To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Darek Domagalski

Last Viking - 30 Marca 2011, 11:04

Dzięki agrafku :mrgreen:
Według informacji jakie posiadam promocja książki będzie od 1 kwietnia w sklepach HDS (Relay, InMedio, akapit), więc tam na pewno będzie do dostania.

rybieudka
Teraz za cholerę nie mogę sobie przypomnieć :?
A przydałoby się, bo mam ochotę się pobawić :wink:

Last Viking - 30 Marca 2011, 12:09

Dla fanów serialu Battlestar Galactica
Battlestar Galactica

Marcin Robert - 30 Marca 2011, 13:07

Last Viking napisał/a
Battlestar Galactica

Serial nawet mi się podobał, aż do czasu, gdy obejrzałem ostatni odcinek.

Powiązanie rzeczywistości serialu z naszą Ziemią uznałbym za rewelacyjne, gdyby nie irytujące przeświadczenie jego twórców, że wysokorozwinięta ludzka cywilizacja - nawet, jeśli istniała setki tysięcy lat temu - przypominać musi współczesne Stany Zjednoczone. To aroganckie przekonanie, że USA są ideałem cywilizacji, który musi być osiągnięty nawet po całkowitym upadku i tysiącach lat odrębnej ewolucji, całkowicie zepsuł mi dotychczasową przyjemność z oglądania.

merula - 30 Marca 2011, 15:31
Temat postu: Re: Spotkania autrskie w bibliotekach
Last Viking napisał/a
Wszystkich serdecznie zapraszam na moje spotkania autorskie w trójmiejskich bibliotekach.

30 marca 2011 (środa) godzina 18.00
Biblioteka Publiczna w Gdańsku Filia nr 6
ul. Pilotów 3
Gdańsk-Zaspa

8 kwietnia 2011 (piątek) godzina 17.00
Miejska Biblioteka Publiczna im. J. Wybickiego
ul. Obrońców Westerplatte 16
Sopot

Więcej informacji na mojej stronie autorskiej
Spotkania autorskie w bibliotekach

kurcze, jakoś nie mogę wymyślić pilnego interesu w tych stronach. :mrgreen:

ketyow - 30 Marca 2011, 18:34

Marcin Robert, to miało pokazać po prostu błędne koło, że powtarzamy wciąż te same błędy i budujemy wciąż identyczne cywilizacje. Nie było nacisku na USA a na to, że wszystko się powtarza, mogło być to jakieś zupełnie fikcyjne miejsce, Londyn, Paryż czy cokolwiek - zupełnie nie o to w tym chodziło. Jednocześnie można doszukiwać się innych znaczeń - że może to właśnie my jesteśmy ich spadkobiercami. Odrębna ewolucja - w zasadzie można powiedzieć, że przestali ewoluować w ogóle i wciąż dążyli do tego samego. Mi zakończenie bardzo się podobało, szukasz chyba za bardzo dziury w całym. Szukasz sensu dla filmu, w punkcie który stanowił tylko jakąś otoczkę, punkt który miał coś więcej uzmysłowić, a sam jego wygląd nie jest ważny i mógł przybrać różne formy. Chyba po prostu nie zrozumiałeś przesłania, w każdym razie moja interpretacja znacznie bardziej mi się podoba niż Twoja ;P:
Last Viking - 1 Kwietnia 2011, 07:48

Dzisiaj premiera :mrgreen:

Last Viking - 1 Kwietnia 2011, 07:49

A z tą informację czekałem na premierę I niechaj cisza wznieci wojnę :mrgreen:

Wieści

Witchma - 1 Kwietnia 2011, 07:50

Gratulacje :) :bravo
Gustaw G.Garuga - 1 Kwietnia 2011, 07:53

Już-już miałem kliknąć emotkę klaszczącą - i to niejednokrotnie :mrgreen:
Witchma - 1 Kwietnia 2011, 07:55

Gustaw G.Garuga, nie psuj ałtoru zabawy ;)
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 07:57

Hurrrrrrrraaaaaaaaaaaa :!: , Co za STAWKA - prawie większa niz życie :wink:
Kasiek - 1 Kwietnia 2011, 07:57

Nie wiem czy wiesz, ale wczoraj Martva mi pisała, że Pasikowski zainteresował się Twoimi kontaktami z fanami (znaczy, że dobre są) i postanowił w niektórych rolach obsadzić również amatorów. Jeśli oczekiwania finansowe Gruszki będą zbyt wysokie, to Martva jest następna w kolejce! Gratulacje martviczko :)
Gustaw G.Garuga - 1 Kwietnia 2011, 07:58

OK, OK... Nie składam gratulacji wyłącznie z niskich pobudek, tj. pisarskiej zawiści :twisted:
Witchma - 1 Kwietnia 2011, 08:02

Gustaw, wylazło z Ciebie najgorsze normalnie ;P: A sam przecież mógłbyś wreszcie ujawnić, że "Xiao Long. Biały tygrys" wyjdzie w Chinach (jaki tam mają nakład podstawowy? 3 miliony?).
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 08:04

Witchma napisał/a
(jaki tam mają nakład podstawowy? 3 miliony?).

Jakie 3 toż tyle to tam niszowe publikacje liczą 150 000 000.- MINIMUM :!:

Witchma - 1 Kwietnia 2011, 08:05

No tak, po czymś takim to GGG przestanie z nami gadać w ogóle :(
Last Viking - 1 Kwietnia 2011, 08:09

Zatem zapraszam wszystkie rudowłose niewiasty na casting :mrgreen:
Hmm... ponoć ma być też epizodyczna rola Aldony - wiedźmy z "Ognie na wzgórzach", więc wszystkie czarownice mile widziane!

A ja liczyłem, że Gustawowi zrobią z Xiao Longa film kung fu z elementami konfucjonizmu wpasowanymi w ramy freundowskiej psychoanalizy :wink:

Kasiek - 1 Kwietnia 2011, 08:15

I tak docieramy znów do Freuda... kółeczko się zamyka :D

Shenra, shenra, kastinga jakiegoś ogłaszają!!!

Gustaw G.Garuga - 1 Kwietnia 2011, 08:16

A myślicie, że dlaczego tyle siedzę w Chinach? Bo ryż lubię? Trzeba pewnych spraw dopilnować, ot, cała tajemnica.
shenra - 1 Kwietnia 2011, 09:32

Kasiek napisał/a
Ale, że czemu Ty do mnie to mówisz? :shock:
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 09:43

shenra, Pewnie potrzebuje wsparcia i współudziału w imprezce :wink:
RD - 1 Kwietnia 2011, 09:54

Kasiek napisał/a
Nie wiem czy wiesz, ale wczoraj Martva mi pisała, że Pasikowski zainteresował się Twoimi kontaktami z fanami (znaczy, że dobre są) i postanowił w niektórych rolach obsadzić również amatorów.

A ja już otrzymałem propozycję roli w tym świetnie zapowiadającym się filmie! Mam zagrać konia Zawiszy Czarnego. Dręczy mnie tylko jedno pytanie: czy to nie był aby wałach? Nie jestem chyba gotów aż tak głęboko wczuć się w postać. Darku, jakby co, dasz w scenariuszu ogiera, co?

shenra - 1 Kwietnia 2011, 09:57

RD napisał/a
dasz w scenariuszu ogiera, co?
Masz wymagania :mrgreen:
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 09:58

RD, A uwazajcie obaj - jeszcze może być, co Zawisza na KOBYLE krzyżaków ganiał :mrgreen:
Last Viking - 1 Kwietnia 2011, 10:05

RD
Myślałem, że jednak zdecydujesz się na głównego specjalistę ds. choreografii walk, w tym kasowo zapowiadającym się arcydziele kinematografii polskiej, ale jak chcesz koniecznie konia - to też może być. Masz parcie na ekran :wink:
Co do scenariusza, to nie jest takie pewne, że ja będę pisał. Tego nie mam w kontrakcie :|
Ponoć, głównym scenarzystą mam być ta osoba od "M jak miłość"...

Matrim - 1 Kwietnia 2011, 10:06

A niedawno właśnie w jakimś amerykańskim tok-szole widziałem jak Tom Hanks przebąkiwał, że Spielberg ma plany filmowe w Polsce...
Last Viking - 1 Kwietnia 2011, 10:08

Nie mogę zdradzić producenta, ale to nie Spielberg :wink:
RD - 1 Kwietnia 2011, 10:16

shenra napisał/a
RD napisał/a
dasz w scenariuszu ogiera, co?
Masz wymagania :mrgreen:

To nie wymagania tylko instynkt samozachowawczy :mrgreen:

[quote="dalambert"]RD, A uwazajcie obaj - jeszcze może być, co Zawisza na KOBYLE krzyżaków ganiał :mrgreen:
Jeśli zechcą mi zrobić operację, to nie będzie film o zmaganiach z krzyżunami tylko druga Seksmisja!

Last Viking napisał/a
RD
Myślałem, że jednak zdecydujesz się na głównego specjalistę ds. choreografii walk, w tym kasowo zapowiadającym się arcydziele kinematografii polskiej, ale jak chcesz koniecznie konia - to też może być. Masz parcie na ekran :wink:

Przecież choreografię walk mają robić Doda i Peja. Podobno Chuck Norris był chętny, ale nie spełnił wymagań.

Cytat
Ponoć, głównym scenarzystą mam być ta osoba od M jak miłość...

Lepiej nie mogłeś trafić! Chociaż nie, jednak mogłeś - gdyby zatrudnili kogoś od "Mody na sukces"...

Kasiek - 1 Kwietnia 2011, 10:27

shenra napisał/a
Kasiek napisał/a:
Ale, że czemu Ty do mnie to mówisz?

Boś ruda :)

dalambert napisał/a
shenra, Pewnie potrzebuje wsparcia i współudziału w imprezce

aśtam, ja będę dopingować :D

RD napisał/a
Last Viking napisał/a:
RD
Myślałem, że jednak zdecydujesz się na głównego specjalistę ds. choreografii walk, w tym kasowo zapowiadającym się arcydziele kinematografii polskiej, ale jak chcesz koniecznie konia - to też może być. Masz parcie na ekran

Przecież choreografię walk mają robić Doda i Peja. Podobno Chuck Norris był chętny, ale nie spełnił wymagań.

A myślisz że nasi z półobrotu Krzyżaków załatwiali?
Swojską "Ku*wą" ich poczęstowali na pewno, a w tym i Peja przoduje i Doda. Peja jeszcze może grać jakiegoś kolesia od zagrzewania do walki "za***cie go!!, wiecie co z nim zrobić!!!" :P

RD - 1 Kwietnia 2011, 10:31

Toteż Chuck nie spełnił wymagań. A Peja może jeszcze jedną rzecz wytoczyć przeciw krzyżakom. Miny :mrgreen: . Szczególnie te spod sali sądowej :D

Partner forum