Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
shenra - 14 Stycznia 2011, 12:02
| Martva napisał/a | | karkówki z matematyki/fizyki | Podaj przepis
| Martva napisał/a | | Po drugie, nie wiem czy chcę urodzić moje opowiadanie, bo będzie mi się wydawało kalką z motywów. | Czytam to po raz kolejny i po raz kolejny mnie wkurza Siadaj i pisz, a nie pitol
Martva - 14 Stycznia 2011, 12:20
Nie doczytałaś do ostatniego zdania...!
Idę płakać w kąciku, bo się nade mną znęcają, sniff.
shenra - 14 Stycznia 2011, 12:37
Martva, Ty mnie to oczu nie mydl, przejrzałam Cię Udowodnij, że się mylę i napisz to
Martva - 14 Stycznia 2011, 12:58
A nie mogę napisać że się mylisz i nie udowadniać tego?
shenra - 14 Stycznia 2011, 13:09
Nie. Klamka zapadła. Chciałaś się miotać, to teraz masz Sasasasa.
ilcattivo13 - 14 Stycznia 2011, 14:22
Matrim - a bo nie spodziewałem się po Tobie takiego karambulu
| Martva napisał/a | | ...karkówki z matematyki/fizyki w podstawówce. |
ech ten utajony mięsożercyzm...
| Martva napisał/a | | shenra, nie możesz mnie bić. Mam okulary. |
Martva myślisz, że jak shenra też założy okulary, to ew. walka będzie "równiejsza"?
Edit: poprawiłem błąd... chyba majaczyłem, gdy tamto pisałem
merula - 14 Stycznia 2011, 15:34
ja mogę, też mam okulary.
Ziuta - 14 Stycznia 2011, 15:59
| Martva napisał/a | | I zrobiłam błąd, zaczynając czytać Opowieści sieroty. Po pierwsze, krótkie paskudne rozdzialiki, o których się myśli 'a jeszcze jeden, to tylko dwie strony', a potem się okazuje że jest środek nocy. Po drugie, nie wiem czy chcę urodzić moje opowiadanie, bo będzie mi się wydawało kalką z motywów. Pal sześć, jeśli tylko mi |
Jest takie opowiadanie Karela Czapka o tym, jak to pewien pisarz, wysławszy opowiadanie do czasopisma, uświadomił sobie, że to plagiat. Tylko za cholerę nie pamiętał, czego. Toteż poszedł z maszynopisem do kolegi. "To proste", stwierdził kolega, "przepisałeś nowelkę Maupassanta". Potem pisarz poszedł do innego znajomego, który zarzucił, że przerobił Szekspira na epikę. Jeszcze inny od razu poznał powieść Dickensa.
A morał z tego taki: PISZ!
| shenra napisał/a | | Siadaj i pisz, a nie pitol |
Brawa dla tej pani
Martva - 14 Stycznia 2011, 19:47
| ilcattivo13 napisał/a | ech ten utajony mięsożercyzm... |
Pff!
| Ziuta napisał/a | | Jest takie opowiadanie Karela Czapka o tym, jak to pewien pisarz, |
No ale ja tu już naliczyłam ze trzy 'moje' motywy, większe lub mniejsze, pal sześć zrzynać z kilku książek, ale z jednej?
Jesteście bandą sadystów. Idę sprawdzić czy kolorowym sutaszem się szyje równie krzywo jak białym i szarym.
Ziuta - 14 Stycznia 2011, 20:30
| Martva napisał/a | | No ale ja tu już naliczyłam ze trzy 'moje' motywy, większe lub mniejsze, pal sześć zrzynać z kilku książek, ale z jednej? |
Bolesław Prus, Lalka:
Francis Scott Fitzgerald, Wielki Gatsby:
illianna - 15 Stycznia 2011, 14:15
Ziuta, za spoilery
ilcattivo13 - 15 Stycznia 2011, 18:59
Ziuta... oj jak mi takiego streszczenia "Lalki" brakowało, gdy chodziłem do liceum
Ziuta - 15 Stycznia 2011, 23:11
Służę uprzejmie
Martva, dla Ciebie specjalnie
Girl in the garden
Martva - 17 Stycznia 2011, 11:32
Ziuta, dzięki
Śniło mi się moje nieszczęście, obudziłam się piekielnie wkurzona i z pękającą głową (i oczami i szczęką) o czwartej nad ranem. O 7.30 poszłam wypuścić psa i zdrzemnęłam się jeszcze godzinkę. W międzyczasie wymyśliłam projekt sutaszowy, który może być fajny i na pierwszy rzut oka do internetu nikt go jeszcze nie wymyślił
Bardzo się cieszę że ketonal mi działa przynajmniej na głowę. Miło z jego strony.
I dostałam majtki w krowy ^^
shenra - 17 Stycznia 2011, 12:00
| Martva napisał/a | | I dostałam majtki w krowy ^^ | Załóż je z krawatem w owce
Martva - 17 Stycznia 2011, 12:09
W owce też mam. I w pandy. Niestety nie dostałam w świnki, bo tata uznał że nie wie czy lubię gacie w zwierzątka
shenra - 17 Stycznia 2011, 12:10
To znaczy czym się różnią krowy, owce, pandy od świń? To jakaś nowa klasyfikacja
Martva - 17 Stycznia 2011, 12:14
No bo jakbym nie lubiła gaci w zwierzątka to lepiej żebym dostała mniej niż więcej. Proste.
Ha, przypomniałam sobie że nabyłam wcześniej majtki w zielone biedronki. Hmmm, chyba czas na czystki w szufladzie.
shenra - 17 Stycznia 2011, 12:20
OMG
Zgaga - 17 Stycznia 2011, 12:24
| Martva napisał/a |
Ha, przypomniałam sobie że nabyłam wcześniej majtki w zielone biedronki. Hmmm, chyba czas na czystki w szufladzie. |
Nie lubisz biedronek???
Martva - 17 Stycznia 2011, 12:33
Nie nie nie, właśnie ostatnio mi się zrobiło trochę nowych rzeczy, w biedronki, w pandy/owce/krowy, w krateczki i w mniejsze krateczki, w kwiatuszki, jakieś gładkie szorty, a w szufladzie mi zalegają nienoszone od dawna i nieco, przyznajmy to, za małe szmatki. Skończył się czas koronkowych stringów, nadchodzą biedronki.
dalambert - 17 Stycznia 2011, 12:35
| Martva napisał/a | | dostałam majtki w krowy ^^ | | Martva napisał/a | | W owce też mam. I w pandy. | | Martva napisał/a | | majtki w zielone biedronki |
No o , o ,o nowe oblicze Martvej, nie samymi stanikami człowiek żyje
shenra - 17 Stycznia 2011, 12:36
Tyż mam w krowy z serduszkami nawet i w mysie. Szkoda, że w chomiki nie dają, ale to chyba byłoby bezczeszczenie symbolu Chomika, jakbym go na dupsku nosiła
dalambert - 17 Stycznia 2011, 12:40
| shenra napisał/a | | ale to chyba byłoby bezczeszczenie symbolu Chomika, jakbym go na dupsku nosiła |
To zależy,co powiesz na delikatny haft chomikowego kuperka na lewym półpupku
illianna - 17 Stycznia 2011, 12:43
| dalambert napisał/a | Martva napisał/a:
dostałam majtki w krowy ^^
Martva napisał/a:
W owce też mam. I w pandy.
Martva napisał/a:
majtki w zielone biedronki |
To teraz prosimy o pokaz tej zwierzęcej mody!
Martva - 17 Stycznia 2011, 12:44
| dalambert napisał/a | | nie samymi stanikami człowiek żyje |
No nie, w przyrodzie musi być jakaś tam równowaga, prawda?
Zostają jeszcze skarpetki. I zakolanówki. Znalazłam ostatnio zajefajne zakolanówki, ale nie wiem czy bym się odważyła ^^
EDIT: nie będzie pokazu mody, nie mogę znaleźć zdjęć w sieci, to była krótka kolekcja świąteczna (krowy mają mikołajowe czapki )
dalambert - 17 Stycznia 2011, 12:50
| Martva napisał/a | | nie mogę znaleźć zdjęć w sieci, |
to pokaz na modelce prosimy
baranek - 17 Stycznia 2011, 12:50
| dalambert napisał/a | | nowe oblicze Martvej |
wydaje mi się, że omawiane fragmenty odzieży są, powiedzmy, krańcowo odległe od oblicza.
dalambert - 17 Stycznia 2011, 12:53
baranek, tyż pikne
shenra - 17 Stycznia 2011, 12:58
| dalambert napisał/a | | To zależy,co powiesz na delikatny haft chomikowego kuperka na lewym półpupku | Brzmi kusząco
| dalambert napisał/a | | to pokaz na modelce prosimy |
|
|
|