To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

m_m - 11 Grudnia 2014, 01:35

Lowenna napisał/a
Fury. Całkiem całkiem. Ale końcowa bitwa wywołała u mnie chęć turlania się ze śmiechu lub walenia głową w coś twardego 8)
Oglądałem w niedzielę, podobał mi się ten film z uwagi na aktorstwo i realizm wojny, czyli brud, smród i co tam jeszcze kto chce. Ale masz rację, finał mnie też rozbawił, mógłbym wybaczyć
Spoiler:

Ale zobaczyć warto.

Lowenna - 11 Grudnia 2014, 06:59

m_m napisał/a
Ale zobaczyć warto.
Z pewnością :)
Magnis - 11 Grudnia 2014, 09:04

Naprzeciw ciemności
Mroczny film z zombie i czasami krwawy. Na pewno ciemne korytarze i wiele zakamarków dają szansę, że coś wyskoczy na naszych bohaterów. W roli łowcy sam Seagale, który więcej milczy i wygląda groźnie niż mówi. Często jak się pojawia macha kataną lub strzela. Z drugiej strony nic zaskakującego nie zobaczymy. Obejrzeć można i nawet da się zobaczyć lecz film średni.

mesiash - 11 Grudnia 2014, 10:25

Wczoraj trafiło mi się Maze Runners. Żebym niedawno nie odświeżył sobie całej trylogii Cube, to może i by mnie ten film zaskoczył. Żeby rozwiązanie fabuły miało sens, to może by mnie nie rozczarował.
Ogólnie - ciekawy, ale znany już temat w ambitnym, ale ostatecznie marnym wykonaniu. Najbardziej nie mogę przeboleć, że
Spoiler:

Dunadan - 11 Grudnia 2014, 11:26

mesiash, na dobrą sprawę to nie wiadomo po co ich tam zebrali. Film nie był aż tak tragiczny jak się spodziewałem.
mesiash - 11 Grudnia 2014, 12:37

Dunadan, jak dla mnie jest oczywiste, że
Spoiler:

Choć mam nadzieję, że się mylę.

Lowenna - 11 Grudnia 2014, 22:14

Przeznaczenie, czyli świetny film o tym, jak mózg wyciekł mi uszami :mrgreen:
Fidel-F2 - 12 Grudnia 2014, 01:18

Przeznaczenie / Predestination ketyow, mnie namówił. Nie jest to najgorszy film, jakoś się ogląda ale to jednak druga liga. Szczęśliwie autorzy specjalnie się w tłumaczenie paradoksów nie zagłębiali i dobrze, bo wyszła by kicha kompletna. A tak, ot, lekko wydumana opowieść w zasadzie o niczym i niezbyt składna, ale po wyłączeniu funkcji analitycznych mózg jakoś to przyjmuje. Mocno przewidywalny, jak się załapie o co biega, od pewnego momentu przestaje zaskakiwać. Ethan Hawke był ujowy za młodu i ma tego pecha, że w przeciwieństwie do większości facetów, starzejąc się, robi się jeszcze bardziej ujowy.
Lowenna - 12 Grudnia 2014, 07:50

O, czyli zgadzamy się w ocenie filmu :D Dawno nam sie nie zdarzyło :wink:
Luc du Lac - 12 Grudnia 2014, 09:10

dobrze że istnieje internet żebyście mogli sobie to uświadomić ;)
Luc du Lac - 12 Grudnia 2014, 09:20

Red Lights - z 2012 z Ellen Ripley w roli prof.Fizyki ? i Robertem D.Niro jako prestigitator?medium?iluzjonista?mag?

więc - profesor fizyki jeździ po kraju (usa) i demaskuje (zawodowo) wszelkiego rodzaju "cuda" - aż pojawia się Robert DN.
takie sobie patrzydło - nie bolało, ale swobodnie można sobie podarować

Porwana/Uprowadzona ? (z Amandą Sey-cośtam) - klasycznie, ofiara porwania AS, wychodzi z niego cało - nikt jej nie wierzy - jej siostra znika - dalej nikt jej nie wierzy. AS bierze sprawę w swoje ręce - i tu już przestaje być klasycznie - tzn. żadne wodotryski, ale bohaterka zachowuje się po prostu logicznie i racjonalnie. Chwyta trop - i jak gończak już nie puszcza. Kilka zaskakujących motywów. I z tymi poszukiwaniami mieści sie w półtorej godziny (23:00-0:30) co już samo w sobie jest sporym plusem (rano trza do pracy). Podobnie jak poprzednio - spokojnie można nieobejrzeć

baranek - 12 Grudnia 2014, 23:56

Trzy części LEGO Star Wars i LEGO Batman. Jeśli ktoś jeszcze nie widział - polecam.
Fidel-F2 - 13 Grudnia 2014, 00:58

baranek, teraz pora na Lego Indiana Jones
Dunadan - 13 Grudnia 2014, 01:08

Atak na dzielnicę
Jeden z ciekawszych filmów jakie ostatnio oglądałem i w sumie duże miłe zaskoczenie bo o filmie mało się mówiło.
Dresy z dzielni rabują przypadkową kobietę, która jak się później okazuje mieszka w ich bloku. Pojawia się dziwny wątek relacji między napadniętą kobietą a przywódcą gangu - jest to naprawdę fajnie pokazane, film porusza trudny temat młodzieńczych gangów w Anglii itp. Aha, wspomniałem o tym ze gang broni swojego bloku przed kosmitami? :mrgreen: bardzo fajnie nakręcone a i aktorstwo na poziomie. Pierwszy raz widzę film z Johnem Boyegą który się pojawi w nowych Gwiezdnych Wojnach.

Young ones,
Kolejny bardzo ciekawy film. Taki dramat obyczajowy w niedalekiej przyszłości. Podobnie jak u Nolana ekonomia upadła, panują straszne susze, ludzie na równianach amerykańskich zaczynają żyć jak na dzikim zachodzie, walczą o każdą kroplę wody (trochę coś a'la mad max) a jednocześnie na porządku dziennym jest nowoczesna technologia (np. roboty w stylu prototypów rozwijanych obecnie przez Boston Dynamics - Big Dog). Fajnie wpleciony wątek obyczajowy z kryminalnym zacięciem w wizję przyszłości.

Wizualizacja tamtejszego big doga jest fenomenalna, zachowuje się dokładnie jak ten: https://www.youtube.com/watch?v=cNZPRsrwumQ

ilcattivo13 - 13 Grudnia 2014, 12:43

Dunadan, w Ataku na dzielnicę jedyna dobra rzecz to pojawienie się Nicka Frosta ;P
Dunadan - 13 Grudnia 2014, 12:57

ilcattivo13, bez przesady - jakkolwiek niedorzeczna jest cała fabuła to film naprawdę się im udał moim zdaniem. Jest dużo bardziej przekonujący niż niektóre współczesne superprodukcje. To taki współczesny odpowiednik... nie wiem, Crittersów albo Gremlinów, tylko nieco poważniejszy. Fajnie się to oglądało.
ilcattivo13 - 13 Grudnia 2014, 13:08

Fajnie, to się spaghett-postapo ogląda ;) Ten film, może poza jedną czy dwiema scenami, był nudny jak góra wciórności :) Choć, ja, w przeciwieństwie do kumpla, nie zasnąłem i obejrzałem go do końca ;P
ketyow - 13 Grudnia 2014, 13:09

Dunadan, weź mu tam nie spojleruj, u nich w Suwałkach to Gremliny dopiero czekają na premierę :mrgreen:
Dunadan - 13 Grudnia 2014, 13:17

ketyow napisał/a
Dunadan, weź mu tam nie spojleruj

Ale ja nic nie powiedziałem to taki ogólny zarys fabuły...

ilcattivo13 napisał/a
Ten film, może poza jedną czy dwiema scenami, był nudny jak góra wciórności

Inaczej to odebrałem.

LadyBlack - 13 Grudnia 2014, 20:44

baranek napisał/a
Trzy części LEGO Star Wars
Moje Młode są zachwycone, Stary zresztą też :wink: Rzucają cytatami i produkują coraz to nowe pojazdy z klocków.
Fidel-F2 napisał/a
teraz pora na Lego Indiana Jones
Młode też czekają :wink: .
Homer - 13 Grudnia 2014, 22:56

Zombeavers -- tak to wlaśnie o to chodzi... Bobry...Zombie! Bądź zombibobry! Świetne kino klasy B/C! Naprawdę się ubawiłem. Rekinado się chowa! Polecam lubiącym konwencje!
ilcattivo13 - 14 Grudnia 2014, 16:55

ketyow napisał/a
Dunadan, weź mu tam nie spojleruj, u nich w Suwałkach to Gremliny dopiero czekają na premierę :mrgreen:

Ale u nas przynajmniej już nie grają niemych filmów :mrgreen:

ketyow - 14 Grudnia 2014, 20:41

Wiadomo, nie mogą. U was filmy muszą być z dialogami, bo ekran trzeba średnio sześć razy w czasie seansu odśnieżać i niewiele na nim widać ;P:
Matrim - 14 Grudnia 2014, 23:05

Się śmiejecie, a ostatnio w Gdyni grali klasyk: Wjazd pociągu na stację.
Lowenna - 14 Grudnia 2014, 23:28

Witaj w klubie, czyli jak złe koncerny farmaceutyczne robią chorym kuku
m_m - 15 Grudnia 2014, 00:08

Zaginiona dziewczyna
Prawie wszystko co nakręcił Fincher jest dobre, momentami rewelacyjne, ma swój styl i klasę. No, może z wyjątkiem Dziewczyny z Tatuażem, ale to chyba wypadek przy pracy.
Najnowszy film atmosferą podobny jest trochę do Zodiaka, leniwa akcja a potem chwilowe przyspieszenie. I muzyka rewelacyjna, duet Ross/Reznor znów dał popis.
Jedno tylko w tym obrazie jest fatalne, aktorstwo dwóch panów. Tradycyjnie Affleck jest drewniany, ale on już tak ma, więc się nie zdziwiłem.
Ale Neil Patrick Harris zagrał tak źle, tak potwornie amatorsko że miałem ochotę wylać piwo na ekran, żenująca zagrana rola, do tej pory czuję niesmak.
Ale film polecam, mimo tego iż suspens jednak tak wielkim suspensem nie był.

nureczka - 15 Grudnia 2014, 08:34

Transcendecja - zwabiły mnie nazwiska Depp i Freeman. Tylko dzięki temu, że podczas oglądania dzirgałam szalik nie uważam tego czasu za kompletnie stracony. Pomysł wtórny. Być może dałaby się go uratować robiąc film przygodowy (wiecie, o co mi chodzi: bieganie, strzelanie, uciekanie i ogólnie rozpierducha), a tymczasem próbowano zrobić dzieło głęboko filozoficzne w obronie traconego człowieczeństwa. Wyszedł Coelho w wydaniu dla gimbazy.
Luc du Lac - 15 Grudnia 2014, 09:14

m_m napisał/a
Zaginiona dziewczyna
Prawie wszystko co nakręcił Fincher jest dobre, momentami rewelacyjne, ma swój styl i klasę. No, może z wyjątkiem Dziewczyny z Tatuażem, ale to chyba wypadek przy pracy.
Najnowszy film atmosferą podobny jest trochę do Zodiaka,

dla mnie Zodiak jest właśnie filmem jakich szkoda oglądać,
dziewczyna z tatuażem - taka sobie, na pewno lepsza od Zodiaka
a swoją drogą mogliby nakręcić Zodiaka -ale tego Stephensona ;)

ilcattivo13 - 15 Grudnia 2014, 09:32

Matrim napisał/a
Się śmiejecie, a ostatnio w Gdyni grali klasyk: Wjazd pociągu na stację.

W Gdyni? A to nie tam, gdzie teraz ketyow mieszka? :lol:

ketyow - 15 Grudnia 2014, 09:35

To śmierdolino się w Gdańsku zepsuło, nie mogli odjechać, bo automatyczne wsuwanie schodków przy drzwiach wysiadło i musieli automatykę wyłączyć i wepchnąć je ręcznie. Pierwszego dnia jazdy. Bez komentarza.

Partner forum