To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Do redakcji - Nadsyłanie Prac

Chal-Chenet - 18 Maj 2010, 13:00

Telmand napisał/a
czy priv dotarł?

Jak wisi w "do wysłania", to nie, a jak w "wysłanych", to tak. ;)

Telmand - 18 Maj 2010, 13:36

Nie raz i nie dwa znikały mi maile/privy/smsy podobno dostarczone/wysłane - mają swoje sposoby, lepiej się upewnić. :wink:
RD - 18 Maj 2010, 14:17

Telmand napisał/a
Rafale, chciałbym tylko wiedzieć, czy priv dotarł? Jeżeli tak, to czekam cierpliwie.

Odpisałem na pocztę mailową. Czyżby nie doszło?

Maxencius - 18 Maj 2010, 14:52

No cóż, sprawdziłem, biję się w pierś. Ostatni mail niestety tak wyglądał (choć pierwszy był bardziej cywilizowany :) ). Następnym razem :twisted: się poprawię.
A przy okazji - też spytam, czy priv doszedł :)

GrzybiarzAnonim - 18 Maj 2010, 17:26

Tekstów publikowanych wcześniej w internecie nie ma w ogóle sensu przysyłać?
gorat - 18 Maj 2010, 18:42

Zależy gdzie publikowałeś :P:
Szorty jakoś trafiają do druku - możesz spróbować, kwestia dogadania się z redakcją i ew. manipulacji sieciową publikacją. Może nie być łatwo :twisted:

GrzybiarzAnonim - 18 Maj 2010, 18:54

gorat napisał/a
Zależy gdzie publikowałeś :P:
Może nie być łatwo :twisted:

Nie oczekiwałem, że będzie 8)

RD - 19 Maj 2010, 08:34

Szorty z tego forum idą do czasopisma, bo to strona związana z SFFiH. Od autorów oczekujemy świeżych rzeczy, jeśli coś było już publikowane, musi mi bardzo na tym zależeć, żeby się ukazało.
GrzybiarzAnonim - 19 Maj 2010, 16:26

No to trzeba będzie popracować przy konkursie szortowym :twisted:
wenlo91 - 25 Maj 2010, 22:52

Witam;) Jestem nowy i mam takie pytanie- na jaki adres wysyła się te ,,szorty''? Bo jakoś nie mogę odnaleźć... Z góry dziękuję;)
Godzilla - 25 Maj 2010, 22:57

Szorty to nasz tutejszy wewnętrzny konkurs. Są publikowane na forum, odbywa się głosowanie, jest przyznawane 1, 2, 3 miejsce. Jakoś tak się utarło, że co pewien czas zwycięskie szorty pojawiają się w czasopiśmie :)

Właśnie został ogłoszony nowy temat:

http://www.science-fictio...p=587598#587598

Wysyłasz, o ile dobrze pamiętam, do obecnego zwycięzcy czyli Matrima, na PW.

A poza tym zapraszamy do wątku powitalnego
http://www.science-fictio...179&start=13620

i radosnego spamo... to znaczy aktywnego uczestnictwa w życiu forum :D

Ozzborn - 26 Maj 2010, 11:13

No ale w zasadzie nic nie stoi na przeszkodzie, żeby szorty wysyłać na adres ten do nadsyłania prac, co nie?

Nie w ramach konkursu forumowego tylko nadziei na publikację.

wenlo91 - 26 Maj 2010, 13:13

Dzięki Godzilla, dzięki;) Wydaje mi się, że to ciekawa forma- po prostu ,, vox populi, vox Dei''. Prosto jasno i przejrzyście. No i nagroda, nawet jeśli tylko ,,zwyczajowo przyjęta'', to kusząca;)
Pozdrawiam.

Shoemaker - 26 Maj 2010, 20:47

Witam, pisałem dwukrotnie na maila w ostatnim czasie, by zgodnie z instrukcją przypomnieć się w sprawie wysłanego w marcu opowiadania :) Pamiętam, że po pierwszym miesiącu dostałem odpowiedź bardzo szybko, bo z dnia na dzień, a teraz nie wiem czy RD jest obłożony stertą maili czy może moje wiadomości z jakiegoś powodu nie dotarły. Wysyłam zapytanie PM'em, bo chyba tak wypada zrobić :wink:

Pozdrawiam

Agi - 26 Maj 2010, 21:05

Shoemaker, witaj na Forum, zapraszam do wątku powitalnego, gdzie zostaniesz przywitany z wszelkimi honorami.
piotr michalik - 10 Czerwca 2010, 06:49

Nie znalazłem nigdzie właściwego tematu, może jestem ślepy, wtedy wybaczcie.
Mam pytanie związane z konkursem: Chopin jest fantastyczny!

Chodzi o formułkę: ...dzieło ma mieć formę opowiadania

To znaczy, chcę zapytać jaki jest limit znaków tej "formy opowiadania". Na dzień dzisiejszy mój tekst ma 48 000 znaków i zanosi się na jeszcze z 25 000 znaków. Powinienem zmieścić się w 72 000 znaków. Czy ta ilość mieści się w konkursowych ramach?

Dziękuję za odpowiedź.

RD - 10 Czerwca 2010, 07:44

Powinno spełniać takie same wymagania jak wszystkie teksty nadsyłane do SFFiH - instrukcja na stronie czasopisma.
dalambert - 10 Czerwca 2010, 07:47

Jak mawiał klasyk :
Czym odróżnić poetę od wieszcza?
Że ten pierwszy zazwyczaj się STRESZCZA :!:

piotr michalik - 10 Czerwca 2010, 07:50

Dziękuje ślicznie. A ja się zamierzałem ograniczać, włosy wycinać, sceny rwać z głowy, czy też odwrotnie.

No po poszalejemy o kilka tysięcy znaków więcej, skoro można, czyli 80 000 max. Sto to już raczej jakaś minipowieść by była.

RD - 10 Czerwca 2010, 07:59

dalambert
Podpisuję się pod tem rencamy i nogamy :D

piotr michalik - 10 Czerwca 2010, 08:12

No dobra 79 000 :) Żeby nie było że jestem uparty jak osioł.

Umowę podbijam kopytkiem i lecę do pisania.

Sauron - 30 Sierpnia 2010, 11:43

Stephen King napisał kiedyś, że maile z odmową publikacji, zaczynające się od "Drogi Autorze" równie dobrze mogłyby się zaczynać "Drogi frajerze" :D
dalambert - 30 Sierpnia 2010, 12:42

Sauron, nie marudź napisz :!: szorta :!:
Okzaja będzie po 12.09. :D

Witchma - 30 Sierpnia 2010, 12:43

A póki co, oczywiście możesz zagłosować w bieżącej edycji :) <już mnie tu nie ma>
Disaster - 5 Wrzeœśnia 2010, 13:39

Pewnie pytano już tu o to wiele razy, ale pozwólnie, że z czystego lenistwa nie będę się zakopywał w te 59 stron i zadam je raz jeszcze.
Pytanie jest następujące: czy mogę przysłać tekst, który został już wcześniej opublikowany na jednym z for (czy tam forów:P ) literackich? A jeśli nie, to czy sprawę załatwi wcześniejsze usunięcie opka z tego forum? :P

Fidel-F2 - 5 Wrzeœśnia 2010, 13:41

możesz

ale po co to nie wiem

Disaster - 5 Wrzeœśnia 2010, 13:47

Mam to rozumieć tak, że takie opowiadanie nie będzie miało szans na druk, tak?
Fidel-F2 - 5 Wrzeœśnia 2010, 13:49

w sumie to trudno mi powiedzieć jak masz to rozumieć
Disaster - 5 Wrzeœśnia 2010, 14:01

Więc może spróbuj mi po prostu konkretnie wyjaśnić, jak się sprawy mają w sytuacji, o której mówiłem ;)
Fidel-F2 - 5 Wrzeœśnia 2010, 14:04

w sumie to mógłbym spróbować ale to chyba nie ma sensu bo nie za bardzo wiem

Partner forum