To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

ketyow - 15 Kwietnia 2015, 23:35

Das Boot jest lepszy w wersji 293-minutowej. O jakieś 85 minut.
Fidel-F2 - 15 Kwietnia 2015, 23:39

Ale to serial nie film.
Lowenna - 15 Kwietnia 2015, 23:42

ketyow, argh :evil: dowiedziałam się już po fakcie :evil:
ketyow - 16 Kwietnia 2015, 09:30

Puszczano to jako serial, bo było za długie, ja mam w jednej części. Ale to tak naprawdę jedyna pełna wersja, reszta to pocięte, żeby mainstream obejrzał.
www.amazon.com/Das-Boot-O...n/dp/B0001XAOLQ

hrabek - 16 Kwietnia 2015, 09:38

ketyow napisał/a
Ale to tak naprawdę jedyna pełna wersja, reszta to pocięte, żeby mainstream obejrzał.

Gdyby nie link na końcu, to byłbym pewien, że o Wiedźminie piszesz.

ketyow - 16 Kwietnia 2015, 10:15

Wiedźmina nie oglądałem, podobno niszczy psychikę i wywołuje raka.
hrabek - 16 Kwietnia 2015, 10:21

Ale tylko w wersji pociętej dla mainstreamu.
thinspoon - 16 Kwietnia 2015, 10:27

hrabek napisał/a

Nie kpij.

Ja przed zobaczeniem serialu miałem 190 wzrostu i blisko sto kilo samych mięśni. A teraz? Wrak człowieka :cry:

ketyow - 16 Kwietnia 2015, 10:28

Pewnie kiedyś rzucę okiem, ale z sagi czytałem na razie tylko opowiadania i to wieki temu. Niedługo zabieram się za całość, żeby do gier wreszcie usiąść. Jedynka poszła zaraz po wyjściu na półkę, bo czasy ładowania i wczytywania były nie do zniesienia. Podobno w EE jest lepiej. No, ale to już nie ten temat.
Luc du Lac - 16 Kwietnia 2015, 10:35

thinspoon napisał/a
hrabek napisał/a

Nie kpij.

Ja przed zobaczeniem serialu miałem 190 wzrostu i blisko sto kilo samych mięśni. A teraz? Wrak człowieka :cry:

słyszałem o takim przypadku... podobno nawet wytoczono proces rerzyserowi, scenażysiće i prodócentowi

thinspoon - 16 Kwietnia 2015, 10:59

Luc du Lac napisał/a
thinspoon napisał/a
hrabek napisał/a

Nie kpij.

słyszałem o takim przypadku... podobno nawet wytoczono proces rerzyserowi, scenażysiće i prodócentowi

Też widziałeś Wiedźmina, prawda? Wcześniej na pewno byłeś wielokrotnym laureatem konkursów ortograficznych :cry:

feralny por. - 16 Kwietnia 2015, 22:18

Dzikie historie - interesujące i niegłupie. Siłą rzeczy trochę nierówne, ale ogląda się dobrze i są momenty błyskotliwe.
m_m - 17 Kwietnia 2015, 18:03

Jako że wczoraj skończyłem czytać Uwikłanie, postanowiłem przypomnieć sobie filmową wersję tej powieści.
Nadal uważam że to dobry film, chyba najlepszy polski kryminał jaki widziałem. Oczywiście, można się czepiać że zmieniono bohaterów, zamieniono nienawidzoną/kochaną w powieści Warszawę na filmowany głównie z lotu ptaka przesłodzony Kraków, oraz na inne zakończenie (choć nie we wszystkich szczegółach). Jednak uważam że wyszło to filmowi na dobre, Bromski nie jest Fincherem.
Świetne aktorstwo, nawet zawsze mnie wkurzająca Ostaszewska jakoś specjalnie nie przeszkadzała, a nawet, momentami, się podobała :omg:
Niektóre dialogi zostały wręcz skopiowane z książki, co zważywszy na rozbieżności w fabule jest zaskakujące, ale miłe.
Filmowi zabrakło tylko jednego, książkowych nawiązań do mojej ukochanej powieści.

m_m - 19 Kwietnia 2015, 21:17

All is by my side Rok z życia Jimiego Hendrixa, kiedy przebywał w Londynie, tuz przed swoimi największymi sukcesami. Aktor grający Hendrixa po prostu rewelacyjny, po prostu genialnie odtworzył postać, no i fizycznie jest bardzo podobny. Polecam, ale raczej tylko wielbicielom talentu Hendrixa, innych może znudzić.
Luc du Lac - 20 Kwietnia 2015, 10:16

Przez ciemne zwierciadło - książkę znam tylko z opowieści ... :) , a film .... pod każdym względem specyficzny...
w zasadzie zastanawiam się czy zatrudnienie do tego filmu gwiazd miało sens (Reeves, Downey Jr., Ryder W. Harrelson), skoro wizualnie też dziwnie jest. Tematyka - samo życie PK Dicka :)
Niezłe

Moon - bardzo dobre i życiowe :) .
Tania energia, baza/kopalnia na księżycu, hel3, samotny eksplorator i jego wierny pies czyli nowa osłona SI/Hal a wszystko okraszone lekką schizo + Sam Rockwell ze swoim wycofanym szaleństwem i nieobecny Kevin Spacey
polecam :)

Chal-Chenet - 20 Kwietnia 2015, 11:14

Oculus
Przyjemny horror. Dobre tytuły wychodzą ostatnimi czasy (Sinister, Insidiuos, Conjuring), także ten wpasowuje się do tej ogólnej pozytywnej tendencji. Nieprzegięty, w miarę sensowny, w paru momentach niepokojący. Plus obowiązkowe jump-scenki i efekt jest naprawdę przyzwoity.

7/10

Martva - 20 Kwietnia 2015, 12:41

'Co robimy w ukryciu', film o wampirach w konwencji reportażu/paradokumentu/łotewer. Zakręcony i mocno świrnięty, jestem zachwycona :)
Fidel-F2 - 21 Kwietnia 2015, 15:35

Young Ones (2014) Bliski zasięg, katastrofa klimatyczna, westernowa narracja, surowość w środkach wyrazu (niskobudżetówka), symboliczne przedstawienie problemu. Przyzwoite kino ale bez szału.

Wolny strzelec / Nightcrawler Pytanie o sens i istotę dziennikarstwa. Przyzwoite.

Lewiatan / Leviafan Konkurent Idy do Oskara. Śliczna ruska rzeczywistość, czyli smród, bród, ubóstwo, prymityw i korupcja. Oraz ogólne sku***syństwo. Dzięki wam wszyscy bogowie Hadesu, że nie urodziłem się w tym poje***ym kraju. Czy na Oskara, chyba też nie, ale chyba bardziej niż Ida. Niezła rzecz acz wykonanie od strony rzemiosła mocno przeciętne.

Dobry rok / A Good Year Ridley Scott z jednej strony, Russell Crowe z drugiej. Ni to obyczajówka, ni komedia romantyczna. Prymitywne i mało śmieszne. Nie warto.

Dunadan - 21 Kwietnia 2015, 16:30

Fidel-F2 napisał/a
Young Ones (2014)...Przyzwoite kino ale bez szału.

Miałem podobnie ale fajnie się oglądało, jednak fajniejszy jest chyba The Rover, przynajmniej bardziej wyrazisty.

Fidel-F2 - 21 Kwietnia 2015, 16:35

Zanotował

Edit Ups, Pearce to duży minus, ale nic, zobaczymy.

Dunadan - 21 Kwietnia 2015, 16:47

Fidel-F2, moim zdaniem był genialny w tym filmie.. Podobnie jak Robert Patison który normalnie jest niezjadliwy - tu zagrał IMHO świetną rolę.
m_m - 22 Kwietnia 2015, 14:35

Dunadan napisał/a
Podobnie jak Robert Patison który normalnie jest niezjadliwy - tu zagrał IMHO świetną rolę.
To pewnie z powodu sztucznych zepsutych zębów, próbował je mimo wszystko ukryć, więc robił dziwne miny, które można było uznać za przejaw talentu aktorskiego.

Crash Cronnenberga po latach nie robi już wrażenia, niestety.

Fidel-F2 - 22 Kwietnia 2015, 16:15

m_m napisał/a
nigdy nie robił, to chyba najgorszy i najgłupszy film jaki widziałem w kinie
m_m - 22 Kwietnia 2015, 18:15

Masz rację, głupi i bezsensowny.
Luc du Lac - 22 Kwietnia 2015, 20:17

Fidel-F2 napisał/a
m_m napisał/a

Godosz jakbyś Wiedźmina nie widział ....

feralny por. - 22 Kwietnia 2015, 20:29

Conan Niszczyciel - niewiarygodnie słabe.
Lowenna - 22 Kwietnia 2015, 21:53

Luc du Lac napisał/a
Fidel-F2 napisał/a
m_m napisał/a

Godosz jakbyś Wiedźmina nie widział ....
Ej... Nastoletnim blond móżdżkiem byłam zachwycona po premierze filmu. Był Skrzetuski i to wystarczyło :oops: :omg:
Ziuta - 22 Kwietnia 2015, 22:05

Marzę o dniu, w którym polski fandom wreszcie zapomni o Wiedźminie Szczerbica. Ani to pierwszy, ani ostatni żenująco słaby film. Nie takie samograje udawało się zmarnować. Więc przestańmy płakać, jakby świat się skończył.
Luc du Lac - 22 Kwietnia 2015, 22:48

Hmm musiałbyś się cofnąć w czasie i nie dopuścić do powstania tej maszkary
m_m - 23 Kwietnia 2015, 00:08

Ziuta jesteś idealistą. Fani nie zapominają ani nie wybaczają. Zwłaszcza polscy. A już polscy fani Wiedzmina to w ogóle :omg:

Partner forum