Planeta małp - Co nas cieszy
Lynx - 26 Listopada 2012, 11:16
Witchma, czyżby teściowa?
Witchma - 26 Listopada 2012, 11:28
Lynx, Sherlocku...
Lynx - 26 Listopada 2012, 11:50
Grunt, że już po
Witchma - 26 Listopada 2012, 12:12
Lynx, mam nadzieję, że na kilka lat tej wizyty wystarczy
Godzilla - 27 Listopada 2012, 10:12
Chyba udało się odchorować siedzenie na kiermaszu. Czuję się znośnie, czego nie mogłam powiedzieć wczoraj. Simka wygrzewa się na kaloryferze, Łatka, kicia podwórkowa, na podłodze. Nie wiem gdzie w dzień siedzą jej kocięta, bo nad ranem regularnie widzę je jak rozrabiają na trawniku i na balkonach parteru. Dwa białe, jedno czarne.
Lynx - 28 Listopada 2012, 21:48
Dzisiejsze urodziny Juniora. Nawet miał gościa- kolegę 5 latka, też autystę. Fajnie było obserwować jak się bawili
merula - 28 Listopada 2012, 23:31
jest szansa na premię przed świętami
merula - 29 Listopada 2012, 22:27
starszy młody ma szansę na gminne stypendium. miło
ihan - 1 Grudnia 2012, 19:41
merula, gratulacje temu młodemu.
A mnie cieszy, że mój prawie pełnoletni koń (no, jeszcze co prawda pół roku mu brakuje), dziś w terenie co chwilę się płoszył i bał własnego cienia. Cieszy, bo znaczy, że zdrowy i ma siłę na głupoty. I cieszy, bo te wygłupy nie były niebezpieczne, tylko się trochę z niego pośmiałam. I cieszy mnie, że spotkaliśmy dziki, stały sobie w odległości jakichś 5 metrów, ale ani konie, ani dziki specjalnego zainteresowania spotkaniem nie wykazały.
Rafał - 6 Grudnia 2012, 13:04
Właśnie zaczął padać śnieg
Godzilla - 6 Grudnia 2012, 18:44
Potwór Młodszy przeżył pierwszy egzamin z instrumentu. Mimo obsuwy w czasie była okrągła piątka. A że jeszcze bardziej obsunęła się pani akompaniatorka, przygrywać na forteklapie musiałam ja Jak to dobrze, że dziecko dostaje oceny za własną grę a nie za błędy rodzica.
BTW, ciekawe dlaczego sprawdzanie pisowni nie reaguje na słowo "forteklap".
aniol - 6 Grudnia 2012, 19:19
Rafał napisał/a | Właśnie zaczął padać śnieg |
ale Rafale - to nie ten watek przeciez, to we wkurzajacym powinno byc...
fealoce - 6 Grudnia 2012, 19:22
Znalazłam dziś w skrzynce śliczny kalendarz z Nadleśnictwa Celestynów
merula - 6 Grudnia 2012, 22:40
kupiłam znienacka i po taniości fajną sukienkę. będzie na ślub znajomych.
i wreszcie trafiłam i nabyłam stanik bezramiączkowy. co prawda cena nadaje się do wątku obok, ale czasem trzeba zagryźć zęby i przełknąć odrobinę dziegciu.
dzejes - 7 Grudnia 2012, 11:56
Po długiej walce ze stroną kina, udało mi się zarezerwować bilety na Hobbita w iMaxie na 28 grudnia. Nie wiem, o co chodzi, gdy rezerwowałem, to cała sala była jakoby wolna, a minutę póxniej, gdy chciałem wejść jeszcze raz, to wyświetliło mi się, że nie ma ani jednego miejsca. Coś chyba im system szwankuje.
merula - 7 Grudnia 2012, 18:58
nie mam już wymówek, żeby się usportawiać.
Żelazny - 7 Grudnia 2012, 20:54
Ktoś zmienił avka!!!
Godzilla - 7 Grudnia 2012, 20:55
Gdzie?
dzejes - 8 Grudnia 2012, 10:41
W sumie wpis powinien być w nieistniejącym wątku "Co budzi w nas uczucia ambiwalentne", no ale jednak bardziej mnie cieszy, niż martwi.
Niedawno wspominałem, że morduję się z uzupełnienie wniosku o interpretację indywidualną. No i przyszły interpretacje, w których stoi, że "stanowisko podatnika uznaje się za prawidłowe". Fajnie w sumie. Wytłumaczyć klientowi, jak będzie wyglądało podatkowo coś, co zamierza zrobić (Duże Pieniądze, jak dla mnie), wystąpić o interpretację jako ochrona, otrzymać ją potwierdzającą słowo w słowo to, co się mówiło.
Czemu więc ambiwalentne uczucia? Ano dlatego, że gdzieś w środku liczyłem na to, że nie będzie tak wszystko cukierkowo, że będę miał okazję odwoływać się i że to będzie pierwsza, jaką samodzielnie poprowadzę przed sądem administracyjnym, bo zanim by tam trafiła, to już będę miał wszelkie do tego uprawnienia. Czy to bardzo źle, że tak sobie myślałem?
Romek P. - 8 Grudnia 2012, 11:50
Z punktu widzenia Twego klienta (gdyby wiedział) - fatalnie
Ale oczywiście takie myśli w różnych sytuacjach się pojawiają, więc w sumie to nic dziwnego. Masz prawo tak myśleć wszystko wydaje mi się ok, póki nie wcielasz tych myśli w życie.
merula - 8 Grudnia 2012, 20:13
sukcesy młodzi odnieśli połowiczne, ale cieszy postawa i postęp.
a ze starszego jestem dumna. prawie całą walkę walczył z kontuzją i nie pisnął ani słowa. a przegrał o włos.
Witchma - 9 Grudnia 2012, 10:40
dzejes napisał/a | Po długiej walce ze stroną kina, udało mi się zarezerwować bilety na Hobbita w iMaxie na 28 grudnia. |
My się zarezerwowaliśmy na 30 grudnia. Co dziwne, na 29 grudnia nie można robić rezerwacji (tylko opcja "kupuj i drukuj"), a na 30 rezerwuje bez problemu.
ihan - 9 Grudnia 2012, 10:43
Moja była magistrantka dostała pracę w zespole w Cambridge i jest zapraszana na konferencje jako jeden z głównych "invited speaker". Jestem dumna bardzo, bardzo.
charande - 9 Grudnia 2012, 10:46
Ooo, super!
merula - 9 Grudnia 2012, 11:41
ihan, gratulacje. nie dziwię Ci się.
a mnie cieszy drobnostka - rozwiązałam całą krzyżówkę "Z przymrużeniem oka" z grudniowej Rewii Rozrywki. rzadko udaje mi się tak do ostatniego hasła
Agi - 9 Grudnia 2012, 16:30
ihan, gratuluję zdolnej podopiecznej.
Zdałam dziś egzamin końcowy na podyplomówce. Studia zakończone z ogólnym wynikiem bardzo dobrym. Uroczyste wręczenie dyplomów 25 stycznia w Bibliotece Uniwersytetu Warszawskiego. Ufff...
Witchma - 9 Grudnia 2012, 16:32
Agi, gratulacje
ihan - 9 Grudnia 2012, 16:36
Dzięki za gratulacje, ale to dziewczyna taka zdolna, myśmy tylko trochę z nią popracowali, a potem poszła inną drogą specjalizacji. Włożyła strasznie dużo czasu i samodokształcania, by być tu, gdzie jest.
Aaa, Agi, a goście z zewnątrz mogą przyjść na wręczenie dyplomów i oklaskiwać dyplomantów? Brawo.
Agi - 9 Grudnia 2012, 16:43
Dziękuję. Jestem bardzo zadowolona, że zdecydowałam się na te studia. Dały mi wiele zawodowo, a i osobistej radości trochę. Poznałam fajnych ludzi.
ihan napisał/a | Aaa, Agi, a goście z zewnątrz mogą przyjść na wręczenie dyplomów i oklaskiwać dyplomantów? | Sądzę, że tak. Ale komu by się chciało?
ihan - 9 Grudnia 2012, 16:51
Jak to komu? Jeśli tylko będę wtedy w Warszawie, przyjdę na pewno.
|
|
|