To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

merula - 5 Grudnia 2011, 21:11

a ja już nie wiem. normalnie noszę 80 bez tragedii, czasem 85, jak nie było rozmiaru, a jak się zmierzyłam i wrzuciłam w tabelkę, to mi sugeruje 90/95, zależy czy dodam/odejmę centymetr. za to miskę miewam zdecydowanie za małą, jak na tabelkę. zgłupłam.
Martva - 5 Grudnia 2011, 21:26

merula, dlatego sugerowałabym sklep stacjonarny z sensowną obsługą, co Cię obejrzy i poradzi, tylko nijak nie mam pojęcia co w Warszawie można polecić. W Krakowie wiem gdzie bym Cię wysłała, ale Warszawa? Wiem że nie Li Parie, bo drogo i niedobrze, i tyle kojarzę.

merula napisał/a
za to miskę miewam zdecydowanie za małą, jak na tabelkę.

Że tak zadam intymne pytanie: wygarniasz? ;)
Tabelka nie jest absolutną wyrocznią, mnie z wymiarów ostatnio wychodziła miska mniej niż jest dobra i w tej tabelkowej miałabym buły. Coś Ci się gdzieś wcina?

merula napisał/a
normalnie noszę 80 bez tragedii, czasem 85, jak nie było rozmiaru, a jak się zmierzyłam i wrzuciłam w tabelkę, to mi sugeruje 90/95, zależy czy dodam/odejmę centymetr.

I kolejna rzecz: tabelkę w sensie patrzysz na dowolną tabelę rozmiarów? Obwód na ogół trzeba zaniżyć, ja przy 72-73 zmierzonym ciasno na wydechu noszę normalne 65 albo baaardzo ścisłe 70 i jest dobrze, tabelki producenckie sugerują 75. Moja znajoma z podbiuściem 92cm nosiła 75 i mówiła że wolałaby 70, ale nie było na nią miski.
Więc jak Ci w tym 80 dobrze, trzyma się stabilnie, możesz podskoczyć, schylic się i podnieść ręce i wszystko jest na swoim miejscu, to w porządku, myślę.

Ale mam wrażenie że Ty masz wrażenie że może jednak coś nie jest do końca tak, więc dla pewności i świętego spokoju jak będziesz miała okazję się zbrafittingować, to skorzystaj ;)

merula - 5 Grudnia 2011, 21:36

coś mam na pewno za małe, bo mi się fiszbiny najczęściej pod pachę wbijają. nie umiem znaleźć jakiegoś modelu z "szerszym rozstawem".
Lis Rudy - 5 Grudnia 2011, 21:36

Martva napisał/a
sugerowałabym sklep stacjonarny z sensowną obsługą

Co prawda temat busthalterów jest mi słabo znany, ale jakiś czas temu w Wawie, na Puławskiej, w okolicach ulicy Merliniego był jeden z pierwszych sklepów z napierśnikami :wink: które były szyte po indywidualnych konsultacjach z Klientkami.
Jadąc z Ursynowa w kierunku centrum, pracownia znajdowała się po prawej stronie Puławskiej, w okolicach sklepu sportowego. Czy jeszcze tam jest, nie mam bladego pojęcia-po tym jak porzuciłem Ursynów, bywam w tych okolicach sporadycznie.

Martva - 5 Grudnia 2011, 21:52

merulka, ja Ci na odległość więcej nie doradzę :( coś mi się kojarzy że wrażenie dużego rozstawu piersi i problem ze znalezieniem odpowiedniego modelu to na ogół źle dobrany rozmiar, ale czy za duży obwód czy za małe miski to nie pamiętam.

Lis Rudy napisał/a
Co prawda temat busthalterów jest mi słabo znany, ale jakiś czas temu w Wawie, na Puławskiej, w okolicach ulicy Merliniego był jeden z pierwszych sklepów z napierśnikami :wink: które były szyte po indywidualnych konsultacjach z Klientkami.

Szycie jako takie od podstaw to na ogół jest masakra i w efekcie otrzymuje się koszmarnego bezfiszbinowca drogiego jak sto nieszczęść i niekoniecznie dobrze leżącego. Ale na Puławskiej jest Satine, która to nazwa obiła mi się o oczy i widzę że piszą że robią poprawki, więc może to oni.
Nie wiem dlaczego tego sklepu nie ma tu:
http://stanikowamapa.blox...stasklepow.html
w sensie czy przeoczenie, czy dawno nie aktualizowano strony, czy przestał być uznawany za dobry, czy co. Mogę popytać gdzie warto iść.

shenra - 5 Grudnia 2011, 22:02

Martva napisał/a
ja Ci na odległość więcej nie doradzę
To załatw to przez dotyk, tylko żeby nie bolał całe życie :mrgreen:
Martva - 5 Grudnia 2011, 22:04

shenra, omg, ależ Ty frywolna dziś. Boję się trochę aż... :oops:
shenra - 5 Grudnia 2011, 22:07

Ojtam, ojtam. Sugeruję namacalne doradzanie, cóż w tym frywolnego. Martva, o czym Ty myślisz? :shock: I jeszcze na mła zwalasz :mrgreen:
merula - 5 Grudnia 2011, 22:13

poeksperymentuję. ale i tak najpierw powinnam schuść, a potem szukać swojego Graala.

ashenra dzisiaj rzeczywiście nieco rozbrykana jest. może odreagowuje wizytę w galerii. :twisted:

shenra - 5 Grudnia 2011, 22:15

Uwzięłyście się na bidnego, niewinnego przesączonego słodyczą chomika, który nic a nic śfintuchowatego nie insynuuje. Paskudyyyyy! :lol:
merula - 5 Grudnia 2011, 22:16

shenra napisał/a
bidnego, niewinnego przesączonego słodyczą chomika

a o kim mówisz? ;P:

shenra - 5 Grudnia 2011, 22:17

O trzeciej kuzynce wujka brata sąsiada babci mojej ciotki :mrgreen: A co? Znasz? :mrgreen:
Agi - 5 Grudnia 2011, 22:17

shenra napisał/a
bidnego, niewinnego przesączonego słodyczą chomika

shenra, w miodku się kąpałaś? :wink:

shenra - 5 Grudnia 2011, 22:19

Taka zdrowotna herbaciano-miodowa naparzanka, zaparzanka, wyparzanka... :shock: parzonka? :mrgreen:
merula - 5 Grudnia 2011, 22:19

chyba w garze melasy, aż ocieka tą słodyczą ;P:

chociaż, ze deszcz tego nie zmył... :wink:

Ziemniak - 5 Grudnia 2011, 22:20

Sos :mrgreen:
shenra - 5 Grudnia 2011, 22:20

Cały czas mi się futro klei(jeeeeeezu jakkolwiek by to nie brzmiało) :mrgreen: :mrgreen:
Agi - 5 Grudnia 2011, 22:20

shenra napisał/a
Taka zdrowotna herbaciano-miodowa naparzanka, zaparzanka, wyparzanka... :shock: parzonka? :mrgreen:

I teraz będziesz popadia, czyli poparzona? :mrgreen:
E.: cyt.

merula - 5 Grudnia 2011, 22:21

mniej żelu, słonko :wink:
shenra - 5 Grudnia 2011, 22:21

Dopiero teraz widać? Taż ja poparzona od malińkości jestem :mrgreen:

merula wierzaj mi, to nie był żel :mrgreen:

SithLady - 6 Grudnia 2011, 06:43

Ja nie z Warszawy, ale w zeszłym roku przy okazji parodniowego pobytu na szkoleniu, kupiłam co nieco w Dopasowanej.
Martva - 6 Grudnia 2011, 10:01

Ej, przegapiłam moją rocznicę!
Cytat

Bogini, to jest całkiem przerażająca liczba lat.

dalambert - 6 Grudnia 2011, 10:08

o rany zmartviałem z wrażenia TOŻ to całe 5 / pięć/ LAT :shock: :!:
I wychodzi imponująca liczba 4940,8 pysknięć rocznie :D

fealoce - 6 Grudnia 2011, 10:49

no co, bardzo ładna okrągła liczba :)
dalambert - 6 Grudnia 2011, 10:51

fealoce, Własnie, ale my się starzejemy :D
fealoce - 6 Grudnia 2011, 10:53

oj tam, oj tam :wink: chociaż wychodzi na to, że oficjalnie jestem na forum dłużej od Martvej i od Ciebie :mrgreen:

Cytat
:shock:
Fidel-F2 - 6 Grudnia 2011, 11:11

licytujemy się?

2 marca 2006, 22:09

hrabek - 6 Grudnia 2011, 11:14

Nie macie szans.
Lis Rudy - 6 Grudnia 2011, 11:30

hrabek, Tobie to już wypadałoby dać legitymację kombatanta forum :mrgreen:
Dołączył 13 października 2005, 09:18

Miszczu, czapa z głowy przed Jaśnie Panem :bravo

Godzilla - 6 Grudnia 2011, 11:43