Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
aniol - 19 Listopada 2010, 09:50
kurcze ja juz nie rozumiem
skoro WSZYSCY popieraja PiS i Jaroslawa
to dlaczego PiS i Jaroslaw maja WSZYSTKICH przeciw sobie?
http://wybory.wp.pl/kat,1...,wiadomosc.html
dalambert - 19 Listopada 2010, 09:53
aniol, spoko - zobaczysz wyniki to zrozumiesz
Klammil - 19 Listopada 2010, 10:27
Inna rzecz, że rozróżnienie między władzą a panowaniem nie jest pozbawione sensu. Chociaż prościej byłoby rozróżniać formalne sprawowanie władzy i realne wpływanie na bieg spraw (nawet jeżeli się formalnej władzy nie ma).
jewgienij - 19 Listopada 2010, 11:36
Znowu Jarosław hipokryta. Krytykuje, że wyborcy PO dzielą ludzi na lepszych i gorszych, mohery i cool, a sam zaraz robi to samo, mówiąc o wyborcach PIS jako o ludziach z silnymi korzeniami patriotycznymi, a PO jako produktach transformacji.
Jest jak z tym zarzucaniem agresji przeciwnikom i robienie z siebie tylko ofiary przemysłu nienawiści. Gadka szmatka człowieczka, który się zupełnie zagubił.
NURS - 19 Listopada 2010, 11:56
Cytat | Jeżeli PiS nie będzie w dużych miastach odpowiednio reprezentowane, nie będzie kontroli i władze miejskie będą mogły robić, co chcą - ostrzegał Jarosław Kaczyński ostatniego dnia kampanii samorządowej. |
Karzełek moralnego niepokoju postuluje, zeby samorządy nie robiły tego co chcą, tylko to co on im każe?
Kurdupelku złoty, to się nazywa demokracja, nie demokwacja. Samo-rząd ma się samo-rządzić, a nie słuchać frustratów. Bez względu na opcję.
hrabek - 19 Listopada 2010, 12:25
Nursie, ja wiem, że sytuacja prowokuje, ale postaraj się, proszę, jednak powstrzymać się trochę od obrażania polityków.
jewgienij - 19 Listopada 2010, 14:06
Czemu mamy się niby z nimi cackać? Oni mogą bezkarnie obrażać, mówiąc o produktach transformacji, ZOMO, pijących piwo komputerowych erotomanach. Albo z drugiej strony o moherowych babciach.
Już Franciszka Józefa rozsądni Czesi nazywali starym pi...dołą. Nie ma litości dla nadętych bubków, to nie czasy zamordyzmu.
dalambert - 19 Listopada 2010, 14:12
jewgienij napisał/a | Nie ma litości dla nadętych bubków, to nie czasy zamordyzmu. |
Czy mam rozumieć , że w tym wątku proponujesz wyłączenie dobrych obyczajów, że o regulaminie forum nie wspomnę, tylko po to byś mógł dać wyraz swoim frustracjom i swobodnie znieważać przeciwników politycznych, tak jak to od dawna robi tu NURS,
Proszę uprzejmie przejdźmy na wyższy poziom dyskursu, ale to wszyscy mogą
jewgienij - 19 Listopada 2010, 14:24
dalambert napisał/a |
Czy mam rozumieć , że w tym wątku proponujesz wyłączenie dobrych obyczajów, że o regulaminie forum nie wspomnę |
Kiedy, gołąbku pokoju, ten wątek był kojarzony z dobrymi obyczajami? Tutaj zawsze jest ostrzej, bo to polityka i grają emocje.
dalambert - 19 Listopada 2010, 14:28
coz jak Ci się podoba "Picer dopalaczowy, co zdala od polityki lody kręci i internetowym pupkom kit wciska, a ci łykają i plują dalej "
Chcecie takich zabaw to możecie je mieć. Tylko po co ?
jewgienij - 19 Listopada 2010, 14:31
For fun
Nie mów, że nie miałeś uciechy jadąc z tym tekstem, musiałbym Cię nie znać
dalambert - 19 Listopada 2010, 14:32
jewgienij, niespecjalnie, jaby co to mam lepsze, tylko mi się niechce
hrabek - 19 Listopada 2010, 15:00
jewgienij napisał/a | Czemu mamy się niby z nimi cackać? Oni mogą bezkarnie obrażać, mówiąc o produktach transformacji, ZOMO, pijących piwo komputerowych erotomanach. Albo z drugiej strony o moherowych babciach.
Już Franciszka Józefa rozsądni Czesi nazywali starym pi...dołą. Nie ma litości dla nadętych bubków, to nie czasy zamordyzmu. |
Wyjątkowo zgadzam się z dalambertem. Wypowiedzi polityków świadczą o nich. Wydaje mi się, że nie musimy zniżać się do ich poziomu w forumowych dyskusjach. Być może zmieniłbym zdanie rozmawiając z politykiem twarzą w twarz, ale póki co tak nie jest.
jewgienij - 19 Listopada 2010, 15:46
hrabek napisał/a |
Wyjątkowo zgadzam się z dalambertem. |
Zgadzasz się z tym, co Dalambert tu bałamutnie deklaruje. Nawet w tym "apelu" nie mógł sobie darować inwektyw.
Jak trzeba najechać na lewaków, popaprańców, ateuszy itp, to misji pokojowej nie ma.Gorzej, jak walą w KK czy prawaków.
dalambert - 19 Listopada 2010, 15:49
jewgienij, Tu już dawno nie ma rozmowy, każdy zostaje przy swoim, lub swoje prezentuje, jak umie, cóż ja się z Tobą błotem obrzucać nie mam ochoty, ale jak musisz to ulżyj sobie niebioże
Fidel-F2 - 19 Listopada 2010, 16:10
dalambert napisał/a | cóż ja się z Tobą błotem obrzucać nie mam ochoty | zaplułem monitor
feralny por. - 19 Listopada 2010, 16:27
Właśnie sobie oglądam spoty promocyjne przygotowane przez partie i wyć mi się chce. Zagłosuję na każdego kto nie będzie miał partyjnego znaczka przy nazwisku, nawet na Kaśkę Szczołek.
Witchma - 19 Listopada 2010, 16:30
feralny por. napisał/a | Właśnie sobie oglądam spoty promocyjne przygotowane przez partie |
Naprawdę nie masz lepszego zajęcia? Poczytaj sobie, popatrz, jak trawa rośnie... znaczy się liście spadają, po co się stresować?
feralny por. - 19 Listopada 2010, 16:33
Witchma, zaraz biorę się za obiad, a potem za Zajdla, albo spać pójdę. W tej chwili mam obowiązkowy okres bezruchu po powrocie z pracy.
terebka - 19 Listopada 2010, 16:50
Cóż za wspaniałe miejsce by upuścić nieco złej pary, dalambert. Miast obijać się po forum, powarkiwać, ronić ślinę, toczyć błędnym spojrzeniem i psuć krew innym, można sobie ulżyć tutaj.
NURS - 19 Listopada 2010, 17:34
hrabek, dzisiaj ze skrzynki wyjąłem góre materiałów wyborczych, ale tylko jeden, biuletyn PiS stylizowany na gazetę zawiera w sobie karykatury, pamflety i inne brednie gnojące konkurencję. A ja mam w zwyczaju walic prawde prosto między oczy - zwłaszcza takim kłamcom, jak rzeczony KMN.
dalambercie,s zacyn,
Anonymous - 20 Listopada 2010, 15:34
Żerań w tym wątku kilka dni temu napisał napisał/a | Dudziński, Kamiński, Bielan, Kluzik, Jakubiak, Migalski, Poncyliusz, Kowal. Inni pewnie też są. Ale jeśli się nie ujawnili na razie, że budują klub parlamentarny, to znaczy, że planują odpalenie przynajmniej jeszcze jednej bomby medialnej. Odejście rozłamowców w trakcie samorządowej ciszy wyborczej, albo tuż przed jej ogłoszeniem? |
wprost.pl napisał/a | Europosłowie PiS Adam Bielan i Michał Kamiński oraz poseł Paweł Poncyliusz zrezygnowali w sobotę z członkostwa w tej partii. Poncyljusz powiedział, że swoją rezygnację przesłał faksem w sobotę rano |
całość tutaj
Uwielbiam mieć rację. NMSP
mawete - 21 Listopada 2010, 07:52
A ja sobie zagłosuję
Anonymous - 21 Listopada 2010, 11:03
Słuszna myśl. Idźcie głosować i pamiętajcie, że w związku ze zmianą ordynacji wyborczej głosowanie odbywa się do 22.
dalambert - 21 Listopada 2010, 11:07
Kto nie głosuje, niech nie pyskuje
Fidel-F2 - 21 Listopada 2010, 11:23
bo?
NURS - 21 Listopada 2010, 12:41
to teraz jakieś 93,5% wykluczonych
Kai - 21 Listopada 2010, 12:58
Se zagłosowałam. I wiecie co? Miałam ochotę zrobić taki raban, żeby policja miała co robić. Salka 3x3, dwie przebieralnie do głosowania, burdel w listach, biedne mohery z wielkimi płachtami kręcą się jakby miały jajko znieść, bo to starsze, nikt im nie pokaże, nie wyjaśni, wchodzą, wychodzą, zamiast stanąć w kolejce do przebieralni, jeśli tak mają wyglądać wybory, to chyba jednak ostatni raz głosuję.
Anonymous - 21 Listopada 2010, 13:11
A u mnie wszystko poszło sprawnie, więc to chyba problem konkretnej komisji. Zagłosowałem i jestem zdziwiony, bo lokale wyborcze pękały w szwach. Tak trzymać.
terebka - 21 Listopada 2010, 13:45
A u nas porządeczek. Sala wielgaśna. Słowa złego na organizację nie dam powiedzieć, bo matula moja siedzi za stolikiem i karty rozdaje Tylko mimochodem, zupełnie bez przekąsu, rzuciła: No, wreszcie ostatni z rodziny się pojawił Bo poszedłem o 13-tej. A co, nie mogę?
|
|
|