Zadomowienie - powitania na forum - Dzień dobry, cześć, czołem II
merula - 14 Października 2016, 22:44
Yellow
chyba czas, żeby praca przestała przeszkadzać w życiu prywatnym...
Agi - 14 Października 2016, 22:56
Znaczy, rzucasz?
merula - 14 Października 2016, 22:58
może nie rzucam zaraz, ale przenoszę ciężar priorytetów. i ewentualnie zaangażowania.
merula - 15 Października 2016, 07:48
Yellow
rześko dziś było na psacerze
Agi - 15 Października 2016, 08:58
Cześć. U mnie dziś bez przymrozka, ale za to mocno wieje.
Magnis - 15 Października 2016, 15:54
Cześć .
merula - 16 Października 2016, 10:43
Yellow
Agi - 17 Października 2016, 07:14
Cześć. Nowy tydzień czas zacząć.
Magnis - 17 Października 2016, 19:29
Cześć .
Agi - 19 Października 2016, 16:25
Część. Jesienny smuteczek mnie ogarnął.
Luc du Lac - 19 Października 2016, 22:33
hmm, w kwestii jesiennych...
Cytat | Niedziela 16 października, ok. 21.00 zauważyłam nieodebrane połączenie od Wiktora Żwikiewicza.
- Cześć, co tam u Ciebie? – pytam nieco niespokojnie, bo nieczęsto dzwoni...
- A co myślałaś, że już umieram? - pyta Wiktor żartobliwie, jak to w jego stylu.
Później okaże się, że miał już silne bóle w klatce piersiowej, ale jeszcze je bagatelizował. Jeszcze myślał o opowiadaniu, które właśnie pisał. Chciał skonsultować zachowania bohaterów ze wspólnym znajomym – psychologiem.
O 23.30 Wiktor zadzwonił do mnie ponownie, bo był w stanie nadusić już tylko na ostatnie połączenie.
- Wezwij pogotowie, strasznie źle się czuję – powiedział szeptem i rozłączył się...
Panika / pogotowie / pęd.
Szybka akcja, jak na polską służbę zdrowia. Pomocny Paweł Skutecki nawet nie musiał za bardzo ingerować wykorzystując swoje stanowisko. Wiktor ma „coś” takiego w sobie, że zjednuje sobie ludzi, nawet (przepraszam niektórych za to „nawet”) pielęgniarzy, lekarzy...
Szpital Jurasza. 3 zawał! Przed 1.00 operacja. O 1.55 Wiktor wrócił z niej przytomny. Teraz zdrowieje.
Czeka na niego mała mroczna, brudna klitka w domu nad rzeką, nieopodal ulicy Fordońskiej. Chcemy w niej zmienić, pomalować, posprzątać – tak, aby Wiktor rozglądając się zrozumiał, że też może coś zmienić w sobie...
Co jest najbardziej potrzebne?
1) Wsparcie finansowe
nr konta: 96 1020 1475 0000 8002 0238 5466, bank PKO
hasło do wpłaty: zasilenie konta
Sytuacja jest transparentna - za konto odpowiadają trzy niepowiązane ze sobą osoby, bo Wiktor jako beneficjent kwoty pozwalającej opłacić mieszkanie i prąd, gdy niewiele korzysta z ogrzewania - nie może zarabiać.
2) Komputer.
Każdy z jego rozwalonych gratów, raczej nadaje się do muzeum, niż dla pomysłodawcy tak skomplikowanej gry komputerowej, że jeszcze dziś szokującej...
3) Pomoc fizyczna w akcji pt. SPRZĄTANIE (kontakt ze mną)
4) Staramy się Wiktora wyciągać z domu, odwiedzać, angażować etc. Mieszka przy ul. Fordońskiej 114/ 12, Bydgoszcz. |
jako że wątek Żwikiewicza zamknięty ...
Agi - 20 Października 2016, 06:43
Luc du Lac, temat został zamknięty z powodu awantury, a nie dlatego, że Wiktora Żwikiewicza uznaliśmy za zbędnego na forum. Otworzyłam i przeklejam Twoje ogłoszenie. Domyślam się, że autorem ogłoszenia jest Marek Żelkowski, chodzi mi o kwestię kontaktu.
Anonymous - 20 Października 2016, 09:58
A co to za pisarzyna? opracowałby taki nabudowie . O czym pisał, tak w stósłówce? Jak napiszesz odpowiedż, wpłacam 20 pln na konto, do wtorku. ( zapiję człowieka, nie używając więcej niż 350 znaków. ( żartuję oczywiście). Tak serio to otworzę aukcję. Ludzie zadecydują czy ma żyć i odstawić go do kliniki odwykowej. Płacił jakieś podatki przez ostatnich dziesięć lat, albo był gdzieś aktualnie zatrudniony?.( kurka jestem genialny. Zbiję kapitał polityczny i uratuję przy okazji jakiegoś lewackiego artystę. Jestem denialny!,, Normalnie IQ 80¡¿k
Jak bym mu przemycił stalową rutkę, dwa noboje od kołkownicy, plastikową rurkę, metałową końcówkę, pięć kilo anfo, cylinder i nos zmarchewki + poxy plastik. To czy zrobiłby z tego, BAŁWANA, z rozbiegu...
P.s. Anfo da się wypłukać z pobocza dróg ekspresowych. Z rowu! Tam spływają z jednej strony nawozy w postaci saletry amonowej.Iii..! Chamujemy jak widzimy przy rowie ekspresówki, bujnie rosnącą trawę. Z drugiej spływa woda z olejem z ekspresówki. Zwieramy wierzchnią warstwę gruntu. I ekstrachujemy alkocholem. Mieszamy, płuczemy osad, rozdzielamy frakcje i odparowujemy przez chłodnicę po upływie czterech lat! Pozostały grunt możemy zbadać podręcznym spektometrem masowym, i skonstruować w powiązaniu z bazą danych aby znaleźć trupa wszafie
Tylko czy nawet gdybym dostarczył mu sprzęt po kosztach, to czy...... potrafiłby to wykorzystać
Luc du Lac - 20 Października 2016, 10:45
Agi napisał/a | Luc du Lac, temat został zamknięty z powodu awantury, a nie dlatego, że Wiktora Żwikiewicza uznaliśmy za zbędnego na forum. Otworzyłam i przeklejam Twoje ogłoszenie. Domyślam się, że autorem ogłoszenia jest Marek Żelkowski, chodzi mi o kwestię kontaktu. |
post na fejsie napisała Alicja Dużyk
nigdzie nie powiedziałem że ktoś uznał WŻ za zbędnego - tylko po prostu nie miałem gdzie tego wkleić.
Magnis - 20 Października 2016, 20:38
Cześć .
Agi - 21 Października 2016, 07:30
Cześć.
dbjp
Magnis - 22 Października 2016, 19:28
Cześć .
merula - 23 Października 2016, 12:44
Yellow
nareszcie sucho
Agi - 23 Października 2016, 14:31
Cześć.
Magnis - 23 Października 2016, 15:25
Cześć .
Plejbek - 23 Października 2016, 18:17
Cześć,
pomyślałem, że zarejestruję się i może czasem coś ciekawego uda mi się napisać.
Jestem maniakiem książek i filmów, w dalszej kolejności seriali, komiksów i piłki nożnej. Czasem coś recenzuję na Szortalu co sprawia mi wielką frajdę. Ogólnie, na ostatniej prostej do czterdziestki, wzięło mnie na analizy, podsumowania i zapisywanie myśli dotyczących zaliczonych filmów i książek - będzie co sobie przypominać na starość.
Zatem cześć.
konopia - 23 Października 2016, 18:53
Plejbek, zacznij od zapoznania się z regulaminem, bo ni w tym wątku sie witasz
Plejbek - 23 Października 2016, 19:23
Racja, poprawiam się. Skasować stąd te posty?
Fidel-F2 - 23 Października 2016, 20:48
Zostaw, nabijesz sobie staty.
Lowenna - 24 Października 2016, 09:20
Bry. Jesienny smuteczek dopadł i mnie
merula - 24 Października 2016, 22:47
Yellow
dentysta to bardzo dochodowy zawód musi być.
Agi - 25 Października 2016, 06:33
Cześć.
merula - 25 Października 2016, 18:34
Yellow
Magnis - 25 Października 2016, 19:03
Cześć .
Agi - 26 Października 2016, 10:06
Cześć. Rano oskrobywałam szyby w samochodzie. Nadchodzi zima.
|
|
|