To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

jewgienij - 14 Listopada 2010, 19:31

Siatka
dalambert - 14 Listopada 2010, 19:33

jewgienij, otwarła sie klatka ;P:
Humbuk - 14 Listopada 2010, 19:36

terebka napisał/a
Pierwsze słyszę, aby Tusk und PO miało problemy z dowcipami ze Szkła Kontaktowego. To bardzo naciągany sens, grubymi nićmi szyty.

Nie wiem jakie dowcipy goszczą w Szkle Kontaktowym .Nie mam Tusk Vision Network.

dzejes napisał/a

Następny prawacki meteoryt.

Dlaczego prawacki ?

Kai - 14 Listopada 2010, 19:38

dalambert napisał/a
A jak nie znikną to co ?

Kule na mole :D

terebka - 14 Listopada 2010, 19:48

Humbuk napisał/a
Nie wiem jakie dowcipy goszczą w Szkle Kontaktowym .Nie mam Tusk Vision Network.

Mimo to napisałeś:

Humbuk napisał/a
Tusk (...) na własnym podwórku nie może sobie dać rady (...) z żartami w szkiełku kontaktowym

Podobno nawet ma to sens. Istnieje tylko jedna partia, która alergicznie reaguje na żarty na swój temat i nie jest to PO. Ostatnio w dość kpiącym tonie pokazano w SK występ wokalny premiera i do tej pory nikt nie podał stacji TVN z tego tytułu do sądu, a PO nie wpisała jej na swój prywatny indeks. Tak więc nadal mnie ciekawi, w którym miejscu Twojej wypowiedzi jest sens.

jewgienij - 14 Listopada 2010, 19:48

Dlaczego prawacki ?

Jak nic nie wiesz, to się dowiedz. Nikt tu Cię za rękę nie będzie prowadził.

dalambert - 14 Listopada 2010, 20:17

jewgienij napisał/a
prawacki ?

ani to po polsku, ani gramatycznie, ani dowcipnie.
Ot Forum literackie :mrgreen:

jewgienij - 14 Listopada 2010, 20:32

Znalazł się poprawny :D

Prawacki gra, dla mnie , bo łączy prawicę z "prawem" w nazwie pewnego ugrupowania

Kai - 14 Listopada 2010, 20:49

Odpowiednik "lewackiego". I jaki jeszcze? "centracki"?
dzejes - 14 Listopada 2010, 21:24

Humbuk napisał/a
Dlaczego prawacki ?

Po pierwsze dlatego, że walisz nieśmieszne dowcipy.

Po drugie dlatego, że stawiasz spację przed pytajnikiem.

Po trzecie dlatego, że ledwo zacząłeś się udzielać na tym forum - już pognałeś do wątków politycznych.

Teraz będę antycypował

Po czwarte dlatego, że jedyna twoja aktywność związana z literaturą na tym forum ograniczy się do odwiedzenia wątku Pilipiuka i pomiziania Miszcza.

po piąte dlatego, że znikniesz stąd za max. 100 postów.

dalambert - 14 Listopada 2010, 21:51

dzejes, PROROK :mrgreen: ;P:

ps. jewgienij a szeregowemu Krupie tyż się wszystko kojarzyło, ale nie martw się to się daje leczycć;P:

NURS - 15 Listopada 2010, 08:23

Kyle Katarn napisał/a
NURS napisał/a
Nie była rozpowszechniona bo? Ty tak mowisz? A w PPR była. Bo wy tak mówicie z dalambertem.

Nie. Bo tak piszą znawcy tematu - m.in. Piotr Gontarczyk

Gontarczyk, Gontarczyk, czekaj...
http://pl.wikipedia.org/w...ek_do_biografii
No tak, zdrój prawd wszelakich :-)

Cytat
NURS napisał/a
jakos nie piszesz cześć komunistów, albo PPRowców, bo oni wszyscy byli świniami, zdrajcami itp. Zal pupę ściska, jak się widzi taki kalizm.

NURS napisał/a
po obu stronach barykady, w NSZ i PPR były mendy, szuje, i ludzie normalni, dobrzy.

Popełniasz zasadniczy błąd, bo nie dostrzegasz kluczowej kwestii. Takiej, kto, na czyje polecenie i w jakim celu założył PPR i GL/AL, i kto, na czyje polecenie i w jakim celu założył AK i NSZ.

Nie popełniam błędów, kolego. Nie ma absolutnie żadnego związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy tym, kto co zakładał, a kto się tam zapisywał. Jestes dzieckiem propadansdy i tylką nią umiesz się posługiwać.

Cytat
A NKWD to odpowiednik SS.

A księżyc to odpowiednik słońca, tyle, ze w nocy.

Cytat
W związku z powyższymi, w PPR i GL/AL kolaboracja była regułą, a nie-kolaboranci byli pozytywnymi wyjątkami. Natomiast w AK i NSZ kolaboracja była wyjątkiem.

Brednie, otumaniony propagandą młodzieńcze.

Cytat
Jak można mówić, że w NSZ i PPR były mendy, szuje, i ludzie normalni, dobrzy, skoro konspiracja niepodległościowa - AK, BCh i NSZ - zakładała, że w jej szeregach będą przede wszystkim ludzie normalni i dobrzy, i to oni będą odgrywać tam najważniejszą rolę, a szuje rolę marginalną, i te szuje się będzie próbowało wyeliminować, natomiast konspiracja komunistyczna zakładała, że będzie przyciągać przede wszystkim przedwojennych terrorystów z KPP?

Jolejna brednia. Szczerze powiedziawszy jak dla mnie rozmowa z Toba w tym momencie ulega dramatycznemu zerwaniu. Niczym nie róznisz się od politrukow, którzy tłukli ludziom przez 40 lat dokładnie przeciwne zdania. Tak brzmi propaganda, zapamiętaj to sobie.

khamenei - 15 Listopada 2010, 08:40

dalambert napisał/a
jewgienij napisał/a
prawacki ?

ani to po polsku, ani gramatycznie, ani dowcipnie.
Ot Forum literackie :mrgreen:

Nie rozśmieszaj. Twoje wypowiedzi są często tak niechlujne i naszpikowane najróżniejszymi literówkami, ortografami i interpunktami, że rażą po oczach i nie potrafię się skupić na treści.

Matrim - 15 Listopada 2010, 09:27

NURS napisał/a

NURS, ale wiesz, że to nieprawda, prawda? :)

Humbuk - 15 Listopada 2010, 10:11

http://www.wpolityce.pl/v...dwrocone__.html

Czy ta wpadka zagości w "szkiełku"?

Matrim - 15 Listopada 2010, 10:21

Humbuk, zerknij sobie na obrazek tutaj, to "Pożegnanie powstańca" Grottgera:

terebka - 15 Listopada 2010, 10:28

Wobec tak niepodważalnych dowodów nieudolności i ignorancji obecnego prezydenta votuję za odwołaniem go z funkcji. Dzięki Humbuk za obywatelską postawę. Ku chwale Ojczyzny!
feralny por. - 15 Listopada 2010, 10:29

Matrim, nie zmienia to jednak faktu, że zgodnie z zasadami heraldyki kotyliony powinny mieć biały środek, bo biały jest pierwszym kolorem polskich barw narodowych.
Matrim - 15 Listopada 2010, 10:38

feralny por., ale w przypadku kotylionów środek jest "w mniejszości" z racji geometrii i wizualnie całość sprawia wówczas wrażenie czerwonej z białym elementem. Jeśli na fladze biały jest "nad", czyli dominuje - więc i w okręgu powinien dominować. Tak na chłopski rozum, myślę. Poza tym (za Wiki, więc jakby co, nie krzycz) "biały" reprezentuje godło, czyli Orła, a czerwony "kolor tarczy herbowej" - i znów wydaje mi się, że jednak orzeł ważniejszy jest od tła.
NURS - 15 Listopada 2010, 10:41

Matrim napisał/a
NURS napisał/a

NURS, ale wiesz, że to nieprawda, prawda? :)

ciało niebieskie? Nie mylić z milicjantem :-)

feralny por. - 15 Listopada 2010, 10:52

Matrim, istotna jest kolejność kolorów, w kotylionie liczona od środka, do brzegów, biały jest pierwszym kolorem, więc...

Powołujesz się na godło, to przypominam, żę godłem Polski jest biały orzeł na czerwonym tle, a nie czerwony na białym ;P:

Z resztą sobie zobacz jak wyglądają zagramaniczne kokardy (górny lub pierwsz od lewej kolor flagi idzie do środka):
http://en.wikipedia.org/wiki/Cockade

Matrim - 15 Listopada 2010, 11:02

feralny por. napisał/a
godłem Polski jest biały orzeł na czerwonym tle, a nie czerwony na białym ;P:

No właśnie o to mi chodziło, jeśli biały orzeł jest na czerwonym tle, to orzeł jest ważniejszy od tła, więc biały jest ważniejszy od czerwonego, więc białego powinno być więcej ;)

Zerknąłem, racja. Urugwaj, Peru nie mają problemu, bo są symetryczne; Francja ma pasy pionowe. Ale przy węgierskich kolorach już zrozumiałem :)

NURS - 15 Listopada 2010, 11:03

logicznie rzecz biorąc kotylion to zwinięta w koło flaga. białe w środku, czerwone na zewnątrz.
Ale politycy jak zwykle, wiedzą swoje. :-)

Matrim - 15 Listopada 2010, 11:04

NURS napisał/a
logicznie rzecz biorąc kotylion to zwinięta w koło flaga.

Zależy jak zaczniesz ją zwijać ;) W tym problem.

feralny por. - 15 Listopada 2010, 11:10

Matrim, tu nic nie zależy, to jest od wieków ustalone. Niestety wiedza parzy i to jest problem.
Matrim - 15 Listopada 2010, 11:11

feralny por. napisał/a
Niestety wiedza parzy i to jest problem.

Ano, o tym mówię, bo jak widać, sam się sparzyłem. Dostajesz kawałek papieru i masz zrobić kółko, to się nie myśli o zasadach, bo kółko, to kółko - trzeba zwinąć :)

Humbuk - 15 Listopada 2010, 11:33

terebka napisał/a
Wobec tak niepodważalnych dowodów nieudolności i ignorancji obecnego prezydenta votuję za odwołaniem go z funkcji. Dzięki Humbuk za obywatelską postawę. Ku chwale Ojczyzny!

Zgodnie z barwami kotyliona jest to Prezydent Indonezji lub Monako (do wyboru).

Martva - 15 Listopada 2010, 11:57

Humbuk, czy mógłbyś mi wyjaśnić dlaczego rejestrujesz się na forum było nie było fantastyczno-literackim żeby gadać wyłącznie o polityce? Jesteś już któryś z kolei i nieodmiennie mnie fascynuje to zjawisko.
dalambert - 15 Listopada 2010, 12:01

Martva, a co nie wolno, czy tez podlądy Humbuk, sa dalekie od Twoich więc protestujesz !
Zwróć uwage, ze bywają osoby które jeno jako goście zagladają i nic nie mówią, a wolność słowa to zdaje się jaszcze mamy, choc coraz mniejszą, co widać po nowym rodzju " selekcji" forumowej , co ma NOWY mówić i gdzie mu wypada, a gdzie nie ;P:

OT taka nowa ciekawostka forumowo- przyrodnicza :twisted:

Matrim - 15 Listopada 2010, 12:02

dalambert, nie nadinterpretowywuj.

Partner forum