To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Dunadan - 7 Lipca 2015, 12:37

m_m napisał/a
Scarlet ci sie nie podoba?

Kompletnie nie mój typ :roll:

konopia - 7 Lipca 2015, 14:45

Dunadan, +1
m_m - 8 Lipca 2015, 18:02

Dunadan napisał/a
m_m napisał/a
Scarlet ci sie nie podoba?

Kompletnie nie mój typ :roll:
I tu wchodzimy na grząski grunt, o gustach nie ma co dyskutować, jedynie wyraziłem swoje zdumienie ;)

Piękna i bestia najnowsza, francuska wersja tej bajki. Pięknie wizualnie, Francuzi potrafią zrobić film odmienny od holiłudzkiego standartu, a jednocześnie widowiskowy.
W sumie nie ma się do czego przyczepić, może chyba tylko do braku tempa i rytmu, ale to szczegół. Solidne rzemiosło, można obejrzeć, ale szału się nie spodziewajcie.

Luc du Lac - 9 Lipca 2015, 09:47

m_m napisał/a

Piękna i bestia najnowsza, francuska wersja tej bajki. Pięknie wizualnie, Francuzi potrafią zrobić film odmienny od holiłudzkiego standartu, a jednocześnie widowiskowy.
W sumie nie ma się do czego przyczepić, może chyba tylko do braku tempa i rytmu, ale to szczegół. Solidne rzemiosło, można obejrzeć, ale szału się nie spodziewajcie.

zgodzę się, ładny film, czuć europejską rękę i wrażenie - dokąd jedzie ten film ?

figurant - 9 Lipca 2015, 15:46

John Wick- solidna rozpierducha. Keanu wypada raczej słabo. Deznel Washington w podobnej roli był dużo lepszy.
Wywiad ze Słońcem Narodu - miejscami zabawne. Może to mój wiek ale wydaje się mi, że stare komedie z Akroydem, Murrayem i Belushim były śmieszniejsze i lepsze. Miały klasę.

Chal-Chenet - 13 Lipca 2015, 22:14

Jurassic World

To już nie ta sama magia, ale jako film przygodowy sprawdza się całkiem nieźle. Choć nie brak mu wad charakterystycznych dla współczesnych blockbusterów, jak stereotypowi bohaterowie czy dialogi bez większego polotu, to przy odpowiednim nastawieniu, można się na nim dobrze bawić. Zwłaszcza, gdy ma się sentyment do oryginału i do dinozaurów.

7/10

Lowenna - 16 Lipca 2015, 15:04

W głowie się nie mieści. RE WE LA CJA. Polecam nie tylko fanom animacji, od lat 3 do 103. Mądra opowieść, która was rozbawi i wzruszy.
Fidel-F2 - 17 Lipca 2015, 19:53

Stacja kosmiczna 76 / Space Station 76 Pastisz filmów kosmicznych z lat siedemdziesiątych. Średnio udany, do końca nie zakumałem o co autorom obrazu chodziło.

W głowie się nie mieści / Inside Out
Fajny koncept, dobrze zrobiony, ogląda się bardzo miło. Koty debeściarskie.

Fidel-F2 - 19 Lipca 2015, 10:19

W ramach powtórek wojennych Most na rzece Kwai / The Bridge on the River Kwai. Ja wiem, że to lata pięćdziesiąte były i tak dalej ale mimo wszystko. Film zestarzał się koszmarnie. Dziś nie nadaje się do oglądania. Czterej pancerni są o dwa levele wyżej jeśli idzie o wierność rzeczywistości. Wszystko tu jest durne i nieprawdziwe. Japończycy to ćwokowate, nieogarnięte skauty z ćwiartką mózgu i asertywnością minus dziesięć a Anglicy to pyszałkowate, bezmyślne skauty z ćwiercią mózgu (zresztą u Anglików to nic nowego). Poza tym jakiekolwiek działanie kogokolwiek w dowolnej scenie czy zamiarze jest sprzeczne z logiką. Nigdy więcej.
Fidel-F2 - 19 Lipca 2015, 12:44

Scoop - Gorący temat / Scoop Kolejny sympatyczny i dowcipny Allen. Niby nic nowego ale cieszy.
Fidel-F2 - 20 Lipca 2015, 00:30

Simone / S1m0ne Wirtualna aktorka zyskuje wpływ na życie nie do końca spełnionego zawodowo reżysera, który ją stworzył. Gdzieś tam były ambicje ale nie wyszło. Sztampowość i komiksowe uproszczenia plasują film gdzieś w klasie B-. Nie warto.
m_m - 21 Lipca 2015, 23:51

Widziałem Simone nie tak dawno temu, faktycznie zmarnowany potencjał.

Hiszpański więzień Davida Mameta. Rewelacja, zresztą jak każdy film tego reżysera który widziałem. Ulubiony temat Mameta czyli wielopoziomowe oszustwo, w tle wielkie interesy i Japończycy. Trochę widać że budżet nie za duży, ale film daje radę. Muszę sobie przypomnieć Dom gry, bo to jest dopiero genialny film.

figurant - 24 Lipca 2015, 10:19

Jupiter: Intronizacja - strasznie się zawiodłem ale równocześnie się ucieszyłem, że nie poszedłem na to do kina. Nawet momentami fajne zdjęcia nie uratowały tego gniota. Wachowscy, od pierwszego Matrixa, nie zrobili dobrego filmu. Teraz podobno jakiś serial nakręcili, ciekawe czy im się udał?
Fidel-F2 - 24 Lipca 2015, 11:23

Czemu się zawiodłeś? W sieci istnieją tylko opinie negatywne lub bardzo negatywne. :omg:
figurant - 24 Lipca 2015, 12:49

Akurat nie czytałem recenzji Jupitera. Zawiodłem się bo uważałem, że Wachowskich stać na więcej. Ja mogę wiele wybaczyć filmowi jeżeli spodoba się mi od strony wizualnej, jeżeli ma w sobie jakiś rozmach, jeżeli jest to jazda po bandzie. Taki Mad Max, film głupiutki ale siedziałem w kinie i patrzyłem jak urzeczony.
Fidel-F2 - 24 Lipca 2015, 13:04

figurant napisał/a
Akurat nie czytałem recenzji Jupitera
po co?
konopia - 24 Lipca 2015, 18:14

Inside Out (W głowie się nie mieści 2015)
dramat normalnie, dawno tak żaden film mi się nie dłużył, najlepszą scenę z filmy wcześniej już znałem z reklamówek, poza tym w tej bajce nie ma co oglądać, niby kino dla dzieci a jakoś dzieciaki moje wcale zadowolone nie były.
Sł abo wypoziomowany ten film, jak się robi historię dla dzieci to trzeba po dziecięcemu opowiadać i ewentualnie puszczać oko do dorosłych widzów (te wszystkie aluzje i nawiązania skierowane do dorosłych).
Tutaj mamy nijaką opowieść, która szyba zaczyna się dłużyć zarówno dzieciakom jak i dorosłym.
Masakra. Na "big hero 6" czy "home" to była zabawa, coś się działo na sali kinowej, były jakieś emocje, śmiechy, okrzyki, płacz, tu było nijako, pełna sala a dzieciaki nie reagowały na wydarzenia na ekranie, żarli tylko ten popcorn.
po pierwszej połowie młodsze dzieciaki zaczęły się kręcić i narzekać, nudziło im się.

Chal-Chenet - 24 Lipca 2015, 23:38

Naznaczony: Rozdział 3 (Insidious: Chapter 3)
Po marnej dwójce jest to powrót tej serii na właściwe tory. Blisko klimatu oryginału.

7/10

Luc du Lac - 25 Lipca 2015, 00:15

Asterix Osiedle Bogów, rysunek , ale nie do końca dla dzieci, w zasadzie nie wiadomo dla kogo. Można popatrzeć ale zupełnie bez szału 6/10
Melfka - 25 Lipca 2015, 18:23

Ant-Man
Co tu dużo mówić - Marvel, choć chyba z większą niż zwykle dozą absurdu i humoru. Widownia w kinie wybuchała śmiechem regularnie.
Kto lubi filmy z MCU, nie zawiedzie się. Kto nie lubi, ten zdecydowanie nie powinien iść.

m_m - 26 Lipca 2015, 00:16

Czerwona Planeta. Możecie nie wierzyć, ale nie widziałem tego filmu jeszcze. A mogłem żyć w tej nieświadomości. O masakra, jaki ten film jest głupi i nieprawdopodobny, a widzę to na świeżo, mając w pamięci niedawną lekturę Marsjanina, który wręcz drobiazgowo wyjaśnił sprawy przylotu, odlotu i przebywania na Marsie.
Ale prawdziwy facepalm przytrafił mi się przy scenie gdy szanowni marsonauci rozpięli ,,rozporki'' swych wypasionych kosmicznych, hermetycznych, w pełni skomputeryzowanych kombinezonów i użyźnili marsjańską glebę.
I na co mi to było?

m_m - 28 Lipca 2015, 00:13

Nikt nic nie ogląda? No to będzie post pod postem.

The Words / Między wierszami
RE-WE-LA-CJA. Jestem zachwycony. Piękna, klimatyczna opowieść szkatułkowa o tym co kochamy najbardziej, czyli o książkach, słowach w nich zawartych i uczuciach pisarzy. Rewelacyjne aktorstwo i cudowna, wpadająca w ucho, ale nie nachalna muzyka. Jeden z lepszych filmów jakie ostatnio widziałem, co tam ostatnio, w całym swoim życiu chyba.

P.S. @#&*()_@ od tłumaczeń znowu dali popis swojej chorej inwencji twórczej, nie można było po prostu zatytułować tego filmu jako Słowa?

Dunadan - 28 Lipca 2015, 15:13

m_m, fajna obsada, postaram się zapamiętać i przy okazji zapoznać z tytułem, dzięki!
Homer - 30 Lipca 2015, 09:47

Piksele - omijać. Jako fan gier retro to mówię... Ralf Demolka był kilka klas lepszy.

Plusy:
- cameo Tyriona
- Dialogi miejscami..

Minusy:
- cała reszta

Do obejrzenia w domu do kotleta. To jest chyba film do naprawdę mniejszych dzieci z naciskiem na chłopców (ale w takim razie, po co aluzje seksualne w dialogach?).

hrabek - 30 Lipca 2015, 10:16

Zastanawiam się właśnie czy aby na pewno dla młodszych. Bo o ile pacmana oczywiście znają wszyscy (chociaż czy na pewno wiedzą, jak się w to grało, czy po prostu kojarzą żółte kółko?), tak już Donkey Konga i inne kultowe automatowe gry z lat 80-tych pewnie nie. Mój syn się napalił i być może w weekend z nim pójdę, ale czy zrozumie, o co w nim biega? Nie te czasy. Chociaż jak widzę, jak gra w tego popikselowanego Minecrafta, to wydaje mi się, że Donkey Kong czy Kung Fu Master mieli lepszą grafikę ;)
figurant - 30 Lipca 2015, 15:28

Fidel-F2 napisał/a
po co?

Tak zrozumiałem Twojego posta.
Ted 2. Uśmiałem się. Choć dwójka jest ciut gorsza od jedynki. Jednak zdecydowanie lepsza od Milion sposobów, jak zginąć na zachodzie.
Igrzyska śmierci. Kosogłos. Kicha, masakra, żenada. Oglądając zastanawiałem się co robią tam tak dobrzy aktorzy.
Brick Mansions. Najlepszy z najlepszych. Dopóki się ganiali i nic nie mówili super. Każdy dialog sprawiał, że miałem ochotę wyłączyć głos.

Dunadan - 30 Lipca 2015, 19:59

figurant napisał/a
Igrzyska śmierci. Kosogłos. Kicha, masakra, żenada. Oglądając zastanawiałem się co robią tam tak dobrzy aktorzy.

Podpisali kontrakty i teraz plują sobie w brodę...

hrabek - 30 Lipca 2015, 20:04

A ten, co nie mógł wytrzymać już przy poprzedniej części zażył "złotego strzała".
Fidel-F2 - 30 Lipca 2015, 20:11

The Words / Między wierszami Usnąłem kilka razy, w końcu nie dooglądałem. Pewne znaczenie może mieć fakt, że byłem zmęczony.
feralny por. - 1 Sierpnia 2015, 09:24

W głowie się nie mieści - sympatyczne, choć pozostawia pewien niedosyt. Mam wrażenie, że nie udało się do końca wykorzystać potencjału.

Terminator Genisys- to jest ino rozpierduchy, które lubię. Bawiłem się świetnie.

Partner forum