To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 16 Listopada 2010, 11:14

NURS, pojechał byś na Falcon to byś teraz nie zazdrościł :wink:
Humbuk - 16 Listopada 2010, 12:41

Martva napisał/a

I nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie, w ogóle czytasz jakąś fantastykę? Czysta babska ciekawość każe mi zapytać, no.

Czytam :D
Moja pierwsza książka fantastyczna którą przeczytałem to "Tapatiki"Marty Tomaszewskiej.I od tego czasu czytam wszystkie książki sf jakie wpadną mi w ręce.

NURS - 16 Listopada 2010, 13:22

dalambert napisał/a
NURS, pojechał byś na Falcon to byś teraz nie zazdrościł :wink:

Łojezu, tam też do senatu wybierali? :-)

dalambert - 16 Listopada 2010, 13:23

NURS, Żeby tylko :!: :D
Easy - 16 Listopada 2010, 14:54

A propos prawackich meteorytów...

Edit. Drobny błąd.

NURS - 16 Listopada 2010, 15:00

Próbka tfurczości nowych towarzyszy:

kowal wczoraj:
Cytat
- Jest coś przerażającego w tym, że sprawą w Polsce jest to, że sfotografowano na ulicy kilka osób - mówił Kowal. - Przecież nie jest tajemnicą, że znam Elżbietę Jakubiak. Robienie sensacji z tego, że ktoś mnie sfotografował z nią pod parasolem na ulicy Wiejskiej, ułożył te zdjęcia, a potem je opisał, wydaje mi się przekraczać granice tego, na co dorośli ludzie - którzy chcą być traktowani poważnie w polityce - mogą sobie pozwolić. Co zrobię po wyborach samorządowych, to powiem po wyborach samorządowych. Teraz nie będę włączał się w ten spór - dodał.

kowal dzisiaj:
Patrz kto stoi na kluzikiem na końferencji :-)

Brawo ten pan! :twisted:
Tylko prawda może nas wyzwolić :-) :bravo :bravo :bravo

Easy - 16 Listopada 2010, 15:09

Zawsze może powiedzieć, że przynależność do stowarzyszenie nie wyklucza przynależności do PiSu.
Matrim - 16 Listopada 2010, 15:13

Ciekawe jak szybko zareaguje KP PiS.

Ale od hasła, odmienianego przez wszystkie przypadki, "wojna polsko-polska" już mam mdłości :?

Anonymous - 16 Listopada 2010, 16:13

Pomysł jest znakomity. Stowarzyszenie pozwoli na budowę struktur terenowych, a ewentualny klub parlamentarny struktur partyjnych. Widzieliście listę członków? Dudziński, Kamiński, Bielan, Kluzik, Jakubiak, Migalski, Poncyliusz, Kowal. Inni pewnie też są. Ale jeśli się nie ujawnili na razie, że budują klub parlamentarny, to znaczy, że planują odpalenie przynajmniej jeszcze jednej bomby medialnej. Odejście rozłamowców w trakcie samorządowej ciszy wyborczej, albo tuż przed jej ogłoszeniem? Na razie, marketingowo, Kluzik-Rostkowska i jej nowi/starzy spin doktorzy rozgrywają to znakomicie, grając na dwóch frontach. Z jednej strony wysadzili w powietrze medialny show premiera (bo zorganizowali konferencję tuż po nim, więc to o nich będzie się mówić), z drugiej - załatwili PiS,który twierdził, że wszystko jest w porządku.

P.S *beep* manewr z nazwą. Wprawdzie jest to nazwa taka sobie (najlepsze hasło z kampanii miał Olechowski - reszta to tak zwane oczywiste oczywistości), ale tu chodzi o przejmowanie elektoratu i członków PiSu, działanie na nazwie dotychczas kojarzonej z PiS - w eter idzie przekaz "to my jesteśmy prawdziwymi konserwatystami, tymi z kampanii, PiS stał się LPR-em 2.0". Panie i panowie, jeśli Rostkowska nie popełni błędów, to wejdzie do Sejmu.

P.P.S Czekam na wyciąganie umiarkowanie konserwatywnych posłów Platformy (Gowin?) i ściąganie byłych platformersów (Rokita? Śpiewak?).

NURS - 16 Listopada 2010, 16:16

A jak wejdzie do sejmu to z kim bedzie kolaborowała? :-)
terebka - 16 Listopada 2010, 16:37

Jednak to nadal jest PIS. Te same gęby. Kamiński, Bielan, Dudziński... nie trzeba się daleko cofać w czasie by przypomnieć sobie ton, w jakim się zwykli wypowiadać. Pisowski, agresywny, nienawistny... A i obecne, dzisiejsze wypowiedzi pozakonferencyjne też nie wieszczą dialogu. Nie widzę nadziei na odprężenie, nawet gdyby Kluzik&Jakubiak zagarnęły cały elektorat ponurego Jarka.
NURS - 16 Listopada 2010, 16:53

Może byłyby bardziej układne, ale IMO będą w przyszlym sejmie popierały raczej to co powie JarKacz, który być może spasuje nieco, jak mu procenty naprawde polecą. A na uczestników tej zabawy już dawno wskazywałem, Ludzie tacy jak Kamiński, Bielan, wspominany tez Hoffman, niczym nie róznią się od Kurskiego, Brudzińskiego i całej reszty. Prą teraż do złobu, od którego w PiS by odpadli, ale pod tymi samymi hasłami.
Easy - 16 Listopada 2010, 16:54

NURS napisał/a
Prą teraż do złobu

Pokaż mi kogoś, kto by do tego żłobu się nie pchał.

terebka - 16 Listopada 2010, 17:00

Ale muszę przyznać, że w mniejszej grupce renegaci robili wrażenie lepsze. Teraz to już bardziej przypomina podniesienie śluzy pomiędzy dwoma zbiornikami z nieczystościami aniżeli porządną filtrację.
Anonymous - 16 Listopada 2010, 17:03

To przecież normalne, że opozycja chce przejąć władzę. Ale mimo wszystko nie porównywałbym Kurskiego i Kluzik-Rostkowskiej, a nawet Kurskiego i Kamińskiego. Po pierwsze - spin doktorzy PJONU (fajna nazwa dla partii) potrafią działać także w białych rękawiczkach, Kurski zaś często chwyta strzelbę i strzela z niej do komara. Po drugie - Kaczyński jest przede wszystkim populistą, a rozłamowcy - mimo wszystko - są rozsądni, merytoryczni. Kurski to pieniacz. Ziobro i Kaczyński to populiści.

NURS - współpracować mogą z każdym. I z PO, i z SLD, i z PSL. Retoryka agresywna, której używa teraz JarKacz sprawia, że został poddany parlamentarnemu ostracyzmowi. Tego samego manewru nie da się zastosować wobec rozłamowców. Nadal nie sądzę, że wejdą z 15%, ale kilka procent spokojnie ugrają.

dzejes - 16 Listopada 2010, 17:20

Żerań napisał/a
Dudziński, Kamiński, Bielan, Kluzik, Jakubiak, Migalski, Poncyliusz, Kowal.

Dudziński? Kto to jest?

Kamiński? Pan z tego zdjęcia?

Bielan? On jeszcze żyje?

Jakubiak? Ta od Kocham pana, panie Jarku!?

Migalski? Doktor niehabilitowany?

Kluzik-Rostkowska, Poncyliusz i Kowal na razie bez wyróżnień, choć lata przy prezesie zapewne zrobiły swoje.

Tak więc do boju ekipo.

NURS - 16 Listopada 2010, 17:57

Żerań napisał/a
NURS - współpracować mogą z każdym. I z PO, i z SLD, i z PSL. Retoryka agresywna, której używa teraz JarKacz sprawia, że został poddany parlamentarnemu ostracyzmowi. Tego samego manewru nie da się zastosować wobec rozłamowców. Nadal nie sądzę, że wejdą z 15%, ale kilka procent spokojnie ugrają.

W tej chwili Dudziński peroruje, ze oni jedyni potrafili wytknąć tuskiemu błedy, i ma nadzieję, zw wszyscy ci wartościowi kandydaci z PiS nie straca na jego akcji. Kogo chcesz okłamac, samego siebie? Do dzisiaj wszyscy jak jeden mąż (z tej grupy rzecz jasna0 pieją peany na cześć PiSu i jego polityki, za wyjątkiem błedów i wypaczeń w kierunku Smoleńskim. Jesli wejda do sejmu to jak polska XXI czy jak ich tam zwano, beda po stronie prezesa, a jak wiesz, on nie negocjuje tylko robi swoje, więc zmiany jakościowej nie bedzie, tylko mydlenie oczu.

Matrim - 16 Listopada 2010, 18:17

NURS napisał/a
będą w przyszlym sejmie popierały raczej to co powie JarKacz

O ile PiS wejdzie do przyszłego Sejmu ;)

Anonymous - 16 Listopada 2010, 18:47

Cytat
W tej chwili Dudziński peroruje, ze oni jedyni potrafili wytknąć tuskiemu błedy, i ma nadzieję, zw wszyscy ci wartościowi kandydaci z PiS nie straca na jego akcji. Kogo chcesz okłamac, samego siebie? Do dzisiaj wszyscy jak jeden mąż (z tej grupy rzecz jasna0 pieją peany na cześć PiSu i jego polityki, za wyjątkiem błedów i wypaczeń w kierunku Smoleńskim. Jesli wejda do sejmu to jak polska XXI czy jak ich tam zwano, beda po stronie prezesa, a jak wiesz, on nie negocjuje tylko robi swoje, więc zmiany jakościowej nie bedzie, tylko mydlenie oczu.

Po pierwsze nie mogą zbytnio atakować PiS w kampanii wyborczej, ponieważ zrażą wielu potencjalnych samorządowców i posłów. To podstawowy błąd wizerunkowy. Po drugie to, co robi JarKacz nie znaczy, ze Kluzik-Rostkowska zrobi to samo. Stawiam orzechy przeciw diamentom, że będzie robiła odwrotnie i pożre część elektoratu Kaczyńskiego plus ten 1-2 procent niezdecydowanych. Po trzecie - to, co mówi dżejes, to demagogia. W ten sposób można uwalić każdego, łącznie ze mną. Gdybym startował w wyborach samorządowych, to wystarczy wstawić zdjęcie jak wciągam biały proszek (jest na tym forum) i powiedzieć, że to prochy. Polityka ocenia się jednak nie po zdjęciach, a po tym, co mówi, jak mówi i kim są. Na razie wiemy, jak mówią rozłamowcy. I kim są - a są doświadczeni na tyle, że mogą coś ciekawego zaprezentować. Jeśli pójdą w stronę republikanów amerykańskich (konserwatyzm obyczajowy i pewne elementy gospodarczego liberalizmu) to mogą coś ugrać. Po czwarte - PiS wejdzie do Sejmu bez problemów, ale z jakim bagażem? A cholera wie. Wcześniej dawałem im 30 procent, bo sądziłem, że zachowają retorykę z kampanii. Ale teraz oni są zupełnie nieprzewidywalni. W wyborach samorządowych dostaną pewnie z 20% do sejmików, ale ich żelazny elektorat to 12%, które głosowało na nich w pierwszych wyborach plus Radio Maryja.

btw - dlaczego Kaczyński nie zorganizował konferencji prasowej podsumowującej rządy Donaldu Tusku? Dlaczego w ogóle nie ma gabinetu cieni? Następnym ruchem Kluzik-Rostkowskiej powinno być zarejestrowanie partii po wyborach i utworzenie gabinetu cieni plus wyciąganie polityków PO (Gowin? Rokita?).

Odnośnie Polski XXI - oni zrobili podstawowy błąd, który popełnił swego czasu Borowski. Nie byli aktywni. A jeśli ktoś wyskoczy mi teraz z Jurkiem i Dornem, to od razu mam odpowiedź - oni są z XIX wieku. Rostkowska to politycy XX/XXI wieczni. :)

NURS - 16 Listopada 2010, 19:06

Rozumiem, ze rozpieprzanie partii tuż przed wyborami nie zrozi potencjalnych samorzadowców i wyborców? :-)
No nie żartujmy. dobrze napisałeś, ze znamy nazwiska i wiemy co ci ludzie wcześniej mówili. Z takim bagażem bedą musieli teraz przekonywać, ze nie chcieli ale musieli :-)
ci ludzie nie mają wielkiego wyboru, mają być przeciwwqaga dla PO, prawda? Zatem jak wytłumaczą swoim wyborcom ewentualny mariaż z wrogiem po wyborach? I jak zareagują wyborcy PO na fakt, ze nagle takie kfiatki jak Bielan, Kamiński, Dudziński, czy Hoffman, który nawoływal do powieszenia Palikota, mają stac się ich sprzymierzeńcami.
Jasne, dla wladzy można wszystko, ale te ruchy moga sprawić, ze bardzo szybko scena polityczna wroci do stanu sprzed konwentyklów Mayjana Piknoustego.

A z tym XXI wiekiem nie przesadzajmy.

Fidel-F2 - 16 Listopada 2010, 22:10

Humbuk napisał/a
Moja pierwsza książka fantastyczna którą przeczytałem to TapatikiMarty Tomaszewskiej
i w końcu załapałeś pierwszego plusika

a w temacie
PiS się dzieli na kawałki, i dobrze, reszta to pierdzenie

RD - 16 Listopada 2010, 22:13

Fidel-F2 napisał/a
reszta to pierdzenie

NOWY SZEKSPIR???

Matrim - 17 Listopada 2010, 22:49

A tu cisza taka (wyborcza?) o nowym orędziu Prezydenta Na Wychodźstwie

Żal ściska, jak nisko można upaść i jeszcze wyznaczać sobie kolejne granice.

Anonymous - 17 Listopada 2010, 22:52

Takie spoty są po prostu obrzydliwe, ale niestety w kampanii parlamentarnej będzie ich więcej. Już widzę te reklamówki z Kaczyńskim klęczącym przy trumnie brata. Po prostu żałosna, niesmaczna próba wjechania na trumnach.
Madar - 17 Listopada 2010, 23:36

Bardzo mi się to wszystko kojarzy z towarzyszami Leninem i Stalinem. Jeden drugiego ogłosił wiecznie żywym, pomników mu nastawiał, realizował jego testament, ale wspólników wykosił. Teraz mniej więcej się to powtarza. Nawet NEP(Nowa Elegancka Polityka) mieliśmy po drodze. Ale jak to w Polsce i w historii powtórka jest farsą.
baranek - 18 Listopada 2010, 07:59

a może dać spokój temu biednemu Jarosławowi? niech mu Komorowski odda ten ośrodek prezydencki [bo do Jarosława najwyraźniej nie dociera, że przegrał wybory prezydenckie] nad morzem, niech sobie chłopina tan siedzi i rządzi sobie powolutku. niech nagrywa orędzia, niech pisze listy. zafundować mu takie 'goodbay lenin' malutkie. niech ma.
a nie tak się ciągle znęcać nad chorym człowiekiem. przecież już nawet największe szumowiny z PiSu uciekają.
kapitan oszalał, prowadzi statek na rafy, wszyscy do szalup!
żenada.

e: dzejes tak Kamiński to ten pan ze zdjęcia. ten sam, który podarował Pinochetowi ryngraf z Matką Boską. postępowy odłam PiS-u.

NURS - 18 Listopada 2010, 09:02

wczoraj Kamiński palnął piękny tekst, zacytuję niedokładnie, bo z pamięci: ale ja już dawno pedałów przeprosiłem, co miało dotyczyć tamtej słynnej wpadki :-) Normalnie duchowa odmiana w nim zaszła, ale na antenie powtarza wciąż słowo, za które musiał przepraszać :-)
feralny por. - 18 Listopada 2010, 09:12

NURS, to szło jakoś tak:
"Miałem kiedyś wpadkę z pedałami, ale już dawno za to przeprosiłem" :mrgreen:

jewgienij - 18 Listopada 2010, 12:35

Do polityki trzeba mieć trochę inteligencji, a to same matołki prawie, dodatkowo ogłupione przez pisowską działalność.

Ciekawi mnie, jak ci ludzie teraz będą mówić od siebie, nie recytując już lekcji zadanych przez pierwszego sekretarza. Poza Kluzik to przecież sami recytatorzy.

NURS - 18 Listopada 2010, 13:48

kluzik im bedzie pisal teksty, a rostkowska uczyła ich na pamięć :-)

Partner forum