Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
Martva - 8 Lipca 2011, 10:28
Kasiek, ale tam piszą że dla małobiuściastych. Nie boisz się że będziesz wyglądać nieatrakcyjnie...? BTW masz stanik który się pod to zmieści? Lubie dekolty tego typu, ale zawsze przy mierzeniu się okazuje że nie bałdzo chcą współpracować
Kasiek - 8 Lipca 2011, 11:19
Ale ja jestem małobiuściasta Ty widziałaś gdzieś u mnei duży biust? Chyba jak mam jakąś gazetę w torebce, gdzie piszą coś o Dodzie
jak nie zechce współpracować, to wstawię do galerii Kojarzy mi się z sukienką którą miała na sobie Audrey Tatou w "Miłość nie przeszkadzać" i jak ją w filmie zobaczyłam, to już chciałam uszyć.
Martva - 8 Lipca 2011, 19:25
No ja właśnie nie wiem co to jest mały/duży biust według nich. W ogóle mam pewien problem z postrzeganiem, długo długo miałam kompleks małego biustu, a potem ciach, nagle się okazało że się nie mieści w ciuchy, chociaż wcale się nie zrobił większy Ale wracając do kiecy, to szkoda by było wystawiać, jakieś wstepne poprawki na etapie wykrawania zrób? W ogóle powiedz mi jak to jest z tymi wykrojami, jakbym chciała uszyć kieckę z tej strony, tabelka mi mówi że biust 40-42, talia 36, biodra 38, to który drukuję?
Godzilla - 8 Lipca 2011, 22:25
Martva, Shenra dała nam wczoraj potrzymać Twoje pawie. Jestem pod jeszcze większym wrażeniem. Cudeńka.
Ziemniak - 9 Lipca 2011, 00:07
| Godzilla napisał/a | | Shenra dała nam wczoraj potrzymać Twoje pawie |
Może piszcie jednak "kolczyki pawiopodobne" bo ktoś w końcu umrze ze śmiechu albo się udławi na śmierdź
Selena - 9 Lipca 2011, 02:23
Ziemniak Wyjąłeś mi to z ust.
A biżuteria Martvej bardzo misię... także ta pisarska Popieram pomysł jewgienija
Zresztą i tak już sobie druknęłam kilka szortów i uczę się pisać...
Kasiek - 9 Lipca 2011, 16:57
| Martva napisał/a | | Ale wracając do kiecy, to szkoda by było wystawiać, jakieś wstepne poprawki na etapie wykrawania zrób? W ogóle powiedz mi jak to jest z tymi wykrojami, jakbym chciała uszyć kieckę z tej strony, tabelka mi mówi że biust 40-42, talia 36, biodra 38, to który drukuję? |
Martva, mam tak samo Albo 43-36-40, zależy od wykroju i rozciągliwości tkaniny
Drukuję największy i potem po prostu modeluję szwami (więcej/mniej wszywam)
| Martva napisał/a | | No ja właśnie nie wiem co to jest mały/duży biust według nich. |
Moim zdaniem chodzi o taki biust, który nie będzie majtał się "w tę i w tamtę" przy sukience, której materiał niczego nie podtrzymuje. Bo generalnie nie założysz do niej stanika przecież. A ja myślę o takim kolorze:
http://www.kinoswiat.pl/d...eszkadzac-p.jpg
albo http://www.dodatkidogazet.../ccfd15ad59.jpg (tylko jasniejsza, albo w ogóle kremowa).
No i myślę o uszyciu takiej:
http://kulturaonline.pl/r...%20IMG_0590.jpg
tylko nie wiem, gdzie ja w nich będę chodzić. No i czy nie będą wyglądać przy mojej sylwetce klepsydrowej zbyt wulgarnie, ona ma jednak bardziej chłopięce kształty...
Martva - 10 Lipca 2011, 11:34
Godzilla, dzięki
| Selena napisał/a | A biżuteria Martvej bardzo misię... także ta pisarska |
Joooj w sumie ostatnio mnie prawie wzięło na pisanie, ale kolia ma bezwzględne pierwszeństwo przed wszystkim. Jak moja siostra dotrze na niedzielny obiad, to muszę ją wykorzystać jako manekin
| Kasiek napisał/a | | Drukuję największy i potem po prostu modeluję szwami (więcej/mniej wszywam) |
E, nie, to zdecydowanie brzmi jak 'za trudne dla martvych'
Na klepsydrach chyba najlepiej wyglądają kopertowe dekolty i szerokie doły, stwierdziłam oglądając wczoraj kreacje różne
Jaaa, byłam wczoraj na weselu, spałam cztery godziny i w ogóle wróciłam do domu boso, ale z 2 parami butów w torebce. Sukienka alladynkowa jest genialna do tańczenia, bo dół robi fajne rzeczy w trakcie obrotów. Było strasznie super, tylko tak jakby poszłabym spać.
dzejes - 11 Lipca 2011, 00:24
Łooo... Widzę, że to bardziej kącik butthurtu, niż (samo)umartviania jest.
Martva - 12 Lipca 2011, 22:36
Żeż, co za chore wszystko.
Mam właśnie zagwozdkę, czy zaufać komuś i przyjąć że jest uczciwy, czy założyć że nie i prawdopodobnie spowodować braki strojowe na fajnej imprezie tematycznej. Uch. Nie wiem co robic, ale chyba przyjmę pierwszą opcję.
Fidel-F2 - 12 Lipca 2011, 22:39
rzuć monetą
Martva - 12 Lipca 2011, 22:40
skąd ja Ci monetę wezmę?
Agi - 12 Lipca 2011, 22:47
Guzikiem rzuć, też ma dwie strony.
Fidel-F2 - 12 Lipca 2011, 22:49
Martva, poszukaj u taty w portfelu
ilcattivo13 - 13 Lipca 2011, 02:00
| Martva napisał/a | | skąd ja Ci monetę wezmę? |
pożycz od tego kogoś. Niech on też się przekona, czy jesteś uczciwa
gorbash - 13 Lipca 2011, 06:02
| Fidel-F2 napisał/a | | rzuć monetą |
A jeśli wynik Cię zmartwi to wybierasz tą drugą opcję - najlepszy sposób na stwierdzenie na co się ma ochotę w przypadku braku zdecydowania
merula - 13 Lipca 2011, 09:06
albo rzuć talerzem, też ma dwie różne strony
albo kostką (parzyste, nieparzyste)
płytą CD
kartką
liściem
wieczkiem od pudełka...
możliwości jest sporo, jak się chce
Matrim - 13 Lipca 2011, 11:57
Tylko nie kromką chleba z masłem Albo kotem.
Ziemniak - 13 Lipca 2011, 12:00
Kromką chleba z masłem przywiązaną do kota można?
merula - 13 Lipca 2011, 12:01
kromką chleba z dżemem. lepiej? nawet bez kota
Matrim - 13 Lipca 2011, 12:04
Ziemniak, spadnie na kant, znaczy się na bok
Ziemniak - 13 Lipca 2011, 12:14
Nie, będzie wirować w powietrzu
Agi - 13 Lipca 2011, 12:19
| Ziemniak napisał/a | Nie, będzie wirować w powietrzu |
A później odleci.
Matrim - 13 Lipca 2011, 12:24
| Agi napisał/a | | Ziemniak napisał/a | Nie, będzie wirować w powietrzu |
A później odleci. |
I to dopiero byłaby wróżba!
Martva - 13 Lipca 2011, 16:21
Pfff.
No dobra, mam nadzieję że nie skończę stówę do tyłu i ze świadomością że jestem jeszcze bardziej naiwna niż mi się wydawało
ilcattivo13 - 13 Lipca 2011, 16:25
przyznaj się lepiej, że po prostu boisz się naszego pocieszania
Trzymaj się
Martva - 13 Lipca 2011, 17:25
Ty też się nie khy khy ładna dziś pogoda
Śniło mi się cholerstwo po nocach przez dobry tydzień. Ale to już koniec. Tylko żeby zapłacili...
Agi - 13 Lipca 2011, 17:34
| Martva napisał/a | Ty też się nie khy khy ładna dziś pogoda
Obrazek
Śniło mi się cholerstwo po nocach przez dobry tydzień. Ale to już koniec. Tylko żeby zapłacili... |
O qurcze!
Martva, jesteś wielka!
Martva - 13 Lipca 2011, 17:42
Gupia jestem. Bo mi się wydawało, że jak umiem zrobić kolię z trzech rządków, to z szerszą będzie łatwo. A potem, że jak zrobię dwie kolie po trzy rządki, to przecież co za problem je połączyć. A potem się okazało... a zresztą, upierdliwe to wszystko było dziko i tyle. Mam tylko nadzieję że przestanie mi się śnić, nienawidzę sytuacji kiedy na warsztacie mam jakieś biżu i ono mi się śni, bo nie odpoczywam.
Godzilla - 13 Lipca 2011, 18:43
Ale pięknie wyszło.
|
|
|