To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Statusy

Ixolite - 6 Kwietnia 2007, 23:30

A teraz co masz? A co ja mam?

EDIT: a, widze co mam

Fidel-F2 - 6 Kwietnia 2007, 23:31

Ixolite, nie wiesz kto to Trurl? :shock:
Azirafal - 7 Kwietnia 2007, 00:25

Ej no! Ja teżchcęTrurla! W ostateczności może być Klapaucjusz, a nawet stara maszyna liczbowa!!! A nie jakaś narzeczona Franky'ego ;(
mBiko - 7 Kwietnia 2007, 08:23

Tak sobie pisze i piszę, a nie zauważyłem że wczoraj awansowałem na kapitana niebnego.
Pako - 7 Kwietnia 2007, 09:20

Yangchun Baixue
Tylko tyle sensownego mi się udało znaleźć. Ale chyba nie chodzi o tę utalentowaną niezwykle dziewczynkę jednak ;)
Powinno tego sporo być nawet, ale wszystko na chińskich/japońskich/koreańskich stronach (słowo daję, nei wyznaję się na tych krzaczkach). Ktoś oświeci?

Czarny - 7 Kwietnia 2007, 10:07

Baixue prowadziła dom uciech w "Odwecie" GGG z najnowszej NF, znaczy jesteś bur***mamą Pako :mrgreen:
Pako - 7 Kwietnia 2007, 10:23

Oh... można się było w sumie domyślić, że GGG maczał w tym palce :P
A że ten tego, dom uciech prowadzę? Czemu nie? Intratny interes podobno :P

Tomcich - 7 Kwietnia 2007, 12:44

Kruk Siwy napisał/a
Dobiegłem do Gromozeki ale nie wiem co to jest...
Czy mnie to przypadkiem nie obraża?

Pozwolę ponownie siebie zacytować. :D

Cytat
Podróze Alicji Kir Bułyczow. 8)

Cytat
W końcu sali siedział przy stoliku mój stary przyjaciel Gromozeka. (...) Na mój widok Gromozeka spuścił na podłogę zwinięte dla wygody macki, rozdziawił w czarującym uśmiechu swą półmetrową paszczę, przyjaźnie wyciągnął ku mnie ostre szpony i biorąc rozpęd rzucił się w moją stronę.(...) Objął mnie mocno mackami i przycisnął do kłujących tarczek na swej piersi

Poza tym jest to wielce szanowany archeolog z planety Czumaroz, uwielbia pić walerianę, ma osiem oczu i jeszcze wiele innych ciekawych cech. :mrgreen:

Fidel-F2 - 8 Kwietnia 2007, 19:20

pękło 5000 i zostałem Lobo
kto to jest Lobo?
jedyne skojarzenia jakie mam wiążą sie z dość bezpłciowym w smaku jabłkiem

hjeniu - 8 Kwietnia 2007, 19:26

Powinno być chyba Bolo - Ostatni Czerniakowianin :mrgreen:
Pako - 8 Kwietnia 2007, 19:27

Fidel, jajca se robisz, wielkanocne takie? Nie no, nawet ja znam tego kolesia ;) Z Czerni taki jeden, wiesz, ubił resztę ziomków z planety... ot dla frajdy, bo mili byli ;)
I można by jeszcze o nim przez kilkadziesiat komiksów gadać, jak to z batmanem, supermenem, robinem i Bóg wie kim walczył. Wielki, niebieski, heavy metalowiec :)

Fidel-F2 - 8 Kwietnia 2007, 19:35

Pako, zwykle robię ale tym razem wyglądam jak z trumny

Czerń też nie wiem

komiksów z zasady nie czytam (pozaa nielicznymi wyjątkami), nudzą mnie

zwłaszcza jeśli maja cokolwiek wspólnego z batmanem, supermanem czy podobnym półgłówkiem

Pako - 8 Kwietnia 2007, 19:46

Aha... Lobo to taki kolo, co wszystko rozpiernicza. Po prostu taka radosna postać ;)
Fidel-F2 - 8 Kwietnia 2007, 20:07

Pako, jak go opisujesz to zaczynam kolesia lubić

ale jestem po trzech piwach

mBiko - 8 Kwietnia 2007, 21:39

No i jestem Johnny Walkerem, eps chyba za dużo piję :lol: Sky'em Walkerem.
Gustaw G.Garuga - 9 Kwietnia 2007, 10:43

Pako, Yangchun Baixue to m.in. tytuł klasycznego chińskiego utworu muzycznego na instrument zwany pi-pą. Znaczy 'Biały śnieg w wiosennym słońcu'. Baixue to popularne imię dla dziewczynki, wyrażające życzenie, by miała cerę białą jak śnieg. Yangchun zaś to miasto w prowincji Guangdong, w którym byłem i które pojawia się w moim opku Skała Która Sprowadza Cień (acz pisane Yongchun). A sam Modry Lotos to imię ulubionej (ukochanej?) kurtyzany Xiao. I teraz najważniejsze - w żadnych statusach oprócz własnego nie maczałem palców :mrgreen:
Ixolite - 9 Kwietnia 2007, 11:29

Fidel-F2 napisał/a
Ixolite, nie wiesz kto to Trurl? :shock:

Fidel, matołku, toć w chwili pisania posta nie wiedziałem jaki status będę miał gdy tegoż posta wyślę :)

Azirafal - 9 Kwietnia 2007, 11:47

Gustaw - a ja Ci tylko powiem, że Odwet to najlepsze opowiadanie w NF 4/07 :D

Gratulacje, oklaski i podziękowania za dobrą rzecz do przeczytania :bravo

Gustaw G.Garuga - 9 Kwietnia 2007, 12:00

Jakie tylko - aż! Bardzo mnie to cieszy :D Zerknij na mój awatar obok - to sceneria następnego tekstu o Xiao :)

Żeby nie było offtopu - fajny masz status ;P:

Azirafal - 9 Kwietnia 2007, 12:12

Pshaw! :P Próbuję sie jak najszybciej odczołgać z cienia wielkiego potwora ze śrubkami w głowie, czy jego kobity... Czy jego doktora. Czy psychoterapeuty. Tak czy tak - szybko dobić do kolejnego statusu.

A sceneria fajna :) Sam mieszkałem 6 lat w Wietnamie, więc takie klimaty są dla mnie naprawdę bardzo miłe, a i sentyment do nich mam po prostu :) Czekam, czekam ze zniecierpliwieniem. I chyba Cię z forum Naszych Stron kojarzę :D

Gustaw G.Garuga - 9 Kwietnia 2007, 12:21

Tuś mnie zdziwił - swego czasu napisałem parę postów w wątku MF na Naszych Stronach, ale nie zaglądałem tam od miesięcy. Miałbyś tak dobrą pamięć?

No takie te statusy są :wink:

Azirafal - 9 Kwietnia 2007, 15:34

Chyba mi ksywka po prostu w głowie utwkiła, bo kojarzę :) A pamięć mam zazwyczaj kiepską akurat, zwłaszcza do twarzy i imion :D

Grrr, jeszcze trochę pospamować, coby mi zniknęła ta narzeczona no :evil:

Agi - 9 Kwietnia 2007, 17:51

Xawras Wyżryn - mój nowy status
Iscariote - 9 Kwietnia 2007, 18:21

a mój nowy status to: Dragon Slayer :)
Azirafal - 11 Kwietnia 2007, 09:36

No, w końcu - może być paskudny, obślizgły, kwasowaty i z problemem dentystycznym. Lepsze to niż poprzednie ;)
Kruk Siwy - 11 Kwietnia 2007, 09:42

Jestem sobie Sailor Moon, jestem sobie... dziwka?
mawete - 11 Kwietnia 2007, 10:00

Cichodajka z księżyca :mrgreen:
Azirafal - 11 Kwietnia 2007, 10:03

A bosman tylko zapiął płaszcz... :roll:

:wink:

Lump Kałmuk - 11 Kwietnia 2007, 10:21

awansowałem na Frodo Bagginsa :)
gorbash - 11 Kwietnia 2007, 10:33

pierscionek juz masz z tego co widze... :)

Partner forum