Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
ilcattivo13 - 9 Marca 2010, 21:09
ten "Centurion" wygląda mi na krzyżówkę "Gladiatora", drugiej części "Władcy pierścieni" i "Za linią wroga". Mam duże wątpliwości, czy to da się oglądać...
Dunadan - 9 Marca 2010, 21:42
dzejes, może nie pokazali jeszcze wszystkiego w tym trailerze
Oooo... to może być fajne, naprawdę niesamowicie odwzorowali te sowy - płomykówki, pójdźki i nawet sóweczka
Homer - 9 Marca 2010, 22:25
Tron: Dziedzictwo - ze względu na kolorystykę i muzykę
Ale to Disney, więc cudów nie będzie... a może ?
http://napisy24.pl/artykul/237/
Dunadan - 9 Marca 2010, 22:44
Homer, jedynka była bardzo fajna, niech dwójka będzie tak samo fajna ja na T: Legacy czekam od roku...
shenra - 10 Marca 2010, 06:38
Dunadan napisał/a |
Oooo... to może być fajne, naprawdę niesamowicie odwzorowali te sowy - płomykówki, pójdźki i nawet sóweczka | Brzmi symptyczni, tylko czy oni się wściekli z tym 3D?
Dunadan - 10 Marca 2010, 09:30
shenra, to się nazywa marketing. Z tego samego powodu amatorskie aparaty fotograficzne mają 18milionów pixeli, chociaż wystarczyłoby 6
shenra - 10 Marca 2010, 09:38
Dunadan, paranoja jakaś.
Dunadan - 10 Marca 2010, 10:25
shenra, nic mi nie mów... wszyscy ( ci świadomi ) chcą żeby te lustrzanki miały mniejsze szumy, lepsze kolory, lepsze odwzorowanie detali... ale nie, bo przecież dla przeciętnego kowalskiego lepszy aparat ma większą cyferekę przez "megapixele" a my na tym cierpimy... podobnie jest z tym 3D, choć powiem ci że to nie jest akurat zła rzecz, nie żebym był wielkim zwolennikiem bo się raczej męczę oglądając 3d ( choc jest 3D ) ale trzeba iść z postępem czasu. To trochę jak z kolorową TV.
shenra - 10 Marca 2010, 12:05
Dunadan, wiadomo. Jednak z drugiej strony, możesz używać tych albo tych. A tu, jak na razie jest tak, że jak zamierzasz oglądać film, który powstał w 3D to trochę się nagimnastykujesz. Technicznie nie mam nic do 3D, ale żeby od razu sikać po nogach, bo ŁAŁ jakiż ten film dzięki temu będzie genialny, mocniejszy w odbiorze i w ogóle taaaaaakie wrażenie ma zrobić, to raczej nie
Dunadan - 10 Marca 2010, 22:08
shenra, sikać po nogach nie musisz ale obejrzeć możesz ja mam na przykład kiepską sytuację bo mam niedowidzenie na jedno oko, i nie odbieram w pełni tego całego 3D...
shenra - 10 Marca 2010, 22:42
No dobra przesadziłam z tym sikaniem Ale i tak idea jak na razie do mnie nie przemawia.
Dunadan - 10 Marca 2010, 22:45
shenra, będę się dalej czepiał - IMHO sama IDEA, obrazu 3D jest super tylko ze dochodzimy do niej małymi kroczkami...
shenra - 10 Marca 2010, 22:57
Dunadan, ja bym raczej powiedziała, że ostatni pęd na robienie dużej ilości filmów w 3D, niejako ma wymusić na nas zaakceptowanie oglądania ich w tej a nie innej formie.
Dunadan - 10 Marca 2010, 23:03
shenra, zgadza się, ale tak jest ze wszystkim zauważ. Mam na myśli technologie... są w nas jakby wmuszane, to się nazywa marketing
shenra - 10 Marca 2010, 23:06
Dunadan, zapewne masz rację, ale przy znacznej większości kin "normalnych" chciałabym mieć możliwość decydowania, czy mam ochotę na film w 3D, czy w wersji zwyczajnej. To by generalnie nakreśliło i marketingowcom, jaką popularnością cieszy się ta technika. Przynajmniej bardziej obiektywnie, niż kiedy jest film, na który mam przyjemność się wybrać i tylko w 3D, które mnie nie cieszy.
Dunadan - 10 Marca 2010, 23:12
shenra, a co marketingowców obchodzi jaką popularnością się cieszy 3D - ma być i koniec Tak samo jak ma być HD, tam samo jak wcześniej było DVD i tak dalej... musi być coś nowego, jakiś ruch inaczej będzie zastój rozumiesz co mam na myśli? kwintesencją tego procesu jest sprzęt komputerowy, którego wzrost jakości jest chyba liniowy kiedyś nawet widziałem wykres pojemności dysków twardych w ciągu ostatnich 20 lat. Marketingowcy po prostu dozują nam stopniowo rozwój, inaczej mieliby mniejsze zyski...
Co innego że cierpimy na tym my... bo mnie też 3D jakoś nie podnieca, nie w jakości jaka jest teraz.
shenra - 10 Marca 2010, 23:13
Dunadan, skończmy ten offtop bo nas pogonią. Zrozumieliśmy się
Dunadan - 10 Marca 2010, 23:19
Oj tam zaraz offtop, mówimy o oczekiwanych filmach i o ich jakości, 3D i innych takich. To ze się zrozumieliśmy i że możemy teraz tak pitolić to co innego
Dodam jeszcze że na Avatarze 3D było fajne, ale to tak naprawdę jedyny film w 3D na jakim byłem i tak naprawde to się skupiałem na wizualnej stronie tego filmu głównie... w przypadku innych filmów raczej wolałbym się skupić na innej stronie...
OK, ja idę spać, jutro wcześnie wstaję
shenra - 10 Marca 2010, 23:26
Dunadan, dokładnie. Śledzisz jak szalony te ożeszwmordęgenialneefekty...a cała reszta przechodzi bokiem. (Nie, żebym twierdziła, że Avatar miał porywającą fabułę )
Gustaw G.Garuga - 11 Marca 2010, 04:45
Raczej film z gatunku nie oczekiwanych: Bitwa Warszawska 1920 raz i dwa. Nie chodzi tyle o sam film, tylko o reżysera. Po tym, co Hoffman zrobił ze swoimi "ukochanymi Sienkiewiczowskimi bohaterami" w Ogniem i mieczem, i co pokazał w Starej baśni, osobiście nie chcę, żeby ten pan brał się za ekranizację ważnych polskich dzieł i wydarzeń. Mimo zapewnień w zlinkowanej eksplikacji obawiam się ubabrania filmu w stęchłym sosie przebrzmiałych polskich dyskusji o sobie samych. Temat zostanie spalony na długie lata. Nie wspominam już o słabościach czysto warsztatowych. Wiem, jestem uprzedzony, ale nie, nie i jeszcze raz nie.
Kruk Siwy - 11 Marca 2010, 11:15
Jestem przerażony. Znowu wyjdzie bełkot. Znowu zwycięstwo zostanie nam pokazane jako klęska Polaków i nie wiedzieć czemu (zwrot retoryczny, doskonale wiedzieć) zwycięstwo Ukraińców.
Hoffman ręce precz od Bitwy!
nureczka - 11 Marca 2010, 11:40
No i po co ja tu zajrzałam? Po co? Teraz muszę pędzić do fryzjera, bo mi z przerażenia włosy posiwiały.
feralny por. - 11 Marca 2010, 11:44
Gustaw G.Garuga, Kruk Siwy, zgadzam się z wami w zupełności, nic dobrego z tego nie wyjdzie.
ilcattivo13 - 11 Marca 2010, 12:54
ale będzie kicha...
Virgo C. - 11 Marca 2010, 16:00
shenra napisał/a | Dunadan, ja bym raczej powiedziała, że ostatni pęd na robienie dużej ilości filmów w 3D, niejako ma wymusić na nas zaakceptowanie oglądania ich w tej a nie innej formie. |
To wynika z nowej poprawki do konstytucji USA - wszystkie filmy mają być kręcone w 3D
A poważniej - kruszenie kopii o pier-dołe. Przecież i tak większość z tych filmów jest kręcona w 2D i w 2D trafia do kin. A 3D później tylko dorabiają i jest jako alternatywa. Owszem, może i bardziej reklamowana, ale jednak alternatywa. Nawet na zwiastunie, który wywołał tą wymianę zdań jest info, że trójwymiar tylko w wybranych kinach
Fidel-F2 - 11 Marca 2010, 18:24
mam jechać statystować do tej Bitwy na koniu ale nie wiem czy się wyrobie
Dunadan - 12 Marca 2010, 09:38
Virgo C. napisał/a | Przecież i tak większość z tych filmów jest kręcona w 2D i w 2D trafia do kin. A 3D później tylko dorabiają i jest jako alternatywa. |
No właśnie nie do końca :-/
Virgo C. - 12 Marca 2010, 09:42
Dunadan napisał/a | No właśnie nie do końca :-/ |
Z tego co widziałem to jednak większość filmów, które mają w tym roku trafić do kin (nie licząc animacji) to właśnie filmy z dokrętkami 3D. Może w przyszłym roku coś się w tym względzie zmieni.
Virgo C. - 13 Marca 2010, 10:36
Nowy trailer z czwartego Shreka. Oczywiście w 3D
Witchma - 13 Marca 2010, 12:44
Ojej, jaki śliczny kiziak
|
|
|