Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
Godzilla - 3 Sierpnia 2011, 20:32
Moi drodzy, gdzieś mam nową modę, która każe w tęczy dopatrywać się gejostwa. Tęcza jest piękna. Czysta. To klejnot matematyki, fizyki, optyki, przyrody, pogody, słońca i wody, ale mnie się rymuje. Niech mi nikt nie rzuca ideologicznych skojarzeń. Lubię ten zestaw kolorów, choć niekoniecznie go noszę. W dzieciństwie uwielbiałam bawić się pryzmatem i robić tęczę na ścianie. Jest mi przykro, że ktoś ją sobie wywiesza na sztandarach i przywłaszcza.
Bransoletka jest po prostu śliczna i mieni się kolorami. To powiadam ja, która zasadniczo ubieram się szaro, buro i niech-nikt-na-mnie-nie-patrzy.
jewgienij - 3 Sierpnia 2011, 20:44
Godzila +
Ozzborn - 3 Sierpnia 2011, 20:46
Nie wspominając o tym, że Rainbow to jeden z moich ukochanych zespołów - coś mi się wydaje, że teraz nawet gdyby chcieli to się nie reaktywują:P
Martva jak tam poziom focha? Spada troszkę?
Lis Rudy - 3 Sierpnia 2011, 20:55
| joe_cool napisał/a | | ja osobiście wolę perły. I co, nie znam się i jestem ograniczona? |
Nie jesteś i znasz się
Ale jeśli chodzi o biżuterię dla/od Martviaków - to nie jest normalne. Ludzie tak nie potrafią. Sorry...
Wniosek-MARTVA nie jest człowiekiem.
Siedziełem przed fotami jej rękodzieła a kopara gdzieś koło kostek mi się majtała z wrażenia. To trzeba mieć jakąś chińską cierpliwość !!! Jesuuu ! Ja mam guzik przyszyć do koszuli i dostaje cięzkiej nerwicy a Martva plecie trzy po trzy i szesnacie na cztery ze SZKLANYCH koralików takie cuda...
WOW
jewgienij - 4 Sierpnia 2011, 09:37
| Lis Rudy napisał/a | Ja mam guzik przyszyć do koszuli i dostaje cięzkiej nerwicy a Martva plecie trzy po trzy i szesnacie na cztery ze SZKLANYCH koralików takie cuda...
WOW |
A jednocześnie jest zalogowana na czterech forach i rozmawia na GG z Shenrą
Kai - 4 Sierpnia 2011, 10:47
joe_cool, ale nie nazywasz kiczem cudzych gustów. To jest ograniczenie, a nie zamiłowanie do konkretnego materiału ozdóbek. Ja noszę bransoletki z tkaniny kolczej. Stal nierdzewna Komuś coś nie pasuje?
shenra - 4 Sierpnia 2011, 10:59
| jewgienij napisał/a | | A jednocześnie jest zalogowana na czterech forach i rozmawia na GG z Shenrą | No ba! I czasem seriala ogląda
Martva - 4 Sierpnia 2011, 11:05
| Kai napisał/a | | Swoją drogą, Martvico, nigdy nie myślałaś o kolekcji ślubnej? |
Myślałam, ale jakoś nie czuję. Próbowałam, zrobiłam jeden bezbarwny naszyjnik, jeden powiedzmy kremowy i ogarnęła mnie wściekła żądza koloru
| Ozzborn napisał/a | no ale jak wyszło, że nawet nie umiem szkła od plastiku odróżnić, to myślicie, że warto się przejmować moją opinią? |
Ej, no weź, ja i plastik? Nie pogrążaj się, przeproś i wyjdź. Pozwalam Ci wrócić jak już wyjdziesz
| Bellatrix napisał/a | | Myślę, że o byciu ograniczoną raczej świadczy przekonanie o tym, że 'ach wszystkim co robię muszą się wszyscy zachwycać bo jak tylko ktoś skrytykuje to na pewno ograniczony'. |
Hola hola, wydaje mi się że jesteś mocno przewrażliwiona na punkcie mojego przewrażliwiania. Nikt się nie musi zachwycać tym co robię, krytykę co do formy i koloru przyjmuję na klatę, bo różne są gusta, ale drażni mnie uogólnianie 'ze szkła nie da się zrobić eleganckiej biżuterii', jest identycznym ograniczaniem się jak 'fantastyka nie może być dobrą literaturą'.
| Bellatrix napisał/a | | Żadna z rzeczy, których zdjęcia wkleiłaś nie robi na mnie szczególnego wrażenia, owszem, parę jest całkiem ładnych, ale to wciąż pozostają koraliki. |
Dżisas, nie wiem czy znalazłabym w swoim życiu chociaż jedną okazję żeby włożyć niektóre z koralikowych naszyjników jakie widziałam.
Co myślisz o Swarovskim, przecież to tylko szkło? Albo o biżuterii z sutaszu, kamienie wprawdzie bywają, ale przecież to głównie sznureczki z wiskozy po 70groszy za metr?
| Bellatrix napisał/a | | Dobrej jakości materiały są warunkiem *koniecznym* ale nie *wystarczającym*. |
To szkło jest materiałem złej jakości? Rozumiem plastik, ale szkło?
| Bellatrix napisał/a | | EOT z mojej strony. |
Odrobinę żałuję, jeszcze o coś bym zapytała, ale Ty masz jakieś dziwne skłonności jeśli chodzi o ten temat.
| joe_cool napisał/a | Owszem, są ładne, ale na takie okazje ja osobiście wolę perły. I co, nie znam się i jestem ograniczona? |
Co innego woleć perły, a co innego stwierdzić że szkło nie może być eleganckie bo nie (/fantastyka nie może być dobrą literaturą bo nie/etc).
| Godzilla napisał/a | | Bransoletka jest po prostu śliczna i mieni się kolorami. To powiadam ja, która zasadniczo ubieram się szaro, buro i niech-nikt-na-mnie-nie-patrzy. |
Dzięki
I chciałam jeszcze powiedzieć, że nie uważam żeby ta konkretna bransoletka była elegancka. Myślę że ładna jest, ba, nawet można ją uznać za lekko kiczowatą, bo wściekle kolorowa, ale ja tam lubię kicz (co nie oznacza że tandetę, dlatego tak strasznie mnie drażnią zarzuty o używanie plastiku). Ale jak przy tym samym wzorze użyć innych kolorów, na przykład czerni czerni i czerni, to mogłaby być elegancka, niby dlaczego nie?
| Ozzborn napisał/a | Martva jak tam poziom focha? Spada troszkę? |
Nie wiesz co to jest foch, spotkałam wczoraj Jarka U. i odstawiłam foch roku
| Lis Rudy napisał/a | | Siedziełem przed fotami jej rękodzieła a kopara gdzieś koło kostek mi się majtała z wrażenia. |
Te, ale w tym ostatnim poście to nie były moje rzeczy, żeby sobie nikt nie pomyślał, tylko starałam się na szybko wygrzebać z sieci najbardziej mega eleganckie kolie jaki znalazłam
Może się kiedyś nauczę robić biżuty o aż takim stopniu skomplikowania, na razie mnie trochę przerastają, głównie dlatego że jestem za leniwa
| jewgienij napisał/a | A jednocześnie jest zalogowana na czterech forach i rozmawia na GG z Shenrą |
I ogląda jakiś film
EDIT:
| shenra napisał/a | No ba! I czasem seriala ogląda |
Haa, wcięłaś się. Żółwik! ^^
shenra - 4 Sierpnia 2011, 11:15
| Martva napisał/a | | Haa, wcięłaś się. Żółwik! ^^ |
Kai - 4 Sierpnia 2011, 11:18
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kicz
| Cytat | | często zaliczanie czegoś do kiczu jest raczej wyrazem arogancji kulturowej niż obiektywną oceną artystyczną |
Właściwie nie wymaga komentarza
Ozzborn - 4 Sierpnia 2011, 12:03
No to przecież się przyznałem żem ingnoramus - co szkła od plastyku nie odróżnia
Yhy... czyli to jeszcze nie był foch. O ooł... to przepraszam i wychodzę <skrzypniecie zamykanego tematu>
Ozzborn - 4 Sierpnia 2011, 12:04
Ok, wróciłem.
notka dla administracji: no musiał być post pod postem, bo wyszłem
shenra - 4 Sierpnia 2011, 12:06
Ozzborn, edytuj posty! Wejść też mogłeś po edycie. Mniej dramatycznie, ale właściwie
Fidel-F2 - 4 Sierpnia 2011, 12:09
shenra, zdecydowanie przedawkowałaś jajka
Ozzborn - 4 Sierpnia 2011, 12:12
Wybacz shenro, edyta nie wchodziła w grę - nie liczyło by się.
shenra - 4 Sierpnia 2011, 12:16
Fidel-F2, bosz od samego na nie patrzenia, masakra Tak w ogóle zastanawiałam się, gdzie Cię wcięło, bo Cię dawno nie widziałam
| Ozzborn napisał/a | | edyta nie wchodziła w grę - nie liczyło by się. | Trza było poczekać z dziesięć minut, byłoby efektowniej
Fidel-F2 - 4 Sierpnia 2011, 12:21
włóczyłem się po terytoriach słabo zinternetowanych
shenra - 4 Sierpnia 2011, 12:22
To wiele tłumaczy. Uff, bo już myślałam, że Cię chomiki wszamali
Ozzborn - 4 Sierpnia 2011, 12:25
| shenra napisał/a | Trza było poczekać z dziesięć minut, byłoby efektowniej |
10 min bez posta innego na tym forum, w temacie u Martvej, żartujesz?
jewgienij - 4 Sierpnia 2011, 12:52
| shenra napisał/a | | Martva napisał/a | | Haa, wcięłaś się. Żółwik! ^^ | Obrazek |
Skąd masz ruszającego się ludzika?
shenra - 4 Sierpnia 2011, 13:05
Z emotek ZB, chcesz?
Martva - 4 Sierpnia 2011, 14:29
| Ozzborn napisał/a | Ok, wróciłem. |
czeeść, Ozz
Skosiłam trawę. Nadal była mokra, ale że pogoda ma się znów sypnąć, to jakoś to zniosłam. Szczerze nie lubię kosić, ale żeby w sierpniu robić trzecie koszenie w roku to już dziwne jest
Wlazłam w pokrzywy i poparzyły mi łydki, niech mnie ktoś przytuli
ilcattivo13 - 4 Sierpnia 2011, 16:04
| Martva napisał/a | Wlazłam w pokrzywy i poparzyły mi łydki, niech mnie ktoś przytuli |
z jednej strony masz pecha, bo straciłem "mojego" niedźwiedziego gifa i nie mogę go znaleźć, żeby wkleić. Z drugiej - masz szczęście z tymi pokrzywami, bo reumatyzmu nie uświadczysz
Edit: Znalazłem!!!
Martva - 4 Sierpnia 2011, 16:22
Dziękuję, nieodmiennie mnie rozbraja
ilcattivo13 - 4 Sierpnia 2011, 16:29
niezamaco
jewgienij - 4 Sierpnia 2011, 17:12
| shenra napisał/a | | Z emotek ZB, chcesz? |
Pytanie...
shenra - 4 Sierpnia 2011, 17:24
jewgienij, wysłałam Ci na gadulca, odbierz sobie
hardgirl123 - 5 Sierpnia 2011, 06:57
a mnie tam sie podobają cuda tworzone przez Martvą i jak wezme wypłatkę to coś być może kupię, OoO
Martva - 6 Sierpnia 2011, 16:40
Najnowszy komplet:
Zdecydowanie mam fioła na punkcie zestawu czerń/'benzynka'/złoto, powinien jeszcze być morski ale nijak go nie miałam jak wepchać
fealoce - 6 Sierpnia 2011, 21:15
Fajne
A co z tym pasikonikiem; kto kogo zjadł?
|
|
|