Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dalambert - 7 Grudnia 2010, 10:07
feralny por., ale teraz mamy kolejne POROZUMIENIA, już cały Elbląg sie zastanawia nad wypłynięciem na wody szerokie !~Hej dobrze jest, oj jak dobrze - DOBRZEJAK
feralny por. - 7 Grudnia 2010, 10:11
A teraz powiedz w czym jest lepsza pusta deklaracja JK, od pustej dekalracji Miedwiediewa?
dalambert - 7 Grudnia 2010, 10:13
feralny por., nie rżnij głupa Kaczka podjął działania, stracił władzę i gucio z tego wyszło.
A Panowie Ekscelencje po raz KOLEJNY ten pic ogłaszają jako sukces , różnicy nie widzisz
feralny por. - 7 Grudnia 2010, 10:32
A te działania to obietnica przed wyborami, że kanał będzie, bez przeprowadzenia nawet wstępnej analizy na temat tego gdzie kopać. No podziałał facet, że hej. Potem pojaiwa się wstępna koncepcja, którą stworzono chyba tylko po to, żeby było co utrącić, bo wygląda na celowo niedowarzoną. Gdzie są te działania?
JK ogłosił, że będzie SUPER (i w zasadzie nic poza tym), widzisz jakąś róznicę?
dalambert - 7 Grudnia 2010, 11:17
feralny por. napisał/a | A te działania to obietnica przed wyborami |
zawsze jest PRZED wyborami, i co miał ogłosić że będzie fatalnie jak się mierzeję przekopie /
O co Tobie właściwie chodzi
feralny por. - 7 Grudnia 2010, 13:54
Zastanów się.
dalambert - 7 Grudnia 2010, 14:27
feralny por., my tu sobie dyrdymałami głowy zawracamy, a sprawa jest zasadnicza !!!
Na SKOFę wpadniesz
NURS - 7 Grudnia 2010, 14:41
Np miałem ci odpowiedzieć, ale por feralny mnie uprzedził i Romek też.
dodam ze swojej strony te 3 mln mieszkań, za które powinniśmy wielbić JarKacza. Może rozliczajmy polityków z tego co robią, a nie obiecują.
A propos obiecanek, pamiętam debatę na której JarKacz z Komorem gadali mniej więcej tak.
JK- Nic nie robicie
BK - a wy co zrobiliście?
JK - Obiecaliśmy 18 miliardów.
BK- A ile daliście?
JK - nic, bo wladza się zmieniła.
BK - a my daliśmy 4 miliardy
JK- to za mało, my obiecaliśmy 18.
feralny por. - 7 Grudnia 2010, 15:08
dalambert, wszystko wskazuje na to, że nie.
dalambert - 7 Grudnia 2010, 15:11
feralny por., to jest poważny i smutny problem
feralny por. - 7 Grudnia 2010, 15:11
dalambert, nawet nie wiesz jak bardzo.
dalambert - 7 Grudnia 2010, 15:12
feralny por., współczuję i z nadzieją jednak kciuki trzymam
Anonymous - 7 Grudnia 2010, 16:00
NURS napisał/a | Może rozliczajmy polityków z tego co robią, a nie obiecują. |
-> Nie będzie więcej rozmów z Samoobroną. Rozmów nie było, były "negocjacje" Lipińskiego z Beger.
-> "Musimy zwalczyć układ!". No to zwalczali. Zaaresztowali Janusza Kaczmarka, ministra w rządzie PiSu, Tomasza Lipca, ministra w rządzie PiSu, nieobyczajność zarzucali - słusznie - Andrzejowi Lepperowi, wicepremierowi w rządzie PiSu...
-> Premier Marcinkiewicz to premier na całą kadencję...Ojej.
-> Nie będę premierem, jak mój brat będzie prezydentem. Ojej.
-> Rząd premiera Kaczyńskiego wprowadził becikowe. PiS głosował przeciw.
-> Prezesa PiS jest za polityką historyczną - ale na głosowaniu w sprawie rotmistrza Pileckiego go nie było.
-> Traktat Lizboński jest be, bo ogranicza suwerenność Polski - prezydent go podpisał.
-> PiS nie będzie się więcej rozpadało -> 17 posłów mniej
-> Zlikwidujemy KRRiT - ojej.
-> zlikwidujemy Radę Polityki Pieniężnej - ojej.
-> zlikwidujemy NFZ - ojej.
-> będziemy wystrzegać się afer. Beger, Lepper x2, Blida, Kaczmarek, dr. G. ojej.
-> wprowadzimy sprawne działanie sądów 24h. ojej. ale wprowadzili chociaż, to plus.
-> obniżymy podatki. obniżyli, duży plus.
Żeby nie było, że walę tylko w PiS.Wyliczanka Tuska.
-> Wprowadzimy Euro do 2012 roku. Ojej.
-> Wyprowadzimy wojska z Afganistanu i Iraku. Ojej.
-> Będziemy obniżać podatki. Ojej.
-> Zreformujemy Krus. ojej.
-> Nie poprzemy Karnowskiego. ojej.
-> Unikniemy afer. ojej (ale przynajmniej potrafił zdymisjonować Schetynę i innych, czy Ćwiąkalskiego, jak się ci od Olewnika "powiesili" Lipiński dalej pozostał nie ukarany i PiS idzie w zaparte).
Ale coś Tuskowi się udaje. Orliki miały być i są. Stadiony na Euro są robione? Są. Buzek miał być szefem Parlamentu? Jest. Drogi są? No, jeszcze nie ma. Ale się budują. Reforma emerytalna będzie reformowana? No, jest. W bólach, ale jest. Reforma oświaty? Tak samo. Zniżki dla studentów? No, są.
W sumie, fajny ten Tusku. Może rządzić drugą kadencję.
NURS - 7 Grudnia 2010, 16:08
Ale PiS miał lepszych fachowców od gospodarki (copyrigt by sneer) tylko ich nikomu nie pokazał. bo ludzie się z niego śmiali.
dalambert - 8 Grudnia 2010, 12:51
O znowu mamy sukces, jeszcze nie wiadomo jaki, ale na pewno sukces
NURS - 8 Grudnia 2010, 13:00
Ja już wiem
widziałem wczoraj Fotygę. Jeszcze ze dwa podobne wystepy, a PiS zawojuje Galaktykę.
Ona jest urocza.
dalambert - 8 Grudnia 2010, 13:02
NURS, wiedziałem, ze na Ciebie zawsze można liczyć
NURS - 8 Grudnia 2010, 13:18
A co tam ja, Anna Fotyga, to jest coś!
Za wszystko inne można zapłacić karta Mastercard... ale za nia, w życiu!
Po prostu rewelacja. Tylko pogratulowac prezesowi.
Gustaw G.Garuga - 9 Grudnia 2010, 01:41
http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html
Cytat | Premier Donald Tusk chciałby, aby w okresie naszej prezydencji w Unii Europejskiej w II połowie 2011 roku negocjacje akcesyjne z Turcją zostały przyśpieszone. [...] Jego zdaniem wejście Turcji do Unii Europejskiej jest w interesie Polski, Turcji, a także całej Europy. |
Śmieją się słusznie z Kaczyńskiego, że "w interesie Polski" sprzymierzył się z torysami, których polityka europejska rozmyślnie osłabia Unię i szkodzi polskim interesom. A co robi Tusk? Oręduje za członkostwem Turcji, które osłabi Unię (sprzeciw społeczny będzie ogromny, niechęć obywateli wobec Unii, już i tak spora, tylko się spotęguje, napięcia wewnętrzne na tle religijnym i ideologicznym tylko wzrosną) i odbierze pieniądze Polsce (bo środki pójdą na rozwój rozległej i ludnej Turcji). I w tym także Tusk idzie ramię w ramię z torysami, którzy zabiegają o członkostwo Turcji właśnie dlatego, że wiedzą, że wtedy Unia jako projekt polityczny upadnie i zostanie sprowadzona do strefy wolnego handlu, która nie będzie mogła się wtrącać Brytyjczykom w sprawy wewnętrzne, nie zagrozi ich pozycji w Radzie Bezpieczeństwa, itd.
Z czego więc polskie poparcie dla Turcji się bierze? Z jakiejś źle pojętej solidarności z "nowymi"? Z wdzięczności za nie przyjęcie do wiadomości rozbiorów? Ale to wszystko są za przeproszeniem duperele. Jest mi ktoś w stanie wskazać jakiś sensowny powód orędowania Tuska za przyjęciem Turcji?
dalambert - 9 Grudnia 2010, 08:16
Gustaw G.Garuga napisał/a | Jest mi ktoś w stanie wskazać jakiś sensowny powód orędowania Tuska za przyjęciem Turcji? |
Ja nie wiem , ale NURS, może Ty to łaskawie wyjaśnisz, chyba , że dalej siedzisz w kiblu u Kaczyńskiego i nadsłuchujesz co tam za groza rośnie
Romek P. - 9 Grudnia 2010, 08:30
Gustaw G.Garuga napisał/a | Z czego więc polskie poparcie dla Turcji się bierze? Z jakiejś źle pojętej solidarności z nowymi? Z wdzięczności za nie przyjęcie do wiadomości rozbiorów? Ale to wszystko są za przeproszeniem duperele. Jest mi ktoś w stanie wskazać jakiś sensowny powód orędowania Tuska za przyjęciem Turcji? |
Być może to echo naiwnej wiary przed wejściem Polski do UE, że jak się uzbiera dużo "nowych", to w kupie będą stanowić przeciwwagę dla "starych" i "razem" coś ugrają. Może więc to taki mem, że "razem" z silną Turcją i resztą nowych będziemy mogli zbudować kolalicję, w której bla bla ugu ugu.
"Razem" - bo jak to wygląda w praktyce, już zostało przećwiczone, fatamorganę prędzej idzie pochwycić niż tę faktyczną wspólnotę interesów. Ale echo, jak mi się zdaje, wciąż się tuła po lesie
dzejes - 9 Grudnia 2010, 09:03
Gustaw G.Garuga napisał/a | Jest mi ktoś w stanie wskazać jakiś sensowny powód orędowania Tuska za przyjęciem Turcji? |
Po 1. przyjęcie Turcji do UE leży w interesie USA.
Po 2. przyjęcie Turcji do UE leży w interesie UE - wszystko zależy od wynegocjowanych zapisów traktatowych. Wreszcie same negocjacje, które mogą się toczyć latami - mogą spychać ten kraj w pożądanym przez Europę kierunku.
dalambert - 9 Grudnia 2010, 09:09
dzejes, przyjecie Turcji do UE nastąpi jak się WSZYSCY Turcy na katolicyzm nawrócą - a do tego czasu to se negocjować możemy
NURS - 9 Grudnia 2010, 09:28
dalambert napisał/a | Gustaw G.Garuga napisał/a | Jest mi ktoś w stanie wskazać jakiś sensowny powód orędowania Tuska za przyjęciem Turcji? |
Ja nie wiem , ale NURS, może Ty to łaskawie wyjaśnisz, chyba , że dalej siedzisz w kiblu u Kaczyńskiego i nadsłuchujesz co tam za groza rośnie |
dalambert, upadasz już na poziom skatologii, jak pragnę szczęścia dla ludzkości za wyjątkiem pisu.
IMO to zwykła sciema, tyle razy ci mówię, patrz na czyny, nie słowa. Może mamy coś do ugrania z Turkami i trzeba ich pogłaskać.
Rafał - 9 Grudnia 2010, 09:42
Gustaw G.Garuga napisał/a | Z czego więc polskie poparcie dla Turcji się bierze? | Czasami trzeba wychylić głowę ponad własny grajdołek i spojrzeć nieco dalej. Co to jest Turcja? Jedno z niewielu państw (można je chyba policzyć na palcach jednej ręki) całkowicie samowystarczalne. Szósta armia świata. Niezgłębione bogactwa surowcowe i energetyczne.
Jednak są też dwie rzeczy, które uniemożliwiają dotychczasowe zbliżenie Turcji do UE: nierozliczona historia najnowsza ciągnąca się prześladowaniami chociażby Ormian aż do dziś oraz niesłychany pęd młodych Turków za pieniądzem - sądzę, że gdyby tylko mogli swobodnie się przemieszczać, zalaliby Europę skuteczniej niż w 1683 roku. Pierwsza rzecz jest po stronie samej Turcji: muszą wykazać chrześcijańskie podejście do tematu , czyli rachunek sumienia, szczery żal, prośba o pojednanie i zadośćuczynienie. Druga sprawa wymaga uregulowań prawnych, ale jest to kwestia techniczna.
A więc jest o czym gadać czy nie?
dalambert - 9 Grudnia 2010, 09:49
Rafał napisał/a | czyli rachunek sumienia, szczery żal, prośba o pojednanie i zadośćuczynienie. |
podejscie do tematu to Turcy Kurdom własnie aplikują
Rafał - 9 Grudnia 2010, 10:00
dalambert napisał/a | podejscie do tematu to Turcy Kurdom własnie aplikują | Nie mówię, że droga krótka i prosta, ale tak po sprawiedliwości, to zaczęli od siebie, sam Ataturk kazał ścinać tureckie głowy w turbanach i głowy leciały.
jewgienij - 9 Grudnia 2010, 10:14
dalambert napisał/a | dzejes, przyjecie Turcji do UE nastąpi jak się WSZYSCY Turcy na katolicyzm nawrócą - a do tego czasu to se negocjować możemy |
A czemu akurat na katolicyzm, a nie na przykład na protestantyzm?
To nie jakaś szesnastowieczna Liga Katolicka czy coś w tym stylu. Z tego, co pamiętam, nawet odwołania do Boga nie ma w traktacie konstytucyjnym.
A prócz tego zgadzam się z Dzejesem, jeśli ma się zmieniać mentalność niektórych narodów, to na pewno nie przez wojny czy izolację, tylko poprzez integrację. Zresztą Turków czy w ogóle muzułmanów jest już w Unii tylu, że ta kwestia nie ma większego znaczenia.
dalambert - 9 Grudnia 2010, 10:17
jewgienij, a niech Ci bedzie na ZieloneŚwiątki mogą się przechrzcić tyż bedzie piknie
jewgienij - 9 Grudnia 2010, 10:25
A jeszcze jak spojrzeć na mapę, to piękny klin między Rosją i Bliskim Wschodem.
|
|
|