Planeta małp - Głupie pytania, głupie odpowiedzi...
Tequilla - 21 Lutego 2008, 11:52
danke
Uprzedzam, że to pytanie:
Kiedy skończy się zasób głupich pytań?
Słowik - 21 Lutego 2008, 13:08
W tak zwanym międzyczasie.
gorbash - 21 Lutego 2008, 13:16
To nie pytania są głupie tylko odpowiedzi. Nie ma głupich pytań. Nawet to o stawaniu na szynach, łapaniu się drutów i oczekiwaniu aż się ruszy jak tramwaj nie jest głupie. Inna sprawa że pytanie to doprowadziło to wielu wypadków kiedy ktoś taki próbował np otworzyć drzwi lub sprawdzić biletu pasażerów...
Chal-Chenet - 21 Lutego 2008, 13:44
Kiedy modzi zamkną ten temat, bo stwierdzą, że jest za głupi.
banshee - 21 Lutego 2008, 14:00
kiedy banshee zacznie spamować w tym temacie
Tequilla - 23 Lutego 2008, 11:33
nie będę dłużej trzymał was w niepewności. gorbasch, twoja kolej
gorbash - 23 Lutego 2008, 12:21
Czemu nawet jak się robi zimno to tak naprawdę odchodzi ciepło?
Lump Kałmuk - 23 Lutego 2008, 12:58
pewnie jakiś złomiarz za$%^*lił kaloryfer i sobie z nim odszedł do skupu. Czego to ludzie nie zrobią, żeby starczyło na Cavaliera
Azirafal - 29 Lutego 2008, 00:03
A czego się głupio pyta?
Tequilla - 29 Lutego 2008, 19:10
wszechświat dąży do wyrównania temperatur. - ciepłe odchody są tu wyjątkiem potwierdzającym regułę.
gorbash - 4 Marca 2008, 08:53
No to kupa... Ale przekonałeś mnie Tequilla
Tequilla - 4 Marca 2008, 09:32
muszę się zastanowić nad jakimś naprawdę dobrym ( znaczy głupim ) pytaniem.
edit: jakos nic specjalnie mądro- głupiego nie wymyślę więc niech będzie takie:
Czy stonodze pocą się nogi, a jeśli tak, to które?
gorbash - 4 Marca 2008, 10:36
Przede wszystkim pocą się nogi pierwsze (czyli 2, 3, 5, 7, 11 itd...). Znalazłem zaiste zadziwiający dowód tego twierdzenia. Niestety, podpis jest zbyt mały by go pomieścić...
Chal-Chenet - 4 Marca 2008, 11:05
Stonodze nogi się nie pocą. Używa dezodorantuu do stóp dla owadów, powstałego ze sfermentowanego płynu "Raid".
Lump Kałmuk - 5 Marca 2008, 12:21
Nogi stonogi nie pocą się, gdyż:
Po czwarte, taka ilość odnóży działa jak ożebrowanie radiatora. Doskonale odprowadzając ciepło, niweluje potrzebę zastosowania chłodzenia cieczą.
Po czwarte, każda noga podczas marszu jest wachlowana przez 99 pozostałych, co powoduje osuszenie wszelkiej wilgoci. Co więcej, im szybciej stonoga biegnie, tym większy jest ruch powietrza i tym mniej się poci.
Po drugie, stonoga bardzo uważa, żeby jej się któraś noga nie spociła, bo mogłaby wpaść w poślizg, co przy takiej ilości odnóży, które trzeba kontrolować niewątpliwie skończyłoby się katastrofą.
Tequilla - 6 Marca 2008, 10:33
najbardziej rozbawiło mnie fermatopodobne twierdzenie o nogach pierwszych gorbascha . Myślę, że za trzysta lat ktoś je udowodni..
gorbasch zadawaj.
gorbash - 6 Marca 2008, 10:51
Dziekuje
No to może pociągnijmy temat - czy tasiemiec może mieć tasiemca? A idąc dalej, kiedy takie rekurencyjne wywołanie przepełni stos?
Tequilla - 6 Marca 2008, 12:56
wszystko zależy od tego, czy tasiemiec jest przeliczalny, czy nie i czy można go odwzorować w sposób ciągły na przedział otwarty (0,1). Co innego jeśli chodzi nam o tzw. tasiemca naturalnego, który jest nieciągły, ale przeliczalny ( w biologii mówi się, że jest segmentowalny) - tu problem może mieć dwa rozwiązania ( z reguły w przypadku tzw. tasiemców skończonych obowiązuje reguła FIFO pozbywania się segmentów)
Tasiemce nie przepełniają jednak stosów, co najwyżej wypełniają treść żołądkową, ewentualnie formalinę.
Lump Kałmuk - 6 Marca 2008, 14:07
Moim zdaniem tasiemiec może mieć tasiemca jako zwierzę domowe. Może go sobie trzymać w wyrostku robaczkowym i wyprowadzać na spacery do jelita grubego (oczywiście uwiązanego na tasiemce).
A rekurencje kiedyś miałem, jak popiłem śliwki kefirem i poparłem ogórkiem kiszonym. Stos mi się faktycznie o mało co nie przepełnił.
Tequilla - 6 Marca 2008, 14:38
Chal-Chenet - 6 Marca 2008, 14:42
Jasne, że może. Tasiemce to też boże stworzenia, jak wszyscy pragną szczęścia, łączą się więc w pary i wtedy pan Tasiemiec ma panią Tasiemcową. A stosu nie przepełni się nigdy, gdyż państwo Tasiemcowie też mogą chcieć mieć wiele małych Tasiemciątek, mają takie samo prawo jak każdy by być rodziną wielotasiemcową.
gorbash - 10 Marca 2008, 12:21
Lump Kałmuk, niestety nie będziesz mógł odpowiadać na nastepne pytanie. Przykro mi.
ra66it - 10 Marca 2008, 19:28
Może. W zależności od metody przetwarzania uzyskać można tasiemca ciągłego (metoda analogowa). Ew. odchylenia od prostego kształtu wskazywać będą na duże zniekształcenia harmoniczne układu przetwarzającego tasiemca, względnie na niepełne filtrowanie napięcia zasilającego układ przetwarzający (tzw. dudnienia, które niektórym mogą kojarzyć się raczej z odbijaniem lub zgagą).
Tasiemiec segmentowy lub segmentowany uzyskamy poprzez przetwarzanie dyskretne, tj. z użyciem przetwornika tasiemcowo-cyfrowego. Tasiemce cyfrowe muszą niestety dostosowywać swoje rozmiary do rozmiarów dedykowanych im światów dysków, które niestety często wykazują zdumiewającą hardość.
Lump Kałmuk - 11 Marca 2008, 08:04
Cytat | Lump Kałmuk, niestety nie będziesz mógł odpowiadać na nastepne pytanie. Przykro mi. |
Jak to?! Ja też chcę odpowiadać na następne pytanie. Czy tylko dlatego, że jestem gupi uważasz mnie za kogoś gorszego? To dyskryminacja! Gupi i mondży powinni być traktowani jednakowo i mieć równe prawa. Już nawet Wielki Roman czuł ten temat i amnestię ogłosił.
A ja żądam prawa do adopcji dzieci z małżeństw homoseksualnych.
A teraz na poważnie:
Skoro Polacy nie gęsi, a w nocy wszystkie koty są czarne, to dlaczego niejednemu psu Burek?
Tequilla - 11 Marca 2008, 10:01
Na wsi szczególnie, lub na Wiejskiej, Polacy teraz nie gęsi są, a Kaczki, co to drą PaliKoty, a w pobliżu niejednemu psu Burak na imię...
Słowik - 11 Marca 2008, 11:24
Co nie?! Ja nie mogę być gęsią?!? Ja???
gę gę
Lump Kałmuk - 13 Marca 2008, 09:35
odpowiedzi może nie za wiele, ale za to jedna gupsza od drugiej
Tequilla, musisz niestety uznać wyższość przemiany Słowika w gęś
ćwir ćwir
Tequilla - 13 Marca 2008, 12:47
znaczy siem mondrzejszym sie okazałem?
ech cienszkie zycie takiego mondrzejszego.
kokokoko czekamy na słowiki...
Słowik - 13 Marca 2008, 18:20
Jeśli wróbelek mógł być Ćwirek, to czemu Reksio nie nazywał się Hauek?
ra66it - 13 Marca 2008, 21:31
Bo Halka wolała Jontka zamiast Reksia.
|
|
|