To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Ogólnie o sporcie

terebka - 3 Marca 2013, 18:01

merula napisał/a
Złoto dla Kszczota

:bravo

ed. :arrow: cyt.

mBiko - 4 Marca 2013, 22:37

Nitj'sefni napisał/a
Nie pamiętam tak równo i dobrze skaczących Polaków

Bo nie możesz. Przynajmniej na imprezie tej rangi.
Zastanawia mnie tylko, na ile ten medal jest zasługą Adama Małysza. Przypomnę, że gdy zdobywał swój pierwszy medal na MŚ Stoch i Żyła mieli po 14 lat, Kubacki 11 a Kot 10. Ciekawe komu wtedy kibicowali.

Luc du Lac - 5 Marca 2013, 09:46

pewnie Schmittowi i Hannawaldowi, względnie Goldbergerowi lub Ahonnenowi
Luc du Lac - 5 Marca 2013, 18:19

mam cyfrę+ - czy ktoś wie czy dzisiejszy mecz MU-Real będzie gdzieś transmitowany ?
mBiko - 5 Marca 2013, 22:22

Luc du Lac, mogę zgodzić się co do Schmitta (medale zdobywał naprzemiennie z Małyszem), ale Hannawald nie odegrał na tych akurat mistrzostwach większej roli w konkursach indywidualnych.
Agi - 10 Marca 2013, 10:11

Justyna Kowalczyk wygrała z miażdżącą przewagą (23 s.) bieg na 10 km techniką klasyczną
Kryształową kulę ma już zapewnioną. :bravo

terebka - 10 Marca 2013, 13:04

Żyjemy w epokowych czasach dla sportu. Schlirie, Messi, Phelps, Justyna...
mBiko - 11 Marca 2013, 23:09

Do biegowych sukcesów Justyny dodam kolejne trzecie miejsce naszej drużyny skaczącej, a i nasze sztrzelająco-biegające dziewczyny mają się czym pochwalić, Magda Gwizdoń pierwsza w sprincie, a sztafeta na czwartym miejscu.

Zaczynam żałować, że zbliża się końcówka sezonu zimowego.

merula - 11 Marca 2013, 23:29

ja zawsze żałuję końca sezonu zimowego.
mBiko - 12 Marca 2013, 00:02

Ja też, ale ten uważam za bardzo udany. Patrząc po kolei:

Justyna Kowalczyk - kolejna kryształowa kula, kolejne zwycięstwo w Tour de ski, srebrny medal na MŚ.

Kamil Stoch - złoto i brąz (drużynowo) na MŚ. Do tego zaczynamy mieć wreszcie drużynę w skokach, może jeszcze nie najrówniejszą, ale i tak chyba najlepszą w historii. Do tego aż dziesięciu zawodników punktowało w zawodach PŚ, w tym aż siedmiu w jednym konkursie, a w miarę regularnie punktuje po czterech lub pięciu w jednych zawodach.

Biathlon - Krysia Pałka srebro, a Monika Hojnisz brąz na MŚ, Monika dodatkowo trzy medale (w tym złoto ma ME). całkiem sympatycznie zaczynają wyglądać również wyniki naszej żeńskiej sztafety. Przydało by się tylko więcej miejsc na podium.

Agi - 12 Marca 2013, 19:53

Kamil Stoch wygrał zawody Pucharu Świata w Kuopio! :bravo :bravo :bravo
merula - 12 Marca 2013, 20:14

:bravo
Nitj'sefni - 12 Marca 2013, 20:16

:bravo :bravo :bravo Kamil!
mBiko - 12 Marca 2013, 22:42

I o to chodzi, jeszcze jeden punkt do mojej listy. Brawo.
terebka - 13 Marca 2013, 09:51

Świetnie. Tak trzymać! Norweg jest nadal do połknięcia.
Agi - 13 Marca 2013, 17:50

Justyna Kowalczyk w pięknym stylu wygrała finał sprintu. Bez łaski Norwezek zdobyła Kryształową Kulę! :D :bravo
merula - 13 Marca 2013, 18:20

i super :D
mBiko - 13 Marca 2013, 20:26

Też mi się to podoba.
Agi - 15 Marca 2013, 18:32

Kamil Stoch wygrał kolejny konkurs skoków :bravo :bravo :bravo
Dzisiejsze zwycięstwo daje mu awans na trzecie miejsce w generalce!

Nitj'sefni - 15 Marca 2013, 18:48

Świetna forma! :bravo :bravo :bravo Kamil!
Jeszcze dodam, że w drugiej serii było łącznie pięciu Polaków. Oprócz Kamila w pierwszej dziesiątce był Piotrek Żyła. Brawo Łukasz Kruczek!

Agi - 15 Marca 2013, 18:59

Piotr Żyła we wczorajszych kwalifikacjach też skoczył 140m, tak jak dziasiaj Stoch w drugiej serii. Szkoda, że w konkursie poszło mu gorzej, ale i tak nieźle.
dalambert - 15 Marca 2013, 19:06

Ano :bravo Kamil :bravo
i w przeciwieństwie do czasów Małysza wyraźnie tworzy sie nam drużyna :D

merula - 15 Marca 2013, 19:34

bardzo mnie to cieszy :D
mBiko - 15 Marca 2013, 21:52

dalambert napisał/a
i w przeciwieństwie do czasów Małysza wyraźnie tworzy sie nam drużyna

JA zawsze będę twierdził, że to raczej na skutek "czasów Małysza". Oczywiście w jakiejś części. Najbardziej cieszy mnie co raz częściej nasi meldują się w trzydziestce w kilku.

Romek P. - 15 Marca 2013, 22:51

Na pewno jest to świadomość, że skoro mógł Małysz, to możemy i my :)
Dla mnie to jest przyjemne tym bardziej, że zawsze się mówiło o jednej osobie, a teraz mamy drużynę, której boją się najlepsi :) oglądałem na eurosporcie skoki, i to było boskie, słuchać, jak komentator traktował Polaków, nie tylko Stocha, jak faworytów mogących wskoczyć na podium. Ach, jak on pięknie kaleczył "Żyła" :) Zyla, Żiła, Zszyla... :)

Nitj'sefni - 17 Marca 2013, 17:00

Piotr Żyła wygrał konkurs w Oslo!!! :bravo :bravo :bravo
Kamil czwarty. Nieźle, ale drugi skok zawalił (choć nie bez winy jest też Kruczek, który przy tak zmiennym wietrze nie powinien obniżać belki).

terebka - 18 Marca 2013, 15:55

Ano, być może nie powinien. Mądry Polak po szkodzie. Z drugiej strony ten sam zabieg przyniósł Stochowi złoto i brąz na mistrzostwach, więc na dwoje babka... Nie jest powiedziane, że z tego samego rozbiegu, co inni, skoczyłby tych parę metrów dalej, które by mu zrekompensowały dodatnie punkty za niższą belkę.

edyta:

PS
terebka napisał/a
Norweg jest nadal do połknięcia.

Agi - 20 Marca 2013, 17:20

Justyna Kowalczyk w pięknym stylu wygrała finał sprintu w Sztokholmie. :bravo :bravo :bravo
merula - 20 Marca 2013, 21:01

:bravo :bravo :bravo
gorat - 21 Marca 2013, 00:46

Aż było szkoda przeciwniczek ;)

Partner forum