To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Martva - 27 Czerwca 2011, 20:16

Godzilla, dziękuję, podwójnie ;)
merula - 27 Czerwca 2011, 20:20

Martva, robią wrażenie :D
illianna - 27 Czerwca 2011, 20:25

piękne kolczyki :D
Godzilla - 27 Czerwca 2011, 21:22

Cieszę się, że moje sznurki się przydały ;)
Martva - 27 Czerwca 2011, 21:28

Och, ja też się cieszę :D
A teraz jak już wiem jak rozszerzać wzór, to moje możliwości brickowe też się rozszerzyły ;) Jeszcze jak nauczę się robic porządnie ścisłą drabinkę i nie będę musiała oszukiwać podwójną, to juz w ogóle obłęd i będę mogła robić pawie pióra.

Martva - 28 Czerwca 2011, 19:31

Jakoś tak dziwnie mi się wydłubała druga para (i już myślę nad trzecią, złote? srebrne? granatowe?). Liczyłam czas i wyszło średnio 2.40h na jednego. I to bez ogonów, ogony zostawiam na później, bo nie mam odpowiednich kryształków. Trochę długo, kurczę, ale wzór jest ładny i efektowny.

Jak juz jesteśmy przy efektowności, to mam zamówienie na kolię taką jak mam na moim kleopatrowym aviku, tylko szerszą. I, kurczę, nie wiem czy to sie tak da.

Poza tym nałozyłam sobie hennę (henna w paście to jednak cudowny wynalazek) i moje żółtoblond pasemka znów są pomarańczowe jak należy :D

Martva - 4 Lipca 2011, 12:45

Godzilla - 4 Lipca 2011, 14:01

Piękne te pawie, rewelacja!
May - 4 Lipca 2011, 20:44

Cudnosci!!!
Martva - 4 Lipca 2011, 21:07

Dzięki :)
Zasięgnęłam opinii co do wyceny, głosy od 'wystaw za stówę, najwyżej przecenisz' przez 'stówa jest dobra' 'nie schodź poniżej 100, na pewno!' po 'stówa to zdecydowanie za mało, trzysta złotych ceny podstawowej, czyli bez prowizji'. :shock:
O, ja.

Idę pleść tę cholerną kolię, mam mało czasu i nie wierzę że się uda od jednego przyłożenia.

Godzilla - 4 Lipca 2011, 21:09

Martva, ja niekolczykowa jestem, nawet uszu nie mam przekłutych, i na cenach się nie znam, ale te pawie to cudeńka. Elegancja-Francja!
jewgienij - 4 Lipca 2011, 22:17

U takiej perfekcjonistki każdy atom musi siedzieć na swoim miejscu. To biżu kojarzy mi się z szortami martvej, ta sama jubilerska robota.
illianna - 5 Lipca 2011, 17:14

już mówiłam, ale się powtórzę, hit, po prostu hit!!!
Martva - 6 Lipca 2011, 14:07

Nawet byłam gotowa wystawić tego mniej więcej oliwkowego za mnóstwo pieniędzy, ale potrzebuję sensownych zdjęć, a jest ciemno. (I mokro. Fuj.)

Siedzę nad szeroooką egipską kolią, wykombinowałam że uszyję standardową, a potem ją przyszyję do innej. Ciekawe czy wyjdzie, jak wyjdzie i czy w ogóle zdążę. I czy zostanie zaakceptowana.

shenra - 7 Lipca 2011, 11:02

Martva, skończyłaś ją już?
Martva - 7 Lipca 2011, 12:24

Nie, muszę uszyć jeszcze 1/3 długości laptopa tej szerszej, a potem wykombinować jak je zeszyć i w jakiej konfiguracji. Piękne są, obie, ale panicznie się boję momentu przykładania do szyi, bo jak cos nie zagra to jestem w czarnej... ekhm, dziurze.
shenra - 7 Lipca 2011, 12:29

Ale uprzedzałaś laskę, że nie wiesz, czy to jest wykonalne tak, jak ona chce. Więc technicznie nie jesteś w żadnej czarnej...
Bellatrix - 7 Lipca 2011, 17:19

o, wreszcie jakieś fajne kolczyki 8) ale robienie zdjęć kolczyków koralikowych z naturalnym kamieniem jako tłem to strzał w stopę, nie dość, że od razu się rzuca skojarzenie, że to tylko szkiełka, to jeszcze słabo widać przez nie główki ;p
Martva - 7 Lipca 2011, 17:45

Bellatrix napisał/a
wreszcie jakieś fajne kolczyki 8)

Wreszcie...? Niefajnych nie wrzucam.

Bellatrix napisał/a
nie dość, że od razu się rzuca skojarzenie, że to tylko szkiełka,

Laski które myślą 'to tylko szkiełka' nie są moim targetem. Celuję w osoby które myślą 'wow, jakie oryginalne, chcę takie!'

Bellatrix napisał/a
to jeszcze słabo widać przez nie główki ;p

Za to bigle nie znikają przy obróbce zdjęcia ;P:

illianna - 7 Lipca 2011, 18:53

Bellatrix, wrzuć jakieś swoje foty przepięknej biżu własnej produkcji, czekam z niecierpliwością. chętnie kupię jeśli będzie tego warta i uda się to wyeksponować na profesjonalnym zdjęciu oczywiście.
jewgienij - 7 Lipca 2011, 19:07

Strzałem w stopę był Twój post, Bellatrix, protekcjonalny i złośliwy. Nie wiem, na jakiej zasadzie tak się masz za krytyka, bo ani w szortach, ani w biżu - jak przypuszczam, bo nie widziałem Twoich projektów - nie masz czego tu uczyć. Jest po prostu w tym lepsza :twisted:
illianna - 7 Lipca 2011, 19:43

jewgienij, dajże koleżance szansę, niech wykopie te talenty z ogródka, na pewno chowa tam diamenty tylko jest nieśmiała.
jewgienij - 7 Lipca 2011, 19:54

Daję szansę

A szorty martvej bym zebrał w jakiś cykl - emo, nadsubtelny :) - i puścił do jakiegoś pisma. Mówiłem Jej o tym, ale co ja sam poradzę na takiego uparciucha?

Martva - 7 Lipca 2011, 20:29

Ej, dajecie mi zły przykład, ja się staram być spokojna a Wy tu takie ;)

jewgienij napisał/a
bo ani w szortach, (...) nie masz czego tu uczyć. Jest po prostu w tym lepsza

A tu się mylisz, a przynajmniej niekoniecznie masz rację, sprawdzałam ostatnio wyniki szortów od początku i mamy tylko jeden punkt różnicy :)

jewgienij napisał/a
A szorty martvej bym zebrał w jakiś cykl - emo, nadsubtelny :) - i puścił do jakiegoś pisma.

I tam.

illianna, ufff, ostro :D Gdyby chodziło o dowolnego innego uzytkownika, to juz bym się go nie spodziewała tu zobaczyć, ale tak to się pewnie nie skończy. Z drugiej strony Bellatrix nie lubi blogów, więc pewnie zajrzy tu przez przypadek za jakieś pół roku i nie przeczyta.

Idę męczyć kolię, muszę ją skończyć jutro.

jewgienij - 7 Lipca 2011, 20:53

Martva napisał/a

Ktoś musi być spokojny, żeby kto inny się pienił

Martva napisał/a
jewgienij napisał/a

A tu się mylisz, a przynajmniej niekoniecznie masz rację, sprawdzałam ostatnio wyniki szortów od początku i mamy tylko jeden punkt różnicy :)

Chodzi mi o wartość literacką, punkty to dostają skoczkowie na nartach :D

ED. Bellatrix jest dla mnie w szortach kiepska, choć szanuję sukcesy w głosowaniach. Dla mnie to pisanie pani nauczycielki, a komentarze to już w ogóle maniera bez pokrycia, zazwyczaj absurdalne pod przykrywką apodyktycznego tonu. Bardziej bym to szanował, gdybym natrafił na jakąś perełkę w szortach, czy w komentarzach, ale przy takiej posusze jestem zdziwiony

Mam nadzieję, że mi tę szczerość wybaczy, skoro sama nie przebiera w słowach

Matrim - 7 Lipca 2011, 21:52

Martva napisał/a

jewgienij napisał/a

Martva masz teczkę na każdego szortopisacza? :shock: :wink:

Ale wiesz przecież, że jewgienij ma rację. Jak już Ci się chce napisać, to jesteś wysoko. A nawet najlepszym się zdarza strachliwa wpadka ;)

Martva - 7 Lipca 2011, 22:02

jewgienij napisał/a
Chodzi mi o wartość literacką, punkty to dostają skoczkowie na nartach :D

Punkty dostaje się od czytelników, za coś. Więc są ważne.

Matrim napisał/a
Martva masz teczkę na każdego szortopisacza? :shock: :wink:

Jeśli Ci powiem, będę musiała Cię zabić, więc... ;)

Matrim napisał/a
Jak już Ci się chce napisać, to jesteś wysoko.

No bywam. Nie jak mi się chce, tylko... albo właśnie jak mi sie chce, a nie jak się zmuszam. Jak mi się chce, to w sumie jest podobne zjawisko do motyli w brzuchu :)

I w ramach odskoczni: sukienka przerobiona z brzydkich spodenek.

Miałam zrobic jeszcze zbliżenie na materiał, ale zapomniałam.

jewgienij - 7 Lipca 2011, 22:58

Te punkty są OK, ale to tylko zabawa szortowiczów i czytaczy. Dobry tekst musi żyć potem swoim życiem.Widziałem xanowe, Twoje, stormbringerowe, barankowe, matrimowe, shenrowe, pamiętam nawet ich tytuły.Bellatrixowych nie pamiętam, bo były dla mnie zapewne słabe i nie zapadające w pamięć, a i poza konkursem się nie przebiły. Na tej zasadzie twierdzę, że nie ma Cię w tych sprawach czego uczyć. Ktoś inny może myśli inaczej.

A na biżuterii się nie znam,podoba mi się wszystko, co wisi na kobiecej buzi( a czasami spada i trzeba szukać pod stołem lub łóżkiem :mrgreen: )

Fidel-F2 - 7 Lipca 2011, 23:02

były słabe
Kasiek - 8 Lipca 2011, 06:06

Strasznie mi się podoba ta sukienka, materiał jest cudny. Ja planuję tę uszyć teraz:
http://www.papavero.pl/wy...a-sukienka.html

Partner forum