To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ


Zadomowienie - powitania na forum - Dzień dobry, cześć, czołem II

merula - 14 Listopada 2016, 19:49

Yellow

odebrałam telefon od policji :D

Magnis - 14 Listopada 2016, 21:09

Cześć :D .
Fidel-F2 - 15 Listopada 2016, 09:40

bardzo się bronili?
Agi - 15 Listopada 2016, 11:11

Na zegarze mija właśnie 11.11. Cześć
dalambert - 15 Listopada 2016, 14:30

Hej, nawet chwilkę słonko było
Magnis - 15 Listopada 2016, 20:35

Cześć :D .
Agi - 16 Listopada 2016, 05:57

Cześć.
Magnis - 16 Listopada 2016, 18:27

Cześć :D .
merula - 16 Listopada 2016, 19:35

Yellow

wirus :evil:

Fidel-F2 - 17 Listopada 2016, 18:11

Kuba skomentował kiedyś rzeczywistość. Dziś staje się przerażająco coraz bardziej aktualne.


https://www.youtube.com/watch?v=kS8IvRb69BU

Agi - 17 Listopada 2016, 18:25

Fidel-F2, to jest wątek powitalny, a nie muzyczny, ani polityczny. Rozumiem motywy, ale nie biegaj po wszystkich wątkach ze swoją irytacją. Nie wszyscy muszą podzielać Twoje zdanie.
E.:lit.

Magnis - 17 Listopada 2016, 18:32

Cześć :D .
Agi - 18 Listopada 2016, 08:56

Cześć. Wraca ciepło.
Magnis - 18 Listopada 2016, 18:09

Cześć :D .
Agi - 19 Listopada 2016, 08:20

Cześć. Nastawiłam chleb do pieczenia. Od dwóch miesięcy nie kupuję już chleba w sklepie.
Fidel-F2 - 19 Listopada 2016, 09:49

Piekarnik czy maszyna do pieczenia?
Agi - 19 Listopada 2016, 11:47

Maszyna. Sprawdza się bardzo dobrze. Nie korzystam z gotowych mieszanek, tylko eksperymentuję.
Fidel-F2 - 19 Listopada 2016, 13:24

Też kiedyś taką sobie kupię. Na co zwracać uwagę?
Luc du Lac - 19 Listopada 2016, 13:49

A czym się różni od chleba z piekarnika?
Agi - 19 Listopada 2016, 13:56

Przede wszystkim na metalowe mieszadła ponieważ plastikowe w krótkim czasie się "wyrabiają", poza tym na powłokę zapobiegającą przywieraniu ciasta. Poza tym na moc piekarnika urządzenia, im wyższa tym lepiej. Ważne też żeby były programy tylko do wyrabiania ciasta, wtedy można na przykład przygotować ciasto drożdżowe na placek lub bułeczki, Już to robiłam i z mojego punktu widzenia o świetna sprawa. Nie muszę męczyć się z wyrabianiem ciasta, wrzucam składniki do pojemnika, włączam program i po 1,5 h wyjmuję ciasto wyrośnięte. Wystarczy przełożyć do formy, dodać owoce, kruszonkę i do piekarnika.

Luc du Lac napisał/a
A czym się różni od chleba z piekarnika?

Tym, że nie muszę się męczyć. Przygotowanie chleba zajmuje mi dwie do trzech minut, czyli wrzucenie do pojemnika składników i nastawienie urządzenia. Po trzech godzinach wyjmuję gotowy, upieczony chleb. Można też nastawiać z opóźnieniem czasowym, masz gotowy chleb na określoną godzinę np. siódmą rano.

konopia - 19 Listopada 2016, 16:27

dodatkowo na programie do mieszania mona sobie fantastycznie wymieszać ciasto na pierogi czy inny makaron :mrgreen:
No i program do pizzy się przydaje, miesza i wyrasta ciasto, potem można już tylko rozwałkować i nawrzucać na wierzch dodatków.

Mój ma mieszadło metalowe, forma metalowa, wszystko pokryte czymś al'a teflon, w użyciu od kilku już lat. Dodatkowo ma jeszcze u góry zasobnik z klapka na dodatki do chleba czy inne bakalie, w odpowiednim czasie sam doda je do ciasta, no i potrafi (podobno) zrobić dżem, nie używałem nigdy tej opcji.

Agi - 19 Listopada 2016, 16:58

konopia, u mnie to są dwa programy, jeden do mieszania i wyrastania (ciasto drożdżowe, pizza), a drugi do mieszania ciasta na makaron. Można też na innym programie upiec keks, no i dżem też umie.
Bardzo przydatny sprzęt.

Magnis - 19 Listopada 2016, 17:13

Cześć :D .
Fidel-F2 - 19 Listopada 2016, 17:14

Hmmm..., klasa piecze, hmmmm
ihan - 19 Listopada 2016, 17:31

Koleżanka wspominała, że jak jej mama piekła chleb w piecu chlebowym, to ciasto zawsze zarabiał jej tato, bo to była ciężka praca.
Kruk Siwy - 19 Listopada 2016, 18:24

Agi, kupcie koniecznie nowe baterie do wagi. Hi hi. Ja po trzech latach korzystania z maszyny do wypiekania chleba zmężniałem o dziesięć kilogramów...
Agi - 19 Listopada 2016, 18:52

Kruku Siwy, ja nie jem więcej tego chleba niż kupnego, tylko jem bez polepszaczy, spulchniaczy i innych śmieci. I dodaję słonecznik, pestki dyni, czarnuszkę albo kminek.
Kruk Siwy - 19 Listopada 2016, 21:51

Pogadamy za czas jakiś. Też mi się tak wydawało...
Luc du Lac - 19 Listopada 2016, 23:51

czasami robimy chlebek w piekarniku - tez z własnej mieszanki mąk i dodatków - ale roboty z wyrobieniem ciasta jest trochę (na drożdżach) - także ostatnio nie robiliśmy

a jak rozumiem do tej maszyny wsypujesz składniki ona wyrabia ciasto a potem piecze chleb ?

Kruk Siwy - 19 Listopada 2016, 23:52

Właśnie tak.


Partner forum
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group