To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

thomas2411 - 30 Listopada 2014, 12:43

Word War Z - niezły, ale nie urywa. Kolejna odsłona Zombie, nowe umiejętności, nowe słabości. Wątki i sceny niektóre to tak ni ładu ni składu, ale oglądało się fajnie.
thinspoon - 30 Listopada 2014, 21:39

Lowenna napisał/a
Strażnicy galaktyki :omg: :omg: :omg: Ale ja nie jestem normalna :mrgreen:

No daj spokój, świetny film.

Lowenna - 30 Listopada 2014, 21:54

Rewelacyjny. Ale jestem psychofanką filmów Marvela i zupełnie nie jestem obiektywna :D
dalambert - 30 Listopada 2014, 22:01

Stalingrad /2013/ Sergieja Bondarczuka, szalenie wystawny politpoprawny kit, Bajeczka Wróg u bram dużo lepsza.
Stormbringer - 1 Grudnia 2014, 00:51

Lowenna napisał/a
Rewelacyjny. Ale jestem psychofanką filmów Marvela i zupełnie nie jestem obiektywna :D

Ja z kolei mam trochę dość Marvela, ale "Strażnicy..." to chyba najfajniejszy film z tego uniwersum. Może oprócz pierwszego "Iron Mana". Świetna rozrywka.

Lowenna - 1 Grudnia 2014, 08:18

Igrzyska śmierci 1 i 2. Się zdziwiłam, że to dobre. Dzięki ihan :D
Luc du Lac - 1 Grudnia 2014, 09:25

dalambert napisał/a
Stalingrad /2013/ Sergieja Bondarczuka, szalenie wystawny politpoprawny kit, Bajeczka Wróg u bram dużo lepsza.

na początku '90 był jeszcze jeden film Stalingrad - chyba niemiecki, i ten to był zaje%^&*

Obejrzałem w zeszłym tyg. Wojnę zimową... hmmmm, trochę nudna - choć kilka elementów ciekawych (czyli wojna okopowa jak z I WW) - poza tym, info z opisu okładkowego całkowicie nieprawdziwe - 0 lotnych oddziałów narciarskich, tym bardziej skoczków - nie ma rusznicy pp, nie ma killerskich fińskich snajperów.

Kapitan Phillips (ale nie ten od TV/Video z Hollandi) - kurcze, naprawdę świetne kino. Nie spodziewałem się... Akcja Sealsów - cmok cmok, a sam kapitan, kurde - jeżeli nie podkolorowano to niezły mocarz. Trochę szkoda czarnych

Ga Ga, Chwała bohaterom - leciało w nocy, nagrałem - przypominam sobie po latach (na razie zdążyłem pół godziny).

Stormbringer - 1 Grudnia 2014, 09:39

O tak, niemiecki "Stalingrad" to była mocna, dołująca rzecz. Jakiś czas temu przypominano ten film na alekino.
m_m - 1 Grudnia 2014, 11:12

Wszystkie wcześniejsze filmy Szulkina są mocno dołujące. Ale naprawdę świetne.
Luc du Lac - 1 Grudnia 2014, 11:16

m_m napisał/a
Wszystkie wcześniejsze filmy Szulkina są mocno dołujące. Ale naprawdę świetne.

:) problem w tym że zasadniczo nie ma późniejszych filmów Szulkina - co swoją drogą jest bardzo dziwne.
Ktoś kiedyś zaprosił go na jakiś konwent - był może ? cokolwiek ?

m_m - 1 Grudnia 2014, 11:25

Luc du Lac A Ubu Król? A produkcje telewizyjne?
Luc du Lac - 1 Grudnia 2014, 11:30

no kojarzę Ubu - ale coś więcej zrobił po '90 roku ? jakie produkcje tv ?
patrze w jego portfolio, i poza pojedynczymi "strzałami" nic nie ma

Dunadan - 1 Grudnia 2014, 11:54

Lowenna napisał/a
Igrzyska śmierci 1 i 2. Się zdziwiłam, że to dobre.

:shock: pod jakim względem?

m_m - 1 Grudnia 2014, 12:07

Luc du Lac napisał/a
no kojarzę Ubu - ale coś więcej zrobił po '90 roku ? jakie produkcje tv ?
patrze w jego portfolio, i poza pojedynczymi strzałami nic nie ma
Ale nie napisałem że było tego dużo, ty się zdziwiłeś że były jakiekolwiek późniejsze, więc odpowiedziałem że były. Kojarzę tak na szybko Teatr TV Kariera Arturo Ui , chyba Tango i pewnie coś jeszcze się znajdzie.
feralny por. - 1 Grudnia 2014, 12:13

Battleship - straszliwa siara. Film tak durny, że aż momentami śmieszny...
dalambert - 1 Grudnia 2014, 12:29

feralny por. napisał/a

a no, komputrowych cudeniek od cholery a bzdura goni bzdurę.
A Stalingradów pamiętam ze cztery . Ten "zachodni" o kompanii saperów, co kończy się marszem dwójki żołnierzy w śnieżną pustynie / dobry mimo braku efektów z komputra/ .
Ozierowa . dwie części ostatnia wielka sowiecko-ruska produkcja, typowy kłamliwy średniak.
"Wróg u bram' western a'la wojna druga, ale o wiele rzetelniejszy niż ruskie prop-kity.
No i ten ostatni , komputry działają, efekty dają a prop-kit okrutny.

Fidel-F2 - 1 Grudnia 2014, 15:57

Dunadan napisał/a

Lowenna napisał/a
Cytat

pod jakim względem?
Dunadan, daj mi chociaż parę miesięcy

feralny por. napisał/a
o tym mówisz ? http://www.filmweb.pl/fil...%99-2012-540909
Dunadan - 1 Grudnia 2014, 16:13

Fidel-F2 napisał/a
Dunadan, daj mi chociaż parę miesięcy

Ale na co?

feralny por. - 1 Grudnia 2014, 17:41

Fidel-F2 napisał/a
o tym mówisz ?
Tak. Dziś w pracy miałem kupę śmiechu z tego filmu, jak się okazał, że kolega też obejrzał (i to w sumie z tego samego powodu, którym była chęć zobaczenia pancernika pod parą). Licytowanie się na idiotyzmy dostarczyło nam sporo radości...
Fidel-F2 - 1 Grudnia 2014, 17:42

Zachęcamy?
feralny por. - 1 Grudnia 2014, 17:50

Nie. Film jest żałosny i nic, nawet kilka ładnych ujęć pancernika i ten niezamierzony humor sytuacyjny, go nie ratuje.
Lowenna - 1 Grudnia 2014, 18:12

Dunadan napisał/a
Lowenna napisał/a

:shock: pod jakim względem?
Jako fajna młodzieżówka :)

Fidel, nie.

Dunadan - 1 Grudnia 2014, 19:16

Lowenna napisał/a
Jako fajna młodzieżówka

Absolwent to fajna młodzieżówka :roll: albo Gurdians of the Galaxy z tych bardziej rozrywkowych. Całe Igrzyska to strasznie przeciętny film... tak jak "Inna" czy jak to tam było.

thinspoon - 1 Grudnia 2014, 19:41

Dunadan napisał/a
Lowenna napisał/a
Jako fajna młodzieżówka

Absolwent to fajna młodzieżówka :roll: albo Gurdians of the Galaxy z tych bardziej rozrywkowych. Całe Igrzyska to strasznie przeciętny film... tak jak Inna czy jak to tam było.

Niezgodna. Trudno polemizować, ale wiesz, my już dawno nie target :mrgreen:

Stormbringer - 1 Grudnia 2014, 21:06

No i jednak dotarłem na Interstellar. Nie bijcie, ale w sumie podobało mi się. Film ma swoje wady, ale mimo niedoskonałości jest widowiskiem, które zostaje w głowie. A scena dokowania wejdzie do kanonu najbardziej emocjonujących momentów filmowej fantastyki. :)
gorat - 1 Grudnia 2014, 22:18

Dunadan, thinspoon: ja wolę "Divergent", problem z głowy :P:

Z tego filmu w sumie po pewnym czasie najlepiej pamiętam:
Spoiler:

Dunadan - 1 Grudnia 2014, 22:46

thinspoon napisał/a
Trudno polemizować, ale wiesz, my już dawno nie target

To nie jest kwestia targetu - takiego *beep* nie oglądałem nawet jak byłem *beep* ;) najgorsze jest to zę te filmy udają poważne historie :roll:

Obejrzałem własnie pierwszy raz Pick of Destiny - takie Blues Brothers ale w klimatach rocka i metalu no i z dużo mniejszą ilości gwiazd muzyki (w sumie to była tylko jedna...) ale oglądało się przednie ;)

m_m - 2 Grudnia 2014, 00:08

Kostka przeznaczenia jest fajna :mrgreen: Dio jako ta jedyna gwiazda jest naprawdę niezły. A Szatan w finałowym starciu po prostu wymiata :twisted:
https://www.youtube.com/watch?v=a9GT9YgDfKU
Sami sprawdźcie.

Dunadan - 2 Grudnia 2014, 07:21

m_m napisał/a
Sami sprawdźcie.

:mrgreen: no i można się dowiedzieć jak brzmiała "The Best Song in the World" :wink:

gorbash - 2 Grudnia 2014, 07:34

Dunadan napisał/a
(w sumie to była tylko jedna...)

Jak jedna? A Dave Grohl to pies? ;-)

Partner forum