To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Dunadan - 2 Grudnia 2014, 08:41

gorbash napisał/a
A Dave Grohl to pies?

Łeee, jaka to gwiazda ;P:

konopia - 2 Grudnia 2014, 09:23

Pick of destiny to mój ulubiony musical :wink:
Tak mi się to podobało przez jakiś czas, że nie tylko DVD nabyłem, ale też płytę CD, i słuchaliśmy jej sobie w samochodzie, do momentu w którym córka (chodziła już wtedy do szkoły)
zaczęła sobie podśpiewywać te piosenki w wersji bez cenzury, no i trzeba było zmienić płytę na stare dobre Morbid Angel..

gorbash - 2 Grudnia 2014, 13:35

Dunadan, w sumie racja.
Homer - 3 Grudnia 2014, 13:43

Dragon Age: Inkwizycja daje radę!

Ogromny świat, dużo zadań, świetna grafika...

Póki co 30h, a chyba ledwo zacząłem...

hrabek - 3 Grudnia 2014, 13:48

Na pewno w dobrym wątku się wpisałeś?
nureczka - 3 Grudnia 2014, 14:19

Może to jest baaardzo długi film? :mrgreen:
Stormbringer - 3 Grudnia 2014, 14:24

Faktycznie zły wątek, trzeba to dać do seriali. ;)
Fidel-F2 - 4 Grudnia 2014, 00:54

Furia / Fury Uczucia mam ambiwalentne. Po pierwsze oglądało się dobrze, Brad Pitt był fajny, życie od podszewki momentami bardzo ładnie oddane, fajne działania i walki. Niefajne pewne przerysowania i podręcznikowe zagrywki, schemat że aż boli. Drażnią tez umowne umocowania fabularne. Końcowa bitwa ładna acz całkiem bez sensu na kilka sposobów. Trochę szkoda, że nie do końca się udało, mógłby być rewelacyjny film. Zaczyna się niemal ślicznie ale niestety z każdym kwadransem obniża lot. Nie jakoś dramatycznie ale obniża. Ale na pewno go jeszcze zobaczę.
ihan - 5 Grudnia 2014, 18:24

Klątwa Jezabel. Niby horror, voodoo, ale nie zachwyca. I powróciły do mnie kwestie techniczne, jak dziewczyna sobie radziła na wózku ze sprawami higienicznymi, kto jej kupował jedzenie, dlaczego pielęgniarka włożyła ją do wanny w ciuchach. Znaczy było nudno, jeśli sprawy techniczne mnie zaabsorbowały.
Fidel-F2 - 5 Grudnia 2014, 20:44

Kraina Tygrysów / Tigerland Obóz szkoleniowy armii amerykańskiej dla rekrutów wysyłanych do Wietnamu. Z jednej strony standardowe, problemy, postawy, zachowania. Z drugiej podane w bardzo realistyczny sposób, bez wodotrysków, emfazy, bez tych wszystkich pierdów typu bóg, honor, ojczyzna, gwiaździsty sztandar (kuźwa, chyba ani razu go nie było). Zasadniczo film antywojenny a w praktyce o ludziach, postawach, motywach. Dobra rzecz. Colin Farrell pierwszorzędny.
Luc du Lac - 5 Grudnia 2014, 23:49

Sierpień w hrabstwie Osage
kino absolutne
dramat grecki w 3 aktach
Julia boska a Meryl genialna
dobrze że się robi takie filmy

Fidel-F2 - 5 Grudnia 2014, 23:59

Nieprawdaż?
Lowenna - 6 Grudnia 2014, 09:54

Fidel-F2 napisał/a
Kraina Tygrysów / Tigerland (ciach) Colin Farrell pierwszorzędny.
Jak ja nie lubię colina bachledy curuś karpiel bułeczka czy jak mu tak :? Ach, ach, jaki on jest za.je.bisty, ratuje kolegów przed systemem i jest najbardziej genialnym dowódcą w historii tej szkółki :fp:
Magnis - 6 Grudnia 2014, 17:18

Lockout - rozrywkowe kino, w którym maczał palce Luc Besson. Trochę strzelanin, humoru i akcji. Fajnie się ogląda, ale nie zaskakuje niczym.
Luc du Lac - 7 Grudnia 2014, 00:07

EdŻ of tumoroł

świetne

m_m - 7 Grudnia 2014, 00:40

Strażnicy Galaktyki
Dobrze się bawiłem, niezła bajeczka, tylko trzeba wyłączyć myślenie. Sprawnie zrealizowany film, kilka fajnych scen, kilka dialogów i odzywek. Kolorowa, fajna spaceopera.

thomas2411 - 7 Grudnia 2014, 09:14

RED 2 - sporo dowcipu i klimatu przedstawionego w pierwszej części. Dodali kilka bajkowych scen, niestety, parę rzeczy kupy się nie trzyma, ale ogląda lekko. Na zrelaksowanie głowy po tygodniu myślenia intensywnego jak znalazł, polecam :)
thinspoon - 8 Grudnia 2014, 08:56

Szef rosyjskiej mafii dzwoni do właściciela dziupli samochodowej.

- Słyszałem, że uderzyłeś w twarz mojego syna. Mogę wiedzieć za co?
- Ukradł samochód Johna Wicka i zabił jego psa.
- Och.

John Wick - taka tam strzelanka. Trup ściele się gęsto i efektownie, krew malowniczo rozbryzguje się na ścianach, od czasu do czasu ktoś rzuci czerstwym żartem. O fabule nie ma co pisać. Zresztą, kto by się nią przejmował?

Luc du Lac - 8 Grudnia 2014, 09:58

Edge of Tommorow: film w klimacie WH40K i już za to ogromny plus :) , poza tym Tom jak zwykle świetny (można mieć jakieś wąty co do jego prowadzenia się, ale mnie jako widza interesuje tylko produkt za jaki płacę - a tu jak zwykle jest+)
faktycznie można powiedzieć że Dzień Świstaka skrzyżowano z Kawalerią Kosmosu - pomysł prosty i genialny
Widać także wpływ Szeregowca Ryana - bo mamy tam lądowanie na Omaha tylko że w XXI wieku ;)
W ramach filmu mamy zachowaną nawet logikę :) co nie jest łatwe dla "takich" filmów - dawno nie wydałem tak dobrze 90 zł za film :)
Dla mnie TOP filmów w 2014 - i w ogóle SF

Snowpiercer - PKP zimą po torach mknie - o dziwo ogrzewanie działa
Kolejna Arka Noego/Non Stop - tym razem po zlodowaceniu. Bunt pasażerów 3 klasy (czyli miejsca stojące przy kiblu) przeciwko pasażerom BussinessClass. Klasyczne - choć sama końcówka z lekka zaskakująca. Można popatrzeć.

Man of Steel - nie mylić z IronManem - kolejna odsłona Supermena (po mojemu najbardziej drętwej postaci komiksowego Heroja), kręcona przez Zaca Snydera (tego od 600) mamy trochę bardziej sensowną historię tej postaci ( nijak się chyba ma do poprzednich filmów o S) + całkiem niezła obsada

figurant - 8 Grudnia 2014, 13:50

Strażnicy Galaktyki - podobno mają wrócić. Oby nie.
Dunadan - 8 Grudnia 2014, 14:47

Luc du Lac napisał/a
kręcona przez Zaca Snydera (tego od 600)

I od Watchmenów ;)
figurant napisał/a

Bo?

thinspoon - 8 Grudnia 2014, 14:50

figurant napisał/a

No jasne, że ma być dwójka. Czekam.

Fidel-F2 - 8 Grudnia 2014, 14:56

figurant napisał/a
nie przedarłem się dalej niż 30-40 min, nic się do tego czasu nie wydarzyło więc dałem spokój
Dunadan - 8 Grudnia 2014, 15:42

Fidel-F2 napisał/a
nie przedarłem się dalej niż 30-40 min, nic się do tego czasu nie wydarzyło więc dałem spokój

Nie miałeś aby zbyt wygórowanych wymagań? ja się bawiłem całkiem nieźle. Może nie tak jak na awendżersach ale i tak było fajnie.

hrabek - 8 Grudnia 2014, 15:45

Ja też nie dałem rady. Uwielbiam universum Marvela, ale (m. in.) gadający szop był ponad moje siły.
Fidel-F2 - 8 Grudnia 2014, 15:54

Dunadan, nie bawiłem się wcale
Magnis - 8 Grudnia 2014, 18:13

Awengers - bardzo dobre kino rozrywkowe. Jest zabawnie :mrgreen: , sporo akcji i czas upływa szybko podczas oglądania choć dubbing mógłby być lepszy. Podobał mi się.
Dunadan - 8 Grudnia 2014, 18:19

Magnis napisał/a
choć dubbing mógłby być lepszy.

:shock: :shock: :shock: :shock:

Czemu ten film zrobili z dubbingiem?!

thinspoon - 8 Grudnia 2014, 23:08

Magnis, jesteś bardzo dzielny. Ja wytrzymałem dokładnie piętnaście sekund, bo tyle mózgowi zajęło zaakceptowanie faktu, że jakiś niedorozwój wpieprzył dubbing do Avengersów. Samuel L. Jackson mówiący głosem Stelmaszyka był zdecydowanie ponad moje siły.
Magnis - 8 Grudnia 2014, 23:18

Dunadan napisał/a
Czemu ten film zrobili z dubbingiem?!

Mnie nie pytaj, bo nie wiem ;) .

thinspoon napisał/a
Magnis, jesteś bardzo dzielny. Ja wytrzymałem dokładnie piętnaście sekund, bo tyle mózgowi zajęło zaakceptowanie faktu, że jakiś niedorozwój wpieprzył dubbing do Avengersów.

Większości posiłkowałem się napisami niż dubbingiem, więc jakoś poszło :wink: , ale Hobbita na przykład tvn dało z dubbingiem i był bardzo dobry. Jak widać jak się chce to można :) .

thinspoon napisał/a

Samuel L. Jackson mówiący głosem Stelmaszyka był zdecydowanie ponad moje siły.

Daj spokój :fp: . Jak usłyszałem to myślałem, że Stelmaszczykowi dali za dużo helu tak cicho gadał lub nie jadł wcale :mrgreen: . Jedno jest dobre, ze Fury pojawiał się tylko czasami i nie musiałem długo jego słuchać ;) .

Partner forum