Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
thomas2411 - 23 Września 2014, 15:01
Non stop - Liam Nieson, alkoholik, były policjant, aktualnie szeryf lotniczy (czy jakoś tak). Akcja terrorystyczna w samolocie. Całkiem ciekawy pomysł. Ma lepsze i gorsze momenty, ale całkiem fajnie się oglądało.
Lone Survivor - duże oczekiwania, wykonanie całkiem, ale ogólnie średnio do mnie przemawia 6/10
mesiash - 24 Września 2014, 14:00
Maleficent - piękny wizualnie, z genialną w tej roli Angeliną. Właściwie nie ma co więcej napisać, bo można przypadkiem zaspoilerować komuś i zepsuć "niespodziankę".
Edge of Tomorrow - czyli Dzień Świstaka z wybuchami, obcymi i wytłumaczeniem. Wielkich błędów nie ma, sceny walk bardzo ładne, trochę zmusza do skupienia i myślenia o tym co się zobaczyło. Dla mnie super.
Chal-Chenet - 28 Września 2014, 14:55
Sin City 2
Rozczarowanie. Wizualnie oczywiście nie ma się do czego przyczepić, obrazki są naprawdę ładne, ale reszta już nie przekonuje. Film wydaje się być zaledwie cieniem pierwszej części. Przedstawione tu epizody nie są specjalnie emocjonujące, nie wciągają tak jak te pokazane 9 lat wcześniej. Co więcej, zdarzają się przestoje, fragmenty, gdy jest po prostu nudno. Proporcje między gadaniem a akcją nie są już idealnie wyważone. A były. Jedynka była nową jakością, kontynuacja jest jej cieniem. Gdyby to był nowy film, zapewne oceniłbym go wyżej, ale jako sequel, w konfrontacji z obrazem w swojej kategorii prawie idealnym, "Damulka warta grzechu" jawi się blado. Czarno biało wręcz.
5/10
m_m - 28 Września 2014, 22:45
Chal_Chenet jako że cenię sobie twoje oceny, podejdę do Sin City 2 z dystansem, i chyba wyjdzie mi to na dobre, jako że zbytnio rozentuzjazmowany byłem. Kilka miesięcy jednak na diwidi czekać trzeba.
Teoria wszystkiego Gilliama.
Znowu zonk, nie takiego filmu się spodziewałem.
Oczywiście, w warstwie plastycznej wszystko idealnie, jak to u Gilliama bywa. Ale chyba pan Terry się starzeje, już Parnassus był przerostem formy nad treścią. Teoria wszystkiego zdaje się z początku potwierdzać twierdzenie, że jeśli coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
Niby jest ok, piękna wizja przyszłości, scena imprezy fenomenalna, kostiumy po prostu bombowe, tylko o czym jest ten film? Może właśnie o to reżyserowi chodziło, może miał być o niczym, a większość recenzentów tego nie wychwyciła i zrównała film z ziemią?
I kolejne zaskoczenie, spodobał mi się ten obraz, nawet mimo kompletnie od czapy finału
thomas2411 - 29 Września 2014, 07:28
Snowpiercer - 6/10 Jakieś takie mało spójne. Rozumiem, że sciene fiction...no ale jednak za mało spójne.
Chal-Chenet - 29 Września 2014, 08:06
m_m, miło mi.
| m_m napisał/a | | podejdę do Sin City 2 z dystansem, i chyba wyjdzie mi to na dobre, jako że zbytnio rozentuzjazmowany byłem. |
Ja też właśnie miałem sporo entuzjazmu. Niby mogłem się spodziewać, że będzie gorzej, ale mimo wszystko mocno mnie ten fakt rozczarował. Pierwsza część należy do moich ulubionych filmów ostatnich lat, poprzeczka była po prostu zawieszona za wysoko.
Lowenna - 29 Września 2014, 08:33
Wczoraj, na godzinę przed odjazdem autobusu, został włączony film.
Komentarz Fidela kilka sekund później: Naprawdę włączyłem Transformery? Nie wierzę...
Chyba jestem za głupia by oglądać tą serię...
konopia - 29 Września 2014, 08:35
V/H/S/2 - to już nawet nie jest dno, to jest zagłębione w mule na kilka metrów.
Nie wierzcie gwiazdką i pochlebnym recenzją to jest kompletnie nieoglądalne badziewie.
hrabek - 29 Września 2014, 09:29
| thomas2411 napisał/a | | Snowpiercer - 6/10 Jakieś takie mało spójne. Rozumiem, że sciene fiction...no ale jednak za mało spójne. |
Ja nie rozumiem zachwytów nad tym filmem. Efekty z filmu klasy B, scenariusz to czysty debilizm, tylko Tilda Swinton genialnie ucharakteryzowana i znakomicie grająca. Nawet to 6/10 moim zdaniem to zdecydowanie za dużo, a widziałem opinie nawet, że to film na 8 albo i 9 punktów. U mnie może wszystkiego raptem ze 3 by się znalazły.
Chal-Chenet - 29 Września 2014, 09:31
| konopia napisał/a | | Nie wierzcie gwiazdką i pochlebnym recenzją |
Nie złośliwie, ale informacyjnie - "om", nie "ą".
m_m - 29 Września 2014, 11:01
A mnie się zdaje ze Konopia tak specjalnie te ę i ą wpisał by nadać emfazy.
Chal-Chenet - 29 Września 2014, 11:05
A to przepraszam, nie zrozumiałem ironii.
Dunadan - 29 Września 2014, 11:23
| hrabek napisał/a | | Ja nie rozumiem zachwytów nad tym filmem. |
Ani ja. Gdzieś nawet na jakimś DUŻYM zagranicznym portalu ogłosi ten film najlepszym filmem sci-fi 2014 roku (albo 2013 bo coś były problemy z dystrybucją tego filmu). Nie kumam o co biega.
mesiash - 29 Września 2014, 16:11
Najnowsze Transformersy to ogroooomna kupa. Naprawdę żałuję że tyle czasu im poświęciłem, chociaż szczęśliwie sporą część przespałem.
Głupi scenariusz, który nie przeszedłby nawet w kreskówce. Zupełne odejście od klasycznego wyglądu głównych bohaterów. Słaby Mark Wahlberg, ale wciąż na podium jeśli chodzi o aktorstwo w tym filmie, więc możecie się domyślać jakie to było dno. No i generalnie zbyt długie to było.
Fidel-F2 - 29 Września 2014, 19:55
Poradnik pozytywnego myślenia / Silver Linings Playbook Poskładane wedle przepisu. Są fajni aktorzy, niezły humor i dowcipy, ciekawe koncepty i pomysły i wszystko ledwie się kupy trzyma. W efekcie film do obejrzenia ale taka tam druga liga na leniwe niedzielne popołudnie.
Dunadan - 29 Września 2014, 21:32
| Fidel-F2 napisał/a | | Są fajni aktorzy |
Z fajnych to chyba tylko DeNiro, Cooper ujdzie ale oskarowa aktorka to tak średnio tam wypadła moim zdaniem :-/ nie rozumiem za co ona tego oskara dostała. I jeszcze w dodatku wsadzili ją do X-Menów zamiast Rebecki Romjin :-/
thinspoon - 29 Września 2014, 21:36
| Dunadan napisał/a | | Fidel-F2 napisał/a | | Są fajni aktorzy |
Z fajnych to chyba tylko DeNiro, Cooper ujdzie ale oskarowa aktorka to tak średnio tam wypadła moim zdaniem :-/ nie rozumiem za co ona tego oskara dostała. I jeszcze w dodatku wsadzili ją do X-Menów zamiast Rebecki Romjin :-/ |
Prawie 20 lat młodsza. Nad czym tu ubolewać?
LadyBlack - 29 Września 2014, 21:51
| Chal-Chenet napisał/a | m_m, miło mi.
| m_m napisał/a | | podejdę do Sin City 2 z dystansem, i chyba wyjdzie mi to na dobre, jako że zbytnio rozentuzjazmowany byłem. |
Ja też właśnie miałem sporo entuzjazmu. Niby mogłem się spodziewać, że będzie gorzej, ale mimo wszystko mocno mnie ten fakt rozczarował. Pierwsza część należy do moich ulubionych filmów ostatnich lat, poprzeczka była po prostu zawieszona za wysoko. |
Za to ja miałam na odwrót i bardzo przyjemnie zostałam zaskoczona . Sin City2 nie pobiło jedynki, ale też nie było jakoś bardzo gorsze. Wizualnie miodzio, fabularnie dobrze, jako całość bardzo misie.
A Eva Green zmysłowo-posągowa jak kobiety na obrazach Tamary Łempickiej, tak mi się nieoczekiwanie skojarzyło Dla mnie dodatkowy smaczek.
Dunadan - 29 Września 2014, 21:59
| thinspoon napisał/a | | Prawie 20 lat młodsza. Nad czym tu ubolewać? |
20 lat 10 lat temu to było tylko 10 lat a ubolewać o nad tym, o: http://images.sodahead.co...ecca_xlarge.png
Po prostu dużo bardziej przekonująca była. Lawrance jako młoda Mystique była OK ale potem już nie. Poza tym jakoś nie przepadam za tą aktorką i tyle.
Fidel-F2 - 30 Września 2014, 20:25
Na skraju jutra / Edge of Tomorrow Na plus hałaśliwa napierdalanka, jakiś pomysł i momentami Tomcio Paluch, na minus sterty głupot i baboli tudzież drewniana Rita. Zresztą, tu w zasadzie same kołki grały. Klasa B.
Dunadan - 30 Września 2014, 21:57
| Fidel-F2 napisał/a | | Klasa B. |
No wreszcie jakiś głos rozsądku
thinspoon - 30 Września 2014, 22:05
| Dunadan napisał/a | | Fidel-F2 napisał/a | | Klasa B. |
No wreszcie jakiś głos rozsądku |
Bredzicie
Dunadan - 30 Września 2014, 22:49
Threads
Trochę nie wiem co napisać, no słabo mamy teraz humor po czymś takim. Ogólnie film o wojnie atomowej, niemal dokument ale fabularyzowany. Może dlatego taki realistyczny, choć zaczyna się jak typowy film o typowej rodzince z typowymi problemami w typowym miasteczku gdzie nagle następuje kataklizm. Ale w przeciwieństwie do hollywoodzkich badziewi ten film jest dużo bardziej przekonujący. No i ogólnie pokazuje cały syf w mały fajny sposób. Najgorsze jest to ile się widzi podobieństw to obecnej sytuacji na świecie.
Jeszcze jakby komuś było mało niech sobie poczyta to: http://www.paranormalne.p...j-ile-ich-bylo/ - czyli o powstawaniu broni jądrowej itp. Można dojść do takiego wniosku że nawet dobrze gdyby do takiej wojny doszło i zmiotło z tego świata taki posrany gatunek.
Fidel-F2 - 1 Października 2014, 07:11
| thinspoon napisał/a | | Bredzicie | ale, że czemu? fabuła prostacka i dziurawa, drugi plan zrobiony ze sklejki i papier-mache, działania armii w całości pozbawione sensu, wszystkie sceny działania wojskowych to nieudolnie kserowany stereotyp działań z II wś, ówcześni wojskowi zdechli by ze śmiechu oglądając debilizmy w tej filmowej armii, dialogi żołnierzy żenujące, bardziej drętwe chyba tylko Ziemiański w Achaji wyprodukował,
odmużdżająca klasa B
thinspoon, znajdź cokolwiek, co armia robi z sensem w tym filmie
thinspoon - 1 Października 2014, 07:32
| Fidel-F2 napisał/a | | thinspoon napisał/a | | Bredzicie | ale, że czemu? fabuła prostacka i dziurawa, drugi plan zrobiony ze sklejki i papier-mache, działania armii w całości pozbawione sensu, wszystkie sceny działania wojskowych to nieudolnie kserowany stereotyp działań z II wś, ówcześni wojskowi zdechli by ze śmiechu oglądając debilizmy w tej filmowej armii, dialogi żołnierzy żenujące, bardziej drętwe chyba tylko Ziemiański w Achaji wyprodukował,
odmużdżająca klasa B
thinspoon, znajdź cokolwiek, co armia robi z sensem w tym filmie |
Oj tam oj tam
Fidel-F2 - 1 Października 2014, 09:47
Niezniszczalni 2 / The Expendables 2 Bezceremonialnie, bezpretensjonalnie, z tradycyjnymi wartościami, dystansem, humorem i całkowicie bez sensu. Klasyka. Chuck Norris wymiata. Lepszy od części pierwszej, rewelka.
Witchma - 1 Października 2014, 10:01
| Fidel-F2 napisał/a | | Lepszy od części pierwszej, rewelka. |
W pełni się z tym zgadzam, niestety trójka nie sięgnęła tego poziomu,.
konopia - 1 Października 2014, 14:29
to jest trójka? Muszę się za tym rozejrzeć
Witchma - 1 Października 2014, 14:52
Tak ze dwa miesiące temu w kinach była.
thinspoon - 1 Października 2014, 14:53
| Witchma napisał/a | | Tak ze dwa miesiące temu w kinach była. |
A tydzień czy dwa wcześniej dostępna w sieci.
|
|
|