Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
Melfka - 3 Sierpnia 2014, 23:47
Guardians of the Galaxy - chyba jednak trochę zbyt wysokie oczekiwania miałam, bo sceny melodramatyczne mnie nużyły, ale poza tym bawiłam się dobrze (Vin Diesel jako Groot... Niby ma tylko kilka kwestii, ale w połączeniu z animacją bohatera po prostu: ). Wiadomo, to film popcornowy, ale właściwie to chciałabym więcej takiego rozrywkowego science-fiction: pięknego wizualnie i z jakąś - nawet jeśli niespecjalnie odkrywczą - historią do opowiedzenia. I tylko Zoe Saldana wydawała mi się jakaś taka bezbarwna mimo tony zielonej charakteryzacji, którą na nią nałożyli.
m_m - 4 Sierpnia 2014, 00:29
| Witchma napisał/a | | Obejrzałam wreszcie Witaj w klubie. Przeciętny film, bez większych emocji (choć się ich spodziewałam). | Mam takie same wrażenia, były już setki tak zrobionych filmów. Oskar dla Leto? Za co?
Martwa strefa Cronenberga. Cenię tego reżysera, czasem robi genialne filmy, czasem takie sobie, moim zdaniem zależy to chyba od ilości pieniędzy przeznaczonych na produkcję.
Ten obraz należy do średniaków, szczególnie widać słabość montażu, ale za atmosferę należy się mocna czwórka. Można obejrzeć dla Christophera Walkena.
Kapitan Ameryka. Zimowy Żołnierz Przyzwoicie, jak każdy film z Uniwersum Marvela, zrobiony odmóżdzacz. Dwie godziny zleciały przy dwóch piwach i ogórkowej. Scarlet ma naprawdę sexowny głos, szkoda że Oną oglądałem z lektorem.
Goria - 4 Sierpnia 2014, 09:44
GMO OMG - głupi i tendencyjny film z aspiracjami na jedyną prawdę. Nie dałam rady obejrzeć całości. Religijni hipisi zapominają, że GMO powstało by zwalczać na ziemi głód. Autorytetem jest dłubiący z błocie kilkulatek. Dłubie w błocie, czyli jest na poziomie każdego kilkulatka, a nie jakiegoś natchnionego wcielenia Dalej Lamy. Poza tym ojciec zrobił dzieciakom paskudne papierowo-plastikowe okulary i kłamie, że to skanery wykrywające GMO :/ + oskarża Monsanto o oszukiwanie Haitańczyków, kiedy wszystko wskazuje na lokalne władzę, która przy okazji ludzkiej tragedii, chce sobie dorobić na pomocy humanitarnej. Biedne dzieciaki, jeżdżą po okolicy w tych paskudnych okularach półślepe - bo ich troskliwy tata nadziubdział tam kiczowatych dekoracji, i mówią, że nie widzą GMO. Nie widza GMO, bo właśnie takim pan Bóg stworzył świat. Nie przeszkadza im to jednak, że pan Bóg nie stworzył świata z samolotami, samochodami, antybiotykami, szpitalami, współczesnymi odmianami pszenicy, dorodnymi jabłkami czy truskawkami. Masakra. Nie wiem czemu ludzie kłamiący swoim dzieciom i nie dający im wyboru (pranie mózgu), bez problemu oskarżają innych o kłamstwa i uważają się za autorytety moralne.
m_m - 5 Sierpnia 2014, 00:19
Zachciało mi się zobaczyć kolejny film Cronenberga, padło na Muchę. Byłem na tym w kinie, kilka razy, tak kiedyś było, jak jakiś lepszy film się trafił to chodziło się na niego raz po raz. Ten film nadal robi wrażenie typowym dla Cronenberga obrzydlistwem. Jeff Golblum naprawdę do muchy z twarzy trochę podobny
Ale za to Geena Davis młoda i zjawiskowa.
ketyow - 5 Sierpnia 2014, 12:23
A ja omal nie zarezerwowałem biletów na Strażników Galaktyki, ale w ostatniej chwili dostrzegłem znak ostrzegawczy: Marvel No i zaoszczędziłem sobie nerwów i 20 zł
thinspoon - 5 Sierpnia 2014, 12:43
| ketyow napisał/a | A ja omal nie zarezerwowałem biletów na Strażników Galaktyki, ale w ostatniej chwili dostrzegłem znak ostrzegawczy: Marvel No i zaoszczędziłem sobie nerwów i 20 zł |
Ot, *beep*
ketyow - 5 Sierpnia 2014, 12:46
Od razu powinna mi się zapalić czerwona lampka, jak zobaczyłem na filmwebie "SF" z tak wysoką oceną
Za to byłem niedawno na tej nowej Planecie Małp - film dobry, jeśli przyjmiemy poprawkę na wtórność i schematyczność, za to muzyka! Po prostu świetna.
thinspoon - 5 Sierpnia 2014, 12:58
Ewolucja planety małp - beznadzieja. Może i muzyka ok, ale jakoś jej nie zapamiętałem przez durny scenariusz i kilkadziesiąt minut nudy. A GotG w kategorii rozrywkowe SF (czy raczej fantasy w kosmosie) jak najbardziej daje radę i kasy na bilet nie żałuję. Ba, czekam na kontynuację.
Lowenna - 5 Sierpnia 2014, 17:03
Jestem prawie psychofanką filmów ze stajni Marvela. Czekam na koniec urlopu i zastanawiam się czy iść na 2d czy złamać zasady i na 3d.thinspoon, jest coś do oglądania w czyde?
Fidel-F2 - 5 Sierpnia 2014, 17:07
| Lowenna napisał/a | | Jestem prawie psychofanką filmów ze stajni Marvela. | próbowałaś jakiej terapii?
Lowenna - 5 Sierpnia 2014, 17:37
Fidel-F2, uhm. Leczyłam się filmami z Hugh Jackmanem
Fidel-F2 - 5 Sierpnia 2014, 17:40
no to chyba jakąś terapię autorską będę musiał Ci obmyślić
feralny por. - 5 Sierpnia 2014, 20:35
Łowca trolli - niezłe. Podkładanie niedźwiedzia mnie poskładało.
Luc du Lac - 5 Sierpnia 2014, 21:27
| Lowenna napisał/a | | Jestem prawie psychofanką filmów ze stajni Marvela. Czekam na koniec urlopu i zastanawiam się czy iść na 2d czy złamać zasady i na 3d.thinspoon, jest coś do oglądania w czyde? |
ostatnio patrzyłem na Thor:mroczny świat
... ale to było słabe
thinspoon - 5 Sierpnia 2014, 21:35
| Lowenna napisał/a | | Jestem prawie psychofanką filmów ze stajni Marvela. Czekam na koniec urlopu i zastanawiam się czy iść na 2d czy złamać zasady i na 3d.thinspoon, jest coś do oglądania w czyde? |
Lowenna, oglądałem w 2D, bo 3D toleruję tylko w Imaxie.
Lowenna - 5 Sierpnia 2014, 22:04
Czyli tradycja zwycięża dzięki
thinspoon - 5 Sierpnia 2014, 22:10
Proszę uprzejmie. A Fidel się nie zna.
Fidel-F2 - 5 Sierpnia 2014, 22:13
Proszę uprzejmie.
Lowenna - 5 Sierpnia 2014, 22:54
Fidela, da się jeszcze wychować
Fidel-F2 - 5 Sierpnia 2014, 22:58
ale nie w każdym aspekcie, dziewczę drogie, bądźże realistką
Goria - 6 Sierpnia 2014, 12:36
| Lowenna napisał/a | Fidel-F2, uhm. Leczyłam się filmami z Hugh Jackmanem |
mięsko
Nie wiem co mnie pokusiło na obejrzenie "Transcendencji" straaaasznie nudne, na szczęście oglądałam w domu, więc w międzyczasie kończyłam w ręku rzeczy. Nuda i przymulanie na poziomie Zmierzchu.
thinspoon - 6 Sierpnia 2014, 12:54
O, też oglądałem Transcendencję, ledwie przedwczoraj. Nudy straszliwe, niewykorzystany potencjał.
Goria - 6 Sierpnia 2014, 14:01
Całkowicie się zgadzam i jeszcze to natchnione pieprzenie na koniec i nieszczęsna kałuża, mająca podnieść napięcie.
Memento - 7 Sierpnia 2014, 22:26
| ketyow napisał/a | | Za to byłem niedawno na tej nowej Planecie Małp - film dobry, jeśli przyjmiemy poprawkę na wtórność i schematyczność, za to muzyka! Po prostu świetna. |
Też misie bardzo. GOOOOOOOOOOO!. Kapitalna scena.
m_m - 7 Sierpnia 2014, 23:44
The Amazing Spiderman 2 Ależ pierdoły straszne, obejrzeć można z braku laku, ale podniecać się nie ma czym.
mesiash - 8 Sierpnia 2014, 10:51
m_m, też to obejrzałem ze trzy dni temu. Nie napisałem tego wprost po obejrzeniu pierwszej części, ale poprzednia seria człowieka pająka mi lepiej podeszła. Ta jest po prostu głupia, chociaż bardziej oddaje komiksowego bohatera, to ja go nie znoszę. No i bardzo mi nie pasuje para aktorska. Podoba mi się Emma Stone, ale tutaj fatalną postać musiała odgrywać. Że nie wspomnę o tym, że to właściwie był tylko wstęp do trzeciej części.
Dużo lepiej na tym tle wypadł Kapitan Hameryka 2. Większość filmów ze stajni Marvela mi nie podchodziła, może poza Hulkiem, ale ten był całkiem udany i mi się podobał. Był ciekawy i względnie nieprzewidywalny. To zawsze plus w tego rodzaju filmach.
Chal-Chenet - 8 Sierpnia 2014, 20:22
Tak do połowy zmęczyłem nowego Robocopa i dałem sobie spokój. Do bólu przeciętne. Szkoda mi czasu by dokańczać.
Fidel-F2 - 9 Sierpnia 2014, 09:16
Obsługiwałem angielskiego króla - Obsluhoval jsem anglického krále Książka Hrabala rewelacyjna, film da się obejrzeć ale zupełnie nie znalazłem tej atmosfery którą pamiętam z lektury. Czytać książkę.
Witchma - 10 Sierpnia 2014, 19:52
Monty Python jak żywy (prawie)
thinspoon - 10 Sierpnia 2014, 21:33
Jack Ryan Shadow Recruit oraz Edison Force - zmarnowany sobotni wieczór.
|
|
|