Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
mBiko - 15 Listopada 2009, 17:53
NURS napisał/a | Dlaczego? Bo nasza cywilizacja osiągnęła pod tym względem szczyt mozliwości. nowych, nowatorskich rzeczy pokazuje się jak na lekarstwo i to w każdej dziedzinie - zostają okruchy, perełki, raz na jakiś czas, a interes musi się kręcić. |
Nie do końca mogę się zgodzić z tym stwierdzeniem, chyba że pojęcie cywilizacji ograniczymy do kręgu kultury amerykańsko-popcornowo-makdonaldowej. Nawet w Europie, pomijając resztę świata, parę ciekawych rzeczy można znaleźć.
Po prostu nuży mnie oglądanie wciąż i wciąż tych samych historii, a już powód tworzenia takich dzieł jak Psychol van Santa pozostaje dla mnie niezgłębioną tajemnicą.
NURS - 15 Listopada 2009, 19:05
Tak, mBiko, parę, nie wiele, tylko parę. I o tym pisałem, kultura się umasowia, wszędzie. Elitarne rzeczy dla elitarnego odbiorcy są niszowe.
dalambert - 15 Listopada 2009, 19:48
mBiko, NURS, Hollywood jest wielka machiną do zarabiania pieniędzy. Na wszystkim. Europejskie kinematografie to ledwo cząstka ich obrotów / w kupie/. Tam gdzie kiniarze bulą na fundusz kinematografie wspierający i jest jaka taka tradycja filmowo literacka to jednak coś powstaje.
Watel,
Markiza,
Król tańczy,
Pułkownik Faber itd
Ale trza mieć kasę i nie wstydzić sie historii swego kraju, podczas gdy u nas kasy mało i nieustający tłum zakompleksionych szyderców jazgocze az miło.
Hubert - 17 Listopada 2009, 20:59
Piraci płyną dalej, a kapitanem został...
Jestem ciekaw, co z tego wyniknie.
Dunadan - 23 Listopada 2009, 07:55
Słyszeliście o tym: http://www.movietome.com/...om_clk=gumballs ?
Milla Jovovich grająca Millę Jovovich w filmie o porwaniach gdzie występują prawdziwe osoby które rzekomo były porwane. A wszystko przez kosmitów. Niezłe.
dalambert - 17 Grudnia 2009, 15:21
Jak by kto miał ochotę to jutro na TVP Kultura 3 i 4 część Wojny i Pokoju Bondarczuka o godz. 20 / w części 3 bitwa pod Borodino/
Ziuta - 17 Grudnia 2009, 16:17
http://www.youtube.com/watch?v=4SVC_9V8K5Y -> tu prezentacja możliwości pana Bondarczuka (widział kto Los człowieka? Wielki film)
Dunadan - 17 Grudnia 2009, 17:43
Ziuta, wow, nie widziałem filmu nigdy ale ta scena robi niejako wrażenie. Chyba pierwszy raz ktoś w ten sposób kręcił scenę bitwy...
dalambert - 17 Grudnia 2009, 20:09
Ziuta, znakomity zestaw / ten z Wojny i Pokoju/ acz tu jeno oglądzik, ludzie jak to na dużym ekranie wygląda a i proszę pamiętać to wszystko co widzicie zostało nakręcone ma żywca z żywymi ludźmi, końmi itd.
Wtedy komputerów nie było
feralny por. - 17 Grudnia 2009, 20:11
dalambert napisał/a | Wtedy komputerów nie było | dalambert, były i to jakie wielkie.
dalambert - 17 Grudnia 2009, 20:16
feralny por., wiem odra ileś tam itp, ale do filmu to się tego nie używało, i soldaty poprzebierane stosownie po 20 30 tyśięcy przed kamerą ganiały
Memento - 18 Grudnia 2009, 07:36
Cieszenie paszczy in progress!
Dunadan - 18 Grudnia 2009, 09:49
Memento, hehe, będzie znowu fajne kino nie mogę się doczekać
Fidel-F2 - 18 Grudnia 2009, 09:52
, mam do siebie pretensje, że oglądałem nr 1
Dunadan - 18 Grudnia 2009, 09:57
Fidel-F2, możesz bardziej klarownie? chodzi ci o pierwszego Iron Mana? jeśli tak, to czemu masz pretensje?...
Fidel-F2 - 18 Grudnia 2009, 09:58
że oglądałem
Dunadan - 18 Grudnia 2009, 09:59
Fidel-F2, ale czemu? znaczy się, czemu masz pretensje do siebie że oglądałeś? źle ci było?...
Fidel-F2 - 18 Grudnia 2009, 10:00
źle, zwłaszcza po obejrzeniu, gdy się skończyło a ja wciąż sie zastanawiałem czemu intro trwa 1,5h
dzejes - 18 Grudnia 2009, 11:54
A misiębardzo. Wiedziałem na co idę i to dostałem. No i to urocze powiedzonko.
jedyną rzeczą niewybaczalną jest zmarnowanie kawałka Sabbathu na napisy końcowe.
Stormbringer - 18 Grudnia 2009, 12:24
Ale za to AC/DC załapało się na prolog.
dzejes - 18 Grudnia 2009, 12:52
Ale wyobraź sobie - kończy zbroję, zaczyna rozpierduchę - wyłamuje drzwi i... ta dam da da dam!
Stormbringer - 18 Grudnia 2009, 15:17
No tak, to by miało sens.
Memento - 18 Grudnia 2009, 16:06
Stormbringer napisał/a | Ale za to AC/DC załapało się na prolog. |
Nooo dokładnie! Film w którym gra ACEpiorunDECE, nie może być zły!
A Fidel marudzi.
Stormbringer - 18 Grudnia 2009, 19:12
Memento napisał/a | Nooo dokładnie! Film w którym gra ACEpiorunDECE, nie może być zły! |
A "Maximum Overdrive" jest wyjątkiem potwierdzającym regułę.
ilcattivo13 - 18 Grudnia 2009, 19:18
A najlepszy i tak jest "Last Action Hero"
Dunadan - 18 Grudnia 2009, 21:09
dzejes napisał/a | A misiębardzo. Wiedziałem na co idę i to dostałem. No i to urocze powiedzonko. |
"“Tony Stark was able to build this IN A CAVE!!! With a BOX OF SCRAPS!!!”
~ The Dude on this article "
Hehe, The Dude
dzejes napisał/a | jedyną rzeczą niewybaczalną jest zmarnowanie kawałka Sabbathu na napisy końcowe. |
Spoko, w "dwójce" też będzie... mam nadzieję... i bedzie AC/DC
Co do Dude'a - nie mogę się go doczekać w nowej odsłonie TRONu.
Fidel-F2 - 19 Grudnia 2009, 00:41
dzejes napisał/a | Wiedziałem na co idę i to dostałem. | racja, ja znałem tylko tytuł i ani słowa o filmie
Memento - 19 Grudnia 2009, 07:10
Stormbringer napisał/a | Memento napisał/a | Nooo dokładnie! Film w którym gra ACEpiorunDECE, nie może być zły! |
A Maximum Overdrive jest wyjątkiem potwierdzającym regułę. |
Maximum Overdrive to przekozacki film, panie kolego.
Hubert - 19 Grudnia 2009, 11:31
ilcattivo13 napisał/a | A najlepszy i tak jest Last Action Hero |
Prawda, polać mu! Big Gun uwielbiam. I ten film też. Ja wiem, hollyłód i w ogóle czysta rozrywka, ale za to jaka. Jedna z sympatyczniejszych ról Arniego.
ilcattivo13 - 19 Grudnia 2009, 11:34
Hrabio - jam to, nie chwaląc się, powiedział
|
|
|