To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Agi - 15 Listopada 2010, 12:03

dalambert, dlaczego "robisz za adwokata" kolegi Humbuka?
Widzę, że czytać i pisać umie, poradzi sobie, a Ty reagujesz od razu, jak rumak dźgnięty ostrogą. :mrgreen:

dalambert - 15 Listopada 2010, 12:06

Matrim, zuważyłeś moze te dowcipaski o motylkach, te ironiczne pytanka " a długo tu bedziecie", te proroctwa, w wykonalu paru lewicowych wyjadaczy forumowych.?
Martva sie po prostu podłącza do tego noewgo "tryndu postepu" i na to zwróciłem uwagę ;P:

Martva - 15 Listopada 2010, 12:06

dalambert napisał/a
Martva, a co nie wolno,

Martva napisał/a
Humbuk, czy mógłbyś mi wyjaśnić dlaczego rejestrujesz się na forum było nie było fantastyczno-literackim żeby gadać wyłącznie o polityce? Jesteś już któryś z kolei i nieodmiennie mnie fascynujeto zjawisko.

Matrim - 15 Listopada 2010, 12:08

dalambert, Martva, już ci sama wyjaśniła.
dalambert - 15 Listopada 2010, 12:09

Matrim, mnie tez fascynuje zjawisko...., ale dam sobie spokój i tak się zaraz zacznie :wink:
Matrim - 15 Listopada 2010, 12:12

dalambert napisał/a
ale dam sobie spokój

I na tym się skupiajmy ;)

NURS - 15 Listopada 2010, 12:28

dalambert napisał/a
Matrim, zuważyłeś moze te dowcipaski o motylkach, te ironiczne pytanka a długo tu bedziecie, te proroctwa, w wykonalu paru lewicowych wyjadaczy forumowych.?
Martva sie po prostu podłącza do tego noewgo tryndu postepu i na to zwróciłem uwagę ;P:

dlaczego lewicowych, przecież fidel, jewgienij dzejes ani ja nie popieramy PiSu, a to jedyna prawdziwie komunistyczna jaczejka na scenie polskiej. :twisted:

dalambert - 15 Listopada 2010, 12:31

Matrim, o a nie mówiłem ZACZĘŁO sie, nasz dyżurny antyPISiak ruszył do boju ;P:
Matrim - 15 Listopada 2010, 12:37

dalambert, jak taką smakowitą zanętę wrzuciłeś, to cóż się dziwić ;)
NURS - 15 Listopada 2010, 13:01

dalambert, to ty rzuciłeś kalisto (od KALEGO) forumowa :-)

Cytat
Matrim, zuważyłeś moze te dowcipaski o motylkach, te ironiczne pytanka a długo tu bedziecie, te proroctwa, w wykonalu paru lewicowych wyjadaczy forumowych.?
Martva sie po prostu podłącza do tego noewgo tryndu postepu i na to zwróciłem uwagę

Sto razy pisałem, - wszelkie bluzgi sa tylko odpowiedzią na podobne zachowania z twojej, albo innych wyznawców PiSu strony. Bluzgasz, bedziesz zbluzgany. Może to cię nauczy szacunku dla ludzi o innych pogladach.
To, ze ktoś nie cierpi karzełka niepokoju moralnego, nie oznacza, ze jest lewicowcem, tak samo jak słowo postep nie jest tożsame z lewicą :-)

Kyle Katarn - 15 Listopada 2010, 13:08

NURS napisał/a
Gontarczyk, Gontarczyk, czekaj...
http://pl.wikipedia.org/w...ek_do_biografii
No tak, zdrój prawd wszelakich :-)

A jaki ma związek jedno z drugim?
"Polska Partia Robotnicza. Droga do władzy 1941-1944" to praca doktorska Gontarczyka - ergo musi zawierać mnóstwo dokumentów i cytatów z nich. Ma porządną bibliografię i wszystko można sprawdzić i zweryfikować.
To, że ktoś twierdzi, że Wałęsa był "Bolkiem", nie musi od razu oznaczać, że jest kłamcą we wszelkich możliwych kwestiach.
NURS napisał/a
Nie ma absolutnie żadnego związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy tym, kto co zakładał, a kto się tam zapisywał.

Jest. A przynajmniej w wypadku PPR i GL. Poczytaj biografie czołowych działaczy tych organizacji, a przekonasz się, ilu z nich było przed wojną KPP-owcami i współpracownikami władz sowieckich w latach 1939-1941. Spośród tych wtajemniczonych to praktycznie wszyscy.
Twoje stwierdzenie świadczy o tym, że nie jesteś znawcą tej tematyki. A ja czytałem na ten temat mnóstwo opracowań.

Marceli Nowotko, Bolesław Mołojec, Pinkus Kartin, Jan Turlejski, Czesław Skoniecki, Roman Śliwa, Jakub Aleksandrowicz, Pinkus vel Paweł Finder, Bolesław Bierut, Władysław Gomułka, Edward Ochab, Zenon Kliszko, Nikołaj Diomko vel Mieczysław Moczar, Franciszek Jóźwiak, Janek Krasicki, Stanisław Radkiewicz, Aleksander Zawadzki - ci wszyscy czołowi działacze PPR i GL byli działaczami komunistycznymi już przed wojną, a potem współpracownikami sowietów.
Również wielu powiatowych i gminnych sekretarzy PPR było przedwojennymi KPP-owcami. Podobnie wielu ubeków (zresztą, praktycznie wszyscy szefowie urzędów bezpieczeństwa byli członkami partii, bo do nich miano największe zaufanie). I prawie wszyscy partyzanci GL-AL wstępowali po wojnie do UB lub - rzadziej - do MO. Zaś wśród żołnierzy AK i NSZ zdarzało się to znacznie rzadziej. Jak myślisz, o czym to świadczy?
NURS napisał/a
Jestes dzieckiem propadansdy

Niby jakiej propagandy?
Ile czytałeś biografii (wydanych po 1989 r.) dowódców GL/AL, sekretarzy PPR i funkcjonariuszy UB? Bo ja not biograficznych takich osób czytałem grubo ponad tysiąc. To też propaganda?

Polecam książki takie jak: "Rok pierwszy. Powstanie i działalność aparatu bezpieczeństwa publicznego na Lubelszczyźnie" i analogiczny tytuł, tylko że na Rzeszowszczyźnie, oraz "Urząd Bezpieczeństwa w Brzozowie", "Urząd Bezpieczeństwa w Łańcucie", "Powiatowy Urząd Bezpieczeństwa w Przemyślu" oraz "Zwyczajny resort".
NURS napisał/a
A księżyc to odpowiednik słońca, tyle, ze w nocy.

:?: Co to stwierdzenie ma oznaczać? Że NKWD nie było odpowiednikiem SS?
NURS napisał/a
Jolejna brednia.

Bo?
Jesteś w stanie obalić to stwierdzenie?
W AK i NSZ odsetek bandytów był dużo mniejszy niż w GL/AL. Zwłaszcza wśród oficerów. Zaprzeczysz temu? A jeśli tak, to chętnie dowiem się, na jakiej podstawie. Oczywiście wypadałoby podać nazwiska oficerów AK i NSZ, którzy byli bandytami, żeby nie było to pustosłowie.
Humbuk napisał/a
Prezydent Indonezji lub Monako

A od kiedy Monako ma prezydenta? Kiedy ostatnio sprawdzałem, miało księcia jako głowę państwa.
NURS napisał/a
PiSu, a to jedyna prawdziwie komunistyczna jaczejka na scenie polskiej. :twisted:

Chyba zapomniałeś o Ikonowiczu i Ziętku. Fakt, ich partie nie są w parlamencie, ale na scenie istnieją, choć jako margines. A są zdecydowanie bardziej komunistyczni od PiS-u.

terebka - 15 Listopada 2010, 14:19

Humbuk napisał/a
Zgodnie z barwami kotyliona jest to Prezydent Indonezji lub Monako (do wyboru).

W takim razie niech go odwołają Indonezyjczycy lub Monakijczycy. Wracajac zaś do punktu wyjścia dyskusji, możesz wysłać to jako news do Szkła Kontaktowego. Jeśli jeszcze nie pokazali, to dzięki Tobie to uczynią i jeszcze Ci podziękują. I jestem przekonany, że nikt z otoczenia prezydenta nie wyda z tak durnego powodu wojny TVN-owi. Kategoria tego zdarzenia szereguje takie kfiatki, jak pamiętne "Yes, Yes, Yes" i "Mucis gracias" któregoś tam z przeszłych premierów, czy podpięcie się pod kawalkadę BOR-u przez buldoga obecnej partii opozycyjnej. Nikt się nie powinien obrażać, jeśli się ktoś chichocze z tego powodu. Nikt przy zdrowych zmysłach. Nikt prócz PIS-u oczywiście, przewrażliwonego na swoim punkcie niczym dorastająca panienka.

jewgienij - 15 Listopada 2010, 15:33

Bo śmiech jest dla ponurych, męczeńskich min i grobowej retoryki żrący jak kwas. Pięta achillesowa PIS-u i każdej nadętej formacji :D
Humbuk - 15 Listopada 2010, 16:01

dzejes napisał/a
Humbuk napisał/a
Dlaczego prawacki ?

Po pierwsze dlatego, że walisz nieśmieszne dowcipy.

Po drugie dlatego, że stawiasz spację przed pytajnikiem.

Po trzecie dlatego, że ledwo zacząłeś się udzielać na tym forum - już pognałeś do wątków politycznych.

Teraz będę antycypował

Po czwarte dlatego, że jedyna twoja aktywność związana z literaturą na tym forum ograniczy się do odwiedzenia wątku Pilipiuka i pomiziania Miszcza.

po piąte dlatego, że znikniesz stąd za max. 100 postów.

1.Nieśmieszne dowcipy - nie napisałem żadnego.
2.Spację postawiłem już po określeniu mnie prawakiem.
3.Istnieje zakaz pisania w tym wątku dla początkujących?Toż to rasizm.
Antycypowałeś już w punkcie 2
.4.Powinienem natychmiast rzucić się do pisania w innych tematach by Twoja przepowiednia nie sprawdziła się.
5.Patrz pkt 4

[quote="terebka"]
W takim razie niech go odwołają Indonezyjczycy lub Monakijczycy. Wracajac zaś do punktu wyjścia dyskusji, możesz wysłać to jako news do Szkła Kontaktowego. Jeśli jeszcze nie pokazali, to dzięki Tobie to uczynią i jeszcze Ci podziękują. I jestem przekonany, że nikt z otoczenia prezydenta nie wyda z tak durnego powodu wojny TVN-owi. Kategoria tego zdarzenia szereguje takie kfiatki, jak pamiętne "Yes, Yes, Yes" i "Mucis gracias" któregoś tam z przeszłych premierów, czy podpięcie się pod kawalkadę BOR-u przez buldoga obecnej partii opozycyjnej. Nikt się nie powinien obrażać, jeśli się ktoś chichocze z tego powodu. Nikt przy zdrowych zmysłach. Nikt prócz PIS-u oczywiście, przewrażliwonego na swoim punkcie niczym dorastająca panienka.

Stawiam orzech przeciw dolarom ,że w TVN,Polsacie,Gazecie Wyborczej ten temat się nie pojawi.

Kyle Katarn napisał/a

Humbuk napisał/a
Prezydent Indonezji lub Monako

A od kiedy Monako ma prezydenta? Kiedy ostatnio sprawdzałem, miało księcia jako głowę państwa.

Moja wina .Zapomniałem że Monako to księstwo i nie ma prezydenta.

Anonymous - 15 Listopada 2010, 16:11

Jeszcze słówko o Szkle Kontaktowym. Trzeba pamiętać, że PiS sam się podkładał. Po pierwsze - żaden poważny polityk w XXI wieku nie ogłasza bojkotu jednej z największych stacji. Po drugie - jeśli polityk uchodzący za poważnego nie ma konta w banku, prawa jazdy, posiada w rządzie ludzi mówiących o "Wykształciuchach", nie potrafi zaśpiewać hymnu, myli się w co drugim słowie (nikt nam nie wmówi, że białe jest białe...), nie wie z czego jest robiona marihuana, a jest przeciwko narkotykom, to niech się nie dziwi, że kpiarze potem się za niego zabierają. Po trzecie - jeśli polityk mówi o drugim polityku, że tamten jest warchołem, a potem bierze warchoła do rządu, jak tutaj nie szydzić? Szyderstwo to cena, którą polityk musi zapłacić, jeśli chce być politykiem w XXI wieku. A że Kaczyńskiemu naprawdę przydałoby się szkolenie medialne (Boże, spraw, żeby już tak nie mlaskał przy przemówieniach); ale on woli marginalizować ludzi, którzy znają się na robocie...Zresztą np. Komorowskiemu też się dostawało, gdy korzystał z wikipedii.

P.S Jeśli Szkło Kontaktowe nie weźmie się za Tuska, wyręczą nas Amerykanie. Swego czasu Donaldu Tusku był nawet Saturday Night Live ( w dużym skrócie - ichniejszy odpowiednik Szkła). :mrgreen:

dzejes - 15 Listopada 2010, 16:13

Humbuk napisał/a
1.Nieśmieszne dowcipy - nie napisałem żadnego.

Moim zdaniem napisałeś.

Humbuk napisał/a

Twój pierwszy post na tym forum:

Humbuk napisał/a
Witam wszystkich .

Zwracam uwagę na charakterystyczną spację.

Humbuk napisał/a
3.Istnieje zakaz pisania w tym wątku dla początkujących?

Istnieje tradycja prawackich meteorytów.

NURS - 15 Listopada 2010, 16:24

A może nie nazywajmy ich prawakami, bo to jednak dziwnie brzmi. Np. Prawiczki sa ładniejsze, no i oddają sens. toż to dziewicze umysły do zagospodarowania.
jewgienij - 15 Listopada 2010, 16:48

Humbuk, nie lamentuj.

Jesteś nowy, swoje musisz przejść. Zawsze się możesz odwinąć, kwoka Dalambert Cię pod skrzydła nie musi brać :) . Pojawiacie się w wątkach politycznych i od razu z grubej rury, a potem płacz. A gdzie frycowe? Zanim zacząłem się udzielać w tym wątku, to już miałem kilkaset wpisów gdzie indziej, nie byłem na forum nowy. Wklejacie jakieś elaboraty i ewangelizujecie stare forumowe konie. Dajcie najpierw przykład własnego myślenia, a nie powtarzania jak papuga cudzych sądów, akcje natychmiast wzrosną. Na razie jesteście koty. :wink: ( strasznie dużo zwierząt mi wyszło w tym krótkim tekście :lol: )

Anonymous - 15 Listopada 2010, 18:00

A tymczasem, moi drodzy, rewolucja wyborcza! A więc jednak jednomandatówki! Co prawda na razie zakończono prace nad projektem, więc przed nami jeszcze dość długa droga legislacyjna, ale przynajmniej do Senatu będą sensowne wybory. :bravo :bravo :bravo
Humbuk - 15 Listopada 2010, 19:07

Humbuk napisał/a

Humbuk napisał/a

Twój pierwszy post na tym forum:

Humbuk napisał/a
Witam wszystkich .

Zwracam uwagę na charakterystyczną spację.

Spacja wyznacznikiem poglądów politycznych? Spacja prawak,brak spacji lewak ,a co z centrystami?

Martva - 15 Listopada 2010, 19:11

Po prawej stronie zdania jest, ta spacja :twisted:
I nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie, w ogóle czytasz jakąś fantastykę? Czysta babska ciekawość każe mi zapytać, no.

jewgienij - 15 Listopada 2010, 19:17

Humbuk napisał/a

Spacja wyznacznikiem poglądów politycznych? Spacja prawak,brak spacji lewak ,a co z centrystami?

Skończ z tą spacją, bo robisz z siebie sierotę.
Jeszcze się tu musisz wiele nauczyć :wink:

Agi - 15 Listopada 2010, 19:21

Nie znęcajcie się nad człowiekiem z powodu spacji, to przestało być zabawne.
Fidel-F2 - 15 Listopada 2010, 19:27

Humbuk, zrozum, że nie o spację chodzi
dzejes - 15 Listopada 2010, 21:54

NURS napisał/a
A może nie nazywajmy ich prawakami, bo to jednak dziwnie brzmi.

Prawak to lustrzane odbicie lewaka. Do tego dobrze oddaje i odpowiednio piętnuje od razu na wejściu. Bo już, kurna zmęczony jestem sytuacją, w której polska partia centrowa głosi hasła konserwatywne, a konserwatywna opozycja to jakieś right wing looney toons w normalnym świecie.

Humbuk napisał/a
Spacja wyznacznikiem poglądów politycznych?

Poglądy polityczne wyznacznikiem spacji.

Fidel-F2 - 15 Listopada 2010, 22:15

:mrgreen:

dzejes, brak zieleni wyraźnie Ci służy

Rafał - 16 Listopada 2010, 08:49

Żerań napisał/a
A więc jednak jednomandatówki! Co prawda na razie zakończono prace nad projektem, więc przed nami jeszcze dość długa droga legislacyjna, ale przynajmniej do Senatu będą sensowne wybory.
Super, moja gmina się łapie na jednomandatówki, bardzo, bardzo się cieszę :bravo
dalambert - 16 Listopada 2010, 08:55

Żerań, Rafał, SPOKO - to jeszcze trzeba uchwalić, a nie tylko ogłosić , że się chce ;P: :!:
Adon - 16 Listopada 2010, 10:47

Pytanie tylko po co nam ten senat? ;P:
NURS - 16 Listopada 2010, 11:12

do refleksji. Spią sobie tam dziadki, kaca leczą, niektórzy mają czas, zeby szminkę z pyska zetrzeć i koke spod nosa :-) takie tam panie, polityki.

Partner forum