Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
jewgienij - 14 Listopada 2010, 19:31
Siatka
dalambert - 14 Listopada 2010, 19:33
jewgienij, otwarła sie klatka
Humbuk - 14 Listopada 2010, 19:36
terebka napisał/a | Pierwsze słyszę, aby Tusk und PO miało problemy z dowcipami ze Szkła Kontaktowego. To bardzo naciągany sens, grubymi nićmi szyty. |
Nie wiem jakie dowcipy goszczą w Szkle Kontaktowym .Nie mam Tusk Vision Network.
dzejes napisał/a |
Następny prawacki meteoryt. |
Dlaczego prawacki ?
Kai - 14 Listopada 2010, 19:38
dalambert napisał/a | A jak nie znikną to co ? |
Kule na mole
terebka - 14 Listopada 2010, 19:48
Humbuk napisał/a | Nie wiem jakie dowcipy goszczą w Szkle Kontaktowym .Nie mam Tusk Vision Network. |
Mimo to napisałeś:
Humbuk napisał/a | Tusk (...) na własnym podwórku nie może sobie dać rady (...) z żartami w szkiełku kontaktowym |
Podobno nawet ma to sens. Istnieje tylko jedna partia, która alergicznie reaguje na żarty na swój temat i nie jest to PO. Ostatnio w dość kpiącym tonie pokazano w SK występ wokalny premiera i do tej pory nikt nie podał stacji TVN z tego tytułu do sądu, a PO nie wpisała jej na swój prywatny indeks. Tak więc nadal mnie ciekawi, w którym miejscu Twojej wypowiedzi jest sens.
jewgienij - 14 Listopada 2010, 19:48
Nie wiem jakie dowcipy goszczą w Szkle Kontaktowym .Nie mam Tusk Vision Network.
Dlaczego prawacki ?
Jak nic nie wiesz, to się dowiedz. Nikt tu Cię za rękę nie będzie prowadził.
dalambert - 14 Listopada 2010, 20:17
jewgienij napisał/a | prawacki ? |
ani to po polsku, ani gramatycznie, ani dowcipnie.
Ot Forum literackie
jewgienij - 14 Listopada 2010, 20:32
Znalazł się poprawny
Prawacki gra, dla mnie , bo łączy prawicę z "prawem" w nazwie pewnego ugrupowania
Kai - 14 Listopada 2010, 20:49
Odpowiednik "lewackiego". I jaki jeszcze? "centracki"?
dzejes - 14 Listopada 2010, 21:24
Humbuk napisał/a | Dlaczego prawacki ? |
Po pierwsze dlatego, że walisz nieśmieszne dowcipy.
Po drugie dlatego, że stawiasz spację przed pytajnikiem.
Po trzecie dlatego, że ledwo zacząłeś się udzielać na tym forum - już pognałeś do wątków politycznych.
Teraz będę antycypował
Po czwarte dlatego, że jedyna twoja aktywność związana z literaturą na tym forum ograniczy się do odwiedzenia wątku Pilipiuka i pomiziania Miszcza.
po piąte dlatego, że znikniesz stąd za max. 100 postów.
dalambert - 14 Listopada 2010, 21:51
dzejes, PROROK
ps. jewgienij a szeregowemu Krupie tyż się wszystko kojarzyło, ale nie martw się to się daje leczycć;P:
NURS - 15 Listopada 2010, 08:23
Kyle Katarn napisał/a | NURS napisał/a | Nie była rozpowszechniona bo? Ty tak mowisz? A w PPR była. Bo wy tak mówicie z dalambertem. |
Nie. Bo tak piszą znawcy tematu - m.in. Piotr Gontarczyk |
Gontarczyk, Gontarczyk, czekaj...
http://pl.wikipedia.org/w...ek_do_biografii
No tak, zdrój prawd wszelakich
Cytat | NURS napisał/a | jakos nie piszesz cześć komunistów, albo PPRowców, bo oni wszyscy byli świniami, zdrajcami itp. Zal pupę ściska, jak się widzi taki kalizm. |
NURS napisał/a | po obu stronach barykady, w NSZ i PPR były mendy, szuje, i ludzie normalni, dobrzy. |
Popełniasz zasadniczy błąd, bo nie dostrzegasz kluczowej kwestii. Takiej, kto, na czyje polecenie i w jakim celu założył PPR i GL/AL, i kto, na czyje polecenie i w jakim celu założył AK i NSZ. |
Nie popełniam błędów, kolego. Nie ma absolutnie żadnego związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy tym, kto co zakładał, a kto się tam zapisywał. Jestes dzieckiem propadansdy i tylką nią umiesz się posługiwać.
Cytat | A NKWD to odpowiednik SS. |
A księżyc to odpowiednik słońca, tyle, ze w nocy.
Cytat | W związku z powyższymi, w PPR i GL/AL kolaboracja była regułą, a nie-kolaboranci byli pozytywnymi wyjątkami. Natomiast w AK i NSZ kolaboracja była wyjątkiem. |
Brednie, otumaniony propagandą młodzieńcze.
Cytat | Jak można mówić, że w NSZ i PPR były mendy, szuje, i ludzie normalni, dobrzy, skoro konspiracja niepodległościowa - AK, BCh i NSZ - zakładała, że w jej szeregach będą przede wszystkim ludzie normalni i dobrzy, i to oni będą odgrywać tam najważniejszą rolę, a szuje rolę marginalną, i te szuje się będzie próbowało wyeliminować, natomiast konspiracja komunistyczna zakładała, że będzie przyciągać przede wszystkim przedwojennych terrorystów z KPP? |
Jolejna brednia. Szczerze powiedziawszy jak dla mnie rozmowa z Toba w tym momencie ulega dramatycznemu zerwaniu. Niczym nie róznisz się od politrukow, którzy tłukli ludziom przez 40 lat dokładnie przeciwne zdania. Tak brzmi propaganda, zapamiętaj to sobie.
khamenei - 15 Listopada 2010, 08:40
dalambert napisał/a | jewgienij napisał/a | prawacki ? |
ani to po polsku, ani gramatycznie, ani dowcipnie.
Ot Forum literackie |
Nie rozśmieszaj. Twoje wypowiedzi są często tak niechlujne i naszpikowane najróżniejszymi literówkami, ortografami i interpunktami, że rażą po oczach i nie potrafię się skupić na treści.
Matrim - 15 Listopada 2010, 09:27
NURS napisał/a | A księżyc to odpowiednik słońca, tyle, ze w nocy. |
NURS, ale wiesz, że to nieprawda, prawda?
Humbuk - 15 Listopada 2010, 10:11
http://www.wpolityce.pl/v...dwrocone__.html
Czy ta wpadka zagości w "szkiełku"?
Matrim - 15 Listopada 2010, 10:21
Humbuk, zerknij sobie na obrazek tutaj, to "Pożegnanie powstańca" Grottgera:
terebka - 15 Listopada 2010, 10:28
Wobec tak niepodważalnych dowodów nieudolności i ignorancji obecnego prezydenta votuję za odwołaniem go z funkcji. Dzięki Humbuk za obywatelską postawę. Ku chwale Ojczyzny!
feralny por. - 15 Listopada 2010, 10:29
Matrim, nie zmienia to jednak faktu, że zgodnie z zasadami heraldyki kotyliony powinny mieć biały środek, bo biały jest pierwszym kolorem polskich barw narodowych.
Matrim - 15 Listopada 2010, 10:38
feralny por., ale w przypadku kotylionów środek jest "w mniejszości" z racji geometrii i wizualnie całość sprawia wówczas wrażenie czerwonej z białym elementem. Jeśli na fladze biały jest "nad", czyli dominuje - więc i w okręgu powinien dominować. Tak na chłopski rozum, myślę. Poza tym (za Wiki, więc jakby co, nie krzycz) "biały" reprezentuje godło, czyli Orła, a czerwony "kolor tarczy herbowej" - i znów wydaje mi się, że jednak orzeł ważniejszy jest od tła.
NURS - 15 Listopada 2010, 10:41
Matrim napisał/a | NURS napisał/a | A księżyc to odpowiednik słońca, tyle, ze w nocy. |
NURS, ale wiesz, że to nieprawda, prawda? |
ciało niebieskie? Nie mylić z milicjantem
feralny por. - 15 Listopada 2010, 10:52
Matrim, istotna jest kolejność kolorów, w kotylionie liczona od środka, do brzegów, biały jest pierwszym kolorem, więc...
Powołujesz się na godło, to przypominam, żę godłem Polski jest biały orzeł na czerwonym tle, a nie czerwony na białym
Z resztą sobie zobacz jak wyglądają zagramaniczne kokardy (górny lub pierwsz od lewej kolor flagi idzie do środka):
http://en.wikipedia.org/wiki/Cockade
Matrim - 15 Listopada 2010, 11:02
feralny por. napisał/a | godłem Polski jest biały orzeł na czerwonym tle, a nie czerwony na białym |
No właśnie o to mi chodziło, jeśli biały orzeł jest na czerwonym tle, to orzeł jest ważniejszy od tła, więc biały jest ważniejszy od czerwonego, więc białego powinno być więcej
Zerknąłem, racja. Urugwaj, Peru nie mają problemu, bo są symetryczne; Francja ma pasy pionowe. Ale przy węgierskich kolorach już zrozumiałem
NURS - 15 Listopada 2010, 11:03
logicznie rzecz biorąc kotylion to zwinięta w koło flaga. białe w środku, czerwone na zewnątrz.
Ale politycy jak zwykle, wiedzą swoje.
Matrim - 15 Listopada 2010, 11:04
NURS napisał/a | logicznie rzecz biorąc kotylion to zwinięta w koło flaga. |
Zależy jak zaczniesz ją zwijać W tym problem.
feralny por. - 15 Listopada 2010, 11:10
Matrim, tu nic nie zależy, to jest od wieków ustalone. Niestety wiedza parzy i to jest problem.
Matrim - 15 Listopada 2010, 11:11
feralny por. napisał/a | Niestety wiedza parzy i to jest problem. |
Ano, o tym mówię, bo jak widać, sam się sparzyłem. Dostajesz kawałek papieru i masz zrobić kółko, to się nie myśli o zasadach, bo kółko, to kółko - trzeba zwinąć
Humbuk - 15 Listopada 2010, 11:33
terebka napisał/a | Wobec tak niepodważalnych dowodów nieudolności i ignorancji obecnego prezydenta votuję za odwołaniem go z funkcji. Dzięki Humbuk za obywatelską postawę. Ku chwale Ojczyzny! |
Zgodnie z barwami kotyliona jest to Prezydent Indonezji lub Monako (do wyboru).
Martva - 15 Listopada 2010, 11:57
Humbuk, czy mógłbyś mi wyjaśnić dlaczego rejestrujesz się na forum było nie było fantastyczno-literackim żeby gadać wyłącznie o polityce? Jesteś już któryś z kolei i nieodmiennie mnie fascynuje to zjawisko.
dalambert - 15 Listopada 2010, 12:01
Martva, a co nie wolno, czy tez podlądy Humbuk, sa dalekie od Twoich więc protestujesz !
Zwróć uwage, ze bywają osoby które jeno jako goście zagladają i nic nie mówią, a wolność słowa to zdaje się jaszcze mamy, choc coraz mniejszą, co widać po nowym rodzju " selekcji" forumowej , co ma NOWY mówić i gdzie mu wypada, a gdzie nie
OT taka nowa ciekawostka forumowo- przyrodnicza
Matrim - 15 Listopada 2010, 12:02
dalambert, nie nadinterpretowywuj.
|
|
|