To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas cieszy

Kai - 9 Czerwca 2012, 21:17

Fantastyczny hiszpański weekend.
Filmy nie hiszpańskie, ale wyjątkowo rozrywkowe - "Iron Sky", "The Awakening" i "Tyler and Dale vs Evli". To ostatnie tak zwariowane, że mózg się lasuje.
Dostalam wędzoną paprykę, oryginalny ryż arborio i sos do sajgonek. Wypoczęłam, wyspałam się, poczytałam, wymasowałam się na łóżku do masażu i w ogóle było cudownie.

Godzilla - 9 Czerwca 2012, 21:20

Pozazdrościć! :D
U nas goście byli, zjedli to i owo na słodko, dla kuzyneczki zrobiłam kolczyki i zapraszam ją na naukę biżuterii z koralików. Wakacje się zbliżają, będą dzieci mieć trochę czasu na różne takie dziwne zajęcia.

Kai - 9 Czerwca 2012, 21:23

"Evil" miało być. Piszę po ciemku, a podświetlaną klawę oddałam dla lepszej sprawy :D
Uwielbiam to moje koleżeństwo, gdzie do dobrego tonu należy wyłożenie się z książką lub czytnikiem na najbliższym meblu i odpoczynek bez obowiązku konwersacji.

ihan - 10 Czerwca 2012, 12:38

Wyjątkowo zapachowy ten rok. Teraz obłędnie pachnie ligustr i lipy. Rewelacja.
shenra - 10 Czerwca 2012, 14:58

Wyrko przetestowane. Śpi się fajnie. Bzyczek od otwierania drzwi nieco żrący i słychać go całkiem wyraźnie, ale pewnie da się przyzwyczaić. Połączenia autobusowe dzienne i nocne obczajone, teraz trzeba będzie przetestować :D Udało mi się jedną torbę rozpakować, ale z resztą raczej nie dam rady, dopóki się meble nie znajdą. Cóż zawsze to jedna mniej.
Kai - 11 Czerwca 2012, 12:37

Koniec świętowania i przerywanego stosunku z wolnymi dniami. Od razu lepiej.
mBiko - 11 Czerwca 2012, 22:00

Co prawda zmęczony jestem jak pies, ale weekend był rewelacyjny.
Matrim - 13 Czerwca 2012, 11:14

Moja własna Żona, dotychczas zdecydowany antykibic, powoli, acz konsekwentnie wpadająca w piłkoszał. Niby tylko w przypadku naszej reprezentacji, ale mnie to wystarczy :)
Taselchof - 13 Czerwca 2012, 16:42

Zdałem rosyjski :D pisemny został już ,,tylko" ustny w piątek.
Witchma - 13 Czerwca 2012, 16:52

Taselchof, ale w kontekście wczorajszego meczu, czy tak ogólnie? :D
Taselchof - 13 Czerwca 2012, 18:02

W ramach egzaminu z ktorym juz rok sie meczylem. :D Szanse na skonczenie studiow w tym roku rosna.
Witchma - 13 Czerwca 2012, 18:08

Taselchof, gratulacje :) A jakby co, to i z rosyjskimi kibicami sobie porozmawiasz :D
Godzilla - 13 Czerwca 2012, 19:29

Odezwała się do mnie firma, na którą zupełnie przestałam liczyć :shock: Mam im wysłać ofertę!
Martva - 14 Czerwca 2012, 18:10

Kupiłam sobie olejek eteryczny z jakiejś dziwnej rośliny, myślałam że to werbenaale przyjrzałam się, googlnęłam i okazało się czymś bardzo egzotycznym. Pachnie cytryną. Fajnie że mi się udało znaleźć niecytrusowy zamiennik cytryny (melisa się nie sprawdziła, cuchnie przeokrutnie).
Taselchof - 15 Czerwca 2012, 13:27

Mimo wczorajszej gorączki i anginy, udało mi się dziś rano przypełzać na uczelnię i zdać ustną część egzaminu z rosyjskiego. Przemiła rozmowa o Dostojewskim i polakach na Kremlu. :D
Matrim - 15 Czerwca 2012, 18:00

Jeszcze godzinka, no może dwie, i będę mógł z czystym sumieniem powiedzieć, że mam urlop ;P: O, jak mnie bardzo cieszy i raduje :)
Witchma - 15 Czerwca 2012, 18:10

Matrim, wcale Ci nie zazdroszczę. Ani trochę, skąd bo wcale. Na co komu w ogóle urlop, jak i tak potem trzeba do roboty wrócić?
Zgaga - 15 Czerwca 2012, 18:29

Martva napisał/a
Kupiłam sobie olejek eteryczny z jakiejś dziwnej rośliny, myślałam że to werbenaale przyjrzałam się, googlnęłam i okazało się czymś bardzo egzotycznym. Pachnie cytryną. Fajnie że mi się udało znaleźć niecytrusowy zamiennik cytryny (melisa się nie sprawdziła, cuchnie przeokrutnie).

Martva nie wiem po co Ci to, ale... nie lepiej posadzić geranium?

Martva - 15 Czerwca 2012, 18:42

Jako perfumy. I jeśli olejek citronellowy robi się z tej cytrynowej pelargonii, to on śmierdział podobnie do melisy ;)
Matrim - 15 Czerwca 2012, 18:48

Witchma, chyba po to, żeby mieć siłę by przez kolejny rok czekać na kolejne piątki ;) Ale ponoć są i tacy, którzy z urlopu wracają pełni werwy i sił... Pomyślę o tym, jak będę sobie leżał na łebskim piasku, a bałtycka bryza będzie chłodzić mą udarzoną czerwcowym słońcem łepetynkę :)

Zgaga napisał/a
Martva nie wiem po co Ci to, ale... nie lepiej posadzić geranium?

Zobaczyłem M na początku i myślałem, że to do mnie i dało mi to do myślenia. Może faktycznie geranium lepsze niż wakacje? :)

Zgaga - 15 Czerwca 2012, 18:56

Olejek citronellowy - nie robi się tego z geranium
Geranium przepięknie pachnie, dodaje różnym potrawom ciekawy smak i ma mnóstwo innych właściwości:
http://www.poradnia.pl/ge...e-i-wirusy.html
Można kupić olejek: http://www.kobieta.info.p...yczny-geranium-
Ale nie wiem dlaczego producenci twierdzą, że ma lekko różany :shock: zapach.
Samo geranium różą zdecydowanie nie pachnie.

Martva - 15 Czerwca 2012, 19:07

Jak się wrzuca w szukanie grafiki hasło citronella to wyskakuje głównie coś co się nazywa powszechnie geranium, a jest pachnącą pelargonią (i te zapachy może miec różne zależnie od odmiany, nie wykluczam że różane też jest). Taka melisa jako świeża roślina tez pachnie ładnie, a olejek strasznie ;) Juz się zgubiłam i nie wiem z czego w końcu było to citronellowe, ale na perfumy się nie nadawało, w każdym razie nie dla mnie. Krzak geranium też się nie nadaje ;)
Ale jak gdzieś dorwę geraniowy, to powącham, zainteresowałaś mnie.

ihan - 16 Czerwca 2012, 19:57

Geranium (czyli krewniaczka pelargonii balkonowej) też może mieć różne zapachy. Akurat to najczęściej spotykane w domach ma raczej cytrynowy zapach.

EDIT: W zapachach pozostając, jaśminowiec pachnie właśnie teraz. Bosko.

Adon - 16 Czerwca 2012, 20:09

Moja kotka się znalazła po 3 tygodniach, gdy już przestałem wierzyć, że jest cała. :D
Witchma - 16 Czerwca 2012, 20:21

Adon, super wiadomość :D :bravo Zamykajcie teraz okna...
ilcattivo13 - 16 Czerwca 2012, 23:46

Adon - i jeszcze wszczep jej nadajnik gps :D
shenra - 17 Czerwca 2012, 02:05

Udało mi się dorwać żarówkę. :mrgreen:
ilcattivo13 - 17 Czerwca 2012, 02:09

żarówka też się z tego cieszy? ;P:
shenra - 17 Czerwca 2012, 02:59

Ty byś się nie cieszył? ;P:
Kai - 17 Czerwca 2012, 06:15

Adon, wymiziaj wędrowniczkę ode mnie i mocno pociągnij za ogonek!

Partner forum