To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas cieszy

Godzilla - 11 Stycznia 2013, 09:59

Myśmy rozstali się z Tepsą i Neozdradą bardzo dawno temu, jak tylko pojawiła się inna możliwość. Za wiele brzydkich numerów nam wycięli, łącznie z żądaniem opłat przez pół roku za modem, który oficjalnie i z podpisami zwróciliśmy im po okresie próbnym, jak najbardziej zgodnie z umową. Nie wrócimy do drani.
Rafał - 11 Stycznia 2013, 10:07

A mnie cieszy, że dziecko zdrowieje, jakaś cholerna infekcja od zeszłej niedzieli się wdała, pewnie gdzieś we Wrocku "na kulkach" podłapana, na szczęście chyba się (odpukać) cofnęła. Dziwne objawy, nietypowe dla wirusówki, na szczęście obyło się bez antybiotyku, ufff, pierwsza nocka w miarę przespana :D
Chal-Chenet - 11 Stycznia 2013, 11:36

Godzilla napisał/a
Myśmy rozstali się z Tepsą i Neozdradą bardzo dawno temu, jak tylko pojawiła się inna możliwość. Za wiele brzydkich numerów nam wycięli, łącznie z żądaniem opłat przez pół roku za modem, który oficjalnie i z podpisami zwróciliśmy im po okresie próbnym, jak najbardziej zgodnie z umową. Nie wrócimy do drani.

Zrozumiałe. Chciałbym, żeby i u nas tak się dało, ale niestety na to zadupie tylko tepsa dochodzi. Jesteśmy póki co skazani. :(

Godzilla - 11 Stycznia 2013, 11:37

Też tak mieliśmy, do czasu.
fealoce - 11 Stycznia 2013, 12:18

Tym razem było niemal bezboleśnie ale poprzednim- awarie trwały ok miesiąc. Ja tylko czekam, żeby umowa się skończyła i wtedy przenosimy wszystko do UPC (już tam mamy tv i telefon i jest ok).
ilcattivo13 - 11 Stycznia 2013, 16:18

Chal-Chenet napisał/a
Zrozumiałe. Chciałbym, żeby i u nas tak się dało, ale niestety na to zadupie tylko tepsa dochodzi. Jesteśmy póki co skazani. :(
Jeśli dochodzi Tepsa, to możecie śmiało przenieść się na przykład do Netii, albo do jakiejkolwiek innej firmy, która korzysta z kabli Tepsy (i ichniej siły roboczej też). Też miałem z Tepsą takie przygody jak Ty, a po przejściu do Netii skończyły się jak nożem uciął - najdłuższy brak netu w Netii w ciągu ostatnich 6 lat, to kilka godzin i miałem to może ze dwa razy, przy czym raz był z winy mojego sprzętu, który zablokował łącze.
Godzilla - 11 Stycznia 2013, 16:24

My mamy Netię i średnio raz na miesiąc pada Internet, interweniujemy, nasz modem jak dotąd jest w porządku, to u nich coś się sypie. Naprawiają góra po jednym dniu, czasem w ciągu godziny, ale jest to wkurzające odrobinę, bo się powtarza.
ilcattivo13 - 11 Stycznia 2013, 16:59

Spróbujcie pożyczyć od kogoś router i sprawdzić, czy kłopoty się nie skończą. Ja mam bardzo złe doświadczenia z pracy z modemami, więc raczej stawiam na to, że to jednak modem Wam rozwala łącze.
Godzilla - 11 Stycznia 2013, 17:09

Ja tam modemu od routera nie odróżniam :P za to mąż rozróżnia aż za dobrze. Się zobaczy.
Chal-Chenet - 11 Stycznia 2013, 20:43

Godzilla napisał/a
Też tak mieliśmy, do czasu.

Och, uwierz, wyczekuję tych lepszych czasów z dużym utęsknieniem... Obym doczekał.

Godzilla - 11 Stycznia 2013, 20:47

Nas trafiał szlag, bo bardzo długo okablowanie konkurencji kończyło się sto metrów od nas i nie było na to siły. No aleśmy się doczekali.
Chal-Chenet - 11 Stycznia 2013, 20:50

No to może być frustrujące.
Tutaj chyba cała wieś ma z musu tp, o ile się nie mylę. Albo gdzieś jeszcze netia dochodzi, nie pamiętam...
Jak mieszkałem w Poznaniu, najbardziej sobie chwaliłem internet z kablówki, szybki, pewny, praktycznie bezawaryjny.

ilcattivo13 - 11 Stycznia 2013, 21:09

Mnie niemożebnie wk*rwia, że kablówka przechodzi niecałe pół metra od mojej posesji, a nie chcą mnie podłączyć. Vectra to świnie. Normalne zdrowe świnie :evil:
Agi - 11 Stycznia 2013, 21:13

ilcattivo13, nie ten wątek. :wink:
ilcattivo13 - 11 Stycznia 2013, 21:40

no to cieszy mnie, że się hamowałem :D
fealoce - 12 Stycznia 2013, 10:39

Ojej, z netią miałam jeszcze gorsze przejścia niż z neostradą...
Martva - 14 Stycznia 2013, 11:14

Tłumy ludzi obklejonych serduszkami, wczoraj i dziś.
charande - 14 Stycznia 2013, 13:16

Pchnęłam duże zlecenie. Uffff.
Lynx - 14 Stycznia 2013, 13:56

Świetnie się bawiłam na balu. Mniustwo fotek i fajne wspomnienie. Za rok też mamy zamiar pójść.
Zgaga - 15 Stycznia 2013, 09:57

Coraz dłuższy dzień. Coraz więcej światła.
To także zasługa śniegu, który nawet w pochmurny dzień, jaśniej robi.

Taką zimę lubię.

Kruk Siwy - 15 Stycznia 2013, 10:02

A ja nie. Trzeba znowu na łopacie jeździć. Ale przynajmniej nie jest bardzo zimno.
Pucek - 15 Stycznia 2013, 14:35

Kruk Siwy napisał/a
Trzeba znowu na łopacie jeździć

Trenujcie, miszczu, trenujcie - na Łysą Górę polecieć, jakie nowe wiedźmy poznać - będzie jak znalazł :wink:
Jeszcze jakie nowe dzieło z tego będzie :idea:

Agi - 16 Stycznia 2013, 00:11

Forum działa. :D Mogę iść spać.
dalambert - 16 Stycznia 2013, 00:19

No to zasypiamy z nadzieja :D
shenra - 16 Stycznia 2013, 06:40

Forum działa nadal :D
fealoce - 16 Stycznia 2013, 09:40

Erm, a miało nie działać? :shock:
Agi - 16 Stycznia 2013, 09:51

fealoce, była taka realna możliwość.
fealoce - 16 Stycznia 2013, 09:56

Ojej...no to dobrze, że jednak działa.
Lis Rudy - 16 Stycznia 2013, 11:26

Agi napisał/a
była taka realna możliwość.

ktoś nam groził że znikniemy?

Kruk Siwy - 16 Stycznia 2013, 12:24

Opłacony czas wynajęcia miejsca na serwerze dobiegł końca, mistrzu dedukcji.

Partner forum