To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Martva - 17 Maj 2011, 20:16

Nie, raz że nie spełnia mojego kryterium cenowego (zapomniałam o nim wspomnieć), dwa - nie jest miękki. Miękki = z siateczki czy czegoś, a nie miękki w dotyku, żadnych gąbek i pianek. Usztywnianych staników mam lekko licząc trzydzieści, potrzebuję takiego na milion stopni w cieniu ;)
Martva - 18 Maj 2011, 10:08

Rozmawiam z przemiłą panią ze stanikowego sklepu, cena jest bardzo przyjemna, a żółć podobno nie bardzo żółta, rozmiar też powinien pasować... cóż, żółtego stanika jeszcze nie miałam. Gdyby pasował to obiła mi się jeszcze o oczy czerwona wersja, ale w sumie mam trzy konwenty tego lata... Uch.
Porobię jakieś biżu na ten kiermasz. I ulotkowizytówki.

Godzilla - 18 Maj 2011, 13:56

To Ci jeszcze bloga podrzucę: http://wzorybizuterii.blogspot.com/
Martva - 18 Maj 2011, 16:12

Dzięki :) Ha, najzabawniejsze jest to że go kiedyś przeglądałam, i to musiało być centralnie między wpisem z prostymi kolczykami na linkach (nuda) a fajnymi wzorami na drobnicę, uznałam że nic ciekawego, a tu się perełka zrobiła. I rozszerzanie brick stitch wyjaśnione po polsku, bardzo mi brakowało :)
hardgirl123 - 19 Maj 2011, 08:30

Martva a co to za kiermasz biżuterii ???
Martva - 19 Maj 2011, 09:46

Nie biżuterii, tylko rękodzieła. Na Borsuczej będzie. Borsucza mgliście kojarzy mi się z Borkiem Fałęckim.
hardgirl123 - 19 Maj 2011, 10:34

a kiedy i o której :>??
Martva - 19 Maj 2011, 10:36

http://www.kiermasz.krakow.pl/
hardgirl123 - 19 Maj 2011, 10:40

szkoda, nie dam rady tam dojechać :(
Martva - 20 Maj 2011, 19:33

Zrobiłam naszyjnik ze wściekłego drewna, na zamówienie. Mam nadzieję że moja wizja była zgodna z wizją zamawiającej, bo inaczej nie wiem co z nim zrobię :)

Jutro mam plan udać się na Marsz Równości a potem na spotkanie robótkowe, tak to sprytnie wymyśliłam żeby wiedzieć gdzie będzie kiermasz i poznać kogokolwiek ;) Mam nadzieję że pogoda pozwoli. I jeszcze argh, po drodze muszę kupić farbę do sierści, bo mi jakoś rudość zlazła.

Od jutra a6w 3x12. Na razie jest nieźle, tylko zaczyna być nudno, a moje współszóstkowiczki powoli wymiękają. Jak odpadną to już nie będę mieć czynnika mobilizującego.

Fidel-F2 - 20 Maj 2011, 20:51

Martva napisał/a
Jutro mam plan udać się na Marsz Równości
to jacyś komuniści?
Tequilla - 20 Maj 2011, 21:28

Fidel-F2 napisał/a
Martva napisał/a
to jacyś komuniści?

Pewnie sami geje, wegetarianie i feministki, zakała ludzkości i polskości ;)

Fidel-F2 - 20 Maj 2011, 21:32

dziwaki znaczy
Martva - 20 Maj 2011, 21:52

Właśnie, tak stwierdziłam że będę pasować :)
Martva - 20 Maj 2011, 22:19

Wydłubałam kolczyki, tym razem złote. Mam niepokojącą fazę na złoto, chociaż nie lubię :)

A w ogóle są juwenalia. Pewnie bym nie wiedziała, ale wczoraj wyszłam na psacer wieczorny i słyszałam Myslovitz, a teraz coś mi brzmi jak Hey. Wszystko się trochę odbija i zniekształca, ale słychać całkiem głośno, dało się odróżnić 'Chłopców' od 'Krakowa', a przed chwilą chyba leciał 'Teksański'. Chyba, bo mam tylko uchylone okno. Ludzie którzy mieszkają bliżej muszą mieć przerypane :)

Martva - 21 Maj 2011, 09:33

Martva napisał/a
Wydłubałam kolczyki, tym razem złote.

I jeszcze jednego, tym razem złoto plus błękit. Chyba ich będzie jeszcze trochę jak rozgrzebałam złote rurki ;)

Przejrzałam wczoraj nowe kolekcje Avy, mojej byłej ulubionej firmy stanikowej, i stwierdziłam że chyba im dam szansę. Kilka modeli jest obłędnie pięknych, przynajmniej na zdjęciach. Jeśli się zmieszczę w rozmiarówkę i nie mają dziko rozciągliwych obwodów, to widzę ze trzy modele które mogłabym mieć natychmiast ;)

shenra - 21 Maj 2011, 10:04

Martva napisał/a
Ludzie którzy mieszkają bliżej muszą mieć przerypane
Nie bywało tak źle. :wink:
Martva - 21 Maj 2011, 10:09

Myślałam o jakimś Cichym Kąciku na przykład ;)
shenra - 21 Maj 2011, 10:15

Martva, ja nie byłam wcale dalej :mrgreen:
Iscariote - 21 Maj 2011, 10:21

Martva napisał/a
Właśnie, tak stwierdziłam że będę pasować

A to które cechy sobą reprezentujesz konkretnie? :)

Martva - 21 Maj 2011, 10:29

To bardzo intymne pytanie.
shenra - 21 Maj 2011, 10:30

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Martva - 21 Maj 2011, 10:36

Pfff ;P:
Iscariote - 21 Maj 2011, 11:09

och, nietaktowny ja, jak zwykle. :wink:
May - 21 Maj 2011, 13:23

Iscariote, przeciez wszyscy wiedza, ze Martva miesci sie we wszystkich kategoriach wymienionych przez Tequille ;P:
Kai - 21 Maj 2011, 14:26

Martva napisał/a

Jakieś konkretne powody? :)

Tequilla - 21 Maj 2011, 18:26

May napisał/a
Iscariote, przeciez wszyscy wiedza, ze Martva miesci sie we wszystkich kategoriach wymienionych przez Tequille ;P:

łojej!!!

Martva dobrze się ubrałaś na paradę? Znaczy ciepło i takie tam? Bo dzisiaj o 18 miał być koniec świata...
( chyba się spóźnia, ale nigdy nic nie wiadomo, może to przez różnicę czasu...)

Martva - 21 Maj 2011, 21:10

Iscariote napisał/a
och, nietaktowny ja,

Zastanowię się i może Ci wybaczę.

Kai napisał/a
Jakieś konkretne powody? :)

A to trzeba mieć konkretne powody?

Tequilla napisał/a
Martva dobrze się ubrałaś na paradę?

Długa dżinsowa spódnica, t-shirt w paseczki, pojemna torba zawierająca parasol i dżinsową koszulę. Jak doszliśmy do Rynku to się straszliwie rozlało, następnie spędziłam kwadrans na przystanku zastanawiając się czy jest sens wchodzić do tramwaju przez ścianę wody i piorunów. Pojechałam na spotkanie robótkowe, ale jak wysiadałam to przestawało padać (byłam bliska zdjęcia sandałów i przejścia się boso, jedne buty sobie kiedyś załatwiłam spacerem w ulewie). I przegapiłam tę cholerną osiemnastą, bo spotkanie okazało się bardzo miłe, spotkałam spodziewanych i mniej spodziewanych znajomych i w ogóle było strasznie fajnie. Jak zwiedzacze kiermaszu za miesiąc wykażą takie zainteresowanie moją biżu, to może coś sprzedam :)

Fidel-F2 - 21 Maj 2011, 21:13

co wy do cholery z tą osiemnastą dzisiaj?
Martva - 21 Maj 2011, 21:14

Bo podobno miał być koniec świata, i dwie wersje - albo o szóstej rano, albo o osiemnastej. Ale nijak nie wiem dlaczego miał być i skąd się to wzięło.

Partner forum