Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
Fidel-F2 - 11 Maj 2015, 22:58
m_m, chodzi o to, że to bardzo czytelne i przewidywalne było. Finezji nie stwierdzono.
m_m - 12 Maj 2015, 00:41
Naprawdę gupi jezdem mnie finał zaskoczył.
Fidel-F2 - 12 Maj 2015, 09:02
Serio??? Spodziewałeś się, że będą żyli długo i szczęśliwie?
m_m - 12 Maj 2015, 12:44
Nie, po prostu nie spodziewałem się, że Virgil aż tak da się, no, wydmuchać. Ale serio serio to muszę sobie seans powtórzyć, żeby wdać się w jakąś głębszą dyskusję.
mesiash - 12 Maj 2015, 13:13
Barefoot połowicznie z żoną. Film z gatunku głupich, słodkich komedyjek telewizyjnych. Bez drugiego dna, lekki i banalny, zagrany przyzwoicie, ale nie da się z niego wycisnąć więcej jak 4/10.
konopia - 12 Maj 2015, 13:30
Barefoot - no, ja tez odpadłem po półgodzinie, z moja to oglądała jednocześnie korzystając z laptopa, więc nie wiem czy na pewno to dobre jest.
Interstellar - przykuł nas do ekranu, lubimy takie filmy, może nie za bardzo podobała mi się końcówka, ale cały film oceniam jako 4+/5.
The Signal (2014) - miłe złego początki, pierwsze godzina dobra, potem już jest gorzej, po napisach końcowych pozostaje niesmak a szkoda, bo lubię takie historie.
m_m - 13 Maj 2015, 19:00
Near Dark wczesny film Kathryn Bigelow, durna historyjka o bandzie wampirów. W sumie niezły klimat, ale fabuła woła o pomstę do nieba. Wampiryzm można wyleczyć transfuzją
Nie tak dawno oglądałem Lost Boys, który mimo podobnego tematu był jednak o wiele gorszym filmem. IMO Bigelow tworzy bardzo nierówne filmy, takie Na fali było koszmarne, a Dziwne Dni uważam za świetny film mimo dłużyzn, a Hurt Locker i Zero Dark Thirty to genialne obrazy.
Ale jak ktoś lubi filmy o wampirach to polecam.
Fidel-F2 - 13 Maj 2015, 19:01
Cytat | Wampiryzm można wyleczyć transfuzją | no i w czym problem?
m_m - 13 Maj 2015, 19:02
Zobacz film to się przekonasz.
Fidel-F2 - 13 Maj 2015, 19:08
Film filmem, mało mnie obchodzi, ale co masz do transfuzji?
mesiash - 14 Maj 2015, 09:50
A może wampir jest świadkiem jehowy, i jedyne lekarstwo dla niego jest niedostępne z powodów wyznaniowych?
Po latach ponownie filmowy South park już tak nie śmieszy, ale oglądanie go w oryginale spowodowało, że śmiałem się z dowcipów utraconych w przekładzie na nasz język
Fidel-F2 - 17 Maj 2015, 20:05
Wysyp żywych trupów / Shaun of the Dead W końcu obejrzałem. Z butów nie wyrywa, parę przyzwoitych gagów; jako rozrywkowy odmużdżacz daje radę. Jeszcze lepiej by było z piwkiem, a z trzem jeszcze lepiej. Albo z pięcioma.
Freja Draco - 19 Maj 2015, 11:40
Jupiter Ascending Tak jak się spodziewałam, ładnie zrobiona bajka. Kopciuszek w klimatach space opery.
Ładna, ale jakoś nie porywa. O ile sceny demolki są nawet sympatyczniejsze i oryginalniejsze niż w 2-gim i 3-cim Matriksie, gdzie Wachowscy zaczynali już zjadać własny ogon. O ile rozmach i wymach scen mieści się jeszcze od biedy w granicach ludzkiej percepcji (nie popadając w scenograficzną epilepsję typową dla środkowej sagi Lucasa). O tyle nic mi prawie na dzień drugi z oglądniętego filmu w głowie nie zostało
A dla porównania podczas oglądania disnejowskiej Czarownicy//Maleficent czułam momentami miły dreszczyk i chyba mi coś nawet do oka w trakcie seansu wpadło chociaż rozp...asanie tam było zdecydowanie mniej kosmiczne. Ale przynajmniej główna bohaterka zdecydowanie bardziej wyraźna
m_m - 19 Maj 2015, 18:03
Powtórnie obejrzałem Konesera i muszę przyznać, że już takiego wrażenia na mnie nie zrobił. Nadal uważam że to bardzo dobry film, z ciekawymi postaciami i świetną atmosferą. A czy było to wszystko zbyt grubymi nićmi szyte? Nie sądzę. Trochę zabrakło w finale napięcia, ale można to wybaczyć twórcom. Nadal polecam.
Stretch całkiem niezły, nieco odjechany film z ciekawą obsadą. Szalona noc pewnego szofera, trochę nawet w stylu Po godzinach Scorsese. Można obejrzeć.
feralny por. - 19 Maj 2015, 19:31
Pluton - nadal robi wrażenie...
dalambert - 19 Maj 2015, 19:48
feralny por., fakt
konopia - 19 Maj 2015, 20:59
bo kiedyś filmy miały treść i opowiadały konkretne historie
teraz w większości wypełniają filmy efektami specjalnymi i wydaje im się, że to wystarczy*
(tak wiem, znów przyczepiam się do transformersów i podobnych, chyba normalnie jakiś uraz mam, albo się starzeję, albo znów marudzę)
thinspoon - 19 Maj 2015, 21:18
Kiedyś to było lepiej, panie. I młodzież była lepsza i trawa bardziej zielona. I żona jakaś jędrniejsza, no.
Chal-Chenet - 19 Maj 2015, 21:40
Avengers - Age of Ultron
Świetny blockbuster. Bawiłem się wybornie. Ta odsłona podobała mi się nawet bardziej niż jedynka.
9/10
Fidel-F2 - 19 Maj 2015, 22:51
konopia, musisz zmienić klucz doboru filmów
Lowenna - 19 Maj 2015, 23:03
Jupiter coś tam coś tam. Miałam robotę i włączyłam odmóżdżacz by do mnie gadał. Ale o co chodzi? Pół filmu zastanawiałam się kto jest targetem
Luc du Lac - 20 Maj 2015, 00:27
Lowenna napisał/a | Pół filmu zastanawiałam się kto jest targetem |
Jupiterianie
Po tylu świetnych opiniach musze to obczaić
Lowenna - 20 Maj 2015, 08:45
To film braci Wachowskich???
hrabek - 20 Maj 2015, 09:01
Jakich braci?
m_m - 20 Maj 2015, 09:01
Juz nie braci....
Lowenna - 20 Maj 2015, 09:03
Większość zdjęć w profilu to zdjęcia faceta. Braci.
hrabek - 20 Maj 2015, 09:17
Zależy jak wpiszesz zapytanie do Google. Jak Wachowski brothers, to co się dziwisz. Ale spróbuj tego: https://www.google.pl/sea...iw=1920&bih=955
Lowenna - 20 Maj 2015, 09:21
Wchodziłam na "Lana Wachowski" na filmwebie.
nureczka - 20 Maj 2015, 09:44
"Lucy". Mocny kandydat do tytuły gniota tysiąclecia.
hrabek - 20 Maj 2015, 09:49
Lowenna napisał/a | Wchodziłam na Lana Wachowski na filmwebie. |
No to zdjęcie profilowe jest "kobiece". A pozostałe... Najnowsze sprzed 16 lat. Trudno je uznać za aktualne, nawet przy dużej tolerancji.
|
|
|