Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 23 Grudnia 2010, 18:01
po pierwsze betka, po drugie takie wybuchy bada się sejsmicznie i o ile przy pierwszym mieli jakies wątpliwości, po drugim chyba nie. w tak malym kraju nikt nie odpali ładunku naziemnego, bo to przy ich technologii szaleństwo.
A co do obaw. oni świata nie zniszczą swoim aresnalem, nawet jak odpala te cztery rakiety, czy na ile ich tam się szacuje, ale moga zdestabilizowac gospodarkę w regionie a przez to i globalnie, bo eliminacja potencjały korei południowej odbije się masakrycznie na ekonomiach wielu innych krajów, taka to już globalna wiocha.
Chinom KRLD jest potrzebna jako straszak, więc przytulaja do piersi Kimów, ale na pewno nie zechca milionów uchodźców u siebie, a tym by się skończyło otwarcie granicy.
a tego, jak sie pieprznięty satrapa zachowa, jak go skrofuły przycisną, nie wie nikt, nawet ty. a moze uznać, ze ma w *beep* wszystko i każe coś odpalić. Na seul to nawet rakiety nie potrzebują. Przy tym programie kopania tuneli północniki moga już miec coś w rodzaju wlasnego metra pod tym miastem
feralny por. - 23 Grudnia 2010, 18:11
NURS napisał/a | Chinom KRLD jest potrzebna jako straszak | Zgadza się, pod warunkiem, że da się go kontrolować. W przeciwnym wypadku pożytek z niego żaden. Zobaczymy co będzie. Moim zdaniem nic się nie wydarzy.
NURS - 23 Grudnia 2010, 20:02
do tej pory im się udawało, ale nic nie trwa wiecznie.
Anonymous - 26 Grudnia 2010, 14:52
No i feralny miał rację, a tymczasem wrze także w Rosji.
Kurczę, jakoś mnie to nie dziwi, wiecie? Politolodzy, analitycy od dłuższego czasu mówią, że w Rosji sytuacja w wojsku jest fatalna... Ale zamach stanu? W sumie to ja chyba jednak wolę Rosję rządzoną twardą ręką przez Batmana i Robina, niż małe państewka, każde nieprzewidywalne, każde tłukące się o ropę i gaz, każde prowadzące swoją politykę...
aniol - 26 Grudnia 2010, 19:24
nie wiem czy bardziej to pasuje do rozmow religijnych czy tutaj
http://wiadomosci.wp.pl/k...mosc_prasa.html
ktos ma zdrowo narypane pod czaszka...
Kai - 26 Grudnia 2010, 19:56
Zdecydowanie.
Będzie święty Lech?
Ziuta - 26 Grudnia 2010, 22:12
W Krakowie do szopek zawsze dodają jakiś element współczesny. I papież bywał, i rajcy miejscy. Ja wiem, że dla Polski (oraz naszego świętego spokoju) lepiej byłoby, gdyby Tupolewa pociąć na żyletki, a Lecha zawinąć w worek i wywalić na śmietnik – ale znajmy też umiar.
dalambert - 26 Grudnia 2010, 22:35
aniol, szopki u warszawskich Ojców Kapucynów zawsze / a robione są od 60 paru lat/ zawierają elementy istotne dla życia narodu i ważne wydarzenia z ostatniego roku, nie widzę w tej tegorocznej niczego dziwnego, a jeżeli rzeczywiście uważasz, ze katastrofa smoleńska to pikuś, to już twoja sprawa, ale z innych się nie wyśmiewaj bo na bubka wyjdziesz.
Rafał - 27 Grudnia 2010, 09:03
Wracając do sprawy Turcji-UE, ciekawie napisała Rzepa:Cytat | Wielu ekspertów podkreśla, że Turcja coraz bardziej zwraca się ku sąsiadom, bo nie widać szans na przyjęcie jej do Unii Europejskiej. Mimo coraz większego rozczarowania polityką Brukseli tureckie władze nie zamierzają rezygnować ze starań o członkostwo.
– Unia potrzebuje Turcji i na odwrót – podkreślał minister (MSZ) Davutoglu. | IMO UE robi zasadniczy błąd przekreślając z góry sprawę członkostwa Turcji w UE, ciekawe na ile w tej sytuacji Turcja może zagrać swoimi relacjami z USA (strategiczne bazy NATO) w kontekście zacieśniania więzów z Iranem?
http://www.rp.pl/artykul/...z-Izraelem.html
jewgienij - 27 Grudnia 2010, 13:16
Ziuta napisał/a | W Krakowie do szopek zawsze dodają jakiś element współczesny. I papież bywał, i rajcy miejscy. Ja wiem, że dla Polski (oraz naszego świętego spokoju) lepiej byłoby, gdyby Tupolewa pociąć na żyletki, a Lecha zawinąć w worek i wywalić na śmietnik – ale znajmy też umiar. |
Lech leży na Wawelu, nie na śmietniku. A o Tupolewie mówi się średnio dziesięć razy na dzień. Właśnie tego świętego spokoju bym sobie życzył. Niech śledztwem się zajmują śledczy, a nie oszołomy. Mamy prawie 40 milionów ekspertów od katastrof lotniczych, podobnie jak trenerów piłkarskich.
Co do szopek, to nie widzę nic niestosownego, zawsze były akcentowane bieżące wydarzenia. A propos, właśnie wczoraj mówiłem, że chętnie bym obejrzał krakowskie, od dzieciństwa nie byłem. Chyba do lutego można.
ED. Żyletki ze stopu aluminium byłyby do d...
dalambert - 27 Grudnia 2010, 14:19
jewgienij napisał/a | Niech śledztwem się zajmują śledczy, a nie oszołomy. |
Biega Ci o tego oszołoma Tuska , co to rezultaty ruskiego śledztwa określił jako bezwzględnie nie do przyjęcia' -= stokrotkoż ty nasza
jewgienij - 27 Grudnia 2010, 14:27
Tusk nie jest śledczym. To, co gada, to piana polityczna. Ale i tak nie produkuje jej tyle, co Kaczyński i koledzy, których zza tej piany już nie widać.
dalambert - 27 Grudnia 2010, 15:16
jewgienij napisał/a | Ale i tak nie produkuje jej tyle, co Kaczyński i koledzy, których zza tej piany już nie widać. |
Widac Ciebie ta piana tez tak już zalała, że nawet co się dzieje nie widzisz i co poważni politycy i fachowcy mówią tyż nie słyszysz , może byś tak z pokładu "Kurska" pozdrowił panią Politkowską i pana Litwinienke - a potem się dalej pienił .
jewgienij - 27 Grudnia 2010, 15:28
dalambert napisał/a |
Widac Ciebie ta piana tez tak już zalała, że nawet co się dzieje nie widzisz i co poważni politycy i fachowcy mówią tyż nie słyszysz |
Co mówią?
Że Ruscy kręcą? Nie trzeba mi do tego fachowców.
Oni kręcą swoje, my swoje, to było do przewidzenia. Nie przypadkiem to polski samolot na ruskim lotnisku się rozwalił. Dwa narody warte siebie, prowizorka, bezmyślność i trzy tony dumy.
dalambert - 27 Grudnia 2010, 15:50
jewgienij napisał/a | Dwa narody warte siebie |
Zabjdź se trzeci
Fidel-F2 - 27 Grudnia 2010, 15:53
dalambert napisał/a | Zabjdź |
jewgienij - 27 Grudnia 2010, 15:53
Pisz po polsku, to nam ułatwi sprawę
aniol - 27 Grudnia 2010, 16:03
dalambert napisał/a | aniol, szopki u warszawskich Ojców Kapucynów zawsze / a robione są od 60 paru lat/ zawierają elementy istotne dla życia narodu i ważne wydarzenia z ostatniego roku, nie widzę w tej tegorocznej niczego dziwnego, a jeżeli rzeczywiście uważasz, ze katastrofa smoleńska to pikuś, to już twoja sprawa, ale z innych się nie wyśmiewaj bo na bubka wyjdziesz. |
nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie robienie szopek z tragedii (a inaczej nie da sie tego nazwac) jest obrzydliwe i niesmaczne
no ale sa jak widze rozne gusta
NURS - 27 Grudnia 2010, 16:23
dalambert napisał/a | jewgienij napisał/a | Niech śledztwem się zajmują śledczy, a nie oszołomy. |
Biega Ci o tego oszołoma Tuska , co to rezultaty ruskiego śledztwa określił jako bezwzględnie nie do przyjęcia' -= stokrotkoż ty nasza |
Podasz numer uchwały końgresu wywalczonej przez Fatygę i Macię? . Fijołeczku?
Jak byś się nie pienił i nie fąfarzył, to i tak za diabła ruskimi nie wytłumaczysz, dlaczego ten samolot podchodził do lądowania w takich warunkach.
dalambert - 27 Grudnia 2010, 17:13
O oooNURSik, się czujnie odezwał ja o Tusku, on o NURS napisał/a | Fatygę i Macię | widać nie meritum dala Ciebie istotne jeno popluwanie atypisowskie tradycyjne - fafarz sie dalej - wesłej zabawy .
ps kto to jest Macie - ktoś Ci się przyśnił i po nocach straszy ?
Easy - 27 Grudnia 2010, 17:48
NURS napisał/a | Jak byś się nie pienił i nie fąfarzył, to i tak za diabła ruskimi nie wytłumaczysz, dlaczego ten samolot podchodził do lądowania w takich warunkach. |
Szmajdziński, agent PZPR, został wysłany z tajną misją i w odpowiedniej chwili wdarł się do kabiny pilotów i wpakował samolot w zasadzoną 70-80 lat wcześniej przez Stalina brzozę.
Więc jak widzisz, spisek został zawiązany już wtedy, gdy Rasputin przewidział narodziny podwójnego Napoleona.
Kai - 27 Grudnia 2010, 19:48
Coraz bliżej absurdu...
Zwracam uwagę na minę kota. Zamierzone czy nie, dla mnie to takie... niepasujące.
NURS - 27 Grudnia 2010, 19:53
Easy napisał/a | NURS napisał/a | Jak byś się nie pienił i nie fąfarzył, to i tak za diabła ruskimi nie wytłumaczysz, dlaczego ten samolot podchodził do lądowania w takich warunkach. |
Szmajdziński, agent PZPR, został wysłany z tajną misją i w odpowiedniej chwili wdarł się do kabiny pilotów i wpakował samolot w zasadzoną 70-80 lat wcześniej przez Stalina brzozę.
Więc jak widzisz, spisek został zawiązany już wtedy, gdy Rasputin przewidział narodziny podwójnego Napoleona. |
Masz rację, przepraszam, myliłem się.
Dalambercie, polecam ci film Jaskiniowiec, z Ringo Starrem. Tam jest wyjasnione co to jest macia, a nawet macia-macia.
jewgienij - 27 Grudnia 2010, 20:48
Kai napisał/a | Coraz bliżej absurdu...
Zwracam uwagę na minę kota. Zamierzone czy nie, dla mnie to takie... niepasujące. |
Wieśniacka ikonografia zawsze będzie wieśniacka. To folklor, który ma niestety pretensje do bycia "myślą narodu".
Nie chodzi mi nawet o ten konkretny przypadek, tylko o katolicyzm w Polsce. Katechizm dla dzieci, bezrozumny i zadowolony z siebie.
dalambert - 27 Grudnia 2010, 21:17
jewgienij napisał/a | To folklor, który ma niestety pretensje do bycia myślą narodu. |
3/4 narodu to "folklor" , a wy się nadymajta jak tam chceta
Agi - 27 Grudnia 2010, 21:21
dalambert napisał/a | 3/4 narodu to folklor , a wy się nadymajta jak tam chceta |
Przypuszczam, że wprowadzenie podatku kościelnego zweryfikowałoby tę wielkość i obawiam się, że in minus.
Fidel-F2 - 27 Grudnia 2010, 21:27
90% wszystkiego to *beep*
Agi - 27 Grudnia 2010, 21:39
Fidel-F2, opanuj się!
Fidel-F2 - 27 Grudnia 2010, 21:48
Agi, przecież nie ja to wymyślilem
Agi - 27 Grudnia 2010, 22:11
Fidel-F2 napisał/a | Agi, przecież nie ja to wymyślilem |
Trzeba było dać w cudzysłów i wskazać autora, bo zaraz ktoś się zacznie domagać "krawata" dla Ciebie.
|
|
|