To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

dalambert - 6 Kwietnia 2015, 01:23

Luc du Lac, +1
fealoce - 6 Kwietnia 2015, 09:26

No cóż, to się nazywa selekcja naturalna :P
a my niedawno poszliśmy na "Baranka Shauna" - niby dla dzieci, ale świetnie się bawiliśmy.

Martva - 6 Kwietnia 2015, 14:20

Frozen. Mnie się podobało, J. zasnął w połowie, obudził się przy ostatniej scenie i stwierdził że nie wie czym się ludzie zachwycają.
Luc du Lac - 6 Kwietnia 2015, 14:22

Eh, widziałem ostatnio naprawdę złe filmy... Pompeje, Legenda Herkulesa, ale przy Transformersach zyskują one dodatkowego blasku
Magnis - 6 Kwietnia 2015, 15:42

fealoce napisał/a
a my niedawno poszliśmy na Baranka Shauna - niby dla dzieci, ale świetnie się bawiliśmy.

I to mnie cieszy, bo miałem obawy, że wyjdzie średniak :wink: . Serial Baranek Shaun jest bardzo fajny, dużo humoru i dobrze się ogląda. Taki serial dla wszystkich.

fealoce - 6 Kwietnia 2015, 19:21

Na szczęście wyszedł fajny film :)
m_m - 6 Kwietnia 2015, 21:02

Willow po wielu, wielu latach sobie przypomniałem.
I chyba żałuję że to zrobiłem. Ten film się po prostu już dziś nie broni, zbyt statyczny montaż, rozwleczona akcja, paździerzowe efekty specjalne to główne wady. Miniaturowe odpowiedniki R2D2 oraz C3PO też nie bawią za bardzo. Niektóre filmy się brzydko starzeją.

Za to Imię Róży to klasa sama w sobie. Akurat leci w TV, nie mogłem odmówić sobie przyjemności obejrzenia.

Dunadan - 6 Kwietnia 2015, 23:58

Hobbit 3
Eee... nawet mi się nie chce, o, tu jest wszystko pięknie opowiedziane: https://www.youtube.com/watch?v=r4xxym2tyEM :roll:

mesiash - 7 Kwietnia 2015, 10:15

Ida. Minęło trochę czasu, a ja dalej nie wiem o co chodziło w tym filmie. Że niby
Spoiler:
Żeby nie amerykanie, to nigdy bym pewnie nie usłyszał o tym filmie, i byłbym półtorej godziny życia do przodu.

Magnis - 7 Kwietnia 2015, 17:35

Dredd 3D - wczoraj w tv obejrzałem. Niezły film rozrywkowy, jest sporo demolek i nawet tytułowy sędzia wypadł dobrze. Choć do poprzednika mu trochę brakuje. Można obejrzeć.

Znaki - film z Melem Gibsonem nieźle zrobiony, ale choć początek ciekawy to czym dalej robi się przewidywalny. Można zobaczyć lecz nie musowo.

Fidel-F2 - 8 Kwietnia 2015, 11:22

Dzikie historie / Relatos salvajes Kilka krótkich historii o tym jak ludziom puszczają nerwy. Ogólnie rzecz biorąc niegłupia obserwacja świata, rzeczywistości, relacji międzyludzkich. Bywa dramatycznie, bywa śmiesznie. Fajne, warto zobaczyć.

Mandarynki / Mandariinid
Niby nic odkrywczego ale porządnie zrobione i mocno niegłupie. O tym, że jesteśmy ludźmi i to się liczy a ideologie sztucznie rysujące granice rzeczywistości tam gdzie ich nie ma to zło. Tu akurat o kretyństwach w rodzaju narodu, patriotyzmu, itp.

Oba powyższe to konkurenci Idy do Oskara. Oba znacznie lepsze.

Lektor / The Reader Czytałem kiedyś książkę, bez szału. Z filmem podobnie. Ot, hitlerowcy też mieli ludzką twarz. No dobra, coś jeszcze, ale nie chce mi się gadać. Rzemieślniczo porządne.

Dunadan - 8 Kwietnia 2015, 12:04

Magnis napisał/a
Choć do poprzednika mu trochę brakuje

Czego mu brakuje? nowy Dredd jest doskonały...

thinspoon - 8 Kwietnia 2015, 12:12

Dunadan napisał/a
Magnis napisał/a
Choć do poprzednika mu trochę brakuje

Czego mu brakuje? nowy Dredd jest doskonały...

Ja tego nawet nie chciałem komentować.

Dunadan - 8 Kwietnia 2015, 12:34

thinspoon, ja się nie mogłem powstrzymać :mrgreen: pierwsza wersja miała swoje mocne momenty ale ogólnie była dość żenująca :roll:
Fidel-F2 - 8 Kwietnia 2015, 19:33

Za jakie grzechy, dobry Boże? / Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? Przyjemna komedyjka, mocno przewidywalna co prawda, miejscami humor płytki (ale są momenty pierwszorzędne), ale te wady w zasadzie nie przeszkadzają, ogląda się bardzo sympatycznie.
Fidel-F2 - 8 Kwietnia 2015, 22:17

Ostatni skaut po latach. Miło było. Klasyczny Bruce.
Fidel-F2 - 9 Kwietnia 2015, 16:31

Jak zostać królem / The King's Speech Bardzo przyjemnie, acz nie fenomenalnie, kilka naprawdę sympatycznych momentów.
ihan - 9 Kwietnia 2015, 23:18

Naprawdę coś horrorowo ostatnio nieźle. Oculus wpisuje się w ten niezły ciąg. Pomijając trochę nielogiczne motywy, naukowe podejście Kayli podoba mi się bardzo. Zakończenie jak zwykle z jednej strony drażni, w drugiej strony no cóź, no film był skazany na takie zakończenie.
m_m - 10 Kwietnia 2015, 00:00

Co robimy w ukryciu/What We Do in the Shadows Niby dokument, niby mockument, w każdym razie film ze sporą dawką czarnego humoru. Ciekawy pomysł, niezła realizacja, wielki plus za nowatorskie podejście do tematu wampiryzmu.
Polecam.

Lowenna - 12 Kwietnia 2015, 19:51

Outpost 37. Jestem w połowie, mąż zrezygnował jakiś czas temu :roll:
thinspoon - 12 Kwietnia 2015, 20:08

Lowenna napisał/a
Outpost 37. Jestem w połowie, mąż zrezygnował jakiś czas temu :roll:

Co Was podkusiło w ogóle? :mrgreen:

Lowenna - 12 Kwietnia 2015, 20:13

thinspoon napisał/a
Co Was podkusiło w ogóle? :mrgreen:
Raz w tygodniu udaję dobrą żonę i słucham męża :fp:
Matrim - 13 Kwietnia 2015, 00:10

Lowenna napisał/a
i słucham męża

Ale skoro mąż zrezygnował wcześniej, to... za karę oglądałaś?

Boyhood. Ciekawy formalnie, ale poza tym to przeciętny dramat. A nawet nie tyle dramat, co obyczaj. Fajnie jest oglądać, jak wszyscy aktorzy naturalnie i bez charakteryzacji zmieniają się w trakcie historii. I tyle.

Fidel-F2 - 13 Kwietnia 2015, 17:43

Imagine Świat według niewidomych. Ktoś może powiedzieć, że to nuda i w sumie będzie miał rację. Ale imho to bardzo dobry film, wartość swą uzyskuje subtelnościami, niejednoznacznością, dźwiękiem, nastrojem; z jednej strony optymistyczny w wydźwięku jednak smutny. Warto.
m_m - 13 Kwietnia 2015, 18:25

Igrzyska Śmierci. Kosogłos część I
Zadziwiające, w słabym filmie nawet dobrzy aktorzy potrafią zagrać jak drewno(Moore, Hoffman, Harrelson) .
Nie potrafię znaleźć wytłumaczenia dlaczego obejrzałem poprzedni film z tej serii, a tym bardziej dlaczego obejrzałem ten. Ostatnią część też zaliczę, po to tylko, by sprawdzić jakie jeszcze pierdoły można ludziom próbować wcisnąć..

Fidel-F2 - 13 Kwietnia 2015, 20:13

Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął / Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann Sympatyczne, ale niestety to skandynawska, na żywca rżnięta kalka z Forresta Gumpa. Zasadniczo bez sensu ale są momenty wytrawne.
Dunadan - 14 Kwietnia 2015, 08:57

m_m napisał/a
Ostatnią część też zaliczę, po to tylko, by sprawdzić jakie jeszcze pierdoły można ludziom próbować wcisnąć..

Mam podobnie. Pierwsza część jeszcze miała jakiś sens. Reszta robi się już żenująca...

mesiash - 14 Kwietnia 2015, 12:54

Dom zły. Przypadkiem, w telewizji, choć chętnie. Do pewnego momentu w filmie było ciekawie, potem zrobiło się głupio, tj. jak w zwykłym filmie, gdzie to bohater swoimi decyzjami doprowadza do katastrofy. Normalnie spodziewałem się po Smarzowskim, że to przypadek czy też okoliczności doprowadzą do pesymistycznego finału, a tutaj się zawiodłem. Niewątpliwym plusem filmu jest znana i lubiana obsada, dowiedzenie słuszności tradycyjnej fryzury Jakubika oraz rozgrywka dwuplanowa. Najsłabszy z filmów pana Wojtka (tak w napisach stało - Wojtek Smarzowski).
Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2015, 13:52

Imho umknęła Ci pewna płaszczyzna filmu.
Lowenna - 15 Kwietnia 2015, 23:08

Dziś ja wybieram. Das Boot w wersji 208 minut czas zacząć  :omg:

Edytka: :omg: :omg: :omg: Bardzo mi się

Partner forum