Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
thomas2411 - 30 Listopada 2014, 12:43
Word War Z - niezły, ale nie urywa. Kolejna odsłona Zombie, nowe umiejętności, nowe słabości. Wątki i sceny niektóre to tak ni ładu ni składu, ale oglądało się fajnie.
thinspoon - 30 Listopada 2014, 21:39
| Lowenna napisał/a | Strażnicy galaktyki Ale ja nie jestem normalna |
No daj spokój, świetny film.
Lowenna - 30 Listopada 2014, 21:54
Rewelacyjny. Ale jestem psychofanką filmów Marvela i zupełnie nie jestem obiektywna
dalambert - 30 Listopada 2014, 22:01
Stalingrad /2013/ Sergieja Bondarczuka, szalenie wystawny politpoprawny kit, Bajeczka Wróg u bram dużo lepsza.
Stormbringer - 1 Grudnia 2014, 00:51
| Lowenna napisał/a | Rewelacyjny. Ale jestem psychofanką filmów Marvela i zupełnie nie jestem obiektywna |
Ja z kolei mam trochę dość Marvela, ale "Strażnicy..." to chyba najfajniejszy film z tego uniwersum. Może oprócz pierwszego "Iron Mana". Świetna rozrywka.
Lowenna - 1 Grudnia 2014, 08:18
Igrzyska śmierci 1 i 2. Się zdziwiłam, że to dobre. Dzięki ihan
Luc du Lac - 1 Grudnia 2014, 09:25
| dalambert napisał/a | | Stalingrad /2013/ Sergieja Bondarczuka, szalenie wystawny politpoprawny kit, Bajeczka Wróg u bram dużo lepsza. |
na początku '90 był jeszcze jeden film Stalingrad - chyba niemiecki, i ten to był zaje%^&*
Obejrzałem w zeszłym tyg. Wojnę zimową... hmmmm, trochę nudna - choć kilka elementów ciekawych (czyli wojna okopowa jak z I WW) - poza tym, info z opisu okładkowego całkowicie nieprawdziwe - 0 lotnych oddziałów narciarskich, tym bardziej skoczków - nie ma rusznicy pp, nie ma killerskich fińskich snajperów.
Kapitan Phillips (ale nie ten od TV/Video z Hollandi) - kurcze, naprawdę świetne kino. Nie spodziewałem się... Akcja Sealsów - cmok cmok, a sam kapitan, kurde - jeżeli nie podkolorowano to niezły mocarz. Trochę szkoda czarnych
Ga Ga, Chwała bohaterom - leciało w nocy, nagrałem - przypominam sobie po latach (na razie zdążyłem pół godziny).
Stormbringer - 1 Grudnia 2014, 09:39
O tak, niemiecki "Stalingrad" to była mocna, dołująca rzecz. Jakiś czas temu przypominano ten film na alekino.
m_m - 1 Grudnia 2014, 11:12
Wszystkie wcześniejsze filmy Szulkina są mocno dołujące. Ale naprawdę świetne.
Luc du Lac - 1 Grudnia 2014, 11:16
| m_m napisał/a | | Wszystkie wcześniejsze filmy Szulkina są mocno dołujące. Ale naprawdę świetne. |
problem w tym że zasadniczo nie ma późniejszych filmów Szulkina - co swoją drogą jest bardzo dziwne.
Ktoś kiedyś zaprosił go na jakiś konwent - był może ? cokolwiek ?
m_m - 1 Grudnia 2014, 11:25
Luc du Lac A Ubu Król? A produkcje telewizyjne?
Luc du Lac - 1 Grudnia 2014, 11:30
no kojarzę Ubu - ale coś więcej zrobił po '90 roku ? jakie produkcje tv ?
patrze w jego portfolio, i poza pojedynczymi "strzałami" nic nie ma
Dunadan - 1 Grudnia 2014, 11:54
| Lowenna napisał/a | | Igrzyska śmierci 1 i 2. Się zdziwiłam, że to dobre. |
pod jakim względem?
m_m - 1 Grudnia 2014, 12:07
| Luc du Lac napisał/a | no kojarzę Ubu - ale coś więcej zrobił po '90 roku ? jakie produkcje tv ?
patrze w jego portfolio, i poza pojedynczymi strzałami nic nie ma | Ale nie napisałem że było tego dużo, ty się zdziwiłeś że były jakiekolwiek późniejsze, więc odpowiedziałem że były. Kojarzę tak na szybko Teatr TV Kariera Arturo Ui , chyba Tango i pewnie coś jeszcze się znajdzie.
feralny por. - 1 Grudnia 2014, 12:13
Battleship - straszliwa siara. Film tak durny, że aż momentami śmieszny...
dalambert - 1 Grudnia 2014, 12:29
| feralny por. napisał/a | | Battleship - straszliwa siara. Film tak durny, że aż momentami śmieszny... |
a no, komputrowych cudeniek od cholery a bzdura goni bzdurę.
A Stalingradów pamiętam ze cztery . Ten "zachodni" o kompanii saperów, co kończy się marszem dwójki żołnierzy w śnieżną pustynie / dobry mimo braku efektów z komputra/ .
Ozierowa . dwie części ostatnia wielka sowiecko-ruska produkcja, typowy kłamliwy średniak.
"Wróg u bram' western a'la wojna druga, ale o wiele rzetelniejszy niż ruskie prop-kity.
No i ten ostatni , komputry działają, efekty dają a prop-kit okrutny.
Fidel-F2 - 1 Grudnia 2014, 15:57
| Dunadan napisał/a |
Lowenna napisał/a
| Cytat | | Igrzyska śmierci 1 i 2. Się zdziwiłam, że to dobre. |
pod jakim względem? | Dunadan, daj mi chociaż parę miesięcy
| feralny por. napisał/a | | Battleship - straszliwa siara. Film tak durny, że aż momentami śmieszny... | o tym mówisz ? http://www.filmweb.pl/fil...%99-2012-540909
Dunadan - 1 Grudnia 2014, 16:13
| Fidel-F2 napisał/a | | Dunadan, daj mi chociaż parę miesięcy |
Ale na co?
feralny por. - 1 Grudnia 2014, 17:41
| Fidel-F2 napisał/a | | o tym mówisz ? | Tak. Dziś w pracy miałem kupę śmiechu z tego filmu, jak się okazał, że kolega też obejrzał (i to w sumie z tego samego powodu, którym była chęć zobaczenia pancernika pod parą). Licytowanie się na idiotyzmy dostarczyło nam sporo radości...
Fidel-F2 - 1 Grudnia 2014, 17:42
Zachęcamy?
feralny por. - 1 Grudnia 2014, 17:50
Nie. Film jest żałosny i nic, nawet kilka ładnych ujęć pancernika i ten niezamierzony humor sytuacyjny, go nie ratuje.
Lowenna - 1 Grudnia 2014, 18:12
| Dunadan napisał/a | | Lowenna napisał/a | | Igrzyska śmierci 1 i 2. Się zdziwiłam, że to dobre. |
pod jakim względem? | Jako fajna młodzieżówka
Fidel, nie.
Dunadan - 1 Grudnia 2014, 19:16
| Lowenna napisał/a | | Jako fajna młodzieżówka |
Absolwent to fajna młodzieżówka albo Gurdians of the Galaxy z tych bardziej rozrywkowych. Całe Igrzyska to strasznie przeciętny film... tak jak "Inna" czy jak to tam było.
thinspoon - 1 Grudnia 2014, 19:41
| Dunadan napisał/a | | Lowenna napisał/a | | Jako fajna młodzieżówka |
Absolwent to fajna młodzieżówka albo Gurdians of the Galaxy z tych bardziej rozrywkowych. Całe Igrzyska to strasznie przeciętny film... tak jak Inna czy jak to tam było. |
Niezgodna. Trudno polemizować, ale wiesz, my już dawno nie target
Stormbringer - 1 Grudnia 2014, 21:06
No i jednak dotarłem na Interstellar. Nie bijcie, ale w sumie podobało mi się. Film ma swoje wady, ale mimo niedoskonałości jest widowiskiem, które zostaje w głowie. A scena dokowania wejdzie do kanonu najbardziej emocjonujących momentów filmowej fantastyki.
gorat - 1 Grudnia 2014, 22:18
Dunadan, thinspoon: ja wolę "Divergent", problem z głowy
Z tego filmu w sumie po pewnym czasie najlepiej pamiętam:
Dunadan - 1 Grudnia 2014, 22:46
| thinspoon napisał/a | | Trudno polemizować, ale wiesz, my już dawno nie target |
To nie jest kwestia targetu - takiego *beep* nie oglądałem nawet jak byłem *beep* najgorsze jest to zę te filmy udają poważne historie
Obejrzałem własnie pierwszy raz Pick of Destiny - takie Blues Brothers ale w klimatach rocka i metalu no i z dużo mniejszą ilości gwiazd muzyki (w sumie to była tylko jedna...) ale oglądało się przednie
m_m - 2 Grudnia 2014, 00:08
Kostka przeznaczenia jest fajna Dio jako ta jedyna gwiazda jest naprawdę niezły. A Szatan w finałowym starciu po prostu wymiata
https://www.youtube.com/watch?v=a9GT9YgDfKU
Sami sprawdźcie.
Dunadan - 2 Grudnia 2014, 07:21
| m_m napisał/a | | Sami sprawdźcie. |
no i można się dowiedzieć jak brzmiała "The Best Song in the World"
gorbash - 2 Grudnia 2014, 07:34
| Dunadan napisał/a | | (w sumie to była tylko jedna...) |
Jak jedna? A Dave Grohl to pies?
|
|
|