To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Martva - 2 Kwietnia 2014, 21:55

Współoglądacz coś o tym wspominał. I jeszcze chyba że Orbitoski recenzował w NF.
Fidel-F2 - 2 Kwietnia 2014, 21:58

nureczka, w dwudziestotysięcznym mieście jest seminarium, pałac biskupi z przyległościami, drukarnia ichnia, klasztory chyba ze trzy, dom starców dla księży, kilkanaście kościołów, kilka knajp, od holery innych budynków, których przeznaczenia nie znam, dziesiątki hektarów terenu; kilka ulic należy w zasadzie do nich. No i ojciec Mateusz, tego to wszędzie pełno.
Dunadan - 2 Kwietnia 2014, 22:40

gorat napisał/a
Dunadan, rzuciło mi się w oczy: nie jest to Walter Mitty?

Literówka, dzięki.
jewgienij napisał/a
Można przetrzymać film o niezbyt lotnych nastolatkach, ale film wymyślony i zrealizowany przez niezbyt lotnych nastolatków to już dla mnie za wiele.
Największa kicha od lat, a oglądam głupie horrory nałogowo.

Mam wrażenie że trochę zbyt na serio podszedłeś do tego filmu.
m_m napisał/a
To jeden z najgorszych filmów jakie w zeszłym roku widziałem. Sam pomysł jest tak absurdalny, niemozliwy i po prostu głupi ze az zęby bolą.

Nie wiem co w tym głupiego... zresztą, inni już poopowiadali. Jak dla mnie jedyna wada tego filmu to wykonanie, an pewno nie fabuła.
figurant napisał/a
Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz - jedyne co jest fajnego w tym filmie to malownicze sceny rozpierduchy.

Hm, nie wiem czego innego można się spodziewać po filmie w świecie Marvela ;P: ale słyszałem dość dobre opinie o tym filmie, trzeba się będzie samemu przekonać ;)

m_m - 2 Kwietnia 2014, 23:22

Martva napisał/a
Ja na przykład oglądałam ostatnio film o wstrzykiwaniu sosu sojowego. Nie pamiętam tytułu, ale był porządnie chory, zryty i zakręcony, byliśmy zachwyceni :mrgreen:
ED. Google mówi że to się nazywało 'John ginie na końcu'.

Widziałem to jakiś czas temu, ale albo byłem lekko wcięty, albo rozkojarzony bo jakoś całkiem z pamięci mi wyleciał. W każdym razie chory film, masz rację.

Dunadan napisał/a
m_m napisał/a
To jeden z najgorszych filmów jakie w zeszłym roku widziałem. Sam pomysł jest tak absurdalny, niemozliwy i po prostu głupi ze az zęby bolą.

Nie wiem co w tym głupiego... zresztą, inni już poopowiadali. Jak dla mnie jedyna wada tego filmu to wykonanie, an pewno nie fabuła.

Na zdrowy rozum, uważasz że ty, twoja rodzina, kolega, koleżanka mogliby kogoś zabić? Ktoś kto nie dorastał w Ugandzie, w Kambodży, czy gdzie tam jeszcze ludobójstwo było sprawą normalną, potrafiłby z zimną krwią zabić? Wiem, różne rzeczy się zdarzają, ale nie uwierzę w to że 99% społeczeństwa nagle stanie się mordercami. Rozumiem w sytuacji zagrożenia życia własnego, rodziny, ale na litość, nie dlatego że szef lub sąsiad mnie wnerwił. Ale to moje zdanie, mogę się mylić.
Wyobraź sobie że strzelasz komuś w głowę. Nie potrafisz.

thinspoon - 2 Kwietnia 2014, 23:32

m_m napisał/a
Wyobraź sobie że strzelasz komuś w głowę. Nie potrafisz.

Serio?

m_m - 2 Kwietnia 2014, 23:40

No, serio. Potrafisz?
thinspoon - 2 Kwietnia 2014, 23:50

m_m napisał/a
No, serio. Potrafisz?

Luzik. Właśnie skończyła mi się amunicja, ale wyobraziłem sobie dodatkową skrzynkę.

Edytka.

Karabin się zaciął. Dobrze, że kolba jest mocna.

m_m - 2 Kwietnia 2014, 23:59

Oj thinspoon, nie zrozumieliśmy się, można sobie wyobrazić że strzelasz, ale tak naprawdę to nie zrobiłbyś tego, chyba...co? :mrgreen:
thinspoon - 3 Kwietnia 2014, 00:00

m_m napisał/a
Oj thinspoon, nie zrozumieliśmy się, można sobie wyobrazić że strzelasz, ale tak naprawdę to nie zrobiłbyś tego, chyba...co? :mrgreen:

Jasne, że nie. Karabinu nie mam.

Fidel-F2 - 3 Kwietnia 2014, 06:36

thinspoon, przy takich dialogach Twój awatar jest perfekcyjny :mrgreen:
Lowenna - 3 Kwietnia 2014, 07:10

m_m, Ty tak serio, serio?
Spokojnie jestem sobie w stanie wyobrazić taki obrót sprawy. Ba, mieliśmy już takie przykłady w historii.

Zastanawiam się, na co pójść w weekend do kina. Może jednak Kapitan?

m_m - 3 Kwietnia 2014, 07:23

Ech, serio serio. Ale chyba tylko mnie myśl o zabiciu kogoś przyprawia o mdłości.
figurant - 3 Kwietnia 2014, 07:34

Lowenna, albo idź na Noe i podpowiesz mi czy warto.
Może na mój odbiór Kapitana miała wpływ moja osoba towarzysząca, która ciągle mówiła mi na ucho, np: czemu oni strzelają mu centralnie w tarczę a nie w nogi
No i jeszcze wkurzyłem się przed seansem, gdy okazało się że muszę zapłacić po trzy złote za wypożyczenie okularów. Zdecydowanie mniej by mnie do denerwowało, gdyby te trzy złote wliczyli w cenę biletu a nie dawali osobny świstek.

Lowenna - 3 Kwietnia 2014, 07:39

figurant, na Noe idzie jutro koleżanka katechetka ;) Zobaczę, jakie będą jej wrażenia :mrgreen:
Fidel-F2 - 3 Kwietnia 2014, 07:54

m_m, też tak kiedyś myślałem, ale mi przeszło. Normalnie nikogo bym nie zabijał, ale gdyby zdarzyło się, że znalazłbym się w rejonie jakichś ruchawek społecznych, powstań czy innych wojen i od tego zależałoby bezpieczeństwo moje lub osób mi bliskich, sekundy bym się nie zastanawiał i mordował seriami jeśli trzeba by było. Na życie trzeba patrzeć trzeźwo.
hrabek - 3 Kwietnia 2014, 08:04

Wróćcie do rozmów o filmach, proszę.
jewgienij - 3 Kwietnia 2014, 08:16

figurant napisał/a
Lowenna, albo idź na Noe i podpowiesz mi czy warto.
.

I przede wszystkim, czy na arce Russel i jego czarni synowie nie rozwijają po opadnięciu wód amerykańskiej flagi, z "Deszczową piosenką" w tle. :wink:

Jakoś kiepsko mi się ten neo Noe widzi.

Fidel-F2 - 3 Kwietnia 2014, 08:23

hrabek, przecież to w kontekście rzetelności i sensowności The Purge
hrabek - 3 Kwietnia 2014, 08:32

Nie do końca i długo przymykałem oko właśnie takim argumentem się broniąc. Moim zdaniem dyskusja już dawno przestała dotyczyć filmu. Nie zabraniam wam jej kontynuować, po prostu przenieście się do innego wątku.
mesiash - 3 Kwietnia 2014, 09:26

figurant, ale ty te okulary kupujesz za te trzy złote, i potem je możesz sobie zatrzymać (przynajmniej u mnie w domu leżą ze dwie pary, bo tak zrozumiałem ten proceder), i więcej nie płacić

m_m, wyobrazić sobie takie rzeczy łatwo, ale wiesz, potem do realizacji wcale nie jest tak łatwo się przekonać

thinspoon - 3 Kwietnia 2014, 09:32

mesiash napisał/a
figurant, ale ty te okulary kupujesz za te trzy złote, i potem je możesz sobie zatrzymać (przynajmniej u mnie w domu leżą ze dwie pary, bo tak zrozumiałem ten proceder), i więcej nie płacić

E, chyba nie, przeciez zbierają je po seansie.

Fidel-F2 - 3 Kwietnia 2014, 09:37

teraz nie zabierają, a na pewno nie wszędzie, ja oczywiście zawsze zapominałem i mam z dziesięć par, w domu, w samochodzie, w plecaku, ostatnio zabrałem z samochodu po raz pierwszy i okazało sie że Need for Speed jest 2D :P
thinspoon - 3 Kwietnia 2014, 09:38

O, nowość dla mnie. U nas na wsi upominają się i pilnują, jakby były zrobione ze szczerego złota.
figurant - 3 Kwietnia 2014, 09:41

mesiash, za wypożyczenie. Przy wyjściu z sali zabierają.
konopia - 4 Kwietnia 2014, 10:33

wszystko zależy od konstrukcji okularów 3D, są takie zwykłe proste które kupują za grosze (na wagę je sprzedają :lol: ) , badziewny plastik i folia polaryzacyjna. o te jednorazówki nikt nie dba, niby coś tam doliczają za nie przy bilecie.
Są też drogie, z własną baterią i układem elektronicznym sterującym systemem przesłon (czy jakoś tak) drogie i dobre i niehigieniczne, nigdy nie wiadomo kto je miał przed nami na nosie :evil: , zdecydowanie wole jednorazówki, ze względów higieniczno- epidemiologicznych, jednorazówkę sam wyjmuję z folii i zakładam na nos, wielorazówkę zdarzyło się dostać z zapaćkanymi szkłami (tam są szkła a nie folia). Pewnie dlatego kino koło mnie przeszło na jednorazówki, nic nie stoi na przeszkodzie oczywiście by je sobie zabrać do domu i użyć jeszcze kilka razy.

m_m, ta dyskusja zaczyna przypominać rozmowę jaką kiedyś odbyłem o tzw broni domowej.
Śpisz sobie w domu, i raptem ktoś ci się włamuje, obcy w twoim domu, obok śpią twoje dzieci.... całkiem przypadkiem masz broń koło łózka ... I co nie strzelisz?
A jak już strzelisz to co będziesz celował w nogi (bandzior może dalej zrobić to co zamierza, a będzie już wnerwiony na maksa) czy może postąpisz wg logiki al'a Ender - atak powinien być taki być taki by wyeliminować napastnika na dobre.

m_m - 4 Kwietnia 2014, 10:52

m_m napisał/a
Wiem, różne rzeczy się zdarzają, ale nie uwierzę w to że 99% społeczeństwa nagle stanie się mordercami. Rozumiem w sytuacji zagrożenia życia własnego, rodziny, ale na litość, nie dlatego że szef lub sąsiad mnie wnerwił.
Przeciez juz to napisałem, przegapiłeś? A tego, ze dyskusja się juz zakonczyła decyzją Hrabka tez nie zauwazyłeś?
figurant - 4 Kwietnia 2014, 11:00

konopia, to na pewno były te drugie, drogie. Czy dobre to nie wiem bo zawsze mnie w nich oczy bolą. Szkła też są za każdym razem strasznie pobrudzone. Swoją droga, ciekawe czy mogę przyjść z własnymi okularami i odmówić zapłaty tych trzech złotych.
mesiash - 4 Kwietnia 2014, 11:08

figurant, tak, ale nie wszystkie okulary mają taką samą polaryzację, i może się zdarzyć że nie będziesz widział dobrze efektów 3D w swoich własnych okularach, chociaż w Chinach sprzedają takie "inteligentne", które się dostosowują do obrazu :) ale to chyba nie warto, bo to ze 200 PLN kosztuje, i to z ryzykiem nieudanego zakupu
figurant - 4 Kwietnia 2014, 11:28

mesiash, dzięki. Będę płacić i wkurzać się. Ewentualnie wybierać opcje 2D.
Fidel-F2 - 4 Kwietnia 2014, 11:50

:fp:

Partner forum