 2015, 20:51

Nowa nadzieja, Imperium kontratakuje, Powrót Jedi. Tym sposobem zakończono przygotowania do nowej części. Jutro do kina. A same filmy? O niebo lepsze od trylogii I-III. Najsłabiej wypadają sceny logiki walk, reszta śliczna i zabawna.
Goria - 21 Grudnia 2015, 09:53

ihan, co do spoileru! Dokładnie!!! - bleeeeeeeeee. to był zgrzyt jak pazurem po tablicy.
mesiash - 21 Grudnia 2015, 10:27

Też obejrzałem SW7, ale w prawdziwym 3D, więc odczucia innych mogą być zdziebko inne. Dla mnie świetny film, bardzo dobre efekty specjalne. Skoro ktoś już napisał że to jest nowa "Nowa nadzieja" to potwierdzam, to są SW 4 v 2.0 poprawiona :)
Ocenę jednak musiałbym wystawić 8.5/10 bo 3 rzeczy mi się nie podobały w całym filmie (lekkie spoilery, ale jednak):
Spoiler:

Goria - 21 Grudnia 2015, 10:42

mesiash, ja też w 3D (prawdziwym :D ) wiec nie sadzę, aby to miało tak jakoś wszystko zmieniać. Co do uwag zgadzam się ze wszystkim poza ostatnią - to był żart!!!! To miało być zabawne, a nie brane na poważnie. On się skarży choć ma futro, a reszta gania w lekkich ubraniach - ha ha ha :D - może dowcip nie najwyższych lotów, ale dowcip. Inna sprawa, że przy intensywnym wysiłku (wspinaczka, ganianie) człowiek się rozgrzewa?
konopia - 21 Grudnia 2015, 11:23

hrabek, +1, Babadook'a wspominam jako takiego sobie,
Spoiler:

Star Wars 7, najlepsze co ostatnio w kinie widziałem! Nielogiczność?! Te filmy oglądam w trybie "sie jaram mode", musiała by naprawdę jakaś głupia głupota tam się znaleźć by mnie wyrwać z tego stanu.

mesiash - 21 Grudnia 2015, 13:26

Obejrzałem również Pawn Sacrifice, o Bobbym Fischerze - genialnym i szalonym szachiście, który był pierwszym po wojnie nieradzieckim mistrzem świata. Całkiem udany film, trochę jak Piękny umysł, ale z zasadniczą różnicą - Bobby Fischer to był prawdziwy artysta i geniusz tylko w dziedzinie szachów, ale też był naprawdę uwikłany w intrygę polityczną :) Brutalnie prawdziwy, z jednym właściwie potknięciem w nazewnictwie (a przynajmniej ja na moim poziomie tylko tyle wychwyciłem). Ciekawy, gdyby ktoś chciał zobaczyć jak tworzy i obala się bohaterów w mediach od wielu, wielu lat :)

Partner forum