Planeta małp - Co nas cieszy
Kai - 9 Czerwca 2012, 21:17
Fantastyczny hiszpański weekend.
Filmy nie hiszpańskie, ale wyjątkowo rozrywkowe - "Iron Sky", "The Awakening" i "Tyler and Dale vs Evli". To ostatnie tak zwariowane, że mózg się lasuje.
Dostalam wędzoną paprykę, oryginalny ryż arborio i sos do sajgonek. Wypoczęłam, wyspałam się, poczytałam, wymasowałam się na łóżku do masażu i w ogóle było cudownie.
Godzilla - 9 Czerwca 2012, 21:20
Pozazdrościć!
U nas goście byli, zjedli to i owo na słodko, dla kuzyneczki zrobiłam kolczyki i zapraszam ją na naukę biżuterii z koralików. Wakacje się zbliżają, będą dzieci mieć trochę czasu na różne takie dziwne zajęcia.
Kai - 9 Czerwca 2012, 21:23
"Evil" miało być. Piszę po ciemku, a podświetlaną klawę oddałam dla lepszej sprawy
Uwielbiam to moje koleżeństwo, gdzie do dobrego tonu należy wyłożenie się z książką lub czytnikiem na najbliższym meblu i odpoczynek bez obowiązku konwersacji.
ihan - 10 Czerwca 2012, 12:38
Wyjątkowo zapachowy ten rok. Teraz obłędnie pachnie ligustr i lipy. Rewelacja.
shenra - 10 Czerwca 2012, 14:58
Wyrko przetestowane. Śpi się fajnie. Bzyczek od otwierania drzwi nieco żrący i słychać go całkiem wyraźnie, ale pewnie da się przyzwyczaić. Połączenia autobusowe dzienne i nocne obczajone, teraz trzeba będzie przetestować Udało mi się jedną torbę rozpakować, ale z resztą raczej nie dam rady, dopóki się meble nie znajdą. Cóż zawsze to jedna mniej.
Kai - 11 Czerwca 2012, 12:37
Koniec świętowania i przerywanego stosunku z wolnymi dniami. Od razu lepiej.
mBiko - 11 Czerwca 2012, 22:00
Co prawda zmęczony jestem jak pies, ale weekend był rewelacyjny.
Matrim - 13 Czerwca 2012, 11:14
Moja własna Żona, dotychczas zdecydowany antykibic, powoli, acz konsekwentnie wpadająca w piłkoszał. Niby tylko w przypadku naszej reprezentacji, ale mnie to wystarczy
Taselchof - 13 Czerwca 2012, 16:42
Zdałem rosyjski pisemny został już ,,tylko" ustny w piątek.
Witchma - 13 Czerwca 2012, 16:52
Taselchof, ale w kontekście wczorajszego meczu, czy tak ogólnie?
Taselchof - 13 Czerwca 2012, 18:02
W ramach egzaminu z ktorym juz rok sie meczylem. Szanse na skonczenie studiow w tym roku rosna.
Witchma - 13 Czerwca 2012, 18:08
Taselchof, gratulacje A jakby co, to i z rosyjskimi kibicami sobie porozmawiasz
Godzilla - 13 Czerwca 2012, 19:29
Odezwała się do mnie firma, na którą zupełnie przestałam liczyć Mam im wysłać ofertę!
Martva - 14 Czerwca 2012, 18:10
Kupiłam sobie olejek eteryczny z jakiejś dziwnej rośliny, myślałam że to werbenaale przyjrzałam się, googlnęłam i okazało się czymś bardzo egzotycznym. Pachnie cytryną. Fajnie że mi się udało znaleźć niecytrusowy zamiennik cytryny (melisa się nie sprawdziła, cuchnie przeokrutnie).
Taselchof - 15 Czerwca 2012, 13:27
Mimo wczorajszej gorączki i anginy, udało mi się dziś rano przypełzać na uczelnię i zdać ustną część egzaminu z rosyjskiego. Przemiła rozmowa o Dostojewskim i polakach na Kremlu.
Matrim - 15 Czerwca 2012, 18:00
Jeszcze godzinka, no może dwie, i będę mógł z czystym sumieniem powiedzieć, że mam urlop O, jak mnie bardzo cieszy i raduje
Witchma - 15 Czerwca 2012, 18:10
Matrim, wcale Ci nie zazdroszczę. Ani trochę, skąd bo wcale. Na co komu w ogóle urlop, jak i tak potem trzeba do roboty wrócić?
Zgaga - 15 Czerwca 2012, 18:29
Martva napisał/a | Kupiłam sobie olejek eteryczny z jakiejś dziwnej rośliny, myślałam że to werbenaale przyjrzałam się, googlnęłam i okazało się czymś bardzo egzotycznym. Pachnie cytryną. Fajnie że mi się udało znaleźć niecytrusowy zamiennik cytryny (melisa się nie sprawdziła, cuchnie przeokrutnie). |
Martva nie wiem po co Ci to, ale... nie lepiej posadzić geranium?
Martva - 15 Czerwca 2012, 18:42
Jako perfumy. I jeśli olejek citronellowy robi się z tej cytrynowej pelargonii, to on śmierdział podobnie do melisy
Matrim - 15 Czerwca 2012, 18:48
Witchma, chyba po to, żeby mieć siłę by przez kolejny rok czekać na kolejne piątki Ale ponoć są i tacy, którzy z urlopu wracają pełni werwy i sił... Pomyślę o tym, jak będę sobie leżał na łebskim piasku, a bałtycka bryza będzie chłodzić mą udarzoną czerwcowym słońcem łepetynkę
Zgaga napisał/a | Martva nie wiem po co Ci to, ale... nie lepiej posadzić geranium? |
Zobaczyłem M na początku i myślałem, że to do mnie i dało mi to do myślenia. Może faktycznie geranium lepsze niż wakacje?
Zgaga - 15 Czerwca 2012, 18:56
Olejek citronellowy - nie robi się tego z geranium
Geranium przepięknie pachnie, dodaje różnym potrawom ciekawy smak i ma mnóstwo innych właściwości:
http://www.poradnia.pl/ge...e-i-wirusy.html
Można kupić olejek: http://www.kobieta.info.p...yczny-geranium-
Ale nie wiem dlaczego producenci twierdzą, że ma lekko różany zapach.
Samo geranium różą zdecydowanie nie pachnie.
Martva - 15 Czerwca 2012, 19:07
Jak się wrzuca w szukanie grafiki hasło citronella to wyskakuje głównie coś co się nazywa powszechnie geranium, a jest pachnącą pelargonią (i te zapachy może miec różne zależnie od odmiany, nie wykluczam że różane też jest). Taka melisa jako świeża roślina tez pachnie ładnie, a olejek strasznie Juz się zgubiłam i nie wiem z czego w końcu było to citronellowe, ale na perfumy się nie nadawało, w każdym razie nie dla mnie. Krzak geranium też się nie nadaje
Ale jak gdzieś dorwę geraniowy, to powącham, zainteresowałaś mnie.
ihan - 16 Czerwca 2012, 19:57
Geranium (czyli krewniaczka pelargonii balkonowej) też może mieć różne zapachy. Akurat to najczęściej spotykane w domach ma raczej cytrynowy zapach.
EDIT: W zapachach pozostając, jaśminowiec pachnie właśnie teraz. Bosko.
Adon - 16 Czerwca 2012, 20:09
Moja kotka się znalazła po 3 tygodniach, gdy już przestałem wierzyć, że jest cała.
Witchma - 16 Czerwca 2012, 20:21
Adon, super wiadomość Zamykajcie teraz okna...
ilcattivo13 - 16 Czerwca 2012, 23:46
Adon - i jeszcze wszczep jej nadajnik gps
shenra - 17 Czerwca 2012, 02:05
Udało mi się dorwać żarówkę.
ilcattivo13 - 17 Czerwca 2012, 02:09
żarówka też się z tego cieszy?
shenra - 17 Czerwca 2012, 02:59
Ty byś się nie cieszył?
Kai - 17 Czerwca 2012, 06:15
Adon, wymiziaj wędrowniczkę ode mnie i mocno pociągnij za ogonek!
|
|
|