To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

terebka - 22 Listopada 2010, 10:36

NURS, chyba że w międzyczasie nastąpi migracja całkowita pod skrzydła Jakubiak&Kluzik i gremialnie popełnią samobójstwo guru i Jego najwierniejszy akolita, były minister sprawiedliwości ;)
Matrim - 22 Listopada 2010, 10:38

Wtedy Prezes stwierdzi, że olbrzymi front wrogów demokracji i patriotzmu zaszczuł go całkowicie i on w takim razie jedzie do Sulejówka, czekać, by móc powiedzieć za jakiś czas "a nie mówiłem?". I tak będzie czekać, czekać, czekać...
mawete - 22 Listopada 2010, 11:13

Moja faworytka niestety przegrała, a pomiędzy PO i PiSem nie będę wybierał bo nie wiem który z kandydatów jest głupszy...
feralny por. - 22 Listopada 2010, 11:20

A powiedzcie moi drodzy jak sprawdzić kto się załapał, a kto nie?
dalambert - 22 Listopada 2010, 11:23

feralny por., dopiero jutro będzie coś naprawdę wiadomo, jeśli Ci o Warszawe chodzi. A za kilka dni to Komisja Wyborcza powinna wszystko w internecie wywiesić.
Rafał - 22 Listopada 2010, 11:28

feralny por. napisał/a

Właśnie to policzyłem na piechotę. Robisz to tak:
1 - wyniki wyborów masz tutaj :arrow: http://wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/000000.html
2 - mając wyniki przydzielasz mandaty i ustalasz listy metodą donta :arrow: http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_d%27Hondta

I już :D

Marcin Robert - 22 Listopada 2010, 11:28

feralny por. napisał/a

TUTAJ

A u mnie przeszedł mój kandydat do Rady Miasta i będzie druga tura wyborów burmistrza.

Limerick - 22 Listopada 2010, 11:31

A w Krakowie sondażowy niewypał.
dalambert - 22 Listopada 2010, 11:32

Marcin Robert, Dzięki za link, ale wyników oczywiscie jeszcze nie ma - wisi tylko "geografia" wyborcza. Oficjalne to pewnie najwcześniej w środę będą.
Matrim - 22 Listopada 2010, 12:38

dalambert, są, tylko trzeba głębiej pogrzebać. Jest ilość głosów, tylko mandaty nieprzydzielone jeszcze. A w przypadku wójtów/burmistrzów/prezydentów są dane (w miarę) pełne.
terebka - 22 Listopada 2010, 12:40

Są. Przejrzałem dogłębnie lokalnych zwycięzców. Z tego miejsca chciałbym oficjalni podziękować Marcinowi Robertowi za link. :)
Rafał - 22 Listopada 2010, 12:53

terebka, poczułem się urażony :wink:
Dabliu - 22 Listopada 2010, 14:41

Olver napisał/a
POPiSSLDPSL

Czyli w skrócie PZPR :wink:

Kai - 22 Listopada 2010, 20:30

Dabliu, DNA na pewno to samo :)
terebka - 23 Listopada 2010, 00:21

A bo ja ślepy jestem, Rafał I mi się bardziej rzuciła wikipedia w oczy w Twoim poście :oops: Z tego miejsca oficjalnie Cię przepraszam :wink:
Rafał - 23 Listopada 2010, 08:18

Ale jakie masz muskuły, ho, ho :wink:

A u mnie bida z nędzą, na 21 osób w radzie jest aż 2 nowe, za to w sąsiedniej gminie na 15 osób dostało się do rady 10 kobiet :bravo

terebka - 23 Listopada 2010, 09:23

Ale się trochę obsunęły poniżej łokci. Za dużo szpinaku w diecie :wink:
bogow - 23 Listopada 2010, 23:56

Jaruzelski w RBN, czyżby WRON - reaktywacja? Czy też może to jedynie porozumienie światłych elit z różnych stron podziałów dziejowych?
aniol - 24 Listopada 2010, 09:02

bogow napisał/a
Jaruzelski w RBN, czyżby WRON - reaktywacja? Czy też może to jedynie porozumienie światłych elit z różnych stron podziałów dziejowych?

nieprzemyslane posuniecie - niby mialo byc ladnie i kurtuazyjnie czyli zaproszenie wszystkich dotychczasowych prezydentow i premierow; a wyszlo jak zawsze; do tego akurat osoba generala na spotkaniu RBN bedzie wywolywala wlasnie takie jak powyzej skojarzenia, raczej nie przysporzy popularnosci ekipie rzadzacej

dalambert - 24 Listopada 2010, 09:06

Za dzisiejszą TV obecni mają być
Bielecki
Oleksy
Cimoszewicz
Miler
Jaruzelski
Wałęsa
Kwaśniewski
gen. Kozej
Jego Ekscelencja Prezdent Najjaśniejszej Rzeczpospolitej Pan Bronisław Komorowski.

CUDNIE :!: :D

Timmi - 24 Listopada 2010, 09:31

Chyba pominąłeś Mazowieckiego?
dalambert - 24 Listopada 2010, 09:39

Timmi, nie ja. TVPInfo - widać nie zauważyli /ostatecznie co to za premier ;P: / albo chory, biedactwo :mrgreen:
sneer - 24 Listopada 2010, 13:27

O właśnie, po to się tu zalogowałem. Ciekaw jestem co napiszą obrońcy PO w sprawie Jaruzelskiego :D
Anonymous - 24 Listopada 2010, 14:05

Ja kręcę z niedowierzaniem głową i tłumaczę sobie tylko tym, że był to pierwszy prezydent III RP, więc jeśli zapraszamy Kwaśniewskiego i Wałęsę, to Komorowski uznał także, że powinien być Jaruzelski. Może uznał, że w ten sposób pokaże się, jako osoba, która potrafi przebaczać. Ale uważam to za błąd.
dalambert - 24 Listopada 2010, 14:11

Żerań napisał/a
że był to pierwszy prezydent III RP
trudno tu mówić o prezydencie III RP. Był wybrany przez Sejm, nie w wyborach powszechnych , na zasadzie dilu / wasz prezydent, nasz premier/ i już z tego samego wiadomo, ze nie był "naszym prezydentem".
Odkurznie tego truchła fatalnie prognozuje kierunki polskiej polityki, ale co kto lubi ;P:

Anonymous - 24 Listopada 2010, 14:14

Wiem, ale jednak formalnie to BYŁ prezydent... Co by nie mówić, uważam, że nie powinien być zaproszony, ponieważ nie został wybrany w demokratycznych wyborach. Natomiast sam pomysł zaproszenia poprzednich prezydentów, premierów etc uważam za bardzo dobry, zwłaszcza w kontekście relacji Polska-Rosja. W ten sposób pokazujemy, że działamy razem w polityce zagranicznej (poza, oczywiście, Kaczyńskim...).
dalambert - 24 Listopada 2010, 14:20

Żerań, jakbyś jeszcze sobie przypomniał JAK działały w polityce z Rosją takie tuzy jak Kwaśniewski, Oleksy, Cimoszewicz czy Miler to może byś się zastanowił jaką politykę prognozuje propagandowe nagłaśnianie tych panów.
sneer - 24 Listopada 2010, 14:50

Myślę, że powinni jeszcze zaprosić generała Kiszczaka. Premierem przez chwilę był, a z towarzyszami radzieckimi potrafi się na pewno lepiej dogadać niż generał Jaruzelski.
dalambert - 24 Listopada 2010, 14:53

gen. Kiszczak to będzie doradzał w sprawach bezpieczenstwa wewnętrznego, a red. Urban jak obiektywizm i wolność mediów wzmacniać :mrgreen:
sneer - 24 Listopada 2010, 15:29

dalambert napisał/a
gen. Kiszczak to będzie doradzał w sprawach bezpieczenstwa wewnętrznego, a red. Urban jak obiektywizm i wolność mediów wzmacniać :mrgreen:

Cicho, o Urbanie nie pisz, po to Kaczyński powiedział, zatem z definicji Urban jest super. O Kiszczaku też, ale generał spełnia kryteria formalne: jest byłym premierem. Myślę, że jeszcze Zbigniew Messner też by się załapał. Bo Mieczysław Rakowski niestety nie żyje :D

Partner forum