To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

dalambert - 8 Listopada 2011, 10:53

Martva, Mogła lady Godiva, możesz i ty!
ona wprawdzie była w maxi, a Ty w mini, ale zamiast na koniu jechać, na rekach Cię chłopaki nosić będą i ciepło będzie, żeby gorąco nie powiedzieć :D

merula - 8 Listopada 2011, 10:54

zaskocz wszystkich i wybierz dres ;P:
dalambert - 8 Listopada 2011, 10:57

merula, Wiesz to jest pomysł! Intensywnie zielony dresik i Martva, będzie na Falconie za ufoludka robić :D
Martva - 8 Listopada 2011, 11:05

dalambert napisał/a
Intensywnie zielony dresik i Martva, będzie na Falconie za ufoludka robić :D

Och, gdybyś był młodszy, to bym Ci teraz cięcie zaripostowała, ale z szacunku dla siwych wąsów się powstrzymam :twisted:

dalambert - 8 Listopada 2011, 11:30

Martva, ufoludki nie mają siwych wąsów, może to i szkoda :wink:

A z Ciebie byłby naprawdę śliczny ufoludek, a właściwie ufoludka :!:

smert - 8 Listopada 2011, 19:08

ilcattivo13 napisał/a
ilcattivo13 napisał/a
o, smert będzie na Falkonie paradował w indiańcach?

shenra napisał/a
Nie no, może coś jeszcze włoży na siebie :mrgreen:

merula napisał/a
ja kcem fotkem :mrgreen:

a ja już kcem to wyprzeć :mrgreen:

No teraz to pojechaliście :shock: człowiek nieświadomy, jakoś sobie bezwirtualnie wegetuje,
a tu takie rzeczy za plecami odchodzą, nikomu nie można ufać :evil:
Hubert, chyba chcesz mieć bliskie spotkanie z falkonową poduszką, jedyną prawdziwą
przyjaciółką z zeszłego roku, jak pamiętasz przykryć się nią da radę ale jak Ci wyląduje na głowie...
Martva przepraszam za bezczelne najście ale aż mi się różowo zrobiło przed oczami, no i teraz muszę intensywnie wypierać. I tak, motyla noga, do czwartku.

May - 8 Listopada 2011, 20:37

Wszelki Duch.... Smert na forum!!!
Agi - 8 Listopada 2011, 20:38

May, a Ty byś nie przyszła, gdyby Cię posądzili o zamiar biegania publicznie goło w różowych kolczykach? :mrgreen:
May - 8 Listopada 2011, 20:42

Agi, ja bym pewnie nie zauwazyla :mrgreen:
shenra - 8 Listopada 2011, 20:44

Też mnie prawie zatchnęło jak zobaczyłam smerta na forum :mrgreen: Ale to ten czas, że zbacza do nas ze swej drogi niebywania na forum :mrgreen:
Martva - 8 Listopada 2011, 21:09

smert napisał/a

omg, kogo ja widzę. Kto Ci doniósł? ;P:

smert napisał/a
ale aż mi się różowo zrobiło przed oczami, no i teraz muszę intensywnie wypierać. I tak, motyla noga, do czwartku

nie wypieraj, bo doznasz szoku na konwencie ;P: W czwartek, mój drogi, to się dopiero zacznie.

A tak w ogóle, to kupiłam sobie spódnicę. Strasznej długości, bo przykrywa kolana (lubię spódnice przykrywające kolana, ale pod warunkiem że przykrywają również kostki). Nie da się jej skrócić, bo jest dziwna. Ale mówiła do mnie, to kupiłam.
Odkryłam też mój kolor. Ciemny róż plus fiolet z odrobineczką bieli. Niestety nie występował w żadnym z moich fasonów, a przymierzyłam tunikę i od razu cera mi się zrobiła ładniejsza, włosy rudsze, a oczy bardziej błękitne i mniej podkrążone, magia :D Niestety sama tunika robiła mi zdecydowanie ciążową sylwetkę i miała gupie rękawy.

Godzilla - 8 Listopada 2011, 21:14

https://picasaweb.google.com/101727803995676056900/OriginalniBizuterieZDratku#
Tak tylko wrzucę czeski album o biżuterii z drutu. Może się do czegoś przyda.

smert - 8 Listopada 2011, 21:29

May napisał/a
Wszelki Duch.... Smert na forum!!!

Ale jak już się zjawi... no i wywołaliście ducha z niebytu.
Agi napisał/a
May, a Ty byś nie przyszła, gdyby Cię posądzili o zamiar biegania publicznie goło w różowych kolczykach? :mrgreen:

nic dodać nic ująć, jak widać można tu liczyć na trochę empatii :wink:
Martva napisał/a
smert napisał/a

omg, kogo ja widzę. Kto Ci doniósł? ;P:
smert napisał/a
ale aż mi się różowo zrobiło przed oczami, no i teraz muszę intensywnie wypierać. I tak, motyla noga, do czwartku

nie wypieraj, bo doznasz szoku na konwencie ;P: W czwartek, mój drogi, to się dopiero zacznie.

coś mnie podkusiło, wolałbym chyba nie wiedzieć :wink:
toteż o to właśnie chodziło, chciałem mieć czysty umysł przed, i zapominać od czwartku dopiero, a tu już we wtorek luki w pamięci muszę szykować, ech niedobrze,
do czwartku Paskudy :)

Martva - 8 Listopada 2011, 21:38

Godzilla, dzięki :) Wydaje mi się że nawet miałam kiedyś tę książkę w polskiej papierowej wersji, ale nie jestem pewna na 100% :)

smert napisał/a
do czwartku Paskudy :)

Mam nadzieję że wstanę ;P:

ilcattivo13 - 8 Listopada 2011, 22:49

smert - musisz pamiętać, że przyjeżdżam dopiero w piątek, więc jest spora szansa, że Twoja poduszka zostanie do tego czasu rozdarta (w wiadomym celu) :mrgreen:
Martva - 9 Listopada 2011, 19:58

Joooj, przypomniałam sobie że całkiem sporo moich błyskotek leży w jednej z krakowskich galerii z róznymi rzeczami, od dwóch miesięcy, a miałam się zgłaszać co miesiąc. Mail zaginął w odmętach sieci, sms był skuteczniejszy, mam jakąś kasę do odebrania, mogę zostawić jakieś rzeczy, jutro. Przyszłam, dziewczyna za ladą (stolikiem/komódką w sumie) akurat z kimś gadała, to się rozejrzałam i juz w ostatniej chwili kątem oka zarejestrowałam moje indiańce z ceną 75zł.
Zszokowałam się straszliwie, nawet nie marżą (ponad 100%), tylko faktem że ktoś kupił z sześć czy siedem par moich kolczyków w takich cenach. A chyba najbardziej mnie zdziwiło, że poszły jedne drewniane i jedne z masy perłowej, jak podobne (tylko nie na srebrze, tylko byle metalowych biglach, i bez kamyka/swarka) można kupić za 5 zeta, a w galerii były pewnie za ponad 40. Wow.

Agi - 9 Listopada 2011, 20:01

Martva napisał/a
Zszokowałam się straszliwie, nawet nie marżą (ponad 100%),

Umawiałaś się na konkretną cenę, czy procentowo od ceny sprzedaży?
Marża ponad 100% jest raczej bandycka.

Martva - 9 Listopada 2011, 20:14

Umawiałam się że dla mnie ma być tyle ile jest napisane na woreczku, w sumie o marżę nawet nie pytałam. Na trzech parach ciut spuściłam z ceny.
Agi - 9 Listopada 2011, 20:33

To może przy następnej partii postaw wyższą cenę i negocjuj twardo.
May - 9 Listopada 2011, 20:52

Martva, jestes traba i sie za nisko cenisz. Howgh
Martva - 9 Listopada 2011, 21:15

Znaczy wiecie, mi w sumie powinno być wszystko jedno czy kolczyki które wyceniam na 35zł puszczę komuś bezpośrednio za tyle, czy przez galerię netową za 42, czy przez galerię stacjonarną za 75, nie tracę na tym, prawda?
Niemniej jestem w szoku że ktoś tyle zapłacił. To w sumie fajne :)

shenra - 9 Listopada 2011, 21:16

I zdecydowanie podnieś ceny!
May - 9 Listopada 2011, 21:22

jesli ktos tyle zaplacil, to znaczy, ze sie za nisko cenisz. I juz. Posluchaj starszych i madrzejszych i podnies ceny!
Martva - 9 Listopada 2011, 21:25

A starsi i mądrzejsi będą u mnie potem robić zakupy za dwa razy tyle? ;P:
shenra - 9 Listopada 2011, 21:31

A bo to od razu obcina zniżki dla rodziny i znajomych. May strzeż się :mrgreen:
kropek - 9 Listopada 2011, 22:44

Martva napisał/a
A starsi i mądrzejsi będą u mnie potem robić zakupy za dwa razy tyle? ;P:

A niby nie robia, jak mogą? :twisted:

ilcattivo13 - 9 Listopada 2011, 22:51

May napisał/a
jesli ktos tyle zaplacil, to znaczy, ze sie za nisko cenisz. I juz. Posluchaj starszych i madrzejszych i podnies ceny!

właśnie, już od dawna chyba wszyscy Ci o tym mówią. A dla znajomych czy rodziny, jeśli będziesz miała wyrzuty sumienia, zawsze możesz udzielać rabatów, no nie? :wink:

Edit: dopiero doczytałem, że shenra napisała to samo... chomiczo-niedźwiedzia solidarność, czy jak :roll:

shenra - 10 Listopada 2011, 06:18

ilcattivo13 napisał/a
chomiczo-niedźwiedzia solidarność, czy jak
Ty mi tu tak nie kokietuj Misiu ;P:
ilcattivo13 - 10 Listopada 2011, 18:59

przeczytałem "kokotuj" i pomyślałem, że to chyba nie do mnie 8)
fealoce - 10 Listopada 2011, 22:18

I dlatego nie zareagowałeś na ostatni wyraz? :mrgreen:

Partner forum