Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Hubert - 13 Marca 2011, 15:57
blazenada, aj, nie przeczytałem tego zdania o kontakcie z angielskim. Glina jest polski na wskroś. Ale i tak polecam. Najlepszy polski kryminał IMO.
Jeśli zaś chodzi o zagraniczne, to Crime Story, już choćby dla czołówki z muzyką Dela Shannona.
Taselchof - 13 Marca 2011, 16:11
Dexter dwa pierwsze sezony
Big bang Theory - całość na bieżąco
z nowszych Light's out , community , outsourced , mad dogs , terriers
do końca istnienia ci wystarczy
Zaczynam Deadwood bosko
joe_cool - 13 Marca 2011, 16:14
A ja wreszcie się wzięłam za Rodzinę Soprano - i się zastanawiam, czemu tak późno to zrobiłam?!?
Ozzborn - 13 Marca 2011, 23:17
Skończyłem 3 sezon Skinsów. Na początku, strasznie mi było przykro, że wymienili bohaterów, poza tym pierwsze dwa odcinki były takie se. Ale potem już było lepiej... nie tak dobrze jak w pierwszych dwóch sezonach, ale blisko. Z drugiej strony może i lepiej, że robią odświeżenie bohaterów niż gdyby miało zjeżdżać po równi pochyłej ze starymi, a tak zostaje ogromne wrażenie, bez skuchy. Ciekaw jestem 4 sezonu no i 3 generacji bohaterów w 5.
Ozzborn - 16 Marca 2011, 02:13
No i po 4 sezonie - ten serial jest mocniejszy niż dragi, które w nim ćpają. A już na koniec to taki hardkor, że głowa mała. Aż się boję co będzie w 5 sezonie... szczególnie, że znów wymiana ekipy. Trochę to jednak wkurzające - człowiek się przyzwyczai do bohaterów, polubi, a tu nagle nowi. Dobrze że dziś się kończy 5 sezon - nie będę musiał czekać tydzień na nowe odcinki... gorzej, że następny dopiero w przyszłym roku
Ziuta - 16 Marca 2011, 12:58
Ozzborn, ja nie jestem jakimś miłośnikiem Skinsów (od tego mam siostrę), ale wezmę ich na obronę: bez resetu obsady zrobiłoby się z tego Beverly Hills, serial młodzieżowy z trzydziestolatkami w obsadzie. I chyba nie jesteś przyzwyczajony do jednej cechy angielskich produkcji: 8 odcinków w serii to standard. Chyba tylko Doctor Who się pod tym względem wyróżnia.
Agi - 18 Marca 2011, 13:04
Dobra wiadomość dla wielbicieli talentu Krystyny Jandy i Jerzego Radziwiłowicza. Jesienią premiera nowego serialu.
Zapowiada się interesująco.
Hubert - 18 Marca 2011, 14:22
Wspominałem gdzieś o tym serialu. Szkoda że na HBO, którego nie mam. Ale i tak jakoś postaram się obejrzeć, będę jeździć do wujka albo inaczej kombinował. Uwielbiam Radziwiłowicza. Zawsze, kiedy pojawia się na ekranie, rzucam wszystko. Chciałbym mieć taki głos.
Agi - 18 Marca 2011, 14:32
Rzeczywiście głos wspaniały, a przy tym znakomity aktor. Janda będzie dla niego świetną partnerką i jeszcze Anna Radwan gra, też bardzo ją lubię.
Hubert - 18 Marca 2011, 14:45
I jeszcze z "Młodych" Dorociński do kompletu. Ekipa niesamowita.
BTW, w jednym serialu (nie po raz pierwszy), spotykają się główni bohaterowie Gliny i Pitbulla.
Nath - 29 Marca 2011, 20:26
Walking Dead.
Luźna, niewymagająca rozpierducha z zombie w tle
Czyli to, czego oczekiwałem po tym serialu!
Pozdrawiam
Ozzborn - 29 Marca 2011, 22:20
Zacząłem Parenthood - bo zatęskniłem za Lauren Graham znaną z Gilmórek, ale niestety serial do pięt Gilmórkom nie dorasta. Ot familijna amerycka obyczajówka o dużej rodzinie prezentującej przekrój przez wszystkie możliwe problemy jakie rodzina mieć może... pewnie nawet bym sobie darował, gdyby nie Lauren
Virgo C. - 30 Marca 2011, 20:45
Jakiś czas temu skończyłem drugi sezon V. Nadal nie jest to jakiś super serial, ale oglądało się zdecydowanie bardziej przyjemnie niż sezon pierwszy, a i intryga jakby bardziej składna i w końcu można było uwierzyć, że piąta kolumna faktycznie stanowi jakieś zagrożenie dla Anny i pozostałych przybyszów.
Co innego finał sezonu - świetnie poprowadzony, bardzo mocno zmieniający sytuacje na scenie i na tyle mocny, że z niecierpliwością oczekuję kolejnego.
Zacząłem też Spartakus: Krew i piach. Pierwszych kilka odcinków było takich se, dużo krwi i seksu, a sensu niewiele. Ale dotarłem do 5 odcinka i zaczyna to mieć ręce i nogi, więc dam serialowi szanse
Fidel-F2 - 30 Marca 2011, 22:00
Virgo C. napisał/a | dużo krwi i seksu, a sensu niewiele | tak mniej więcej jest do końca
Iscariote - 30 Marca 2011, 23:06
Fidel-F2 napisał/a | tak mniej więcej jest do końca |
A potem jest Gods of the Arena, gdzie w dwa razy mniej odcinków jest wszystkiego 5 razy więcej
Mam pytanie, czy ktoś oglądał serial BBC, State of Play?
http://www.filmweb.pl/serial/Stan+gry-2003-142108
illianna - 31 Marca 2011, 09:00
Fidel-F2, dzięki za polecenie Spartakusa, oglądamy już drugi sezon.
Fidel-F2 - 31 Marca 2011, 09:02
na zdrowie
Matrim - 1 Kwietnia 2011, 00:31
Falling Skies
Zwiastun wcale przyzwoity, ciekawe co wyjdzie.
Fidel-F2 - 3 Kwietnia 2011, 22:23
Zakazane imperium/Boardwalk Empire Przypowieści z cyklu: jak budowano Amerykę. Naprawdę niezła rzecz ale z pewnością nie epokowa. Jest kilka scen, konceptów, wątków fabularnych zdecydowanie świetnych świetnych. Psychologia postaci na najwyższym poziomie. Polecam.
blazenada - 4 Kwietnia 2011, 00:50
Ponownie obejrzalam Anioly w Ameryce i sa nadal tak samo swietne jak ostatnio :)
illianna - 4 Kwietnia 2011, 17:48
Fidel-F2, zgadzam się, widziałam
Fidel-F2 - 4 Kwietnia 2011, 17:56
illianna, chyba muszę uwazniej przyglądać się Twoim polecankom
Memento - 6 Kwietnia 2011, 16:46
I po Jericho. Świetny serial. Szkoda, że ucięty do 29 odcinków. Mam nadzieję, że film kinowy i seria powieści graficznych nie pozostaną w sferze planów po wsze czasy, bo ta historia prosi się o domknięcie i wyjaśnienie niektórych spraw. 9/10.
Lowenna - 9 Kwietnia 2011, 19:31
Nie mogła spać nad ranem to nadrabiałam zaległości serialowe.
Ostatni odcinek Spartacus: Gods of the arena. Najlepszy ze wszystkich.
Walentynkowy i kolejny odcinek Bones. Zrobiło mi się rzewnie Co poradzę, że lubię tę parę?
Najnowszy The big bang theory
I najnowszy Castle. Aaaaaa. Nie znalazłam otwartej pizzerii o 5 nad ranem
Virgo C. - 9 Kwietnia 2011, 20:36
Lowenna napisał/a | Najnowszy The big bang theory |
Każdy kolejny odcinek to przenosiny do nerdvany
Ozzborn - 9 Kwietnia 2011, 20:42
fakt poprawiło się, bo kilka odcinków temu, gotów byłem powiedzieć, że skończył się na Kilemol bo były ze dwa słabiutkie, ale wrócili do formy
"Sheldon are u familiar with (...)?"
"I am familiar with everything, but go on..."
Taselchof - 9 Kwietnia 2011, 21:27
"Należysz do iluzorycznej masowej większości kulturowej, która uważa, iż widoczne położenie słońca jest powiązane z orbitralnie określoną konstelacją, która poprzez datę urodzenia jakoś oddziaływuje na twoją osobowość." Kocham go
Hubert - 9 Kwietnia 2011, 23:18
Wujek mi ostatni sprezentował Na południe. To dobre jest
Iscariote - 10 Kwietnia 2011, 12:29
Lowenna napisał/a | I najnowszy Castle. Aaaaaa. Nie znalazłam otwartej pizzerii o 5 nad ranem |
Przezabawny odcinek Jestem ciekaw, czy oni wymyślili te pizzerie, czy faktycznie mają tam takie skrzyżowanie.
Ja zerknąłem na nowości serialowe.
Z fantastyki pojawił się Camelot o wiadomej tematyce. Główny bohater, Artur - wkur...ący jak nie wiem. Ale za to jest Eva Green jako Morgana i Joseph Fiennes w roli szalonego Merlina. Serial od stacji Starz, czyli tej od Spartacusa więc dam serialowi jeszcze szansę.
The Killing - po pilocie spodziewam się czegoś dobrego w klimatach pomiędzy Siedem, a Zodiakiem Finchera. Mam nadzieję, że kolejne odcinki utrzymają poziom.
The Borgias - z rozmachem, ale za dużo prócz tego nie jestem w stanie powiedzieć. Jeremy Irons przeciwko Colmowi Feore w potyczce na intrygi i spiski w Rzymie. Może będzie z tego z 1/3 Spartacusa.
A tak to standardowo oglądam dalej wspomnianego Castle, Fringe i Stargate: Universe.
shenra - 10 Kwietnia 2011, 12:33
Sosnechristo napisał/a | Wujek mi ostatni sprezentował Na południe. To dobre jest | Nigdy wcześniej Frasera nie oglądałeś? Enjoy
|
|
|