Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
merula - 7 Września 2010, 09:15
a niemożność dodzwonienia się to inna historia. trzeba po prostu posiąść namiary bezpośrednie do interesujących cię osób i molestować, molestować, molestować
Kai - 7 Września 2010, 09:19
No właśnie ta pani, do której chcę się dodzwonić, nie odbiera ani telefonu, ani służbowej komórki. Zobaczymy, czy druga pani się odezwie na e-maila bo tam z kolei nie podano żadnych numerów telefonu.
merula - 7 Września 2010, 09:32
Kai, moze po prostu teraz ma wolne, urlop wzięła, albo na zwolnieniu jest. nie zawsze ludzie włączają autorespondery.
Kai - 7 Września 2010, 09:48
Hmm, jeśli ktoś jest podany jako osoba kontaktowa dla sprawy umieszczonej w konkretnym przedziale czasowym, to chyba byłoby jednak cokolwiek nielogiczne?
merula - 7 Września 2010, 10:14
ale życiowe
Kai - 7 Września 2010, 10:53
tym bardziej mnie to wkurza, bo oznacza przepisywanie tekstu, zamiast główkowania nad spełnieniem wymogów.
Rafał - 7 Września 2010, 12:38
Przegub mi się upitolił, jak ja przeżyję dzień bez samochodu?
Nie dość przegubu, kostka w nodze odmawia posłuszeństwa. Przegub pół biedy, wymienię, ale co z kostką? Czym będę sprzęgło naciskał?
Kruk Siwy - 7 Września 2010, 12:53
Znaczy nawet jak nie masz samochodu to musisz sobie sprzęgło ponaciskać?
nureczka - 7 Września 2010, 12:57
| Rafał napisał/a | | Czym będę sprzęgło naciskał? |
Zmień skrzynię biegów na automatyczną. Proste.
Rafał - 7 Września 2010, 14:10
| Kruk Siwy napisał/a | | Znaczy nawet jak nie masz samochodu to musisz sobie sprzęgło ponaciskać? | Niemanie samochodu dopiero oswajam i planuję, póki co, jest to jakaś odległa dwutygodniowa przyszłość (jak powiedział znajomy mechanik, "pewnie wcześniej jak za dwa tygodnie koło nie odpadnie" ). | nureczka napisał/a | | Zmień skrzynię biegów na automatyczną. Proste. | Nie rozumiem, nie chcę nawet się domyślać, jak podejrzewam, jakieś obrzydliwe sprośności sugerujesz, nawet nie chcę o tym myśleć, a kysz, sio, zgiń, przepadnij siło nieczysta
Agi - 7 Września 2010, 16:36
| Rafał napisał/a | | nureczka napisał/a | | Zmień skrzynię biegów na automatyczną. Proste. | Nie rozumiem, nie chcę nawet się domyślać, jak podejrzewam, jakieś obrzydliwe sprośności sugerujesz, nawet nie chcę o tym myśleć, a kysz, sio, zgiń, przepadnij siło nieczysta |
Rafał, też tak mówiłam, broniłam się, jakby co najmniej o honor chodziło.
Od dwóch lat jeżdżę mercedesem z automatyczną skrzynią biegów i jestem bardzo zadowolona, szczególnie w ruchu miejskim i w korkach, a teraz gdy muszę prowadzić samochód ze skręconą kostką bez automatu nie dałabym rady.
Tylko jedna uwaga, skrzynia biegów musi być kompatybilna z silnikiem i tylnym mostem, więc prosta wymiana raczej nie jest możliwa.
Virgo C. - 7 Września 2010, 18:38
Listonosz. Wczoraj zostawił awizo że jest przesyłka dla współlokatorki, pomimo tego że nikogo nie było w mieszkaniu. Ale to w sumie nic nowego by nie było, gdyby nie to że dzisiaj rano przyszedł z przesyłką dla jej chłopaka i przy okazji bezczelnie się jej zapytał czy sobie odebrała paczkę z oddziału. Po czym zjechał na parter i wrzucił do skrzynki awizo że paczka dla mnie nie została doręczona z powodu niezastania nikogo w domu
ketyow - 7 Września 2010, 19:36
Laptop (nie mój). A raczej to, że sterowniki producentów NIGDY nie działają ze sprzętem do którego zostały dodane. Instalowałem systemy na setkach laptopów i w ani jednym przypadku nie udało się z załączonej płytki tudzież strony producenta dopasować sterów do wszystkiego. Walczę z jakimś *beep* Compalem, który nie wiadomo jaką ma kartę wifi. Everest przed dezinstalacją wykrywał ją jako ASUS 802.11g i nic więcej. Oczywiście producent twierdzi, że montuje w nim karty Intela, ale sterowniki nie działają. Bez sterowników Everest w ogóle wifi nie widzi, to teraz będę musiał rozbierać lapka i mieć nadzieję, że z karty odczytam czym ona jest Choć to jeszcze nic, kumplowi stawiałem Asusa za blisko 6000 zł, to 3/4 sterów dodanych na płycie nie działało
Ziemniak - 7 Września 2010, 19:59
| ketyow napisał/a | | w ani jednym przypadku nie udało się z załączonej płytki tudzież strony producenta dopasować sterów do wszystkiego |
Ja z Dellami nigdy nie miałem takich problemów, jeżeli ściągałem sterowniki po service tagu, to zawsze wszystko działało.
ketyow - 7 Września 2010, 20:10
No akurat DELL ze względu na swój serwis i małą popularność u nas nigdy żaden do mnie nie trafił do zrobienia. Sam mam Della, ale do mojego stery są tylko pod Vistę, a ja jadę na XP i musiałem ściągać stery do innych, starszych modeli i dopasowywać. Narzekałem kiedyś tu nawet, że mam nędzny sterownik do dźwięku i w końcu udało mi się go zastąpić innym.
A wracając do tego WiFi to ponieważ to Compal, które słyną z kadłubków i pchania podzespołów "aby coś było", najwyraźniej ktoś wsadził przy montażu inną kartę wifi niż powinien. Na karcie nie ma nic oprócz adresu MAC i oznaczeń układu scalonego. O ten jest: http://www.broadcom.com/p...ions/BCM94312MC tylko że producenci (w tym wypadku chyba asus?) nie podają czyj układ scalony zastosowali w której karcie i nie wiadomo jakich sterów użyć, a broadcom żadnych nie udostępnia.
merula - 7 Września 2010, 22:29
jakby to kogoś interesowało, to pogoda sie zmieni.
Kruk Siwy - 7 Września 2010, 22:30
Łamie w kościach?
merula - 7 Września 2010, 22:33
tak, niestety.
Kruk Siwy - 7 Września 2010, 22:34
Ale ponoś ma być lepiej tzn cieplej i słoneczniej. Może więc warto pocierpieć?
Kai - 7 Września 2010, 22:37
Zawsze może iść w drugą stronę
Chal-Chenet - 7 Września 2010, 22:38
| Kruk Siwy napisał/a | | Ale ponoś ma być lepiej tzn cieplej i słoneczniej. |
Bleh.
merula - 7 Września 2010, 22:43
jeszcze jakby na to gwarancja była...
dzejes - 7 Września 2010, 22:58
Mało zdań mnie denerwuje równie mocno.
Gwynhwar - 8 Września 2010, 18:40
Wszystko się zjebło, czyli jest jak zwykle.
ketyow - 9 Września 2010, 23:09
Na jutro na 8.15 mam wezwanie na komendę policji, w sprawie składania zeznań. Grejt. W robocie odebrali mi za to w geście zaufania dostęp do magazynu z drogim sprzętem i teraz muszę za kimś biegać, żeby mi wydał/sprawdził coś, więc sprzedaż zamiast średnio 10 min. trwa 20. Równie dobrze mogliby mi po prostu przestać płacić za pół dnia. Nie wspominając o tym, że kiedy nie sprzedaję, to moja pensja wynosi 4,5 zł/h.
Kai - 10 Września 2010, 09:52
Wkurza mnie brak poszanowania dla czasu i pracy.
robert70r. - 10 Września 2010, 14:57
Gwynhwar, (głask)
Mnie wkurza, choć raczej bardziej irytuje - Lśnienie. Najpierw miało być w kioskach itepe, a teraz wychodzi, że tylko w necie będzie można kupić. Nie, żebym bał sie kupować w sieci, albo nie wiedział jak to się robi, ale... Poza tym - jest u nich (przynajmniej ja go mam) problem z rejestracją... Summa summarum troche to frustrujące... Wszystko to trochę bez sensu...
Adon - 10 Września 2010, 15:12
2x13 godzin, które mnie czeka w autobusie w przyszłym tygodniu.
hrabek - 10 Września 2010, 15:15
E tam, tankujesz baterię w empetrójce do pełna, bierzesz 5 książek i jedziesz
Agi - 10 Września 2010, 15:21
Wkurza mnie "pomoc" Taty na zasadzie, "wiem lepiej".
Kupiłam matiasy, namoczyłam w wodzie z cytryną i pojechałam do miasta.
Wracam po dwóch godzinach, a tu matiasy pokrojone doprawione cebulą, tylko słone jak cholera, bo się wymoczyć nie zdążyły, ale Tata cały dumny, że pomógł.
Orzeszku...
I nawet nakrzyczeć na niego nie mogę, bo mu będzie przykro.
|
|
|