To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

aniol - 19 Listopada 2010, 09:50

kurcze ja juz nie rozumiem
skoro WSZYSCY popieraja PiS i Jaroslawa
to dlaczego PiS i Jaroslaw maja WSZYSTKICH przeciw sobie?

http://wybory.wp.pl/kat,1...,wiadomosc.html

dalambert - 19 Listopada 2010, 09:53

aniol, spoko - zobaczysz wyniki to zrozumiesz ;P:
Klammil - 19 Listopada 2010, 10:27

Inna rzecz, że rozróżnienie między władzą a panowaniem nie jest pozbawione sensu. Chociaż prościej byłoby rozróżniać formalne sprawowanie władzy i realne wpływanie na bieg spraw (nawet jeżeli się formalnej władzy nie ma).
jewgienij - 19 Listopada 2010, 11:36

Znowu Jarosław hipokryta. Krytykuje, że wyborcy PO dzielą ludzi na lepszych i gorszych, mohery i cool, a sam zaraz robi to samo, mówiąc o wyborcach PIS jako o ludziach z silnymi korzeniami patriotycznymi, a PO jako produktach transformacji.

Jest jak z tym zarzucaniem agresji przeciwnikom i robienie z siebie tylko ofiary przemysłu nienawiści. Gadka szmatka człowieczka, który się zupełnie zagubił.

NURS - 19 Listopada 2010, 11:56

Cytat
Jeżeli PiS nie będzie w dużych miastach odpowiednio reprezentowane, nie będzie kontroli i władze miejskie będą mogły robić, co chcą - ostrzegał Jarosław Kaczyński ostatniego dnia kampanii samorządowej.

Karzełek moralnego niepokoju postuluje, zeby samorządy nie robiły tego co chcą, tylko to co on im każe? :shock:
Kurdupelku złoty, to się nazywa demokracja, nie demokwacja. Samo-rząd ma się samo-rządzić, a nie słuchać frustratów. Bez względu na opcję.

hrabek - 19 Listopada 2010, 12:25

Nursie, ja wiem, że sytuacja prowokuje, ale postaraj się, proszę, jednak powstrzymać się trochę od obrażania polityków.
jewgienij - 19 Listopada 2010, 14:06

Czemu mamy się niby z nimi cackać? Oni mogą bezkarnie obrażać, mówiąc o produktach transformacji, ZOMO, pijących piwo komputerowych erotomanach. Albo z drugiej strony o moherowych babciach.

Już Franciszka Józefa rozsądni Czesi nazywali starym pi...dołą. Nie ma litości dla nadętych bubków, to nie czasy zamordyzmu.

dalambert - 19 Listopada 2010, 14:12

jewgienij napisał/a
Nie ma litości dla nadętych bubków, to nie czasy zamordyzmu.

Czy mam rozumieć , że w tym wątku proponujesz wyłączenie dobrych obyczajów, że o regulaminie forum nie wspomnę, tylko po to byś mógł dać wyraz swoim frustracjom i swobodnie znieważać przeciwników politycznych, tak jak to od dawna robi tu NURS,
Proszę uprzejmie przejdźmy na wyższy poziom dyskursu, ale to wszyscy mogą :twisted:

jewgienij - 19 Listopada 2010, 14:24

dalambert napisał/a

Czy mam rozumieć , że w tym wątku proponujesz wyłączenie dobrych obyczajów, że o regulaminie forum nie wspomnę

Kiedy, gołąbku pokoju, ten wątek był kojarzony z dobrymi obyczajami? :wink: Tutaj zawsze jest ostrzej, bo to polityka i grają emocje.

dalambert - 19 Listopada 2010, 14:28

coz jak Ci się podoba "Picer dopalaczowy, co zdala od polityki lody kręci i internetowym pupkom kit wciska, a ci łykają i plują dalej "
Chcecie takich zabaw to możecie je mieć. Tylko po co ?

jewgienij - 19 Listopada 2010, 14:31

For fun :D

Nie mów, że nie miałeś uciechy jadąc z tym tekstem, musiałbym Cię nie znać

dalambert - 19 Listopada 2010, 14:32

jewgienij, niespecjalnie, jaby co to mam lepsze, tylko mi się niechce ;P:
hrabek - 19 Listopada 2010, 15:00

jewgienij napisał/a
Czemu mamy się niby z nimi cackać? Oni mogą bezkarnie obrażać, mówiąc o produktach transformacji, ZOMO, pijących piwo komputerowych erotomanach. Albo z drugiej strony o moherowych babciach.

Już Franciszka Józefa rozsądni Czesi nazywali starym pi...dołą. Nie ma litości dla nadętych bubków, to nie czasy zamordyzmu.

Wyjątkowo zgadzam się z dalambertem. Wypowiedzi polityków świadczą o nich. Wydaje mi się, że nie musimy zniżać się do ich poziomu w forumowych dyskusjach. Być może zmieniłbym zdanie rozmawiając z politykiem twarzą w twarz, ale póki co tak nie jest.

jewgienij - 19 Listopada 2010, 15:46

hrabek napisał/a

Wyjątkowo zgadzam się z dalambertem.

Zgadzasz się z tym, co Dalambert tu bałamutnie deklaruje. Nawet w tym "apelu" nie mógł sobie darować inwektyw.

Jak trzeba najechać na lewaków, popaprańców, ateuszy itp, to misji pokojowej nie ma.Gorzej, jak walą w KK czy prawaków.

dalambert - 19 Listopada 2010, 15:49

jewgienij, Tu już dawno nie ma rozmowy, każdy zostaje przy swoim, lub swoje prezentuje, jak umie, cóż ja się z Tobą błotem obrzucać nie mam ochoty, ale jak musisz to ulżyj sobie niebioże ;P:
Fidel-F2 - 19 Listopada 2010, 16:10

dalambert napisał/a
cóż ja się z Tobą błotem obrzucać nie mam ochoty
zaplułem monitor
feralny por. - 19 Listopada 2010, 16:27

Właśnie sobie oglądam spoty promocyjne przygotowane przez partie i wyć mi się chce. Zagłosuję na każdego kto nie będzie miał partyjnego znaczka przy nazwisku, nawet na Kaśkę Szczołek.
Witchma - 19 Listopada 2010, 16:30

feralny por. napisał/a
Właśnie sobie oglądam spoty promocyjne przygotowane przez partie

Naprawdę nie masz lepszego zajęcia? :lol: Poczytaj sobie, popatrz, jak trawa rośnie... znaczy się liście spadają, po co się stresować?

feralny por. - 19 Listopada 2010, 16:33

Witchma, zaraz biorę się za obiad, a potem za Zajdla, albo spać pójdę. W tej chwili mam obowiązkowy okres bezruchu po powrocie z pracy.
terebka - 19 Listopada 2010, 16:50

Cóż za wspaniałe miejsce by upuścić nieco złej pary, dalambert. Miast obijać się po forum, powarkiwać, ronić ślinę, toczyć błędnym spojrzeniem i psuć krew innym, można sobie ulżyć tutaj.
NURS - 19 Listopada 2010, 17:34

hrabek, dzisiaj ze skrzynki wyjąłem góre materiałów wyborczych, ale tylko jeden, biuletyn PiS stylizowany na gazetę zawiera w sobie karykatury, pamflety i inne brednie gnojące konkurencję. A ja mam w zwyczaju walic prawde prosto między oczy - zwłaszcza takim kłamcom, jak rzeczony KMN.
dalambercie,s zacyn,

Anonymous - 20 Listopada 2010, 15:34

Żerań w tym wątku kilka dni temu napisał napisał/a
Dudziński, Kamiński, Bielan, Kluzik, Jakubiak, Migalski, Poncyliusz, Kowal. Inni pewnie też są. Ale jeśli się nie ujawnili na razie, że budują klub parlamentarny, to znaczy, że planują odpalenie przynajmniej jeszcze jednej bomby medialnej. Odejście rozłamowców w trakcie samorządowej ciszy wyborczej, albo tuż przed jej ogłoszeniem?

wprost.pl napisał/a
Europosłowie PiS Adam Bielan i Michał Kamiński oraz poseł Paweł Poncyliusz zrezygnowali w sobotę z członkostwa w tej partii. Poncyljusz powiedział, że swoją rezygnację przesłał faksem w sobotę rano

:mrgreen:

całość tutaj

Uwielbiam mieć rację. NMSP

mawete - 21 Listopada 2010, 07:52

A ja sobie zagłosuję :D
Anonymous - 21 Listopada 2010, 11:03

Słuszna myśl. :bravo Idźcie głosować i pamiętajcie, że w związku ze zmianą ordynacji wyborczej głosowanie odbywa się do 22.
dalambert - 21 Listopada 2010, 11:07

Kto nie głosuje, niech nie pyskuje ;P:
Fidel-F2 - 21 Listopada 2010, 11:23

bo?
NURS - 21 Listopada 2010, 12:41

to teraz jakieś 93,5% wykluczonych :-)
Kai - 21 Listopada 2010, 12:58

Se zagłosowałam. I wiecie co? Miałam ochotę zrobić taki raban, żeby policja miała co robić. Salka 3x3, dwie przebieralnie do głosowania, burdel w listach, biedne mohery z wielkimi płachtami kręcą się jakby miały jajko znieść, bo to starsze, nikt im nie pokaże, nie wyjaśni, wchodzą, wychodzą, zamiast stanąć w kolejce do przebieralni, jeśli tak mają wyglądać wybory, to chyba jednak ostatni raz głosuję.
Anonymous - 21 Listopada 2010, 13:11

A u mnie wszystko poszło sprawnie, więc to chyba problem konkretnej komisji. Zagłosowałem i jestem zdziwiony, bo lokale wyborcze pękały w szwach. :bravo Tak trzymać.
terebka - 21 Listopada 2010, 13:45

A u nas porządeczek. Sala wielgaśna. Słowa złego na organizację nie dam powiedzieć, bo matula moja siedzi za stolikiem i karty rozdaje :D Tylko mimochodem, zupełnie bez przekąsu, rzuciła: No, wreszcie ostatni z rodziny się pojawił :| Bo poszedłem o 13-tej. A co, nie mogę?

Partner forum