Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Witchma - 22 Października 2010, 17:22
Net mi szlag trafił, mogę sobie na gg porozmawiać i otworzyć google. Provider nie wie, co się stało.
Ellaine - 22 Października 2010, 17:33
A tak ogólnie. Poza tym zastanawiam się, czy piec ciasto, czy nie... Jakoś mi się nie chce, ale chyba jednak to zrobię. A poza tym... to tak ogólnie dziwnie trochę.
Godzilla - 22 Października 2010, 18:49
Moja drukarka. Plu-Jet z niesprawnym podajnikiem, czyli trzeba podawać jej po stronie. Od pół godziny drukuję 30 stron. Paskudztwo. A powinnam wydrukować jeszcze dwa artykuły.
ilcattivo13 - 22 Października 2010, 18:50
niezmiennie jak co roku, o tej samej porze, wk*****ją mnie producenci bielizny zimowej. Wszyscy, jak leci. Znowu chciałem sobie kupić rajtuzy zimowe i znowu mam do wyboru:
1. albo coś, co jest uszyte w ten sposób
przy czym w rozmiarze XXXL albo 4XL nogawki rozciągają się maksymalnie do obwodu ~45 cm (a tyle, to ja, urwał nać, mam w bicepsie), a w kroku (z powodu tego kretyńskiego kroju) robią się dziesiątki mniejszych lub większych fałd, dzięki czemu po godzinie spaceru (że o pracy fizycznej nie wspomnę w ogóle) moje ovas są całkowicie obrane ze skórki
2. albo coś, co ma normalne, szerokie u góry i wąskie u dołu nogawki i w kroku jest uszyte w "klin", ale za to ma cenę, która bardziej przystaje do spodni Levisa, niż do "kalisonów"...
A jak stanie się cud, i znajdę coś o normalnym kroju i w sensownej cenie, to się okazuje, że uszyto to wyłącznie z tworzyw sztucznych...
AAAAAAAAAAAAAAARGH!!!!
Godzilla - 22 Października 2010, 21:30
ilcattivo13, chyba pozostaje na drutach zrobić
Głowa mnie nakasztania.
ilcattivo13 - 23 Października 2010, 12:18
podejmiesz się? Bo mnie w podstawówce chcieli oblać z "Prac zręcznych"
dzejes - 23 Października 2010, 13:48
| joe_cool napisał/a |
Albo zakupię jakieś cienkie szorty, żeby oblec w to moje szlachetne cztery litery w getrach
|
Ha! Ja dokładnie tak zrobiłem
Kai - 23 Października 2010, 15:16
ilcattivo13, pozostaje kupić damskie getry "z klinem". Wprawdzie nie mają wycięcia w strategicznym miejscu, ale wchodzą nawet na osóbkę której fi prawie równa się ha. Aczkolwiek widywałam identyczne, a męskie. Musisz po prostu popytać i nie są to absolutnie kalesony, tylko właśnie getry.
robert70r. - 23 Października 2010, 17:00
Ha! Mnie się udało kupić to na co co ty, ilcattivo13, chorujesz, aleć kupiłem toto na rynku i gdy chciałem kupić drugą parę, bo nosi się świetnie - to ojkazało się, że stoisko wymiotło nie wiadomo gdzie.
Ja wkurzony chodzę dziś z innego powodu: byłem u dziadków i taty na nagrobkach, coby porządek zrobić - i co widzę i tu i tu? Kupa liści dosłownie podzamiatanych pod dziadków i taty nagrobki. Mało tego: gość "u dziadków" akurat zmiotnął słuszną stertę liści, gdy nadchodziłem. Na zwróconą uwagę odparł coś w stylu, żebym się nie wp******lał.... No krew mnie zalewa na ludzką głupotę... A worki ze sobą zabrać to, kurde blaszka, nie łaska??
ilcattivo13 - 23 Października 2010, 17:04
Kai - to co zawsze kupowałem, nazywało się "rajtuzy męskie". Getrów absolutnie nie potrzebuję
A takie coś, co wygląda jak damskie rajstopy, szyje WOLA i za cholerę tego czegoś nie nałożę. Chcę normalne męskie rajtuzy.
edit:
Bob, ja też zawsze sobie kupowałem, ale teraz ich nie ma na rynku. W ogóle. Jak prosiłem znajomego hurtownika, żeby ściągnął, to ściągnął, ale takie jak były na rysunku. A teraz się dziwi, że się nie sprzedają, głupi wał.
robert70r. - 23 Października 2010, 17:21
| ilcattivo13 napisał/a | | A teraz się dziwi, że się nie sprzedają, głupi wał. |
Coś nie rozumie "po polskiemu"...
ilcattivo13 - 23 Października 2010, 17:39
nie, on po prostu tak zbudowane ciało, że mu pasują A na czas chodzenia jajka i armatkę wsadza sobie do ... ekhem
robert70r. - 23 Października 2010, 17:43
| ilcattivo13 napisał/a | A na czas chodzenia jajka i armatkę wsadza sobie do ... ekhem |
Jak można się tak męczyć... zero komfortu...
ilcattivo13 - 23 Października 2010, 17:47
ale przynajmniej mu nie zmarzną i skóry se nie obedrze
robert70r. - 23 Października 2010, 17:54
No, chyba, że o to mu chodzi, hihi...
joe_cool - 23 Października 2010, 19:19
| dzejes napisał/a | | joe_cool napisał/a |
Albo zakupię jakieś cienkie szorty, żeby oblec w to moje szlachetne cztery litery w getrach
|
Ha! Ja dokładnie tak zrobiłem |
Great minds think alike I nie, nie wkurza mnie to
shenra - 23 Października 2010, 20:17
Aaaaa, word mi zdurniał. Podkreśla wsio jak leci "kryjącego" chciał mi qfa przerobić na "kryjąc" "ego" WTF?
joe_cool - 23 Października 2010, 20:27
Mój absolutny faworyt to podkreślenie "futuryści" i propozycja "fu turyści"
Ozzborn - 23 Października 2010, 20:31
laptok, który w wielu miejscach kosztował niedawno max. 2800 zet, jak tylko zdecydowałem się go kupić zniknął z oferty na kilka dni, a teraz jest w 2 miejscach za 3000 i 3200
Kai - 23 Października 2010, 20:49
shenra, wyłącz w autokorekcie automatyczne zastępowanie. Może trochę pomóc.
Wkurzył mnie tłumacz serialu, który cytat z Saganki przetłumaczył w wersji męskiej i zrobił z niej faceta.
SithLady - 23 Października 2010, 22:04
| joe_cool napisał/a | Wkurza mnie, że nie ma normalnych dresów dla kobiet. Albo jakieś legginsy są, albo spodnie do fitnessu bez kieszonek, albo jakieś niewiadomoco biodrówki, a wszystko do tego wąskie i obcisłe. Masakra. Jak już mi się tyłek mieści, to nogawki są dwa razy za długie. Ja pierniczę. |
Ja kupuję dresy (i nie tylko) na dworcu świebodzkim. W najbliższą niedzielę się raczej nie wybiorę ale po wypłacie - na pewno
shenra - 24 Października 2010, 10:46
Kai, nie mam włączonej. Poza tym nic nie zmieniałam, nagle się obraził na mnie i już. Podkreśla wszystko jak leci.
Godzilla - 24 Października 2010, 10:48
Zdołowana jestem. I już.
Kai - 24 Października 2010, 10:48
shenra, czy to przypadkiem nie jest ten nowy Word? :> Bo jeśli tak, to pozostaje przeinstalować, to ten sam, który z każdym kliknięciem klawiatury robi mi ciemniejszą komórkę tabeli, aż przestaję widzieć cokolwiek.
Sprawdź, czy przypadkiem nie masz przełączony na inny słownik niż standardowy.
shenra - 24 Października 2010, 10:50
Sprawdziłam, sprawdziłam. I to nie jest nowy Word.
Kai - 24 Października 2010, 10:53
A język? Jak masz zdefiniowany? Masz zafajkowanie "rozpoznaj język"?
feralny por. - 24 Października 2010, 10:55
shenra, pewnie masz ustawione automatyczne rozpoznawanie języka. W takim wypadku po wklepaniu paru słów, które się Wordowi skojarzą z jakimś językiem, program przeskoczy na ten język, skutek jest taki, że wszystko będzie podkreślone. Można to wyłączyć.
Automatyczne poprawianie błędów (zmiana jednych wyrazów na inne wg szalonego algorytmu) jest w opcjach autokorekty.
E:
Kai była szybsza.
shenra - 24 Października 2010, 11:01
Kai, polski.
Kai - 24 Października 2010, 11:18
Możesz jeszcze sprawdzić, czy przypadkiem w szablonie Normal nie zapisał Ci się jakiś dziwny język, jak mnie francuski. To, że masz zdefiniowany polski, jeszcze nic nie znaczy. Zrób ctrl+A i dopiero wtedy zdefiniuj język na polski. Nie wiem, od kiedy te Wordy tak głupieją, ale trzeba próbować różnych metod.
Agi - 24 Października 2010, 11:36
Godzilla, przytulam.
|
|
|