To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

ilcattivo13 - 9 Marca 2010, 21:09

ten "Centurion" wygląda mi na krzyżówkę "Gladiatora", drugiej części "Władcy pierścieni" i "Za linią wroga". Mam duże wątpliwości, czy to da się oglądać...
Dunadan - 9 Marca 2010, 21:42

dzejes, może nie pokazali jeszcze wszystkiego w tym trailerze :mrgreen:

Virgo C. napisał/a
Dziwny film na podstawie książki, która musi być jeszcze dziwniejsza :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=hsAErYNyRuE

Oooo... to może być fajne, naprawdę niesamowicie odwzorowali te sowy - płomykówki, pójdźki i nawet sóweczka :mrgreen:

Homer - 9 Marca 2010, 22:25

Tron: Dziedzictwo - ze względu na kolorystykę i muzykę ;)
Ale to Disney, więc cudów nie będzie... a może ?

http://napisy24.pl/artykul/237/

Dunadan - 9 Marca 2010, 22:44

Homer, jedynka była bardzo fajna, niech dwójka będzie tak samo fajna ;) ja na T: Legacy czekam od roku...
shenra - 10 Marca 2010, 06:38

Dunadan napisał/a
Virgo C. napisał/a
Dziwny film na podstawie książki, która musi być jeszcze dziwniejsza
http://www.youtube.com/watch?v=hsAErYNyRuE

Oooo... to może być fajne, naprawdę niesamowicie odwzorowali te sowy - płomykówki, pójdźki i nawet sóweczka
Brzmi symptyczni, tylko czy oni się wściekli z tym 3D? :evil:
Dunadan - 10 Marca 2010, 09:30

shenra, to się nazywa marketing. Z tego samego powodu amatorskie aparaty fotograficzne mają 18milionów pixeli, chociaż wystarczyłoby 6 :)
shenra - 10 Marca 2010, 09:38

Dunadan, paranoja jakaś. :mrgreen:
Dunadan - 10 Marca 2010, 10:25

shenra, nic mi nie mów... wszyscy ( ci świadomi ) chcą żeby te lustrzanki miały mniejsze szumy, lepsze kolory, lepsze odwzorowanie detali... ale nie, bo przecież dla przeciętnego kowalskiego lepszy aparat ma większą cyferekę przez "megapixele" :roll: a my na tym cierpimy... podobnie jest z tym 3D, choć powiem ci że to nie jest akurat zła rzecz, nie żebym był wielkim zwolennikiem bo się raczej męczę oglądając 3d ( choc jest 3D ;) ) ale trzeba iść z postępem czasu. To trochę jak z kolorową TV.
shenra - 10 Marca 2010, 12:05

Dunadan, wiadomo. Jednak z drugiej strony, możesz używać tych albo tych. A tu, jak na razie jest tak, że jak zamierzasz oglądać film, który powstał w 3D to trochę się nagimnastykujesz. Technicznie nie mam nic do 3D, ale żeby od razu sikać po nogach, bo ŁAŁ jakiż ten film dzięki temu będzie genialny, mocniejszy w odbiorze i w ogóle taaaaaakie wrażenie ma zrobić, to raczej nie :mrgreen:
Dunadan - 10 Marca 2010, 22:08

shenra, sikać po nogach nie musisz :mrgreen: ;P: ale obejrzeć możesz ;) ja mam na przykład kiepską sytuację bo mam niedowidzenie na jedno oko, i nie odbieram w pełni tego całego 3D...
shenra - 10 Marca 2010, 22:42

No dobra przesadziłam z tym sikaniem :mrgreen: Ale i tak idea jak na razie do mnie nie przemawia. :wink:
Dunadan - 10 Marca 2010, 22:45

shenra, będę się dalej czepiał ;P: - IMHO sama IDEA, obrazu 3D jest super ;) tylko ze dochodzimy do niej małymi kroczkami...
shenra - 10 Marca 2010, 22:57

Dunadan, ja bym raczej powiedziała, że ostatni pęd na robienie dużej ilości filmów w 3D, niejako ma wymusić na nas zaakceptowanie oglądania ich w tej a nie innej formie. ;P:
Dunadan - 10 Marca 2010, 23:03

shenra, zgadza się, ale tak jest ze wszystkim zauważ. Mam na myśli technologie... są w nas jakby wmuszane, to się nazywa marketing ;)
shenra - 10 Marca 2010, 23:06

Dunadan, zapewne masz rację, ale przy znacznej większości kin "normalnych" chciałabym mieć możliwość decydowania, czy mam ochotę na film w 3D, czy w wersji zwyczajnej. To by generalnie nakreśliło i marketingowcom, jaką popularnością cieszy się ta technika. Przynajmniej bardziej obiektywnie, niż kiedy jest film, na który mam przyjemność się wybrać i tylko w 3D, które mnie nie cieszy. :twisted:
Dunadan - 10 Marca 2010, 23:12

shenra, a co marketingowców obchodzi jaką popularnością się cieszy 3D - ma być i koniec :twisted: Tak samo jak ma być HD, tam samo jak wcześniej było DVD i tak dalej... musi być coś nowego, jakiś ruch ;) inaczej będzie zastój :mrgreen: rozumiesz co mam na myśli? kwintesencją tego procesu jest sprzęt komputerowy, którego wzrost jakości jest chyba liniowy :mrgreen: kiedyś nawet widziałem wykres pojemności dysków twardych w ciągu ostatnich 20 lat. Marketingowcy po prostu dozują nam stopniowo rozwój, inaczej mieliby mniejsze zyski...

Co innego że cierpimy na tym my... bo mnie też 3D jakoś nie podnieca, nie w jakości jaka jest teraz.

shenra - 10 Marca 2010, 23:13

Dunadan, skończmy ten offtop bo nas pogonią. Zrozumieliśmy się :wink:
Dunadan - 10 Marca 2010, 23:19

Oj tam zaraz offtop, mówimy o oczekiwanych filmach i o ich jakości, 3D i innych takich. To ze się zrozumieliśmy i że możemy teraz tak pitolić to co innego :mrgreen:

Dodam jeszcze że na Avatarze 3D było fajne, ale to tak naprawdę jedyny film w 3D na jakim byłem i tak naprawde to się skupiałem na wizualnej stronie tego filmu głównie... w przypadku innych filmów raczej wolałbym się skupić na innej stronie...

OK, ja idę spać, jutro wcześnie wstaję :mrgreen:

shenra - 10 Marca 2010, 23:26

Dunadan, dokładnie. Śledzisz jak szalony te ożeszwmordęgenialneefekty...a cała reszta przechodzi bokiem. (Nie, żebym twierdziła, że Avatar miał porywającą fabułę :mrgreen: )
Gustaw G.Garuga - 11 Marca 2010, 04:45

Raczej film z gatunku nie oczekiwanych: Bitwa Warszawska 1920 raz i dwa. Nie chodzi tyle o sam film, tylko o reżysera. Po tym, co Hoffman zrobił ze swoimi "ukochanymi Sienkiewiczowskimi bohaterami" w Ogniem i mieczem, i co pokazał w Starej baśni, osobiście nie chcę, żeby ten pan brał się za ekranizację ważnych polskich dzieł i wydarzeń. Mimo zapewnień w zlinkowanej eksplikacji obawiam się ubabrania filmu w stęchłym sosie przebrzmiałych polskich dyskusji o sobie samych. Temat zostanie spalony na długie lata. Nie wspominam już o słabościach czysto warsztatowych. Wiem, jestem uprzedzony, ale nie, nie i jeszcze raz nie.
Kruk Siwy - 11 Marca 2010, 11:15

Jestem przerażony. Znowu wyjdzie bełkot. Znowu zwycięstwo zostanie nam pokazane jako klęska Polaków i nie wiedzieć czemu (zwrot retoryczny, doskonale wiedzieć) zwycięstwo Ukraińców.
Hoffman ręce precz od Bitwy!

nureczka - 11 Marca 2010, 11:40

No i po co ja tu zajrzałam? Po co? Teraz muszę pędzić do fryzjera, bo mi z przerażenia włosy posiwiały. :(
feralny por. - 11 Marca 2010, 11:44

Gustaw G.Garuga, Kruk Siwy, zgadzam się z wami w zupełności, nic dobrego z tego nie wyjdzie.
ilcattivo13 - 11 Marca 2010, 12:54

ale będzie kicha... :|
Virgo C. - 11 Marca 2010, 16:00

shenra napisał/a
Dunadan, ja bym raczej powiedziała, że ostatni pęd na robienie dużej ilości filmów w 3D, niejako ma wymusić na nas zaakceptowanie oglądania ich w tej a nie innej formie.

To wynika z nowej poprawki do konstytucji USA - wszystkie filmy mają być kręcone w 3D :mrgreen:

A poważniej - kruszenie kopii o pier-dołe. Przecież i tak większość z tych filmów jest kręcona w 2D i w 2D trafia do kin. A 3D później tylko dorabiają i jest jako alternatywa. Owszem, może i bardziej reklamowana, ale jednak alternatywa. Nawet na zwiastunie, który wywołał tą wymianę zdań jest info, że trójwymiar tylko w wybranych kinach :)

Fidel-F2 - 11 Marca 2010, 18:24

mam jechać statystować do tej Bitwy na koniu ale nie wiem czy się wyrobie
Dunadan - 12 Marca 2010, 09:38

Virgo C. napisał/a
Przecież i tak większość z tych filmów jest kręcona w 2D i w 2D trafia do kin. A 3D później tylko dorabiają i jest jako alternatywa.

No właśnie nie do końca :-/

Virgo C. - 12 Marca 2010, 09:42

Dunadan napisał/a
No właśnie nie do końca :-/

Z tego co widziałem to jednak większość filmów, które mają w tym roku trafić do kin (nie licząc animacji) to właśnie filmy z dokrętkami 3D. Może w przyszłym roku coś się w tym względzie zmieni.

Virgo C. - 13 Marca 2010, 10:36

Nowy trailer z czwartego Shreka. Oczywiście w 3D ;)
Witchma - 13 Marca 2010, 12:44

Ojej, jaki śliczny kiziak ;P:

Partner forum