To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas cieszy

thinspoon - 12 Grudnia 2013, 10:05

Rodion napisał/a
konopia, kuchnia nie ma drzwi a zielska tez tam sporo. I klatka? :shock:

No pewnie, każdy kot się ucieszy. W klatce musi być jakieś ptaszysko albo dwa. Ewentualnie kilka myszek.

Lynx - 12 Grudnia 2013, 10:34

Rudzielec w dobrych rękach. :)
konopia, sam se klatkę...
Rodion No bo Rudy (od wczoraj 34) do tej pory miał zawsze towarzystwo w domu, i psota jako kumpla do zabawy...
thinspoon, :omg:
edzia: ort

konopia - 12 Grudnia 2013, 11:10

Widziałem różne rzeczy min skórzaną kanapę potraktowaną kotem,
który potem był zamykany na czas nieobecności pańci w specjalnie przystosowanej kuchni - bo tam poza drapaniem mebli nie było już nic do zepsucia.

Żeby nie było, mam duży szacunek dla właścicieli kotów trzymających swoje zwierzaki w domu, w przeciwieństwie do tych łachudrów co to wypuszczają je na dzielnicę, i te sierściuchy przyłażą i urządzają sobie toaletę w moim ogrodzie, sikają na drzwi itp.
Potem takie pajace płaczą w gazetach, że mruczuś wrócił z wycieczki jakiś "nieswój" a jak go czochrali to miał w futerku śruciny (po tym artykule nabrałem ochoty na zakup wiatrówki) nie rozumieją tępaki jedne, że poza ich domem ich słodki czochracz jest niemile widzianym szkodnikiem, rozrabia i zabija ptaki (mimo tych śmiesznych dzwoneczków).

Cieszę się, bo dziś przywiozą mi skip'a i już od jutra będę mógł go zapełniać - sprzątam ogród i szopę, będzie fajnie :( w końcu pozbędę się elementów w starego płotu.

Luc du Lac - 13 Grudnia 2013, 09:45

wymiana prawa jazdy z obowiązkowym badaniem lekarskim (co 15 lat)

dawno nie wyszło ze strony rządu coś równie normalnego i sensownego

Lowenna - 14 Grudnia 2013, 14:21

Chociaż od 60 roku życia badania powinny być znacznie częściej, imho
Agi - 15 Grudnia 2013, 20:17

Posty związane z prezentami przeniosłam do właściwego wątku
dziko - 15 Grudnia 2013, 22:11

Luc du Lac napisał/a
wymiana prawa jazdy z obowiązkowym badaniem lekarskim (co 15 lat)

dawno nie wyszło ze strony rządu coś równie normalnego i sensownego

Z tym, że nie jest pomysł rządu, tylko UE. Z sensownością bym nie przesadzał, bo młodzież w wieku 18-24 lat, a więc zdrowa i z refleksem, powoduje dwa razy tyle wypadków co kierowcy po 60-ce, więc jeśli badania mają być, to raczej psychiatryczne :roll:

Lynx - 17 Grudnia 2013, 23:34

Wynegocjowany z nc+ "pakiet" z HBO na 6 miesięcy i canal+ na 2 w gratisie, za niższą sumę niż dotychczas, z umową na rok ;P:
Jezebel - 18 Grudnia 2013, 18:06

Jeszcze tylko jutrzejsze bzdurne zajęcia, a potem wolne do 7 I ^^
merula - 18 Grudnia 2013, 20:21

uprzątnęłam stertę, a w zasadzie zaspy papierzysków typu rachunki i inne takie badziewia, co się plątały i zaścielały powierzchnie płaskie. jestem z siebie dumna :D
Lynx - 19 Grudnia 2013, 18:43

Córka w domu :D
Godzilla - 19 Grudnia 2013, 19:11

Niby drobiazg, i to sprzed tygodnia. Moja mała buntuje się na różowy kolor. I nie dziwię jej się - nie jest typem słodziutkiego dziewczątka, ma charakter, i z jakiej racji ma nosić słitaśne bluzunie z falbankami, bajerkami i Heloł Kiti. Ale dostać coś normalnego dla dziewczynki jest trudno, najwyraźniej dla sprzedawców różowy kolor wydaje się najbezpieczniejszy. Co gorsza, większość bluzek jest tak kiszkowato krojona, że tylko dzieci o posturze szkielecików mogą się w nie swobodnie zmieścić. Otóż poszłam na ciuchy i znalazłam golfiki, i to nowe, polskiej produkcji, w różne paseczki, a to niebieskie, a to brązowe czy granatowe. Kupiłam z mety dwa takie, potem jeszcze trzeci, co mnie kosztowało chyba ze 20 złotych razem. A mała jest szczęśliwa i to są teraz jej ulubione bluzki.
Rafał - 20 Grudnia 2013, 07:50

Godzilla, jedną nogą, a raczej małym palcem siedzę w tym biznesie :wink: i jeśli mogę coś doradzić to szukaj tureckich, niekoniecznie FRJ. Polscy producenci mają ostatnio jakąś taką manię szycia z ciężkich materiałów i w popielatym, albo czarno-białym wzornictwie. Róże to domena dalekiego wschodu i częściowo Turcji też. Ale Turcja bije na głowę jakością i wzornictwem całą konkurencję - choć tylko w segmencie bluzek i tunik :wink:
Ot tak mi się wzięło, w tym miesiącu już dwa razy towarowałem się na Głuchowie :wink:

baranek - 20 Grudnia 2013, 08:17

Cytat
nie jest typem słodziutkiego dziewczątka, ma charakter, i z jakiej racji ma nosić słitaśne bluzunie z falbankami, bajerkami i Heloł Kiti.

Moja córka jest typem słodziutkiego dziewczątka i nie ma charakteru. Poszła do przedszkola w różowych skarpetkach z Heloł Kiti.

gorat - 20 Grudnia 2013, 10:36

Są różne rodzaje buntu.
mesiash - 20 Grudnia 2013, 10:46

baranek, zepsułeś jej dzieciństwo, a pewnie też i dorosłe życie pozwalając na to :D

PIĄTEK!! Ostatni przepracowany w tym roku (za tydzień mam 8 godzin szkoleń jeśli nic się nie zawali).

Witchma - 20 Grudnia 2013, 12:07

Odwołany dzisiaj angielski (do ostatniej chwili trzymali mnie w niepewności, ale jednak odwołali!). Czyli mam prawie święta, mogę sobie spokojnie tłumaczyć osuszacze :D
thinspoon - 20 Grudnia 2013, 14:20

Warto było skończyć ten korespondencyjny kurs painta

Przed edycją Fabryki było napisane "Kretki w dłoń i do dzieła!" :wink:

shenra - 20 Grudnia 2013, 18:23

Już niedługo, już za chwilę będę mieć doma dwa przecudne, przepikne, przekochane, puchate chłopaki :D :omg: :omg: :omg: :omg:
Magnis - 20 Grudnia 2013, 20:34

Chomik nie mów, że wzięłaś chomiczki :mrgreen: :omg: .
merula - 20 Grudnia 2013, 21:03

fotki! fotki! fotki!!! :D
Agi - 20 Grudnia 2013, 21:22

merula, fotki są na fejsie. Śliczne szynszyle.
Magnis - 21 Grudnia 2013, 08:40

Agi, a możesz wrzucić tutaj zdjęcie :) .
Agi - 21 Grudnia 2013, 11:30

Magnis, to może już shenra sama wrzuci. W końcu to jej zdjęcie i jej szynszyle.
Jezebel - 21 Grudnia 2013, 12:50

thinspoon napisał/a
Warto było skończyć ten korespondencyjny kurs painta

Przed edycją Fabryki było napisane Kretki w dłoń i do dzieła! :wink:

:bravo :mrgreen:

shenra - 21 Grudnia 2013, 15:06

https://www.facebook.com/...&type=1&theater

Mam nadzieję, że widać, jak nie wrzucę później jeszcze raz :P

gorat - 21 Grudnia 2013, 16:26

Cytat
Zawartość chwilowo niedostępna
Innymi słowy - nie widać :P:
Godzilla - 21 Grudnia 2013, 17:22

Widać ;P:
Magnis - 21 Grudnia 2013, 20:13

Nie widać, bo jest informacja jak pisze gorat ;) .
shenra - 21 Grudnia 2013, 21:11

To widać czy nie widać?

Partner forum