Ludzie z tamtej strony świata - Darek Domagalski
Last Viking - 30 Marca 2011, 11:04
Dzięki agrafku
Według informacji jakie posiadam promocja książki będzie od 1 kwietnia w sklepach HDS (Relay, InMedio, akapit), więc tam na pewno będzie do dostania.
rybieudka
Teraz za cholerę nie mogę sobie przypomnieć
A przydałoby się, bo mam ochotę się pobawić
Last Viking - 30 Marca 2011, 12:09
Dla fanów serialu Battlestar Galactica
Battlestar Galactica
Marcin Robert - 30 Marca 2011, 13:07
Last Viking napisał/a | Battlestar Galactica |
Serial nawet mi się podobał, aż do czasu, gdy obejrzałem ostatni odcinek.
Powiązanie rzeczywistości serialu z naszą Ziemią uznałbym za rewelacyjne, gdyby nie irytujące przeświadczenie jego twórców, że wysokorozwinięta ludzka cywilizacja - nawet, jeśli istniała setki tysięcy lat temu - przypominać musi współczesne Stany Zjednoczone. To aroganckie przekonanie, że USA są ideałem cywilizacji, który musi być osiągnięty nawet po całkowitym upadku i tysiącach lat odrębnej ewolucji, całkowicie zepsuł mi dotychczasową przyjemność z oglądania.
merula - 30 Marca 2011, 15:31 Temat postu: Re: Spotkania autrskie w bibliotekach
Last Viking napisał/a | Wszystkich serdecznie zapraszam na moje spotkania autorskie w trójmiejskich bibliotekach.
30 marca 2011 (środa) godzina 18.00
Biblioteka Publiczna w Gdańsku Filia nr 6
ul. Pilotów 3
Gdańsk-Zaspa
8 kwietnia 2011 (piątek) godzina 17.00
Miejska Biblioteka Publiczna im. J. Wybickiego
ul. Obrońców Westerplatte 16
Sopot
Więcej informacji na mojej stronie autorskiej
Spotkania autorskie w bibliotekach |
kurcze, jakoś nie mogę wymyślić pilnego interesu w tych stronach.
ketyow - 30 Marca 2011, 18:34
Marcin Robert, to miało pokazać po prostu błędne koło, że powtarzamy wciąż te same błędy i budujemy wciąż identyczne cywilizacje. Nie było nacisku na USA a na to, że wszystko się powtarza, mogło być to jakieś zupełnie fikcyjne miejsce, Londyn, Paryż czy cokolwiek - zupełnie nie o to w tym chodziło. Jednocześnie można doszukiwać się innych znaczeń - że może to właśnie my jesteśmy ich spadkobiercami. Odrębna ewolucja - w zasadzie można powiedzieć, że przestali ewoluować w ogóle i wciąż dążyli do tego samego. Mi zakończenie bardzo się podobało, szukasz chyba za bardzo dziury w całym. Szukasz sensu dla filmu, w punkcie który stanowił tylko jakąś otoczkę, punkt który miał coś więcej uzmysłowić, a sam jego wygląd nie jest ważny i mógł przybrać różne formy. Chyba po prostu nie zrozumiałeś przesłania, w każdym razie moja interpretacja znacznie bardziej mi się podoba niż Twoja
Last Viking - 1 Kwietnia 2011, 07:48
Dzisiaj premiera
Last Viking - 1 Kwietnia 2011, 07:49
A z tą informację czekałem na premierę I niechaj cisza wznieci wojnę
Wieści
Witchma - 1 Kwietnia 2011, 07:50
Gratulacje
Gustaw G.Garuga - 1 Kwietnia 2011, 07:53
Już-już miałem kliknąć emotkę klaszczącą - i to niejednokrotnie
Witchma - 1 Kwietnia 2011, 07:55
Gustaw G.Garuga, nie psuj ałtoru zabawy
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 07:57
Hurrrrrrrraaaaaaaaaaaa , Co za STAWKA - prawie większa niz życie
Kasiek - 1 Kwietnia 2011, 07:57
Nie wiem czy wiesz, ale wczoraj Martva mi pisała, że Pasikowski zainteresował się Twoimi kontaktami z fanami (znaczy, że dobre są) i postanowił w niektórych rolach obsadzić również amatorów. Jeśli oczekiwania finansowe Gruszki będą zbyt wysokie, to Martva jest następna w kolejce! Gratulacje martviczko
Gustaw G.Garuga - 1 Kwietnia 2011, 07:58
OK, OK... Nie składam gratulacji wyłącznie z niskich pobudek, tj. pisarskiej zawiści
Witchma - 1 Kwietnia 2011, 08:02
Gustaw, wylazło z Ciebie najgorsze normalnie A sam przecież mógłbyś wreszcie ujawnić, że "Xiao Long. Biały tygrys" wyjdzie w Chinach (jaki tam mają nakład podstawowy? 3 miliony?).
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 08:04
Witchma napisał/a | (jaki tam mają nakład podstawowy? 3 miliony?). |
Jakie 3 toż tyle to tam niszowe publikacje liczą 150 000 000.- MINIMUM
Witchma - 1 Kwietnia 2011, 08:05
No tak, po czymś takim to GGG przestanie z nami gadać w ogóle
Last Viking - 1 Kwietnia 2011, 08:09
Zatem zapraszam wszystkie rudowłose niewiasty na casting
Hmm... ponoć ma być też epizodyczna rola Aldony - wiedźmy z "Ognie na wzgórzach", więc wszystkie czarownice mile widziane!
A ja liczyłem, że Gustawowi zrobią z Xiao Longa film kung fu z elementami konfucjonizmu wpasowanymi w ramy freundowskiej psychoanalizy
Kasiek - 1 Kwietnia 2011, 08:15
I tak docieramy znów do Freuda... kółeczko się zamyka
Shenra, shenra, kastinga jakiegoś ogłaszają!!!
Gustaw G.Garuga - 1 Kwietnia 2011, 08:16
A myślicie, że dlaczego tyle siedzę w Chinach? Bo ryż lubię? Trzeba pewnych spraw dopilnować, ot, cała tajemnica.
shenra - 1 Kwietnia 2011, 09:32
Kasiek napisał/a | Shenra, shenra, kastinga jakiegoś ogłaszają!!! | Ale, że czemu Ty do mnie to mówisz?
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 09:43
shenra, Pewnie potrzebuje wsparcia i współudziału w imprezce
RD - 1 Kwietnia 2011, 09:54
Kasiek napisał/a | Nie wiem czy wiesz, ale wczoraj Martva mi pisała, że Pasikowski zainteresował się Twoimi kontaktami z fanami (znaczy, że dobre są) i postanowił w niektórych rolach obsadzić również amatorów. |
A ja już otrzymałem propozycję roli w tym świetnie zapowiadającym się filmie! Mam zagrać konia Zawiszy Czarnego. Dręczy mnie tylko jedno pytanie: czy to nie był aby wałach? Nie jestem chyba gotów aż tak głęboko wczuć się w postać. Darku, jakby co, dasz w scenariuszu ogiera, co?
shenra - 1 Kwietnia 2011, 09:57
RD napisał/a | dasz w scenariuszu ogiera, co? | Masz wymagania
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 09:58
RD, A uwazajcie obaj - jeszcze może być, co Zawisza na KOBYLE krzyżaków ganiał
Last Viking - 1 Kwietnia 2011, 10:05
RD
Myślałem, że jednak zdecydujesz się na głównego specjalistę ds. choreografii walk, w tym kasowo zapowiadającym się arcydziele kinematografii polskiej, ale jak chcesz koniecznie konia - to też może być. Masz parcie na ekran
Co do scenariusza, to nie jest takie pewne, że ja będę pisał. Tego nie mam w kontrakcie
Ponoć, głównym scenarzystą mam być ta osoba od "M jak miłość"...
Matrim - 1 Kwietnia 2011, 10:06
A niedawno właśnie w jakimś amerykańskim tok-szole widziałem jak Tom Hanks przebąkiwał, że Spielberg ma plany filmowe w Polsce...
Last Viking - 1 Kwietnia 2011, 10:08
Nie mogę zdradzić producenta, ale to nie Spielberg
RD - 1 Kwietnia 2011, 10:16
shenra napisał/a | RD napisał/a | dasz w scenariuszu ogiera, co? | Masz wymagania |
To nie wymagania tylko instynkt samozachowawczy
[quote="dalambert"]RD, A uwazajcie obaj - jeszcze może być, co Zawisza na KOBYLE krzyżaków ganiał
Jeśli zechcą mi zrobić operację, to nie będzie film o zmaganiach z krzyżunami tylko druga Seksmisja!
Last Viking napisał/a | RD
Myślałem, że jednak zdecydujesz się na głównego specjalistę ds. choreografii walk, w tym kasowo zapowiadającym się arcydziele kinematografii polskiej, ale jak chcesz koniecznie konia - to też może być. Masz parcie na ekran |
Przecież choreografię walk mają robić Doda i Peja. Podobno Chuck Norris był chętny, ale nie spełnił wymagań.
Cytat | Ponoć, głównym scenarzystą mam być ta osoba od M jak miłość... |
Lepiej nie mogłeś trafić! Chociaż nie, jednak mogłeś - gdyby zatrudnili kogoś od "Mody na sukces"...
Kasiek - 1 Kwietnia 2011, 10:27
shenra napisał/a | Kasiek napisał/a:
Shenra, shenra, kastinga jakiegoś ogłaszają!!!
Ale, że czemu Ty do mnie to mówisz? |
Boś ruda
dalambert napisał/a | shenra, Pewnie potrzebuje wsparcia i współudziału w imprezce |
aśtam, ja będę dopingować
RD napisał/a | Last Viking napisał/a:
RD
Myślałem, że jednak zdecydujesz się na głównego specjalistę ds. choreografii walk, w tym kasowo zapowiadającym się arcydziele kinematografii polskiej, ale jak chcesz koniecznie konia - to też może być. Masz parcie na ekran
Przecież choreografię walk mają robić Doda i Peja. Podobno Chuck Norris był chętny, ale nie spełnił wymagań. |
A myślisz że nasi z półobrotu Krzyżaków załatwiali?
Swojską "Ku*wą" ich poczęstowali na pewno, a w tym i Peja przoduje i Doda. Peja jeszcze może grać jakiegoś kolesia od zagrzewania do walki "za***cie go!!, wiecie co z nim zrobić!!!"
RD - 1 Kwietnia 2011, 10:31
Toteż Chuck nie spełnił wymagań. A Peja może jeszcze jedną rzecz wytoczyć przeciw krzyżakom. Miny . Szczególnie te spod sali sądowej
|
|
|