Planeta małp - Co nas dziwi... zaskakuje... szokuje...
nureczka - 4 Czerwca 2014, 19:39
Promocja książki
Lowenna - 4 Czerwca 2014, 19:55
Ktoś zapomniał się ubrać
Godzilla - 4 Czerwca 2014, 21:45
Ciekawe, czy same tę książkę przeczytały. Mogły też zapomnieć.
http://www.zw.com.pl/arty...a-efedryna.html - Jestem tak zmęczona, że ledwie widzę na oczy, ale pseudoefedryna to nie jest podrabiana efedryna, a poza tym występuje w składzie normalnych środków odczulających czy coś. Jeśli tych Bułgarów za coś zatrzymali, to raczej nie za podrabianie efedryny. Mamma mia, czy oni nauczą się czytać ze zrozumieniem?
Czy to ja coś pokręciłam?
mesiash - 5 Czerwca 2014, 10:11
Godzilla, masz rację. Ale lekarstwa mogły nie mieć naszych atestów, stąd nielegalność.
Godzilla - 5 Czerwca 2014, 10:57
I prawdopodobnie były to rzeczywiście jakieś kosmiczne świństwa, ukręcone z całkiem znanych i poczciwych składników, a dziennikarz udowodnił czarno na białym, że nie czyta ulotek do lekarstw, jakie zdarza mu się zażywać na różne katary. "Podrabiana efedryna", rewelacja.
thinspoon - 5 Czerwca 2014, 15:44
Totalna Biologia w praktyce
Nieustający WTF od kilku dni
Cytat |
PPJ: Chciałbym dowiedzieć jakie konflikty związane są z korzonkami.
P.S. Z czym można pomylić bóle 'korzonków' ? Bolą plecy w części lędźwiowej a z tego co czytam to zespoły korzeniowe są kończyn górnych i dolnych.
Proszę o wyrozumiałość jeżeli napisałem jakąś głupotę. W tych tematach nie mam żadnej wiedzy.
EŻ: A jaka jest diagnoza lekarska? I co pokazują badania np. zdjęcia RTG, jeśli takie zostały zrobione?
PPJ: Nie znam badań, pytam o osobę trzecią.
EŻ: Część lędźwiowa aż do kości ogonowej to nasze relacje z innymi ludźmi. Każdy krąg w kręgosłupie to inny konflikt. Ogólnie mogę powiedzieć, że wszystkie te konflikty wiążą się z seksem, miejscem, jakie się zajmuje w stadzie (rodzinie, zespole w pracy) oraz z pieniędzmi. Można więc poszukać zdarzeń, zanim zaczęło boleć, takich jak np. kłótnia na tle seksualnym, kazirodztwo, utrata pracy, jakaś poważna strata pieniędzy, utrata pozycji w stadzie, wyrzucenie z domu ....
PPJ: W jakiejś literaturze są opisane kręgi ?
EŻ: Np. w Recall Healing Gilberta Renaud. |
Lowenna - 5 Czerwca 2014, 17:21
Każe się zalogować na fb więc nie zobaczę. Ale cytowany fragment wskazuje na podobne założenia do tych stosowanych przez Vikinga. Przy którymś wcześniejszym zapaleniu tchawicy i uporczywym kaszlu, zdiagnozował moją potrzebę wygadania się, problem, który skrywam, a który powinien zostać wypowiedziany
Martva - 5 Czerwca 2014, 17:46
Ha, mi kiedyś wyleczył czakrę seksualną
Lowenna - 5 Czerwca 2014, 17:48
Martva - 5 Czerwca 2014, 18:02
Ej, naprawdę w to wierzył
Lowenna - 5 Czerwca 2014, 18:07
Martva, znam V bardzo dobrze, spędzaliśmy razem nie jeden urlop, wiem, że on w to wierzy
Fidel-F2 - 5 Czerwca 2014, 18:15
Kto zacz?
Martva - 5 Czerwca 2014, 18:44
No Viking, Darek Domagalski.
Fidel-F2 - 5 Czerwca 2014, 19:02
Takie buty..., to mogłoby się zgadzać. Szkoda, że nie mogę zajrzeć do linka. A może nie.
thinspoon - 5 Czerwca 2014, 21:10
Martva napisał/a | Ha, mi kiedyś wyleczył czakrę seksualną |
Luzik, też potrafię. Nawet nie wezmę dużo za wizytę.
Jeszcze z tego cudownego profilu:
Cytat | Może ktoś mi pomóc w wyjaśnieniu co oznacza niedokwaśność żołądka ?
Aleksandra Browarska: Jest to postawa pasywna wobec sytuacji, która dzieje się w domu, w pracy lub grupie, w której jestem. Nie jestem w stanie tego strawić. Nie mam ochoty już walczyć.
Bea Chmiel: Bardzo , bardzo dziękuję
|
Martva - 5 Czerwca 2014, 21:12
Pfff, on nic nie wziął!
dziko - 5 Czerwca 2014, 21:46
Godzilla napisał/a | I prawdopodobnie były to rzeczywiście jakieś kosmiczne świństwa, ukręcone z całkiem znanych i poczciwych składników |
Z pseudoefedryny można bodaj wyprodukować bardzo mocny narkotyk, generalnie jeszcze parę lat temu leki z nią były na receptę (w wielu krajach pewnie dalej są). Działanie toto ma mocne, przy większych dawkach np. takiej w Disophrolu, nie powinno się prowadzić samochodu/obsługiwać maszyn. Tak to już jest, że jak lek jest skuteczny, to pewnie zawiera jakieś hardkorowe składniki, np. pewien bardzo dobry specyfik na uciążliwy kaszel to po prostu legalnie dostępny lekki narkotyk
Godzilla - 5 Czerwca 2014, 21:49
dziko, ja nie mówię, że pseudoefedryna jest jak landrynki. Nie jest, i żaden z leków nie jest, czy na receptę czy bez recepty. Wystarczy poczytać opisy. I zdecydowanie człowiek powinien korzystać z rozumu jak bierze jakiekolwiek syropki czy piguły, bo narobi sobie biedy. Można zrobić sobie krzywdę aspiryną albo paracetamolem.
thinspoon - 5 Czerwca 2014, 21:57
Martva napisał/a | Pfff, on nic nie wziął! |
To na pewno źle wyleczył.
Lowenna - 10 Czerwca 2014, 14:55
Jakim cudem, przy tej temperaturze, można chodzić w rozpuszczonych, długich włosach? I to nie jedna sztuka a całe tabuny. Obojga płci
nureczka - 10 Czerwca 2014, 15:03
Organizacja A pomaga pokrzywdzonym mopsom. Organizacja B też pomaga pokrzywdzonym mopsom.
A wypatrzyła mopsa, którego trzeba "wyciągnąć" z pseudohodowli. Jednak okazało się, że B byli szybsi i już zaopiekowali się owym mopsem. Co ważne - zaopiekowali się dobrze, zaczęli leczyć i szukać domu stałego. "A" zrobiło awanturę, że "B" im ukradło mopsa. Awantura trwa kolejny tydzień. Na szczęście mops znalzał dom stały, Awantura trwa nadal.
hrabek - 10 Czerwca 2014, 15:13
Myślę, że założę agencję pomagającą pokrzywdzonym agencjom pomagającym pokrzywdzonym mopsom.
Magnis - 10 Czerwca 2014, 16:10
hrabek jeszcze jak się postarasz otrzymasz może dofinansowanie z UE .
Witchma - 10 Czerwca 2014, 16:13
Ja się tylko tak głupio spytam - to mopsy się nie łapią na pomoc takich zwykłych agencji ogólnopsich? Muszą istnieć agencje wyspecjalizowane...?
Martva - 10 Czerwca 2014, 16:23
Lowenna napisał/a | Jakim cudem, przy tej temperaturze, można chodzić w rozpuszczonych, długich włosach? |
Może niektórym jednak zimno w plecy
Farin - 10 Czerwca 2014, 18:05
Lowenna napisał/a | Jakim cudem, przy tej temperaturze, można chodzić w rozpuszczonych, długich włosach? I to nie jedna sztuka a całe tabuny. Obojga płci
|
Wbrew pozorom to nie takie dziwne.
nureczka - 10 Czerwca 2014, 20:03
Witchma napisał/a | Ja się tylko tak głupio spytam - to mopsy się nie łapią na pomoc takich zwykłych agencji ogólnopsich? Muszą istnieć agencje wyspecjalizowane...? |
Kiedyś Kruk o mało trupem nie padł jak się dowiedział o mojej działalności na rzecz organizacji "Rottweilery w potrzeby".
Swego czasu istniała także organizacja "jeże w potrzebie" (nie wiem, czy nadal działa).
Fidel-F2 - 10 Czerwca 2014, 20:17
A jakby tak uśpić te wszystkie w potrzebie to byłby spokój i można by tę kasę a jakim może sensem wydać.
Kruk Siwy - 10 Czerwca 2014, 20:42
Fidel-F2, ale to prywatna kasa i być może uśpili by za nią Fidelita i jego kontynuacje.
Fidel-F2 - 10 Czerwca 2014, 20:59
siur naturliś, kto bogatemu zabroni?, ale to żaden argument jeśli idzie o sens
|
|
|