To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

NURS - 19 Stycznia 2011, 20:22

Ice napisał/a
czterdziescidwa napisał/a

Problem z nim jest taki, że jest bezkarny. Cokolwiek palnie na antenie, jest bezkarny. Nie rozliczy się z kwesty? Jest bezkarny.

Tacy znajdą się po każdej stronie sceny politycznej. No ale w przypadku Rydzyka to Kaliemu kradną krowę, więc Rydzyk bebe.

nie do końa. Rywin beknął, Rychu, Zdzichu czy jak im tam zostali posunięci. Rydzyk przywłaszczył sobie wiele milionów na Stocznie G. i jeszcze dostaniesz opieprz, że się go czepiasz :-)

jewgienij - 19 Stycznia 2011, 20:27

Szamana plemię zawsze traktuje na specjalnych prawach :)

Nie byłby Rydzyk, byłby inny pasibrzuch, ten milion ludzi to łakomy kąsek i finansowo, i politycznie. Do Rydzyka nie mam pretensji, bo to szuja, ale wielu księży też małostkowo wspiera jego hasła i urabia takich patriotów, jak ci spod krzyża na Krakowskim Przedmieściu, czyli wulgarnych, ordynarnych czubków. To jest tragedia, bo dyskusja polityczna od miesięcy jest dyskusją normalnego z wariatem.

NURS - 19 Stycznia 2011, 20:33

A wiecie, że tak naprawdę, to ruskie mogli nas rozegrać tym raportem i to zrobili. Zajmiemy się udowadnianiem kto zabił, a oni w tym czasie nad naszymi głowami zrobią co będą chcieli, pokazując - z nimi chcecie o czymś rozmawiać? przecież to sami szaleńcy. nic tylko zamach, zamach, zamach.
Juz widac, ze każdy, do kogo się zwracamy, chce nas jak najszybciej spuścić ze schodów. Kaczystów amerykanie, tuskistów ten komitet międzynarodowy.
Jak to dalambert pieknie ująl, nie ma to jak pożyteczni idioci. A na Kaczyńskiego i Macierewicza towarzysze zawsze mogą liczyć. :-)

NURS - 20 Stycznia 2011, 10:12

ROTFL

Oni nas czytajom!

http://wiadomosci.gazeta....lski_rzad_.html

jewgienij - 20 Stycznia 2011, 17:45

Jarosław wczoraj wspominał, że gdyby był premierem, to sprawdziłby środowisko byłych lotników pułku i wydawców pism lotniczych, którzy ostatnio komentowali katastrofę.
Pewnie dlatego, że ci łże-fachowcy śmieli wspomnieć o błędach w kabinie i wyszkoleniu, a to nie zgadza się z Prawdą, jaką zna Wielki Pilotoznawca Narodu. Swoją drogą, zapachniało znowu PIS-em.
Rymanowski rozmawiał z nim jak z wariatem, którego nie można sprowokować, o co mam pretensję. Wiem, że wariatom trzeba przytakiwać, ale po co ich w takim razie przed kamery wciskać?

Matrim - 20 Stycznia 2011, 19:49

jewgienij, przecież wiadomo, że cały kraj jest na usługach Rosji, zobacz ilu potomków zaborców żyje i ma się dobrze. Oni są genetycznie skalani, wiadomo :)

Pierwsza wojna światowa, druga, komunizm, a teraz katastrofa - wszystko to jest Wielki Plan Włodzimierza Lenina... a co tam, Rasputina! mający na celu zlikwidowanie Polski. Tak myślę :) Tylko Prawdziwi Polacy widzą Prawdę, a ty... no właśnie, nawet się z imieniem nie ukrywasz ;)

A tak w ogóle, to przeciekło kilka nowych zdań z kokpitu. Nikt i nic nie przekona Jarosława Kaczyńkiego, że było inaczej. Marcinkiewicz dziś głośno powiedział w TVN24, to, co wielu poniekąd przyznało - że Jarosław czuje się odpowiedzialny za śmierć brata, bo zmuszał go do zachować takich a nie innych, do agresywnej postawy względem rządu i Rosji, postawy sprzecznej z charakterem prezydenta. I teraz zrzuca odpowiedzialność na innych, otoczenie go popycha, bo grają na swój interes i wykorzystują Prezesa. Tyle.

Kai - 20 Stycznia 2011, 19:52

W Lublińcu zbudowali piękny, nowy hotel. Nawet z duchem...
Sąsiaduje ze Znanym Przybytkiem, chyba nawet parking mają wspólny. Zapraszamy Jarosława?

Adanedhel - 20 Stycznia 2011, 21:06

Proponuję wycieczkę. Dla Jarosława i bodajże 146 jego kolegów. Po tym, co robili wczoraj i dzisiaj dochodzę do wniosku, iż do PiS-u przyjmują tylko słabych na umyśle...

Oczywiście wiecie, że w ten sposób szerzymy nienawiść i nawołujemy do kolejnych mordów politycznych?

Kai - 20 Stycznia 2011, 21:48

Jaki mord? Przecie leczenie proponujemy... Nawet na fundusz...
NURS - 20 Stycznia 2011, 22:40

Matrim napisał/a
jewgienij, przecież wiadomo, że cały kraj jest na usługach Rosji, zobacz ilu potomków zaborców żyje i ma się dobrze. Oni są genetycznie skalani, wiadomo :) .

Aleś dopalił, zdaje się, że Prezes jest potomkiem takiego urzednika zaborowego :-)

Matrim - 20 Stycznia 2011, 23:23

NURS, e tam, według Minakowskiego jest potomkiem posła na Sejm Wielki. I to skreśla wszelkie późniejsze i wcześniejsze wady i jest mandatem na Prawdę :)
Ice - 21 Stycznia 2011, 10:43

Tak w kwestii leczenia psychiatrycznego, to właśnie wyszło, że morderca z Łodzi był członkiem PO w latach 2004-2006 :wink:
Martva - 21 Stycznia 2011, 12:09

Matrim napisał/a
I to skreśla wszelkie późniejsze i wcześniejsze wady i jest mandatem na Prawdę

Aaale możesz rozwinąć?

jewgienij - 21 Stycznia 2011, 12:42

Ice napisał/a
Tak w kwestii leczenia psychiatrycznego, to właśnie wyszło, że morderca z Łodzi był członkiem PO w latach 2004-2006 :wink:

Widać więc do czego może prowadzić zaniechanie leczenia.
W przypadku Jarosława jest jeszcze niebezpieczniej, bo ma on jakiś tam polityczny wpływ na kraj. Osłabi go i ośmieszy, zdestabilizuje, byle dać upust swojej osobistej chęci odwetu i kompleksom.

Z drugiej strony śmieszne, że najwięcej o godności i honorze mówi człowiek, którego słowa i uczynki od kilkunastu miesięcy są całkowitym zaprzeczeniem tych pojęć.

Matrim - 21 Stycznia 2011, 16:36

Martva napisał/a
Matrim napisał/a
I to skreśla wszelkie późniejsze i wcześniejsze wady i jest mandatem na Prawdę

Aaale możesz rozwinąć?

Jeśli czyjś przodek był posłem na Sejm Wielki (czyli w domyśle - Prawdziwym Polakiem, Obrońcą Kraju, Twórcą Konstytucji 3 Maja), to każdy jego potomek (jak pan Kaczyński, według niektórych), może mieć nawet dziadka wielbiącego cara i urzędnika zaborowego w rodzinie, bo i tak sam będzie Prawdziwym Polakiem. No taki tam skrót myślowy ;)

Anonymous - 21 Stycznia 2011, 18:41

Patriotyzm Genetyczny - JarKacz powinien zostać pisarzem science fiction. :D
Adanedhel - 21 Stycznia 2011, 19:27

Ice napisał/a
Tak w kwestii leczenia psychiatrycznego, to właśnie wyszło, że morderca z Łodzi był członkiem PO w latach 2004-2006 ;)

No tak. To nie pozostaje nic, jak tylko postawić Tuska, Schetynę i Palikota przed plutonem egzekucyjnym.
Żerań napisał/a
JarKacz powinien zostać pisarzem science fiction.

On daje Ci najlepszy teatr science fiction jaki świat widział, czego jeszcze chcesz?

terebka - 21 Stycznia 2011, 20:39

Kilkanaście minut sam na sam z posłem Brudzińskim na tvn24 :shock:
Oczywistym jest, że gdyby premierem 10 kwietnia 2010 był Jarosław Kaczyński, do katastrofy by nie doszło. Siła argumentacji posła zniweczyła zakusy wrażego prowadzącego program żydokomuchomasona, usiłującego zakłamać rzeczywistość. Jarosław Kaczyński zapuściłby taśmę jak w "Gwiezdnych Jajach" i tak poprowadził lot by tupolew ominął mgłę i osiadł bezpiecznie na płycie lotniska.

No, sorki, ale tak właśnie wynikało z argumentów posła. Żałosne. Niskie. Prymitywne. Nie chce mi się wierzyć, że mentalnie ci ludzie są dorośli.

jewgienij - 21 Stycznia 2011, 21:02

terebka napisał/a
Kilkanaście minut sam na sam z posłem Brudzińskim na tvn24 :shock: ...

Oni nie mają argumentów żadnych, więc sadzą farmazony takie, że głowa boli. Im prymitywniej, tym lepiej, bo robi się zamieszanie, które odwraca uwagę od prawdziwych przyczyn. A te są dla Kaczyńskiego niefajne, a na pewno nie tak heroiczne, jakby chciał.

Nie mają logicznych argumentów, więc odgrywają jakieś przedstawienia, Kamiński recytuje z kartki płaczliwe strofy, Kempa to już w ogóle nie wie, co mówi. Dobrze, że Roty tam nie odśpiewali, efekt artystyczny byłby pełny.

Winien jest Tusk, jego "rozdzielenie wizyt". To po prostu zamyka śledztwo. Mgła, naciski, łamanie procedur, poprzednie wypadki wojskowo-rządowe - wszystko nieważne. Tusk "rozdzielił wizyty".

Ktoś już wyśmiał taką logikę, udowadniając, że śmierci prezydenta winien jest naród, bo gdyby go nie wybrał, to ten nie zginąłby w prezydenckim samolocie. Do tego się dochodzi, stosując rozumowanie i zaklinanie rzeczywistości przez tych komediantów ze spalonego teatru.
Bagno.

Matrim - 21 Stycznia 2011, 21:05

Ale nas dalambert opierniczy, jak tu zajrzy ;)
jewgienij - 21 Stycznia 2011, 21:11

Eee, napisze tylko "zadławcie się swoim jadem" :) i po krzyku.
Ice - 21 Stycznia 2011, 21:12

Szczerze mówiąc, to atmosfera jechania po Kaczyńskim od chwili jego wyboru była taka, że jakoś jesienią 2009 przy okazji jazdy o traktat lizboński,pomyślałem sobie, że chłop może nie dożyć końca kadencji. Spodziewałem się, że może dostać zawału, lub popaść w jakąś depresję, życie okazało się dużo bardziej tragiczne.
jewgienij - 21 Stycznia 2011, 21:16

Ice napisał/a
Szczerze mówiąc, to atmosfera jechania po Kaczyńskim od chwili jego wyboru była taka, że jakoś jesienią 2009 przy okazji jazdy o traktat lizboński,pomyślałem sobie, że chłop może nie dożyć końca kadencji.

Po wydarzeniach w Gruzji też tak sobie pomyślałem. Nie można losu prowokować w nieskończoność, bo prezydent nie znaczy : nieśmiertelny. Szkoda tylko, że tyle osób przy okazji musiało zginąć, żeby niektórym włączył się alarm.
Nie wszystkim, jak widać...

Fidel-F2 - 21 Stycznia 2011, 21:31

myślę, że dojrzeliśmy by zgłosić do WHO nową jednostkę chorobową - 'Zwolennik PiS', będzie to można w końcu legalnie leczyć a biorąc pod uwagę rozmiary epidemii jak nic z Unii przyjdzie pomoc, żeby nas tylko nie zamknęli w kwarantannie
Ice - 21 Stycznia 2011, 21:37

Ja myślę, że tą samą jednostką chorobową, jedynie inną odmianą jest "Fanatyczny przeciwnik PIS/ Leming PO", zainfekowanych tą choroba cechuje całkowity brak dystansu do działań polityków, których popierają oraz stosowanie moralności Kalego do oceny wydarzeń na polskiej scenie politycznej. Zdaje się, że ostatnio Niesiołowski z Kurskim klepali się po pleckach, gdy zeszli z wizji. To tylko polityka. Dystansu i zdrowia.
jewgienij - 21 Stycznia 2011, 21:39

Fidel, są już w Brukseli :)
Ale nie znają języków, więc wirus nie ma jak się przedostawać.

ED. Kurski i Niesiołowski to zawodowi fajterzy, wiedzą, że to bitka.
Kaczyński za to żyje w amoku.

Fidel-F2 - 21 Stycznia 2011, 21:43

Ice, zacytuj mnie, gdzie wyrażam się o PO w superlatywach i bez dystansu. W zasadzie zacytuj kogokolwiek na tym forum kto tak się wyraża o PO.

A 'Fanatyczny przeciwnik PIS' powinno się haftować na sztandarach obok Bóg, Honor, Ojczyzna.

Fidel-F2 - 21 Stycznia 2011, 21:45

jewgienij napisał/a
Ale nie znają języków, więc wirus nie ma jak się przedostawać.
:P
Matrim - 21 Stycznia 2011, 21:57

jewgienij napisał/a
więc wirus nie ma jak się przedostawać.

Przeczytałem "przedstawiać", co w sumie też by pasowało.

jewgienij - 21 Stycznia 2011, 22:08

Ice, fanatyzm pobudza fanatyzm.

Gdyby PIS stosował cywilizowane metody i uprawiał politykę, a nie głosił radykalną partyjną, jedynie słuszną ideologię, to by nie miał aż tak fanatycznych przeciwników i nie był tak atakowany. Ale że nie używa ani nie przyjmuje do wiadomości argumentów rozumowych, tylko jedzie na niskich emocjach, apeluje do narodowych kompleksów, to czego się spodziewać? Umiarkowanych przeciwników?

Partner forum