To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Kasiek - 17 Listopada 2010, 16:04

Mam genialną matkę i mało dziś zrobiłam. Nie lubię marnować czasu.
Ziemniak - 17 Listopada 2010, 16:50

Martva, jak chcesz, mogę ci zrobić odmulenie (kompa oczywiście) :D
Martva - 17 Listopada 2010, 17:06

Ziemniak, ale na czym by to miało polegać?
Ziemniak - 17 Listopada 2010, 19:59

To zależy, jak stary jest system. Usuwanie niepotrzebnych śmieci z systemu, odinstalowanie niepotrzebnych programów, w skrajnych przypadkach instalacja całości od nowa.
Martva - 17 Listopada 2010, 20:03

Mówisz do mnie trudne rzeczy ;) Ja mam podejrzenia że on może być po prostu fizycznie brudny, ale zaglądanie pod klawiaturę mnie przerosło. Co do śmieci i tkich tam, dzielnie staram się pamiętać o programach typu Odkurzacz, z pierwszym razem zrobił mi jakieś kosmiczne ilości miejsca typu 5 giga.
jewgienij - 17 Listopada 2010, 20:15

Zajrzyj do bloga Keytowa, masz tam krok po kroku, jak to zdjąć, razem z fotkami, zdaje się.
ketyow - 17 Listopada 2010, 20:15

Co komu złego zrobilem, że znów zostałem ukarany dziadowskim netem wifi?

Co do problemu Martvej, to czyszczenie działania nijak nie przyspieszy, aczkolwiek jeśli się grzeje to można się zabawić. Jeżeli net jest dobry a sam komp zamula przy przeglądaniu neta, co często i gęsto spowodowane jest zawalonym, starym i powolnym dyskiem twardym, to poza wywaleniem śmieci z autostartu najbardziej przydatną rzeczą jest wyłączenie pamięci wirtualnej, o ile posiadamy trochę zapasu w zasobach pamięci RAM.

jewgienij - 17 Listopada 2010, 20:19

O wilku mowa :D
Martva - 17 Listopada 2010, 20:27

jewgienij, wiem, co nie zmienia faktu że mnie to przerasta. Ja jestem stworzenie atechniczne.

ketyow, grzeje się. Co to są smieci z autostartu i jak wyłączyć pamięć wirtualną? I skąd wiadomo czy się ma zapasy?

jewgienij - 17 Listopada 2010, 20:35

Martva napisał/a
jewgienij, wiem, co nie zmienia faktu że mnie to przerasta. Ja jestem stworzenie atechniczne.

Niemożliwe, dziubiesz takie piękne rzeczy w biżuterii, a tego nie zdejmiesz?, przewrót oczny: :roll:

ketyow - 17 Listopada 2010, 20:38

Martva, zapraszam za jakiś czas do mojego bloga :)
mawete - 18 Listopada 2010, 08:39

Ojciec w szpitalu.
Agi - 18 Listopada 2010, 08:40

mawete, trzymam kciuki i zdrowia Tacie życzę.
mawete - 18 Listopada 2010, 08:43

nic niespodziewanego, ale mi sie nie podoba sytuacja.
illianna - 18 Listopada 2010, 09:50

Mam plac budowy na klatce, robię wentylację, wreszcie po 60 latach. Młoty udarowe, kurz wciskający się do domu, masakra :evil: A ja nawet wyjść nie mogę, bo mam leżeć :|
dalambert - 18 Listopada 2010, 09:55

illianna, Ty się nie denerwuj / może zatyczki do uszu horrorek do łapki do poczytania/ przejmiesz się dolą potwora, wampira, diabła,zombiaka *), i bedzie git.

*) niepotrzebne skreslić.

ketyow - 18 Listopada 2010, 10:00

Co wy macie z tymi zatyczkami/stoperami? ;P: Próbował ktoś z was kiedyś tego używać? To jest równie skuteczne, co próba ugaszenia pożaru lasu garścią piasku ;P:
illianna - 18 Listopada 2010, 10:01

dalambert, i jeszcze dezaktywator silnych drżeń całego mieszkania :wink:
ketyow - 18 Listopada 2010, 14:22

"Kolega" idiota. Poza tym pod koniec listopada w Gdyni koncert T. Love, ale bilet 40 zł :| W obecnej sytuacji finansowej za dwa miesiące nie zostanie mi ani grosz na życie, jeżeli nie znajdę jakiejś pracy wreszcie. Pewnie znowu będę musiał brać kredyt, tak więc przyjemności trzeba sobie zacząć odpuszczać...
Kai - 18 Listopada 2010, 19:22

Dzisiejszy dzień spędziłam na poszukiwaniu dojścia do chińskich oferentów, żeby się dowiedzieć, że nie chodzi o kontakt z nimi, a z ich referencjami i to najlepiej nie w powiązaniu z przetargiem. Noż chiński syndrom!
mBiko - 18 Listopada 2010, 20:48

mawete, trzymam kciuki.
Sauron - 18 Listopada 2010, 20:49

zadania z geografii. jak zwykle będe frajerką i zrobię je sama, zamiast ściągać z internetu.
Kasiek - 18 Listopada 2010, 21:02

szef właśnie mi zjechał ocenę za rozmowę, bo klient był chamski i nie chciało mi się go głaskać po tyłku, tylko po prostu załatwiłam sprawę. Szlag.
Matrim - 19 Listopada 2010, 00:02

Sauron napisał/a
zadania z geografii. jak zwykle będe frajerką i zrobię je sama, zamiast ściągać z internetu.

:shock: i jeszcze :shock:

Za "moich" czasów mówiło się "Nauka, to potęgi klucz", a teraz nauka to frajerstwo? ;)

merula - 19 Listopada 2010, 00:06

nie te czasy Matrimie, zupełnie nie te...
shenra - 19 Listopada 2010, 00:08

I będzie gorzej...
Matrim - 19 Listopada 2010, 00:10

No to, żeby było na temat, wk***wia mnie to :)
Lynx - 19 Listopada 2010, 07:15

mawete, zdrowia dla Taty i trzymam kciuki.

Przeziębienie, które jednak się nasiliło. Dzisiaj wyklucza mnie to z wizyty w szpitalu.
Wczoraj internet tutaj był jak "idea" :wink: coś mu przerywało co kilka sekund. :evil:

Ellaine - 19 Listopada 2010, 10:08

Trzymaj się, mawete, i zdrowia dla Twojego Ojca.

Matrim napisał/a
Za moich czasów mówiło się Nauka, to potęgi klucz (...)

Taaa... "Nauka to potęgi klucz!" - "A jak nazbierasz dużo tych kluczy, to będziesz grać Gerwazego w "Panu Tadeuszu"! " - Tak się mawiało za "moich" czasów.

A mnie irytuje, że trudno znaleźć lekarza, który pisze wyraźnie.

Matrim - 19 Listopada 2010, 10:13

Ellaine napisał/a
A jak nazbierasz dużo tych kluczy, to będziesz grać Gerwazego w Panu Tadeuszu! - Tak się mawiało za moich czasów.

Ewentualnie - zostaniesz woźnym. Tak też się mówiło ;)

Partner forum