Gry o tron - Ogólnie o sporcie
gorat - 6 Lipca 2013, 11:01
Dalej już nie było tak dobrze...
Agi - 6 Lipca 2013, 11:43
Wiem.
gorat - 6 Lipca 2013, 13:12
Inni niekoniecznie.
jewgienij - 7 Lipca 2013, 06:56
Janowicz ma jeszcze czas. Nikt chyba nie przypuszczał, że tak z marszu weźmie cały Wimbledon. Bardziej zawiodła mnie Radwańska, takie mecze trzeba wygrywać.
A tak na marginesie - z całym szacunkiem dla wiedzy, doświadczenia, kultury osobistej Bohdana Tomaszewskiego : pierwszy raz w historii Polak w półfinale Wimbledonu, a komentarz usypia jak zwykle. To już chyba niedzielne papieskie transmisje są bardziej porywające. Sport to przede wszystkim emocje, a komentarz je ma podsycać, a nie gasić. Inaczej jest zbędny, każdy widzi, co się na korcie dzieje.
Agi - 7 Lipca 2013, 17:29
Murray wygrał Wimbledon!
jewgienij napisał/a | Janowicz ma jeszcze czas. Nikt chyba nie przypuszczał, że tak z marszu weźmie cały Wimbledon. Bardziej zawiodła mnie Radwańska, takie mecze trzeba wygrywać. |
Nie oczekiwałam, że Janowicz wygra, cieszył mnie ten pierwszy urwany set.
Djokovic nie urwał dziś ani seta. Radwańska to osobna historia. Coraz mniej lubię nadętą pannę.
Matrim - 7 Lipca 2013, 20:08
Agi napisał/a | Murray wygrał Wimbledon! |
I nagłówki z serwisów "Brytyjczycy czekali na to 77 lat!"...
Kiedyś pewien Szkot mi opowiadał, że (parafrazując): jak wygrywa Murray, to wygrywa całe Królestwo. Ale niechby przegrał, to byłaby to wielka szkocka porażka. I między innymi za to wciąż się te dwie nacje nie lubią
jewgienij, ale wiesz, tenis to nie jest ten sport, w którym na widowni odpala się race, robi meksykańskie fale, albo inne "Let's do the Poznań". Dziwne byłoby, gdyby na cichym korcie jeden komentator darł się na całe gardło (i dodatkowo, gdyby to był Tomaszewski)
jewgienij - 7 Lipca 2013, 21:32
Nie w trakcie gry, oczywiście.
Ale po piłce nawet ta specyficzna publiczność potrafi okazać emocje, wstać, krzyknąć, aplauz zrobić. A Pan Bohdan ma tę samą usypiającą tonację głosu, cokolwiek by się nie działo.
Przecież ten sport ma dramaturgię nie mniejszą niż siatkówka. Owszem, jest inna kultura kibicowania, ale bez przesady, żeby robić z tego transmisję z Placu Świętego Piotra.
Nie ma młodych, zdolnych, znających się na tenisie komentatorów? Nie wierzę.
ED. Hehe, wyobraziłem sobie Zimocha jako komentatora na Wimbledonie
To musiałby być początek nowej epoki w tenisie.
Agi - 7 Lipca 2013, 21:52
Polsat honoruje Tomaszewskiego zupełnie bezsensownie. Rozumiem jakiś komentarz przed lub po meczu, ale nie relacjonowanie najważniejszych spotkań. Większość transmisji oglądałam z wyłączonym dwiękiem, bo nie dało się tego słuchać.
jewgienij - 8 Lipca 2013, 08:52
Agi napisał/a |
Radwańska to osobna historia. Coraz mniej lubię nadętą pannę. |
Można by jej wiele wybaczyć, gdyby była najlepsza. Tak jak kochano Marię Callas mimo jej fochów. Tymczasem Agnieszka nie jest najlepsza i obawiam się, że nigdy nie będzie. Na tej naszej sportowej pustyni miejsce w pierwszej piątce dla wielu jest wystarczająco satysfakcjonujące, bo to wyczyn ( trzeba Jej oddać) ale do historii tenisa przechodzą pierwsze miejsca, a nie czwarte czy nawet drugie.
Agi - 20 Lipca 2013, 20:49
Polscy żużlowcy zdobyli Drużynowy Puchar Świata!
dalambert - 4 Sierpnia 2013, 12:20
Do czego to doszło Polacy w hameryce murzynów biją
gorat - 4 Sierpnia 2013, 17:23
dalambert, rze co?
dalambert - 4 Sierpnia 2013, 21:29
adamek wbrew plitpoprawności się zachował
Agi - 4 Sierpnia 2013, 22:37
Dziwne by było gdyby nie wygrał ze swoim sparing partnrem. Po co dotego mieszać politpoprawność?
Nitj'sefni - 13 Sierpnia 2013, 21:31
W Moskwie trwają lekkoatletyczne mistrzostwa świata. Póki co Polacy zdobyli dwa medale: Paweł Fajdek złoto w rzucie młotem, a Piotr Małachowski srebro w rzucie dyskiem.
Nitj'sefni - 16 Sierpnia 2013, 19:00
Dzisiaj srebrny medal w rzucie młotem dorzuciła Anita Włodarczyk.
Szkoda tylko, że na tym pewnie się tegoroczny turniej dla nas zakończy...
dalambert - 17 Sierpnia 2013, 10:17
Nitj'sefni, mogło być gorzej, tam jest naprawdę duża konkurencja
Agi - 5 Października 2013, 20:19
Jarek Hampel został wicemistrzem świata na żużlu!
merula - 15 Października 2013, 14:58
podejrzewam, że jest jakaś korelacja między zaangażowaniem i jakością gry, a tym, jakie się ma podejście do śpiewania hymnu przed meczem. tak to robią rugbyści
Fidel-F2 - 9 Listopada 2013, 12:41
Mam synowi kupić książkę o Messim, na prezent, a jest tego kilka rodzajów. Jestem totalny lajkonik. Jakaś pomoc?
Witchma - 9 Listopada 2013, 12:48
Może to?
Fidel-F2 - 9 Listopada 2013, 13:10
no, to jedna z opcji
Witchma - 9 Listopada 2013, 13:18
Ma dobre opinie na Amazonie (w tym jako lektura dla dzieci), jest wydana niedawno, więc pewnie najbardziej aktualna, no i to już drugie wydanie (więc zgaduję, że pierwsze się dobrze sprzedało).
Fidel-F2 - 9 Listopada 2013, 13:21
Witchma, odwaliłaś robotę za mnie. dzięki
Witchma - 9 Listopada 2013, 13:28
Ależ nie ma za co. W Nidzicy się zrobi Mikołajowi sprawdzian z treści lektury
Fidel-F2 - 9 Listopada 2013, 13:29
znaczy mam zabrać ze sobą?
merula - 11 Listopada 2013, 18:53
a jak inaczej?
Fidel-F2 - 11 Listopada 2013, 20:25
Ok, namówiłyście mnie. K..., będę musiał być grzeczny i trzeźwy.
Witchma - 12 Listopada 2013, 08:51
Fidel-F2 napisał/a | będę musiał być grzeczny i trzeźwy. |
CzterySilnia - 12 Listopada 2013, 15:43
Są tu jacyś fani F1?
|
|
|