Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
Fidel-F2 - 20 Września 2015, 11:07
Misery Tragedii nie ma, ale nie moja bajka. Może trochę dlatego, że w zasadzie wiedziałem o czym rzecz, poza szczegółami, przez większość czasu się nudziłem, irytowała pulpa ale czasami bywało zabawnie. Długo się broniłem przed tym filmem, bo i filmweb polecał no i ikona kina, a w ogóle nie chciało mi się tego oglądać,no ale obejrzałem i szczęśliwie mam już za sobą.
Luc du Lac - 21 Września 2015, 09:35
Miasto'44 - wbrew tytułowi nie jest to opowieść o Warszawie, tylko wycinek z życia przypadkowego-powstańca-ochotnika. IMHO niezły film, bez zadęcia, martyrologii, wymiataczy z Stg44.
Dawca Pamięci - skrzyżowanie Equlibrium z Niezgodną. Niezła obsada (M.Streep, J.Bridges. Fatalny film.
Pako - 23 Września 2015, 17:34
OK, może nie tak ostatnio, ale w sumie dość świeże - Mad Max nowy dawał mocno radę. A teraz jest całkiem intersująca wersja black & chrome. Bez dioalogów, ale z muzyką, dźwiękiem.
I dla mnie, przynajmniej pierwsze minuty, wyglądają jak fallout. Tylko tak sto razy lepiej.
https://player.vimeo.com/video/140069127
Fidel-F2 - 23 Września 2015, 20:03
Sorry, this video does not exist
dalambert - 23 Września 2015, 22:14
Fidel-F2, + 1
Fidel-F2 - 24 Września 2015, 12:58
Eroica Zasadniczo chichot historii, ale żeby od razu arcydzieło? Nie wiem. Nadzwyczaj rewelacyjne aktorstwo. Dziewoński genialny.
Pako - 24 Września 2015, 15:18
no, film był ale już sie zmył niestety. Szkoda, może jeszcze kiedyś wróci gdzieś.
Fidel-F2 - 25 Września 2015, 15:28
American Gangster Fabularyzowana biografia zawodowa gangstera Franca Lucasa. Takie se, można obejrzeć, można nie oglądać.
Fidel-F2 - 25 Września 2015, 17:40
Jak upolować faceta / One for the Money Barbie prowadzi śledztwo. Wszystko w temacie.
Fidel-F2 - 25 Września 2015, 21:34
Wpadka / Knocked Up On i ona z zupełnie innych światów, przypadkowe bzykanko kończy się ciążą. Plan jest taki, żebyśmy się postarali i dali radę. Nie będzie łatwo. Świetna komedia o byciu w ciąży i nie tylko. I zupełnie niegłupia. I pomysłowa. Fajne.
Dunadan - 25 Września 2015, 22:22
Fidel-F2 napisał/a | Co robimy w ukryciu / What We Do in the Shadows Faktycznie sympatyczne. Zgrabnie wykorzystana konwencja, inteligentny i nienachalny humor, gra na popkulturowych nawiązaniach. Warto zobaczyć. |
Faktycznie kapitalny film! najlepszy jaki widziałem w tym roku póki co, wreszcie coś świeżego... albo właśnie nie-świeżego
Do tego świetny soundtrack: https://www.youtube.com/watch?v=BJVhPVip0M4
Homer - 25 Września 2015, 23:23
Everest 3D
- idźcie do kina i idźcie na 3D. Prawdopodobnie po tym tygodniu wyleci z ramówki IMAX kosztem Marsjanina, więc kto ma zaległy niech nadrabia. Ogląda się to jak katastroficzne kino starego typu. Bez efektów od czapy bądź slow-motion.
Dunadan - 26 Września 2015, 12:12
Homer, ja się nieco boję tego filmu... moim hobby jest wspinanie i chodzę po górach i czytam górskie książki i boję się że dostanę hollywoodzką papkę o tragicznych wydarzeniach doświadczonych przez ludzi dzielących moją pasję. Oglądałeś może Czekając na Joe? jakbyś porównał oba filmy?
ilcattivo13 - 27 Września 2015, 00:19
Zbierałem się w sobie, żeby napisać coś o filmach, które przez ostatnich kilka miesięcy oglądałem, że Mad Max to, a Terminator tamto, albo że nowe Wakacje, ale Bucket List (wiem, staroć, ale dopiero obejrzałem) to już w ogóle... Ale wszystko siada przy Spy.
W 2015 nie wyszedł lepszy film. A nowy Bond będzie musiał się cholernie mocno starać, żeby choć w ćwierci Spy dorównać.
I absolutnie jestem zakochany w Melissie
A tak w ogóle, to wiedzieliście, że Aldo to Darth Maul?
marekz - 27 Września 2015, 00:43
The Age of Adaline
No proszę, jaki fajny film! Bez specjalnych niespodzianek, coś jak Benjamin Button, tylko mniej natchnione i bez obtoczenia w filozofii za 9,99. Ogląda się nienajgorzej. Trochę durne pseudonaukowe wstawki, nie wiem po co to komu było, jak się nie wie co to telomer, to się nie powinno takich słów używać, choć to zapewne dlatego, że to słowo naprawdę świetnie brzmi.
Obejrzałem także
The Last Survivors (2014)
Mloda, zaje biście ładna i nie zaniedbująca najmniejszego elementu makijażu dziewczyna, w post-apokaliptycznym świecie, w którym brakuje wody w pełen poświęcenia sposób utrzymuje przy życiu na półpustyni chyba brata, który choruje na nerki i w związku z tym powinien dużo pić. Całkiem nieźle jej to wychodzi, ale w pewnym momencie coś się sypie, w związku z tym wkurzona, bardzo ładna dziewczyna w pojedynkę rozwala około 10-osobowy "gang" zajmujący się zabieraniem innym wody. Na zakończenie odlatuje samolotem w stronę zachodzącego Słońca i lepszej przyszłości. Doprawdy - paradne.
A kontynuując tę wspaniałą passę obejrzałem jeszcze
Plague (2014)
O jeeee, o jeeeee, maj hart is brołken. Boże jaki jest cel powstawania takich dzieł.
Fidel-F2 - 27 Września 2015, 22:00
ilcattivo13 napisał/a | Ale wszystko siada przy Spy. | no ja Cię proszę, Statham zabawny plus kilka scen, ale zasadniczo dość nudno
ilcattivo13 - 29 Września 2015, 22:02
Nudno to by dopiero było, jakby się wszystkim to samo podobało
marekz - 3 Października 2015, 03:02
Divergent (2014)
To taki rewolucyjny film, o zmienianiu porządku świata i tych sprawach. Wątki o charakterze romansowym oraz patetyczne w rozsądnej ilości. Bardzo banalna historia. Ale za to jak zrealizowana! Oglądało mi się świetnie. Bite dwie i pół godziny filmu, a nudzić mi się nie zdarzyło. Tu nawet nie przeszkadza jak jedna wkurzona dziewczyna znowu w pojedynkę rozwala z 10 uzbrojonych osób w stylu rzekłbym bondowskim. Budżet niski, główna bohaterka niezbyt ładna, filozofii i natchnionego przekazu brak, ogląda się rewelacyjnie.
Gra tych mniej znanych aktorów dobra, naprawdę dobra. Bo tych bardziej znanych to akurat nie za bardzo. Ogólnie raczej pozytywne zaskoczenie. Jak by drugą część zrobili to bym się nie obraził. No ale że naprawdę mi się spodobało, to teraz książka.
Homer - 3 Października 2015, 10:50
Dunadan napisał/a | Homer, ja się nieco boję tego filmu... moim hobby jest wspinanie i chodzę po górach i czytam górskie książki i boję się że dostanę hollywoodzką papkę o tragicznych wydarzeniach doświadczonych przez ludzi dzielących moją pasję. Oglądałeś może Czekając na Joe? jakbyś porównał oba filmy? |
Ciężko mi porównać filmy, bo Dotknięcie pustki czytałem przed oglądaniem filmu. Więc dla mnie już z marszu był gorszy niż książka . Wg mnie w Evereście nie ma papki i właśnie jest zrealizowany w takim starszym stylu. Z nowości jedynie 3D.
Ciągle leci w IMAXie. Okazało się, że Marsjanin nie poleci w IMAX, więc teraz w ramówce są Everest i Walk.
Fidel-F2 - 4 Października 2015, 13:13
Wiek Adaline / The Age of Adaline Romansidło z odrobiną fantastyki w dalekim tle, dość przyjemne, ciepłe i banalne. Banał to główny skłądnik filmu. Żona wynudziła się. Można zobaczyć ale nijakiej potrzeby nie ma.
Fidel-F2 - 4 Października 2015, 16:19
Król Lew / The Lion King No i mam to w końcu za sobą. Nudne. Dla dzieciaków może być, dla dorosłych straszny badziew.
Jak urodzić i nie zwariować / What to Expect When You're Expecting Czyli o tym jak to być w ciąży. Są miejsca zniżkujące, są i zwyżkujące, ogólnie średniak. Osobną kategorię reprezentują wstawki z klubu ojców. Klub ojców drze gołymi jajami po nieheblowanej desce. Dla tych fragmentów warto obejrzeć całość.
Fidel-F2 - 4 Października 2015, 20:47
Hancock Pierwsza część świetna, wyobcowanie, niezrozumienie, uczucia - film o czymś, zrobiony z jajem. Druga część nędzna do kwadratu, durna i bezmyślna, kompletnie nie trzymająca się kupy. Szkoda, zmarnowany bardzo ładny potencjał.
Luc du Lac - 5 Października 2015, 09:41
a odkąd jest wg ciebie druga część ?
ja tam Hancoka lubię - jest kilka debilnych scen, ale ogólnie ok.
Fidel-F2 - 5 Października 2015, 09:46
Z grubsza gdy na scenę wchodzi drugi superbohater.
thinspoon - 5 Października 2015, 15:04
marekz napisał/a | Divergent (2014)
To taki rewolucyjny film, o zmienianiu porządku świata i tych sprawach. Wątki o charakterze romansowym oraz patetyczne w rozsądnej ilości. Bardzo banalna historia. Ale za to jak zrealizowana! Oglądało mi się świetnie. Bite dwie i pół godziny filmu, a nudzić mi się nie zdarzyło. Tu nawet nie przeszkadza jak jedna wkurzona dziewczyna znowu w pojedynkę rozwala z 10 uzbrojonych osób w stylu rzekłbym bondowskim. Budżet niski, główna bohaterka niezbyt ładna, filozofii i natchnionego przekazu brak, ogląda się rewelacyjnie.
Gra tych mniej znanych aktorów dobra, naprawdę dobra. Bo tych bardziej znanych to akurat nie za bardzo. Ogólnie raczej pozytywne zaskoczenie. Jak by drugą część zrobili to bym się nie obraził. No ale że naprawdę mi się spodobało, to teraz książka. |
No ale jak Ci się podobało, to mam dla Ciebie dobrą wiadomość. Szukaj pod hasłem Insurgent.
Fidel, pełna zgoda co do Hancocka.
Dunadan - 5 Października 2015, 15:21
marekz napisał/a | Divergent (2014)
No ale że naprawdę mi się spodobało, to teraz książka. |
To jest serio? czy to żart?... to chyba jeden z njabardziej żenujących filmów jakie oglądałem. Porównywalne chyba było Hunger games 2 czy jakoś tak. Czasem się zastanawiam czemu takie filmy oglądam...
marekz - 5 Października 2015, 15:47
Dunadan napisał/a | marekz napisał/a | Divergent (2014)
No ale że naprawdę mi się spodobało, to teraz książka. |
To jest serio? czy to żart?... :shock: :shock: :shock: to chyba jeden z njabardziej żenujących filmów jakie oglądałem. Porównywalne chyba było Hunger games 2 czy jakoś tak. Czasem się zastanawiam czemu takie filmy oglądam... |
To jest serio. Nie żart.
hrabek - 5 Października 2015, 15:52
Mi też się podobał. W sensie, że jeśli całkowicie wyłączyć myślenie, to był zrealizowany z rozmachem, fajnymi efektami i nieźle się oglądało. Drugą część też obejrzałem z przyjemnością.
Dunadan - 5 Października 2015, 15:52
marekz napisał/a | To jest serio. Nie żart. |
Hm, no spoko.
Dunadan - 5 Października 2015, 16:37
hrabek napisał/a | W sensie, że jeśli całkowicie wyłączyć myślenie, to był zrealizowany z rozmachem, fajnymi efektami i nieźle się oglądało. |
Takie Interstellar to owszem... było z rozmachem, fajnymi efektami i po wyłączeniu myślenia oglądało się super, nawet miało jakiś przekaż, bardzo fajny. Ale w Divergent niczego takie nie znalazłem (nawet efektów). Jesli już mówimy o dystopijnych filmach dla nastolatków to Maze Runner był wizualnie ciekawy i gdyby nie końcówka to byłby nawet niezły film (bardzo fajny motyw zagadki "o co biega?").
|
|
|