To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Sebastian Uznański

Jaden Kast - 26 Stycznia 2010, 13:21

Sebastian jakaś siła wyższa podkusiła mnie dziś, żeby po dłuższej przerwie wejść na forum SFFiH. I dobrze, bo inaczej przegapiłbym informacje o nowym opowiadaniu ze świata Kandamona. Mam tylko nadzieję, że w zabrzańskim Empiku będą mieli MF. Postaram się skrobnąć jakąś opinię po przeczytaniu.
Sebastian - 26 Stycznia 2010, 13:42

Jaden Kast, zanim się ukaże mf (jeszcze trzy tygodnie, niestety), liczę na kilka słów o "Anielskim dziecku" z wydania specjalnego fantastyki, które już teraz jest dostępne w kioskach.
khamenei - 26 Stycznia 2010, 13:59

A wspomniany numer "Magazynu Fantastycznego" planowo ma być w kioskach w drugiej połowie lutego i mieć taką okładkę:

Sebastian - 26 Stycznia 2010, 14:17

żeby zaostrzyć apetyt obiecuje na początku lutego wrzucić na forum kilka znakomitych ilustracji do tego opowiadania.
hardgirl123 - 26 Stycznia 2010, 19:24

raczej zakupię MF :>
Fidel-F2 - 26 Stycznia 2010, 21:53

fcuk, ja nie mam większych szans, do Skierniewic nie dociera za bardzo
illianna - 26 Stycznia 2010, 21:57

Fidel-F2, musisz odwiedzić Kraków :D
Fidel-F2 - 26 Stycznia 2010, 22:00

nie ma to jak proste rozwiązania
illianna - 26 Stycznia 2010, 22:04

no, to kiedy będziesz?
Fidel-F2 - 26 Stycznia 2010, 22:09

jak śniegi puszczą
illianna - 26 Stycznia 2010, 22:14

obiecane i będzie egzekwowane ;P:
hardgirl123 - 27 Stycznia 2010, 12:15

Fidel-F2, albo ktoś z Krakowa ci kupi MF i prześle pocztą :twisted:
khamenei - 27 Stycznia 2010, 13:35

Z tym "MF"-em to nie taka prosta sprawa. Gdybym nie znał jednego, niepozornego kiosku, który to pismo prowadzi, to miałbym poszukiwania.
Witchma - 27 Stycznia 2010, 13:45

Ja, jeżeli w ogóle kupuję, to w ępiku. Choć zdaje się, że widziałam w jakichś InMedio, czy czymś takim.
Virgo C. - 27 Stycznia 2010, 14:03

InMedio na pewno sprzedaje - kupuje zazwyczaj tam albo właśnie w Empiku. Inne kioski nie prowadzą chyba sprzedaży.
Sebastian - 30 Stycznia 2010, 16:40

Jaden Kast mam nadzieje, że misja empik zakończyła się pełnym powodzeniem i i już teraz siedzisz sobie wygodnie w domku z łupem w ręku ;)
Magazyn Fantastyczny można zdobyć i tak - bez wychodzenia z domu.

Virgo C. - 30 Stycznia 2010, 22:52

Co się zebrać nie mogę do Anielskiego dziecka. Baa, do niczego się zebrać ostatnio nie mogę :|

Ale spieszę donieść, że dzisiaj mój tato skończył czytać opowiadanie. Że zacytuje - bardzo dziwne, ale ciekawe :)

Sebastian - 31 Stycznia 2010, 20:37

Hej, nigdy nie mówiłeś, że tato jest większym fanem fantastyki niż ty :D
Adanedhel - 1 Lutego 2010, 11:45

Aś tam, chyba nie najdziwniejsze. Ale rzeczywiście dość ciekawe. Z początku miałem wrażenie, że aż zbyt groteskowe, ale potem mi przeszło ;)
Sebastian - 1 Lutego 2010, 12:01

Adanedhel, napiszesz coś więcej?:)
Adanedhel - 1 Lutego 2010, 12:24

Ożesz, tego właśnie się bałem. Ale w sumie mogę napisać :)
Średnio podoba mi się styl. Za każdym razem, gdy czytam coś Twojego, mam wrażenie, że jest poprawny, ale nieco sztywny. Nadrabiasz za to pomysłami. Niektóre natychmiast wydały mi się kompletnie bez sensu, ale wpasowywały się w groteskę i zupełnie nie przeszkadzały. A nawet czekałem na kolejne, żeby dowiedzieć się, co jeszcze wymyśliłeś. Bo potrafisz zaskoczyć w sposób, w jaki nikt inny mnie nie zaskakuje :)

Sebastian - 1 Lutego 2010, 13:21

Adanedhel napisał/a
Ożesz, tego właśnie się bałem.

wiem, jestem okrooopny
Cytat
Niektóre natychmiast wydały mi się kompletnie bez sensu, ale wpasowywały się w groteskę i zupełnie nie przeszkadzały.

Uwielbiam estetykę absurdu, lubię doprowadzać też rozumowanie logiczne do ostateczności, wtedy gdy w mózgu w partiach rozumowych gwałtownie skacze ciśnienie :D
Adanedhel napisał/a
Średnio podoba mi się styl.

Tak, wiem, wszyscy mi mówią że styl jest moim największym wrogiem. Walczę z nim i wkrótce go pokonam wówczas nadejdą błogosławione czasy gdy będę pisał bez stylu.
Cytat
Bo potrafisz zaskoczyć w sposób, w jaki nikt inny mnie nie zaskakuje :)

hyh, lubię urządzać zaskakujki i niespodziewanki

Virgo C. - 1 Lutego 2010, 14:03

Adanedhel napisał/a
Hej, nigdy nie mówiłeś, że tato jest większym fanem fantastyki niż ty :D

A sądziłeś, że po kim mam ten pęd do fantastyki? ;P:
Ale ostatnio prawie nie czytuje, przedkładając nad fantastykę Przegląd Sportowy ;)

Zacząłem Anielskie dziecko. Poza jednym zgrzytem (niepotrzebne powtórzenie o atrybucie telepatów) jest dobrze. A pierwsza rozmowa bohatera z Kelayrą mnie powaliła - absurd w najczystszej postaci :mrgreen:

Witchma - 1 Lutego 2010, 14:20

Sebastian napisał/a
Walczę z nim i wkrótce go pokonam wówczas nadejdą błogosławione czasy gdy będę pisał bez stylu.

:lol: :lol: :lol:

jewgienij - 1 Lutego 2010, 14:35

Virgo C. napisał/a
Ale ostatnio prawie nie czytuje, przedkładając nad fantastykę Przegląd Sportowy ;)

To tak jak ja. 8)

Sebastian - 1 Lutego 2010, 14:57

Virgo C. napisał/a

tata Virgo C teraz rozumiem, czemu podobało CI się "Anielskie dziecko", po prostu ujęły Cię liczne sceny nowoczesnego, zawodowego boksu, myślę, jeżeli jewgienij,i Ty lubisz ten sport znajdziesz w opowiadaniu dużo dla siebie

Agi - 1 Lutego 2010, 15:00

Sebastian napisał/a
ujęły Cię liczne sceny nowoczesnego, zawodowego boksu,

Te sceny mnie też ujęły, ze szczególnym uwzględnieniem
Spoiler:
:bravo

Adanedhel - 1 Lutego 2010, 17:39

No, rzeczywiście milutka scena. Robak zresztą też niczego sobie ;P:
Sebastian - 1 Lutego 2010, 17:47

Adanedhel, polubiłeś robaka, no bardzo się cieszę :) !
Virgo C. - 2 Lutego 2010, 23:01

Boks faktycznie go rozbawił. Za to twierdził, że widzi podobieństwa do IV i V tomu Fundacji Asimova :)

Partner forum