Gry o tron - Ogólnie o sporcie
Nitj'sefni - 15 Lutego 2014, 20:47
Jest!!! Kamil, jesteś wielki!
terebka - 15 Lutego 2014, 22:53
Tak trzymać! Tak właśnie, kurde, trzymać!
hrabek - 17 Lutego 2014, 08:34
Tak sobie pomyślałem, jak Kamil skakał drugi raz, że jakby miał przegrać to tylko z Kasaim właśnie. Japończykowi powinni dać złoty medal za całokształt. 7 olimpiada, 28 lat (i to licząc tylko olimpiadowo) w zawodowym sporcie. Niesamowite.
thinspoon - 17 Lutego 2014, 09:09
hrabek napisał/a | Tak sobie pomyślałem, jak Kamil skakał drugi raz, że jakby miał przegrać to tylko z Kasaim właśnie. Japończykowi powinni dać złoty medal za całokształt. 7 olimpiada, 28 lat (i to licząc tylko olimpiadowo) w zawodowym sporcie. Niesamowite. |
Pewnie robot.
mBiko - 17 Lutego 2014, 19:28
Kasai jest dla mnie jedną z wielkich postaci skoków. Z wynikami bywało różnie, ale zawsze podobała mi się jego pasja.
mBiko - 17 Lutego 2014, 20:10
W konkursie drużynowym najlepszy wynik w historii naszych skoków na Olimpiadzie, ale na medal trzeba jeszcze poczekać.
Lowenna - 17 Lutego 2014, 21:16
Gdy liczyli w sobotę punkty Stocha, stwierdziłam, że nie płakałabym, gdyby jednak Kasai był pierwszy...
Nitj'sefni - 21 Marca 2014, 18:21
Kamil Stoch dzisiaj czwarty w Planicy, dzięki czemu jest już pewny zwycięstwa w klasyfikacji generalnej Pucharu Świata. Brawo.
m_m - 5 Maj 2014, 23:35
Zakończyły się kolejne snookerowe Mistrzostwa Świata. W finale spotkało się dwóch wspaniałych, stylowo bardzo róznych ale fantastycznych zawodników. Moim faworytem był nieobliczalny Ronnie O'Sullivan.Wygrał bardziej opanowany, poukładany, ale tez bardzo zmeczony po cięzkim półfinale Mark Selby. Odebrał Rakiecie szansę na trzecie kolejne mistrzostwo, ale nie mam o to do niego zalu, zasłuzył na to zwycięstwo. Bardzo emocjonujący to był finał, w sumie chyba ponad 12 godzin efektywnego czasu gry. Miło będę wspominał te 10 dni urlopu które przeznaczyłem między innymi na mistrzostwa(temat stomatologiczny to osobna sprawa )
Agi - 6 Maj 2014, 06:12
Ja kibicowałam Markowi Selby`emu i bardzo się cieszę, że wygrał.
Witchma - 6 Maj 2014, 07:07
Nie widziałam, ale mnie to cieszy, Selby miał zawsze patent na O'Sullivana.
m_m - 6 Maj 2014, 11:36
Od 10 lat, z mniejszym lub większym zaangażowaniem kibicuję O'Sullivanowi, widziałem jak zmagał się ze swoimi demonami, ze swoją psychiką. A mniej więcej od 5 lat uspokoił się, nie wybucha już, ciężko go nawet zdenerwować, widać że sporo pracował nad sobą. Ale teraz coś nie wyszło, był cieniem siebie sprzed roku, sprzed 2 lat. Potrafię być obiektywny, i widzę że Selby naprawdę zasłużył na tytuł Mistrza Świata, udowodnił że w tym roku jest najlepszy, zresztą, w rankingu już przed Sheffield był pierwszy. Cieszę się że wygrał.
Ale to nie tak że zawsze miał patent na Osę, bilans wygranych wychodzi mniej więcej na równo.
Agi - 7 Maj 2014, 18:38
Agnieszka Radwańska pokonała swój "koszmar"!
W trzech setach pokonała Kuzniecową w turnieju WTA w Madrycie!
Matrim - 12 Maj 2014, 20:43
Rosyjscy hokeiści właśnie leją Amerykanów 6:1 na mistrzostwach świata (a jeszcze mecz trwa)... Przypadek?
m_m - 12 Maj 2014, 23:05
Jako nadworny zwolennik spiskowej teori dziejów uwazam ze stoi za tym Putin, jest to kolejny dowód na to, ze Ruscy mają swoich agentów wszędzie, bo jak mniemam, wszystkie gole były samobójcze?
mesiash - 13 Maj 2014, 10:09
Matrim, ale na Olimpiadzie nie poszaleli trzeba by popatrzeć na składy i porównać, ale zgaduję że o ile w Rosyjskim teamie niewiele się zmieniło, to USAńczycy przyjechali z drugim garniturem
Matrim - 13 Maj 2014, 21:52
mesiash, drugim garniturem na Mistrzostwa Świata? E, chyba nie. I do tego w obliczu takiego zderzenia cywilizacji? Z drugiej strony, to faza grupowa. Być może to zagrywka psychologiczna, żeby w dalszej fazie się odkuć
mesiash - 14 Maj 2014, 09:28
Matrim, ja naprawdę rozumiem, że logika amerykańskiego sportu jest dziwna, bo sam jej nie ogarniam, ale znam - dla nich mistrzostwa świata to puchar Stanleya, a nie jakieś tam potyczki z innymi krajami. Co innego igrzyska olimpijskie, na które od kilku lat mają "prikaz" jeździć wszyscy najlepsi.
Luc du Lac - 17 Czerwca 2014, 12:04
w radiu mówili wczoraj że wybudzili Schumachera, ale podobno to nieprawda,
hrabek - 17 Czerwca 2014, 14:09
Ja widziałem na pasku w TVN24. W sumie zdziwiłem się, że żadnej pełniejszej informacji nie podali.
joe_cool - 18 Czerwca 2014, 22:51
Spiegel podał info o wybudzeniu, łącznie z dosłownym oświadczeniem prasowym, więc to prawda
Luc du Lac - 18 Czerwca 2014, 23:12
No właśnie wczoraj czytałem info w tej sprawie i komentarz lekarza - Schumacher nie jest w śpiączce od dłuższego czasu -- ale świadomości także nie odzyskał
hrabek - 19 Czerwca 2014, 12:12
To jak to działa? Wybudzili, nie jest w śpiączce, ale nie odzyskał świadomości? No to jak go wybudzili i na jakiej podstawie stwierdzili, że teraz już jest wybudzony, ale świadomości i tak nie ma?
thinspoon - 19 Czerwca 2014, 14:05
hrabek napisał/a | No to jak go wybudzili i na jakiej podstawie stwierdzili, że teraz już jest wybudzony, ale świadomości i tak nie ma? |
Chrapać zaczął.
gorat - 19 Czerwca 2014, 14:39
Jeszcze wczoraj widziałem opis, że reaguje na to, co się wokół dzieje, ale nie ma jeszcze komunikacji. Pewnie coś przez analogię: jak ściągną kołdrę, to wciągnie z powrotem, ale dalej śpi. W śpiączce by nie zareagował.
Radomir - 19 Czerwca 2014, 21:24
Chodzi o to, że po półrocznej śpiączce mózg nie jest już tak sprawny. Trzeba go wyćwiczyć z powrotem. Na ten moment reaguje ruchem gałek ocznych na to co się dzieje wokół niego oraz na dotyk.
dalambert - 19 Czerwca 2014, 21:54
No to dwa filary fifowego biznezu poszłt się gwizdac
joe_cool - 19 Czerwca 2014, 22:22
No wiecie, to nie jest tak, że po półrocznej śpiączce facet wstanie i wyjdzie ze szpitala o własnych siłach. Wybudzali go od dłuższego czasu i skoro reaguje na bodźce, to stwierdzili, że w śpiączce nie jest i będą go teraz długo i kosztownie rehabilitować w klinice w Lozannie.
Luc du Lac - 23 Czerwca 2014, 09:30
w sprawie Schumachera informacje są na tyle niejasne że nic w zasadzie nie wiemy,
a śpiączka ma różne fazy/rodzaje,
to że zaczął reagować na bodźce nie znaczy że nadal nie jest w śpiączce,
jeżeli faktycznie przywrócono mu świadomość - to możemy się spodziewać wszystkiego,
tak niewiele wiemy o faktycznym działaniu mózgu, że równie dobrze Schumi może resztę życia spędzić na wózku, jak i za rok-dwa wsiąść do auta i znowu szaleć
największym problem jest tak długa śpiączka - absolutnie nie jestem fachowcem w dziedzinie, ale nie wiem czy wprowadzanie w stan śpiączki farmakolog. był taki konieczny.
Agi - 10 Sierpnia 2014, 02:09
Agnieszka Radwańska pokonała Jekaterinę Makarową i wieczorem zagra z Venus Wiliams w finale turnieju WTA w Montrealu!
|
|
|