To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Fidel-F2 - 11 Kwietnia 2011, 13:59

Karny batalion, pierwszy odcinek. Politpoprawna agitka, historyczne realia traktująca dość lekko. Póki co wzbudza lekki uśmiech, popatrzę jeszcze, zobaczymy co się będzie działo. Niektórzy krytykują polskie seriale typu Czas Honoru dając za przykład dobrą rosyjską robotę. To też wzbudza uśmiech.
Ziuta - 11 Kwietnia 2011, 14:07

Fidel-F2, ja akurat Karny Batalion mam za jedną z najlepszych produkcji drugowojennych, jaką zrobiono. Politycznej poprawności nie ma w nim za grosz. A co do zgodności z realiami – zwróć uwagę, między jakimi datami toczy się fabuła i na którym frocie.
Fidel-F2 - 11 Kwietnia 2011, 14:34

Ziuta, nie mam ochoty na spory, ale zadziwiłeś mnie
Ozzborn - 11 Kwietnia 2011, 18:42

ooo Mortal Kombat wraca! 21 kwietnia wychodzi MK 9, a już jutro startuje mini serial internetowy! niezłe jaja z tym serialem, bo taki niby trailer nakręcił "nielegalnie" reżyser żeby zareklamować swój pomysł Warner Bros. Na film się nie zgodzili, ale serial zapowiada się srogo :D
Virgo C. - 11 Kwietnia 2011, 20:34

A widziałeś drugi, już legalny zwiastun? Po nim niestety widać, że to raczej kupa będzie :|
Ozzborn - 11 Kwietnia 2011, 20:36

a jakoś mi się nie rzucił... hmm szkoda :( no ale ponoć tylko 10 odcinków ma być więc można będzie zmęczyć ;)
Virgo C. - 11 Kwietnia 2011, 20:44

http://www.youtube.com/wa...player_embedded
Ozzborn - 11 Kwietnia 2011, 20:54

ee jaki to tam trailer - jedna scena, ciężko cokolwiek powiedzieć. I tak pewnie będzie lepsze niż filmy :P
Virgo C. - 11 Kwietnia 2011, 21:17

Masz do kompletu fotki Sub Zero i Scorpiona ;P:
http://www.zakazanaplanet...p?readmore=5471

bloody_maryshka - 11 Kwietnia 2011, 21:32

Virgo - na trzeci sezon "V" być może trzeba będzie czekać wieczność, nadal nie zapadła decyzja o produkcji. Serial ma jakiegoś pecha, w przerwach produkcyjnych i w notowaniach ( nikt nie jest w stanie ocenić realnie popularność pozycji w necie, w ilościach ściągnięć, czy online).
Sam serial jest godny pochwały, jeśli chodzi o odświeżenie pomysłu z lat 80-tych ( nie wiem, czy ktoś przebrnąłby przez tamten).
Ze swojej strony pozwolę sobie na polecankę: Sons of Anarchy

Virgo C. - 11 Kwietnia 2011, 21:51

Muszę przyznać, że mnie zasmuciłaś. Gdzieś tak od połowy 2 sezonu serial zaczął z poziomu niezły iść w stronę naprawdę dobrego, czego ukoronowaniem był finał sezonu, fundujący sporą ilość cliffhangerów. Jeśli sezonu trzeciego nie będzie to cóż, załamywać rąk nie będę, ale i daleko mi będzie do zadowolenia z decyzji stacji :|
Iscariote - 11 Kwietnia 2011, 21:54

bloody_maryshka napisał/a
( nikt nie jest w stanie ocenić realnie popularność pozycji w necie, w ilościach ściągnięć, czy online).
Nie rozumiem za bardzo, czemu ktoś miałby tak to oceniać. Dla producentów serialu wyłącznie znaczenie ma oglądalność telewizyjna, bo to tam zarabia serial, a nie w necie. Co im po tym, że serial jest popularny np. u nas w Polsce, gdzie nawet licencji nie ma chyba wykupionej, skoro Amerykanie w czasie emisji wolą oglądać coś innego? :) A oficjalne kanaly online amerykańskich stacji są przewaznie wyłączone dla Europy.

Ale 3 sezon V też bym chciał, bo jestem wielkim fanem tego uroczego kiczu :mrgreen: A ostatni odcinek 2 sezonu wygrał wszystko. 8)

bloody_maryshka - 11 Kwietnia 2011, 22:28

Oczywiście, że nieoficjalna oglądalność nie przekłada się na kasę, ale właśnie tak, po cichu rodzi się owa "kultowość" :)
copy z Popcornera:
"Produkcja musi na siebie zarobić - to zrozumiałe. Tak więc przeszłość, teraźniejszość i przyszłość V jest uzależniona od wyników oglądalności (zresztą innych seriali produkowanych przez różne stacje i sieci kablowe też). Jednak dla widzów oglądających V staje się to już męczące. A teraz jeszcze to!

Po tym jak ABC zmusiła fanów V do długiego czekania na sezon drugi, teraz producent wykonawczy Steve Pearlman wypowiedział się na temat przyszłości:
Bez względu na to, co czytacie w internecie, wyniki oglądalności "V" są dobre. Serial ma szanse na zamówienie trzeciego sezonu, ale musicie nas oglądać. ( czytaj: oficjalnie)
Ten jasny przekaz dla fanów pojawił się kilka dni temu na oficjalnym koncie V, na facebooku. Natomiast wczoraj sama stacja zaczęła walczyć o widza, gdy na swojej oficjalnej stronie podała informację, która mrozi krew w żyłach fanów V. Całkowity zakaz oglądania ich ulubionego serialu na oficjalnej stronie ABC oraz na serwisie Hulu."

Fidel-F2 - 11 Kwietnia 2011, 23:01

Karny batalion odc 2. Zachowania żołnierzy bardzo nienaturalne. Agitkowe ściemy też sie trafiają. Sceny batalistyczne w Czterech pancernych robili lepsze. Ale w sumie ciekawi mnie co będzie dalej.
blazenada - 12 Kwietnia 2011, 01:51

The killing zapowiada sie naprawde dobrze. Trzeci odcinek, imho, utrzymal poziom pierwszych dwoch.
Virgo C. - 12 Kwietnia 2011, 11:18

@Ozzborn
Chyba Cię w tym hollywoodzie lubią. Nie dość, że trailer tego nowego MK (klik) to i pierwszy odcinek dzisiaj dali:
http://www.youtube.com/wa...e&v=6s6UiEuCYXA

Ozzborn - 12 Kwietnia 2011, 11:38

toć mówiłem, że będzie dziś :P
Virgo C. - 12 Kwietnia 2011, 13:08

<po obejrzeniu pierwszego odcinka> Toć mówiłem, że będzie kupa :|
W sumie plus z tego taki, że przy 10 minutowych odcinkach co tydzień będą mogli później wydać pełnoprawny film na DVD. Jednak jeśli sceny walk mają wyglądać tak jak w pierwszym odcinku to ja podziękuję. Aktorsko też nie najwyższych lotów, chociaż grają osoby z jako takim stażem w filmach/serialach.

Hubert - 12 Kwietnia 2011, 14:32

Też obejrzałem. Ech.
Za wszelkie rzeczy związane z MK, powinien brać się Paul Anderson. Zastanawiam się, czy zamierzają tutaj pokazać w ogóle ten turniej czy tylko będą tłuc się po jakichś hangarach i magazynach.
Brakuje mi też muzyki z pierwszego filmowego Mortal Kombat. To był jednak świetny film w kategorii kiczowatych bijatyk.
I szczerze mówiąc, liczyłem na porządny film kinowy z wykopem i sporym budżetem. Coś, co zatarłoby niesmak po Tekkenie.
A pierwszy odcinek niewiele pokazał. Nie ma Sub-Zero, Scorpiona, czyli najciekawszych.

Chal-Chenet - 12 Kwietnia 2011, 15:11

Sosnechristo napisał/a
Za wszelkie rzeczy związane z MK, powinien brać się Paul Anderson

Ale jego film też był słabiutki. ;)

Hubert - 12 Kwietnia 2011, 15:38

To już kwestia gustu. Nie był słaby, tylko nastawiony na kicz. IMO było to celowe i wyszło nieźle (w przeciwieństwie do drugiej części). Nie znam lepszej ekranizacji gier. Na Tomb Ridery nie mogę patrzeć (Angelinę Jolie wolę w tysiącu innych filmów ;P).
Ozzborn - 12 Kwietnia 2011, 16:17

nie no wg mnie aż takiej tragedii nie ma, choć przyznam, że jeśli akcja ma się rozwijać w takim tempie to w te 10 odcinków chyba tylko napoczną wątek "policyjny" :roll:
Virgo C. - 12 Kwietnia 2011, 16:21

No dajże spokój. Przecież sceny, w których Jaxx i Stryker w pojedynkę rozwalają całą obstawę Kano to chyba jakiś śmiech na sali, a nie kręcenie serialu kopanego. Takie coś to chyba za czasów Batmana z Adamem Westem się do telewizji nadawało.
Ozzborn - 12 Kwietnia 2011, 16:28

no to ja mam chyba jakieś zaniżone wymagania, mnie tam nie przeszkadza... niczego się po tym serialu staram nie spodziewać :P
Choć nie ukrywam, że wolałbym, żeby wątek Kano załatwili w te dziesięć min. a skupili się na bardziej kopanych konfrontacjach... z ostateczną oceną wstrzymam się do końca serii.

Iscariote - 12 Kwietnia 2011, 16:55

Odnośnie Mortala to jak na serial internetowy, po pierwszym odcinku źle nie jest. Gorsze gnioty widziałem w telewizji nawet. Ale jak na 10 minut raz w tygodniu na YT jest ok. Niesamowitych efektów specjalnych bym się nie spodziewał.
Fidel-F2 - 13 Kwietnia 2011, 01:28

Karny Batalion Trochę błędów historycznych, sporo niedoróbek różnych kalibrów, batalistyka co najwyżej symboliczna, lukrowany i fałszywy obraz ACz. ALe pod tą powierzchnią jest fajna opowieść o ludziach, braterstwie, poświęceniu. Nieważne prawdziwa czy nie, wciąga.
merula - 13 Kwietnia 2011, 12:22

Czy ktoś z okolicy stolicy nagrywa na HBO Grę o tron?
illianna - 13 Kwietnia 2011, 12:53

merula, już leci? :shock:
Hubert - 13 Kwietnia 2011, 12:57

Spokojnie, dopiero od następnego poniedziałku.
Virgo C. - 13 Kwietnia 2011, 12:57

Premiera w niedziele (w Polsce w poniedziałek), więc podejrzewam że merula bada rynek ;)

Partner forum